DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probleme frana!, probleme frana!!

andila
post 21 May 2007, 15:39
Post #1

Membru incepator

Group: Members

cand rulez cu viteza de peste 50 km/h si pun frana brusc ma fura de spate. la viteza mai mare chiar ma intorc deacurmezisul soselei. placutele de frana sunt noi. ce ar putea fi? multumiri anticipate!!! wink.gif

--------------------
dacia solenza 2004 confort
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pastrama
post 21 May 2007, 16:53
Post #2

scursura umana

From: Ct

Cauta pe forum dupa repartitor.

--------------------
Tedei - -
+
BoomPunk
post 21 May 2007, 22:45
Post #3

Membru fara respect ptr lege si ``organ``!

From: Bucharest

Sau cauta prin service un mecanic care sa-ti schimbe sabotii spate si sa-ti regleze frana ca lumea. wink.gif

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
mark``
post 22 May 2007, 22:34
Post #4

Membru autentic

From: Tg.Mures

Acuma nu stiu daca este o problema dar cand franez incet, abea ating pedala si incepe sa franeze incet imi scartaie franele. Canda apas mai ferm si franez mai tare nu mai scartaie de loc. De ce?

--------------------
Dacia Spring 2023
+
pastrama
post 22 May 2007, 22:36
Post #5

scursura umana

From: Ct

E de la placute. Le-ai schimbat recent? Sau or fi pe duca.

--------------------
Tedei - -
+
nh1980ro
post 22 May 2007, 23:20
Post #6

Membru

From: Togo-Togo.

Sau sunt murdare. O curatare de placute, etriere, discuri si sigurantele alea de fier (nu mai stiu cum le zice) care tin etrierul si un pic de spray pentru discul de frana si ai liniste. La mine au ninceput sa scartaie foarte discret abia dupa vreo 10 luni, dar acum vad ca s-au linistit din nou.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
benkenobi
post 23 May 2007, 19:59
Post #7

benkenobi

From: bucuresti

scartiitul este de la placutele de frana. la pasarea ferma pe pedala de frana presiunea din cilindrul receptor al etrierului fiind mare rezulta o forta normala la suprafata discului de frana foarte mare, fapt ce duce la disparitia acelui scartiit generat de frcarea placutei pe disc.
pentru a te convinge de acest lucru recomand un experiment simplu: se ia una bucata zapada carbonica ( chestie daa alba care se pune in cutiile de electronicale pentru protectie la socuri ) se umezeste si se freaca pe geam fara a apasa tare. va produce un scartiit strident si foarte deranjant. se face aceas operatiune apasind tare. se va observa ca nu mai apare acel scartiit.
referitor la fuga de spoate a masinii la franarea d urgenta, acest lucru se produce numai datorita faptului ca sabotii nu lucreaza identic. in acest fel se produce o franare diferentiata pe cele doua roti spate ( o roata va bloca mai mult decat cealalta) si se produce momentul de rasucire. idem se vireaza tancurile. simplu.

--------------------
solenza solenza rapsodie rapsodie 2003-august
+
kalyyyyyy
post 23 May 2007, 20:07
Post #8

Membru autentic

From: Bucuresti

dupa cum s-a spus,ai frinare inegala pe puntea spate.e posibil sa fie frinarea inegala si pe fata,desi putin probabil,mai exact sa ai discurile ovalizate.Rotile trebuie sa se infrineze toate odata,cand cele din fata se blocheaza sa se blocheze si cele din spate,nu mai devreme;acest lucru se regleaza din repartitor(piesa ce se gaseste sub puntea spate,la bifurcatia conductelor de frina,si care este deobicei dereglata).iti recomand sa mergi la un service,reglarea pe bancul de testare a frinelor fiind cam singura destul de eficienta.

--------------------
Clio 3 2007, dci 70cp
+
i96nds
post 24 May 2007, 13:01
Post #9

Stefan

Group: Moderatori

Pentru mark:

Mai vezi aici informatii:

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=37829&hl=

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
mark``
post 27 May 2007, 14:08
Post #10

Membru autentic

Precizez ca placutele de frana si discurile sunt noi!

--------------------
Dacia Spring 2023
+
GABONE77
post 27 May 2007, 17:47
Post #11

el jefe

cati km are masina ta? si eu cred ca e de la repartitor daca trage aiurea. vezi ca daca faci la service operatiunea de curatare saboti spate te rupe in doua la bani e 90 ron pe roata. mai bine o faci singur nu e mare chestie doar sa ai sculele potrivite. si la mine scartaie si are aproape 30.000 km deci nu se pune problema de uzat saboti mai ales ca stiu cum am mers cu ea. o fi mizerie dar atat timp cat franeaza brici, fapt probat si la ultima vizita in service unde au bagat obligatoriu testul de frane nu ma deranjeaza.

--------------------
Dacia Sandero 2009 1.6 MPI Laureate - TPG
cine e bun e bun si cand e rau
+
Trofin Liviu
post 7 Jun 2007, 05:18
Post #12

Membru autentic

Am si eu o nelamurire, poate ma ajuta cineva. Cand masina sta pe loc cu motorul mergand la relanti, daca fac pedale se aude un fasait(destul de tare) in zona pedalei de frana, de fiecare cand apas pedala. Dar asta se intampla doar daca masina sta pe loc. Daca masina se deplaseaza( scoasa din viteza, cu motorul la relanti), nu se aude nimic. E normal? nu sesizez sa franeze prost sau aiba defectiuni.

--------------------
Renault Megane 2007 - Cl-02-xxx
+
i96nds
post 7 Jun 2007, 07:32
Post #13

Stefan

Group: Moderatori

Asa a facut si masina mea de la inceput. Si franele merg brici. Nu e motiv de ingrijorare.
Eu zic ca atunci cand masina se deplaseaza ai un zgomot de rulare ce acopera fasaitul.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Trofin Liviu
post 7 Jun 2007, 16:07
Post #14

Membru autentic

Servofrana ar putea produce fasaitul?

--------------------
Renault Megane 2007 - Cl-02-xxx
+
mark``
post 7 Jun 2007, 18:41
Post #15

Membru autentic

Si episodul meu nu s-a incheiat. Deci scartaitul meu la placute o sa dispara?

--------------------
Dacia Spring 2023
+
nh1980ro
post 7 Jun 2007, 23:40
Post #16

Membru

Exista un spray care se da pe discuri ca sa nu mai scartaie. Intreaba in service poate gasesti. Poate sa fie si de la placutele de frana (daca au prea multe insertii metalice or sa scartaie intotdeauna). Ai pus de origine sau de alta firma?

--------------------
+
mark``
post 10 Jun 2007, 08:21
Post #17

Membru autentic

Asta chiar n-o stiu pt ca tatal meu a dus-o la revizie si ce a schimbat acolo e ceata pt mine.

--------------------
Dacia Spring 2023
+
nh1980ro
post 10 Jun 2007, 12:54
Post #18

Membru

Poti sa incerci cu spray-ul respectiv. Daca nu merge va trebui sa te obisnuiesti..smile.gif pana schimbi din nou placutele (cu putina atentie in condus poate le schimbi dupa 60.000km..tongue.gif)

--------------------
+
Plictisitul
post 10 Jun 2007, 17:50
Post #19

Membru incepator

iti scartaie cand pui frana... am vazut berbeci care au pus placuta invers...cu partea metalica pe disc...eu iti recomand sa dai rotile una cate una pe fata jos si sa vezi daca sunt puse toate bine...cu partea metalica in afara... asta ar putea sa aiba aceeasi causa si cu fuga...din cauza ca nu franeaza una din roti, ca nu are cum cu parte metalica, ifi fuge...ca sa vezi care roata nu franeaza deloc, si asta nu are legatura cu repartitorul, prinde viteza maricica, 20-23km si ingeata rotile si te uiti pe asfalt...care nu a lasat urma??? eu cred ca o fi una de pe fata smile.gif sau daca e spatele, ai un cilindru blocat, care nu mai isi face treaba: sa franeze

--------------------
--- ... - xxx
+
mark``
post 17 Jun 2007, 12:31
Post #20

Membru autentic

Daca era cu partea metalica pusa sus atunci trebuia sa am santuri pe disc deja. Iar sunetul sa-l am si cand apas mai tare pe pedala, ceea ce nu am!

--------------------
Dacia Spring 2023
+
chriss80
post 17 Jun 2007, 16:05
Post #21

Membru incepator

Salutare...si eu am aceeasi problema...adica numai imi scartie la franare...chestia asta de vreo saptamana....precizez ca am schimbat placutele de 1000km nu de acelea originale...de la ferrodo...O chestie...nu am mai montat arcurile acelea care vin in urechile de prindere ale placutelor...ar putea ca scartaitul sa fie de la lipsa arculetelor...

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Rapsodie - GL
+
nh1980ro
post 17 Jun 2007, 21:48
Post #22

Membru

Daca placutele au insertii metalice multe or sa scartaie tot timpul. Depinde de placute. Altfel se poate rezolva scartaitul cu o curatare amnuntita.

--------------------
+
RainHawk
post 26 Oct 2007, 09:09
Post #23

Dus cu pluta.

Nu mai deschid un topic nou, daca e ceva in neregula rog moderatorii sa mute.

Am schimbat ieri discurile de frana originale (se ovalizasera si tociseara rau, au 101.000 km si placutele de frana (11.000km).

Am pus discuri de frana de origine (cutie albastra, ele au o vopsea albastra pe ele + placute de origine noi). De curatat, am curatat tot ce se putea pe acolo.

Acum problema:
1. Se aude cateodata un tacanit pe roata fata stanga. In timp ce franez dispare. La denivelari nu se aude, numai la drum intins la ceva viteza. Clemele de la placutele de frana sunt toate la locul lor.

2. Cand pun frana, imi tremura usor pedala si volanul ca si cum ar fi ovalizat discul. Pare a veni din stanga.

E posibil sa fie discul nou pe stanga ovalizat din fabrica si de aia sa vibreze si sa atinga placutele?

This post has been edited by RainHawk: 26 Oct 2007, 09:09

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI 2004 Confort - B-xx-XXX
"I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
+
joey
post 26 Oct 2007, 10:21
Post #24

Membru autentic

Salutare si Ajutor !
Scurt istoric: acum vreo 600 km am schimbat placutele, sabotii si garniturile la cilindrii, din greseala am complet cu lichid de frana DOT 3 in loc de DOT 4.
Problema 1: Pedala de frina a devenit mai elastica.
Problema 2: Dupa o apasare, pedala de frina nu revine astfel incat masina ramane infranata. Ca sa scap, ori o ridic cu piciorul, ori mai apasa inca o data pe ea. Mentionez ca nu ramane tot timpul infranata ci, cu precadere, cam in primele 20 min de la plecare.
Solutii: Mi s-a spus ca dureaza pana se aseaza placutele si sabotii. Mentionez ca nu se incinge nici o roata iar arcul de la pedala e functional.
Ce pot sa fac si ce service recomandati in Bucuresti (stau aproape de AutoMarcusGrup dar la ei sambata nu lucreaza cei de la magazie) ?
wacko.gif

This post has been edited by joey: 26 Oct 2007, 10:23

--------------------
RENAULT CLIO 3 DYNAMIQUE 1,6 16v CVA
Singurul loc in care Banii vin inaintea Muncii este in dictionar.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 00:47
Forum Renault