Adaptor USB - Bluetooth
![]() ![]() ![]() |
Adaptor USB - Bluetooth
boby13 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 10 October 03 From: Cluj ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza 1.4 MPI
- CJ-21-VIG
|
|||
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai gasesti la 1.000.000 la www.spot.ro (de fapt nu stiu daca in Cluj au reprezentanta).
Trebuie sa coste sub un milion oricum. Dar nu-ti recomand bluetooth. De ce ? 1. Practic NU este mai rapid decat infrarosu; eu am si mobil si palm care stiu de bluetooth, si un coleg de servici are 6600. Transferul este la fel de lent.. intre dispozitive, precum e pe infrarosu. 2. s-ar putea la un moment sa te plictisesti de mobil, si sa vrei sa-l dai ca sa iei altceva. Poate n-o sa vrei bluetooth la telefonul nou, si vei cauta adaptor de infrarosu atunci. Si iti repet, nu e mai rapid bluetooth (asta din trial and error prin transferuri intre 6600 si K700i sau 6600 si Tungsten T3. Toate gadgeturi >350$ deci ma indoiesc ca au facut treaba de mantuiala). Deci mai bine cauti de la inceput adaptor pe infrarosu. (doar palmul se sincronizeaza substantial mai repede pe craddle-ul lui USB). In rest, pe IRDA sau Bluetooth, merg la fel.. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
boby13 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 10 October 03 From: Cluj ![]() |
Mersi de raspuns!
Am cerut Bluetooth ptr. ca e un pic mai "independent" de pozitia relativa a celor 2 device-uri...oricum, ma gandesc si la ideea ta. |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4 MPI
- CJ-21-VIG
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
viulian, da-mi voie te rog sa te contrazic (sper sa nu sara GeorgeB pe mine :oops:
wink.gif ). bluetooth e o tehnologie cu mult superioara irda. si ca raza de functionare, stabilitate, si viteza de transfer. investitia intr-un dispozitiv bluetooth poate fi facuta sub 1 mil lei si este foarte benefica (comparativ cu irda - usb). eu am d-amandoua acasa si le testez de mult timp cu diverse componente. viteza medie de transfer k700i vs computer. bluetooth in stanga, irda in dreapta 18 kB/s (deci 150 kb/s) vs 5 kB/s (deci 40 kb/s). numar conexiuni failed la fisiere peste 3 Mb (.mp3) din 20 de teste 1 - 6 raza de functionare (m) 10 (prin pereti etc.) - 0,5 (trebuie sa ai device-urile conectate intr-o pozitie relativ fixa => mare dezavantaj) functionalitate (hid, etc.) posibila - imposibila (poti instala programe care controleaza calculatorul prin bluetooth - spre exemplu k700i vine din start cu 3 astfel de programele biggrin.gif) Colac peste pupaza bluetooth > much much better. De fapt noile telefoane (nokia 6670, etc.) nici nu mai au irda implementat, numai bluetooth. Revenind la topic, www.spot.ro este un loc bun, si ti-l trimite acasa prin posta (platesti ramburs) deci nu conteaza unde stai biggrin.gif Pe de alta parte sunt numeroase anunturi de vanzari cheite bluetooth pe www.computergames.ro/forum/ Eu am acasa si mouse pe bluetooth, logitech mx 900. Receiver-ul mouse-ului este si hub-bluetooth, care suporta pana la 7 conexiuni simultane. Nu se compara cu un received WiFi de mouse. Merge si din fata blocului biggrin.gif:D Daca ai nevoie si de un mouse optic wireless super super tare, ia-ti asta modelul asta (au mai la toate magazinele de computere mai acatarii). Un link pentru o comparatie facuta de "pro" people http://www.siemens-java.com/tutorials/BlueTooth/ |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
boby13 |
![]()
|
Valentine, cand am luat telefonul, mi s-a atras atentia sa am grija la compatibilitatea dintre telefon si adaptor Bluetooth, ca nu toate merg bine...stii ceva despre asta?
|
--------------------
Dacia
Solenza 1.4 MPI
- CJ-21-VIG
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Nu am auzit de astfel de probleme pana acum, dar asta nu inseamna ca nu exista bine-inteles, desi tehnologia Bluetooth este aceeasi peste tot, si nu prea vad ce ar putea sa se intample.
Ar putea sa fie o problema eventual doar de softul cu care instalezi hubul bluetooth, sistemul de operare. Oricum, daca ai XP nu ai de ce sa iti faci griji. Vezi uite-te pe bursa aia de pe computergames, pentru ca in ultima saptamana am vazut f. multe anunturi cu "vand cheita bluetooth" (asa se numeste device-ul pe care il cauti tu biggrin.gif). Ciudat de multe vreau sa zic. Poate mai e vre-unul valabil. |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Da valentine, am gresit generalizand...
Pe computer poate merge mai bine. Nu stiu, n-am incercat. Dar intre mobile/palm, etc.. nu vad deloc nici o deosebire intre cum merge bluetooth-ul vs. infrared. Asa ca mie nu mi se pare ca e un mare pas inainte. Plus, Samsung nu fac telefoane mobile cu bluetooth, dar la display sunt cele mai bune (ma rog, cele la fel de scumpe cu Nokia si SE). Telefoane bluetooth nu sunt decat cateva, 6600 7610 V600 K700i S55 p800/900 ma rog.. deci cam putine oricum. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
mariancd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 30 April 03 ![]() |
Si eu am bluetooth USB si folosesc un telefon SE t68i. O singura chestie ma deranjeaza, nu pot sa transmit poze din telefon la calculator. Suspectez softul telefonului ca ar fi vinovat, R5. Ce parere aveti?
|
--------------------
Renault
Megane
2007 Sedan Lux Privilege - 1.5 dci 85 CP
- PH 02 MCD
|
|
boby13 |
![]()
|
Asta ar fi si la mine motivul imperios de a-l folosi, adica transfer de poze, deoarece la N6600 nu exista posibilitate de legare prin cablu. Mie dealerul Orange mi-a spus ca incompatibilitatea se manifesta in urmatorul fel: se realizeaza legatura prin Bluetooth, se recunosc aparatele, insa imediat se si deconecteaza. Sa fie vb. de o incompatibilitate intre softul venit pe cd de la Nokia si cel al adaptorului??...
|
--------------------
Dacia
Solenza 1.4 MPI
- CJ-21-VIG
|
|
viulian |
![]()
|
Stai!! Nu lua inca!
Din cate stiu 6600 nu poate transfera poze decat p infrarosu. Cauta si vezi daca e adevarat sau NU. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
in Cluj la Intend (fostul Intelis):
Adaptor USB - IRDA 1.1 (INFRA-RED ; 9.6Kbps to 4Mbps) ~1.250.000 ROL Adaptor USB - BLUETOOTH ~ 1.100.000 ROL |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
boby13 |
![]()
|
Viulian, din cate stiu, Bluetooth sau IrDA sunt CAILE DE TRANSMITERE a datelor, indiferent de natura acestora. Tehnic vorbind, nu ar trebui sa fie nici o restrictie privind formatul datelor...Ce parere ai? poate imi limpezesti ideile...
kaspersky, mersi de pont |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4 MPI
- CJ-21-VIG
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Transmisia prin dintele albastru (bluetooth) mi se pare mult mai buna decit transmisia prin infrarosu.
Sa zicem ca esti in tren. Scoti palm-ul si vrei sa intri pe net. Telefonul cu bluetooth il poti lasa in geanta, in timp ce telefonul cu infrarosu trebuie sa-l tii linga palm. Deci transmisia prin infrarosu e mai incomoda, iar sansele ca Riciu Agariciu sa-ti smulga ambele device-uri si sa fuga cu ele (o problema omniprezenta la noi in RSR) sint mai mari in cazul transmisiei prin infrarosu. Eu am bluetooth pe USB de la MSI, si merge foarte bine in combinatie cu Nokia 6820, pot trimite poze fara probleme, pot face backup la telefon cu Oxygen Phone Manager, etc. Am inteles ca Windows XP SP2, spre deosebire de Windows XP simplu are suport nativ pentru Bluetooth, si deci nu mai trebuie instalat o gramada de soft pentru asta. Totusi nu am verificat. |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- -
|
|
viulian |
![]()
|
Boby, in perioada asta cat cautai un telefon mobil (si inca mai caut, caci ce am - K700i - nu e clasa business) stiu ca am dat de un post in care se spunea ca nu se pot trimite poze din mobil spre calculator daca folosti una din cele doua modalitati de conectare.
Sincer nu stiu daca totui era vb. de 6600, eu citit mai mult reviewuri de 6230.. de aceea am zis sa te interesezi. Am sa intreb un coleg de asta. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
boby13 |
![]()
|
oki, mersi!
astept sa vii cu vesti. |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4 MPI
- CJ-21-VIG
|
|
Valentine |
![]()
|
boby13, cateva lamuriri: 6600 este symbian, deci are sistem de operare, si prin urmare pot fi instalate programe care sa foloseasca cum stiu ele mai bine hardware-ul telefonului.
ca la un pc, telefonul nu vine evident din fabrica cu cel mai bun soft posibil (spre exemplu calculatoarele in general vin cu winXP biggrin.gif just a linux joke here tongue.gif). daca prin absurd nu s-ar putea transmite pozele prin bluetooth de la tel la pc este numai din cauza softului. eu transmit orice telefon <-> calc, mai putin appleturi java in directia tel -> calc (bine si sincer nici n-ar avea rost, decat daca as hotari sa distribui pe net applet-urile alea, ceea ce in general nu este pe placul vanzatorilor de jocuri de mobile biggrin.gif). dupa parerea mea 6600 este un mobil excelent, cu 3 mici bube: nu are megapixel camera (rezolvat cu versiunea 6670 biggrin.gif), nu are edge (neesential in romania deocamdata), dimensiuni prea mari (greutate, latime, grosime - iarasi rezolvate in 6670). din nefericire nici mai noul 6670 nu sta prea bine: au scos joystickul (very very bad idea pentru surferii si gamerii pe mobil wink.gif). |
--------------------
Ford
Focus
|
viulian |
![]()
|
Amicul asta al meu mi-a zis ca poate sa trimita orice cu bluetooth. E bine.
El are insa IRDA, si doar ce ma uitai pe ceva forumuri si lumea se plange ca e greu sa faci Nokia suite sa se pupe cu USB/Bluetooth. Vezi ca ei zic de un soft mrouter ? Oricum, poate iti merge. Daca nu, cauta pe google nokia 6600 bluetooth problems.. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
boby13 |
![]()
|
Valentine, multumesc de explicatie, m-am lamurit. Chestia cu megapixel nu prea ma deranjeaza, oricum am aparat foto separat. Pe de alta parte, telefonul e totdeauna la indemana pentru instantanee tip "must have pictures"... biggrin.gif
Pana apare edge in RO, voi lua ceva compatibil Cu dimensiunile, intr-adevar e o mica problema, e cam caramidoasa, iar butoanele sunt destul de neergonomic gandite, fiind in acelasi plan, iar cele pentru accept resp. refuzare apel sunt amplasate total aiurea... sad.gif Noroc cu joystick-ul, rezolva multe neajunsuri...sper sa tina la tavaleala.. Raman la parerea ca voi incerca achizitionarea unui adaptor usb-Bluetooth, il instalez, iar daca nu va merge, ma voi orienta sa schimb softul din telefon |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4 MPI
- CJ-21-VIG
|
|
viulian |
![]()
|
Tine la tavaleala joystickul, amicul asta al meu are telefonul de vreo juma de an, si zice ca joystickul e la fel ca in prima zi.
Spor la cumparaturi smile.gif vezi ca adaptorul de obicei vine si cu un cablu prelungitor. Nu e necesar musai la bluetooth, dar macar sa-l iei. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
boby13 |
![]()
|
Mersi, o sa revin cu amanunte dupa achizitie!
Cu bine! |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4 MPI
- CJ-21-VIG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 14:47 |