Fara frane, Frane Dacia 1310
![]() ![]() ![]() |
Fara frane, Frane Dacia 1310
Mytilus |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 8 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Berlina 1410
1998
|
|||
unikat45 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 375 Joined: 4 May 06 ![]() |
cu nivelul la lichidul de frana cum stai?...sa nu se piarda cumva..
|
--------------------
Dacia 1310
Dacia 1310
1999
- IS 01882
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Aeriseste din nou si urmareste unde ai aer in instalatie.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Ca sa nu mai deschid alt topic, postez si eu aici ( sper sa nu se supere initiatorul ).
Cam de vreo 3 -4 saptamani pedala prinde sub acceleratie ( apas pe frana, pe la jumatatea cursei parca ar avea o intentie sa ramana tare, dupa care se inmoaie si franele tin abia cand ajung in dreptul pedalei de acceleratie) Initial am crezut ca sunt placutele de frana, care erau cam tocite, le schimbai azi, insa fara niciun rezultat. Abia la a 3 pedala tine la jumatate ( nu stiu daca in situatii limita as mai avea timp sa fac 3 pedale ). Totusi e bine ca inca tine jos ( rotile se blocheaza ), insa in vara trecuta franele imi tineau sus, iar acum dupa aproape un an tin jos, nu-i de-a buna. Trebuie sa mentionez ca in instalatie am avut dot 4, si in iarna nivelul a cam scazut si am completat cu dot 3, sa fie asta cauza? |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
Fizz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 28 September 06 From: Braila ![]() |
Pentru initiatorul acestui topic: daca nu ai aer in instalatie o posibila cauza,din pacate de foarte multi ignorata,ar fi nefunctionarea sistemului de autoreglare cu clicheti a sabotilor.Din descrierea ta cam asta ar fi:dupa ce sau pasuit sabotii nu a mai functionat acel mecanism, de aici si moliciunea pedalei.Poti proba cu frana de mana.Tragi frana de mana,dupa care apesi pedala cam la 10 secunde(in timpul asta se destind arcurile din cilindri)si ar trebui sa fie teapana.
Pt. EUROPE : ar fi cam aceeasi problema.Daca acest sistem de autoreglare functioneaza impecabil veti avea satisfactie garantata! Asta e cea mai des intalnita cauza la asemenea simptome. Succes! ![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
1999
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Multumesc mult, nu m-am gandit la asta, sper ca saptamana asta sa-mi fac timp sa dau jos oalele si sa vad care-o treaba pe acolo.
|
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
Fizz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 28 September 06 From: Braila ![]() |
Daca ai sistemul de reglare cu excentric nu e nevoie sa dai oalele jos.
Reglezi doar cu o cheie de 10. |
--------------------
Dacia
1310 L
1999
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
Fara sa stiu ce sistem de reglare am , am dat oalele jos, de fapt doar una, cu ocazia asta m-am uitat si la saboti, care sunt buni zic eu. Nu erau urme de lichd pe la pistonase sau pe langa ferodouri. Am pus oala la loc am pus masina pe cric si am rotit de acel excentric in asa fel incat roata sa se miste liber.
Degeaba, nicio sansa, exact aceeasi poveste, la prima pedala ajung pana la podea cu ea, la a doua pedala imi tine la jumatatea cursei, putin mai jos, e aleatoriu. Nivelul lichidului era putin peste maxim ( asta datorita noilor placute de frana ), pe care l-am ajustat. Am incercat in mai multe moduri cu reglarea ferodourilor pe spate ( crezand ca voi ajunge la un rezultat ), insa la fel fara niciun rezultat. Spre exemplu sambata ( cand ma duceam sa votez ) am apasat frana si am ajuns cu ea la podea fara ca masina sa incetineze simtitor. Aerisirea nu stiu cum s-o fac ca am observat ca am un stut rupt la etrierul dreapta fata. Poate mai aveti voi idei ca eu nu mai am... Cum e posibil ca in 2 saptamani pedala sa se inmoaie cand eu n-am intervenit cu vreo reglare la sistemul de franare? This post has been edited by EUROPE_: 20 May 2007, 18:31 |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Sa nu fie vre-o garnitura sparta in pompa de frana.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
incearca cu frana de mana trasa, si vezi ce cursa are pedala. Daca are o cursa mai mica decat de obicei, e din reglarea sabotilor spate, daca prinde tot jos...ai probleme la pompa.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
Am incercat si cu frana de mana trasa, parca prinde ceva mai sus ( putin nu mult, probabil 1 cm ).
Oricum, nu-mi fac prea mari sperante, voi mai incerca saptamana viitoare reglarea ferodourilor pe spate si daca nu voi ajunge la vreun rezultat voi desface pompa. Am sa incerc si o aerisire. |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
aho |
![]()
|
![]() Membru DaciaClub Group: Members Posts: 84 Joined: 8 May 07 From: Baia Mare ![]() |
Eu cred ca ai probleme cu garniturile din pompa. Daca nu iti curge pe nicaieri, dar scapa presiunea numai acolo poate sa fie problema. Poate gasesti un set de reparatie, e mai ieftin asa decat sa schimbi toata pompa.
|
--------------------
Dacia/Ford
1310 break CL/Focus Ghia Turnier
1996/2003
- MM __ ___
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
Pai sa va spun noutatile.
Sambata frana era moale, abia la 2-3 pedala prindea jos, dupa vreo 5 pedale am apasat mai tare pe pedala si s-a auzit un fasait, atunci mi-am dat seama ca mai mult ca sigur pompa pierde presiune. Am fost la magazin, am cumparat garnituri pentru pompa simplu circuit, le-am inlocuit, am facut aerisirea asa cum mi-a spus @Fizz ( cu mai putin de 0,5 l de lichid de frana ), am reglat cursa libera a pedalei de frana, iar acum prinde sus, chiar foarte sus, nu trebuie sa apas decat 1 cm ca sa se intareasca pedala. Cu siguranta aerul nu e scos 100 %, insa sunt foarte multumit de franele mele acum, pentru ca pot merge linistit si increzator in "fortele" masini. Multumiri tuturor celor care au incercat sa ma ajute! |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
nambanidealtceva |
![]()
|
![]() Pe volan din 96 Group: Members Posts: 335 Joined: 31 October 05 From: B U C U R E S T I ![]() |
si inca ceva... nu mai amesteca DOT 3 cu DOT 4!
|
--------------------
Citroen C4
1.6 16V, 2005,
vandut Dacia 1310 Li, 2000 (cu regret)
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
De ce? S-a mai discutat, e mai rau sa se amestece dot 3 sau 4 cu dot 5.
Si acum am observat ca s-ar putea sa fi pus tot dot 4 asta iarna, ca asa scrie pe eticheta lichidului de frana. |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 13:34 |