pompa de vid de pe delco, cum se schimba ?
![]() ![]() ![]() |
pompa de vid de pe delco, cum se schimba ?
razv_an9 |
![]() ![]()
|
||
![]() Mandru Posesor de Dacie Group: Members Posts: 103 Joined: 14 February 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2008, Laureate "Reality is wrong. Dreams are fa real " Tupac Amaru Shakur
|
|||
andutzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 385 Joined: 19 December 04 ![]() |
In primul rand se numeste avans vacuumatic, nu pompa de vid. El modifica avasul in functie de turatia motorului, marind avansul la turatii mici (relanti) si invers.
Se demonteaza capacul delcoului, se desfac cele doua suruburi care fixeaza mebrana de corbul delcoului.Se demonteaza siguranta de deasupra rotitei dintate din care se regleza avansul vacuumatic, se scoate si se monteaza cel nou in ordine inversa. Problema va fi la reglarea avansului... mai sunt ceva topicuri pe tema asta. This post has been edited by andutzu: 6 May 2007, 17:26 |
--------------------
Dacia
1310
- PH 23 ALX REMAT Tuning.
|
|
razv_an9 |
![]()
|
![]() Mandru Posesor de Dacie Group: Members Posts: 103 Joined: 14 February 05 From: Galati ![]() |
am vrut sa spun, dar nu eram sigur. m-am gandit ca ea este cea care da.. avansul vacumatic. oricum .. pana aici e ok, cum am banuit. avansul vacumatic este cel care se regleaza prin miscarea la stanga, respectiv dreapta a delcoului ?
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu, ala e staticul.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
razv_an9 |
![]()
|
Damn it, banuiam eu..
Ok.. multumesc mult de informatii cu privire la schimbat. Stiti vreun trick ceva .. vreo chestie utila.. ? vreo ceva ce tre sa fiu atent sa nu scap lin..procesul de demontare, montare al pompei noi ( sau al avansului .. ) ? In rest, diseara ma pun pe citit topicuri cu acel avans vacumatic .. Sper sa pot sa il reglez singur .. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Desfaci cele 2 suruburi care tin capsula, desfaci siguranta de pe axul pe care intra tija din capsula-cu rotita zimtata aferenta, si misti de capsula, concomitent apasand putin de platou in jos(nu prea tare) ca sa treci bucla tijei peset ax. Montarea se face in ordinea inversa, cu mentiunea sa ai grija ca tija se insurubeaza si desurubeaja din capsula, fapt ce modifica cursa platoului mobil actionat de capsula.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
razv_an9 |
![]()
|
Ccitind celelate topicuri am invatat cate ceva despre avans si aceasta capsula. Problema efectiva a reglajului ramane insa. puteti, va rog, posta niste linkuri spre ceva explciatii concrete ? eu nu am gasit cu search ..
si inca ceva, sa vad daca am inteles bine. cand inlocuiesc aceasta capsula, avansul vacumatic se modifica automat si trebuie reglat, da?:-? asta..am dibuit.. Multumiri Argon, Andutzu |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
argon |
![]()
|
Teoretic se regleaza la stroboscop, dar practic, merge dupa cum ai mana formata mai ales ca duritatea arcului nu permite o eroare mai mare de un dinte, maxim 2. Se regleaza din rotita aia zimtata, in asa fel incat pe liber sa stea platoul mobil cu excentricul "lipit" de partea dinspre ax a platoului fix, si cand tragi cu gura pe furtun sa se deplaseze nici prea greu nici prea usor in partea opusa. Daca astupi cu limba furtunul, si cu degetul gaura din capsula in timp ce tragi, trebuie sa stea fix, daca se misca, scapa aer capsula.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 09:21 |