probleme frana!, probleme frana!!
![]() ![]() ![]() |
probleme frana!, probleme frana!!
andila |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 29 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
|
|||
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Cauta pe forum dupa repartitor.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
Sau cauta prin service un mecanic care sa-ti schimbe sabotii spate si sa-ti regleze frana ca lumea.
![]() |
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Acuma nu stiu daca este o problema dar cand franez incet, abea ating pedala si incepe sa franeze incet imi scartaie franele. Canda apas mai ferm si franez mai tare nu mai scartaie de loc. De ce?
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
E de la placute. Le-ai schimbat recent? Sau or fi pe duca.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Sau sunt murdare. O curatare de placute, etriere, discuri si sigurantele alea de fier (nu mai stiu cum le zice) care tin etrierul si un pic de spray pentru discul de frana si ai liniste. La mine au ninceput sa scartaie foarte discret abia dupa vreo 10 luni, dar acum vad ca s-au linistit din nou.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
scartiitul este de la placutele de frana. la pasarea ferma pe pedala de frana presiunea din cilindrul receptor al etrierului fiind mare rezulta o forta normala la suprafata discului de frana foarte mare, fapt ce duce la disparitia acelui scartiit generat de frcarea placutei pe disc.
pentru a te convinge de acest lucru recomand un experiment simplu: se ia una bucata zapada carbonica ( chestie daa alba care se pune in cutiile de electronicale pentru protectie la socuri ) se umezeste si se freaca pe geam fara a apasa tare. va produce un scartiit strident si foarte deranjant. se face aceas operatiune apasind tare. se va observa ca nu mai apare acel scartiit. referitor la fuga de spoate a masinii la franarea d urgenta, acest lucru se produce numai datorita faptului ca sabotii nu lucreaza identic. in acest fel se produce o franare diferentiata pe cele doua roti spate ( o roata va bloca mai mult decat cealalta) si se produce momentul de rasucire. idem se vireaza tancurile. simplu. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
kalyyyyyy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 739 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
dupa cum s-a spus,ai frinare inegala pe puntea spate.e posibil sa fie frinarea inegala si pe fata,desi putin probabil,mai exact sa ai discurile ovalizate.Rotile trebuie sa se infrineze toate odata,cand cele din fata se blocheaza sa se blocheze si cele din spate,nu mai devreme;acest lucru se regleaza din repartitor(piesa ce se gaseste sub puntea spate,la bifurcatia conductelor de frina,si care este deobicei dereglata).iti recomand sa mergi la un service,reglarea pe bancul de testare a frinelor fiind cam singura destul de eficienta.
|
--------------------
Clio
3
2007, dci 70cp
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Precizez ca placutele de frana si discurile sunt noi!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
cati km are masina ta? si eu cred ca e de la repartitor daca trage aiurea. vezi ca daca faci la service operatiunea de curatare saboti spate te rupe in doua la bani e 90 ron pe roata. mai bine o faci singur nu e mare chestie doar sa ai sculele potrivite. si la mine scartaie si are aproape 30.000 km deci nu se pune problema de uzat saboti mai ales ca stiu cum am mers cu ea. o fi mizerie dar atat timp cat franeaza brici, fapt probat si la ultima vizita in service unde au bagat obligatoriu testul de frane nu ma deranjeaza.
|
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
Trofin Liviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 17 May 06 ![]() |
Am si eu o nelamurire, poate ma ajuta cineva. Cand masina sta pe loc cu motorul mergand la relanti, daca fac pedale se aude un fasait(destul de tare) in zona pedalei de frana, de fiecare cand apas pedala. Dar asta se intampla doar daca masina sta pe loc. Daca masina se deplaseaza( scoasa din viteza, cu motorul la relanti), nu se aude nimic. E normal? nu sesizez sa franeze prost sau aiba defectiuni.
|
--------------------
Renault
Megane
2007
- Cl-02-xxx
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Asa a facut si masina mea de la inceput. Si franele merg brici. Nu e motiv de ingrijorare.
Eu zic ca atunci cand masina se deplaseaza ai un zgomot de rulare ce acopera fasaitul. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
Trofin Liviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 17 May 06 ![]() |
Servofrana ar putea produce fasaitul?
|
--------------------
Renault
Megane
2007
- Cl-02-xxx
|
|
mark`` |
![]()
|
Si episodul meu nu s-a incheiat. Deci scartaitul meu la placute o sa dispara?
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Exista un spray care se da pe discuri ca sa nu mai scartaie. Intreaba in service poate gasesti. Poate sa fie si de la placutele de frana (daca au prea multe insertii metalice or sa scartaie intotdeauna). Ai pus de origine sau de alta firma?
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
mark`` |
![]()
|
Asta chiar n-o stiu pt ca tatal meu a dus-o la revizie si ce a schimbat acolo e ceata pt mine.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Poti sa incerci cu spray-ul respectiv. Daca nu merge va trebui sa te obisnuiesti..
![]() ![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Plictisitul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 10 June 07 ![]() |
iti scartaie cand pui frana... am vazut berbeci care au pus placuta invers...cu partea metalica pe disc...eu iti recomand sa dai rotile una cate una pe fata jos si sa vezi daca sunt puse toate bine...cu partea metalica in afara... asta ar putea sa aiba aceeasi causa si cu fuga...din cauza ca nu franeaza una din roti, ca nu are cum cu parte metalica, ifi fuge...ca sa vezi care roata nu franeaza deloc, si asta nu are legatura cu repartitorul, prinde viteza maricica, 20-23km si ingeata rotile si te uiti pe asfalt...care nu a lasat urma??? eu cred ca o fi una de pe fata
![]() |
--------------------
---
...
- xxx
|
|
mark`` |
![]()
|
Daca era cu partea metalica pusa sus atunci trebuia sa am santuri pe disc deja. Iar sunetul sa-l am si cand apas mai tare pe pedala, ceea ce nu am!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
chriss80 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 25 March 07 ![]() |
Salutare...si eu am aceeasi problema...adica numai imi scartie la franare...chestia asta de vreo saptamana....precizez ca am schimbat placutele de 1000km nu de acelea originale...de la ferrodo...O chestie...nu am mai montat arcurile acelea care vin in urechile de prindere ale placutelor...ar putea ca scartaitul sa fie de la lipsa arculetelor...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
- GL
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Daca placutele au insertii metalice multe or sa scartaie tot timpul. Depinde de placute. Altfel se poate rezolva scartaitul cu o curatare amnuntita.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu mai deschid un topic nou, daca e ceva in neregula rog moderatorii sa mute.
Am schimbat ieri discurile de frana originale (se ovalizasera si tociseara rau, au 101.000 km si placutele de frana (11.000km). Am pus discuri de frana de origine (cutie albastra, ele au o vopsea albastra pe ele + placute de origine noi). De curatat, am curatat tot ce se putea pe acolo. Acum problema: 1. Se aude cateodata un tacanit pe roata fata stanga. In timp ce franez dispare. La denivelari nu se aude, numai la drum intins la ceva viteza. Clemele de la placutele de frana sunt toate la locul lor. 2. Cand pun frana, imi tremura usor pedala si volanul ca si cum ar fi ovalizat discul. Pare a veni din stanga. E posibil sa fie discul nou pe stanga ovalizat din fabrica si de aia sa vibreze si sa atinga placutele? This post has been edited by RainHawk: 26 Oct 2007, 09:09 |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
joey |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 9 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Salutare si Ajutor !
Scurt istoric: acum vreo 600 km am schimbat placutele, sabotii si garniturile la cilindrii, din greseala am complet cu lichid de frana DOT 3 in loc de DOT 4. Problema 1: Pedala de frina a devenit mai elastica. Problema 2: Dupa o apasare, pedala de frina nu revine astfel incat masina ramane infranata. Ca sa scap, ori o ridic cu piciorul, ori mai apasa inca o data pe ea. Mentionez ca nu ramane tot timpul infranata ci, cu precadere, cam in primele 20 min de la plecare. Solutii: Mi s-a spus ca dureaza pana se aseaza placutele si sabotii. Mentionez ca nu se incinge nici o roata iar arcul de la pedala e functional. Ce pot sa fac si ce service recomandati in Bucuresti (stau aproape de AutoMarcusGrup dar la ei sambata nu lucreaza cei de la magazie) ? ![]() This post has been edited by joey: 26 Oct 2007, 10:23 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3
DYNAMIQUE 1,6 16v CVA Singurul loc in care Banii vin inaintea Muncii este in dictionar.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 00:47 |