Trepidatii
![]() ![]() ![]() |
Trepidatii
hellrider |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 1 October 04 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Inverseaza rotile intre ele, sa vezi exact daca roata respectiva e cu problema...
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Si eu cred ca este ceva in neregula cu echilibrarea rotilor. Verifica-le la alt service.
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
iza_alex |
![]()
|
![]() Sw0rdfish Group: Members Posts: 41 Joined: 25 October 04 From: Timisoara ![]() |
Si eu am aceeasi problema cu bataiel si dupa aia cu trepidatiile, numai ca la mine pana la 100-110 km/h nu se simte, ei cand trece de 110 incepe sa vibreze toata masina. Precizez ca in spate dreapta mi-a ros cauciucul pe interior si l-am inversat. Si tot asa face shi a fost si echilibrat... Plus ca imi intra apa pe la hayon si m-am trezit cu 1 cm de apa in pragul din dreapta spate jos de a trebuit sa sot apa cu carpa de spalat pe jos. In fine sper ca cei de la Auto Europa sa imi rezolve problema.
|
--------------------
renault
megane 1
2000, 1.4 16v
- TM-XX-XXX
|
|
Remus66 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 25 September 04 ![]() |
Si eu am avut ceva asemanator, dar totusi as despica problema in doua si anume:
- problema cu trepidatiile am avut-o cu cauciucurile originale MONTANA si apareau pe la 110 km/h iar pe la 130 km/h deveneau foarte puternice in ciuda unor incercari de a echilibra cauciucurile.Problema s-a rezolvat prin inlocuirea cauciucurilor MONTANA cu MATADOR(dupa buget) si cu echilibrarea lor. - problema cu trasul intr-o parte mi s-a intimplat cind am inlocuit roata stinga fata cu care avusesem pana cu roata de rezerva care era noua si nefolosita, fiind astfel mai grea decit cea folosita.Problema a disparut prin aducerea ambelor roti spate ce aveau aceeasi uzura, pe puntea fata si montarea celor de pe fata pe spate; nu s-a mai facut alt reglaj al directiei acesta nefiind dealtfel necesar. |
--------------------
Volkswagen Golf 4
Pacific Variant
2005
- B-71-KPD Cu un nescolarizat, te lupti un pic si ai scapat; dar duci o lupta colosala, cu prostul care are scoala!
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Confirm rezolvarea problemelor de trepidatii ale trenului de rulare prin inlocuirea anvelopelor (MONTANA 47500km).
De la 130 in sus nu mai puteam merge. Desi facusem echilibrare, nu a avut nici un efect. Acum, cu cauciucuri noi, nu se mai simte NIMIC. This post has been edited by VladG: 26 Oct 2004, 09:57 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
M@RIAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 19 October 04 ![]() |
la mine incepea sa trepideze pe la 110..cu montana...
mi-am luat apoi niste matador pe fata....si s-a mai linistit....apoi mi-am pus pe fata niste kormoran si am mutat matadoarele pe spate...ca sa vezi ...nu mai trepideaza nici la 140...da urla ca naiba!!! ![]() oricum...dau muzik tare si s-a rezolvat This post has been edited by M@RIAN: 26 Oct 2004, 11:31 |
--------------------
DACIA
SN Chiar daca ma superi,eu tot te-as tine numai in puf!puf cu stanga,puf cu dreapta!!!:D
|
|
f_zoltan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 31 March 03 From: Petrosani ![]() |
Nu am mai gasit topicul de cateva pagini bune unde se discuta de trepidatii, unde am postat si eu din greu, dar asta pare a trata acelasi gen de probleme, ba chiar 2 probleme diferite. Problema mea: tremur ocazional pe la 110 de sare volanul din mana, mai ales daca accelerez lent. Alteori ajungeam si la 130 fara probleme, mai ales la accelerere agresiva. Tremurul accentuat la decelerare. Cauciucuri Bridgestone F590 pe fata, Matador pe spate, jenti aliaj CMS 13" de la metro.
Incercari: 1. echilibrat rotile fata pana la lehamitee, pana cand a devenit o manie. Rezultat: KK barat. 2. Dus la service, la revizia de 30 K, in garantie. Descoperit burduful de planetara rupt, inlocuit. Rezultat: a fost ceva pe acolo, tremuriciul s-a redus si s-a mutat la 120, dar ocazional tot exista. Stare de nervi: gata de rontzait cauciucurile. ![]() 3. Stiam de o vreme ca bucsele de bara stabilizatoare (set cagule ?!) erau cu probleme, innlocuite dupa 10000Km de draci. Rezultat: incredibil, tremuriciul s-a dus in basca. Cost solutie: 80.000 lei+manopera. Aviz patitilor, poate tine si la voi... PS La o saptamana dupa ce masina a mers ca ceasul, am dat in o groapa de KK pe E79 , Deva-Petrosani (inca e plin de ele), am indoit janta dreapta-fata (futui...) si am reluat faza echilibrat dupa ce mi-au dezdoit janta cu probleme. Da' e OK din nou. |
--------------------
Dacia
SN Confort
- HD 13 FMZ
|
|
aless |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 27 May 03 From: Ploiesti ![]() |
La mine trepidatiile apar in jurul vitezei de 90km/h.
Inainte si dupa aceasta valoare totul este OK. Am echilibrat rotile dar degeaba. Sugestii? 10x! |
--------------------
KIA
CEE'D
2008
- PH-09-ADN Nimic nu este mai definitiv decat lucrurile pe care le facem provizoriu...
|
|
mihail75 |
![]()
|
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
buna
si la mine trepideaza tot mai accentuat dupa 100/105 la ora. de la o vreme, daca las volanul liber in mers, chiar trage putin dreapta. sa fie necesara o geometrie sau numai echilibrare roti? o a doua chestie pe care o pun tot aci, ca sa nu deschid alt topic. de cind a dat frigul cred ca toti observa ce bine merge directia (cel putin la mine asa e). cum a fost putin mai cald (peste 5-8 grade) cum a inceput sa fie mai greoaie (la parcat cu spatele e ultraenervant) si chiar sa se auda pacaniturile cu care ma obisnuisem vara. o gresare a cutiei ar rezolva problema? cum sa fac ca si vara sa mearga directia mai bine (in rest, cred ca nu are probleme).multam m75 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|
mihail75 |
![]()
|
vad ca au citit peste 500 acest post da nici o sugestie. poate trebuia sa deschid un topic nou.
m75 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
MariusWsW |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 9 May 04 ![]() |
In primul rand e o problema de logica.Daca ai polei,respectiv zapada,ulei pe asfalt,apa sau mai stiu eu ce care sa nu mai permita o aderenta buna a cauciucurilor pe asfalt,rezulta ca directia merge mai usor tocmai datorita faptului ca (,) cauciucurile nu mai se "lipesc" de asfalt cum ar trebui.Cand e cald,vara primavara,toamna,cand nu e polei sau mai stiu eu ce care sa nu permita cauciucului o aderenta corespunzatoare,atunci e logic ca (,) cauciucul va sta lipit de asfalt si directia va merge mai greu.Daca grsezi caseta si toata chitibusaraia de la directie,e posibil sa-ti mearga directia mai usor dar nu te gandi ca iti va merge vara ca iarna.Toti si-ar dori o directie usoara ca iarna si o aderenta buna ca vara.Si daca vrei sa-ti mearaga si mai usor,ori iti iei o masina cu servo ori iti pui servo,dar asta te costa si tre' sa mergi la RAR sa o omologheze.Succes.
|
-------------------- Omului ii trebuie 1 an sa invete sa vorbeasca si o viata sa invete sa taca...
|
|
mihail75 |
![]()
|
mersi pt. raspuns (finally someone).
eu observasem ca directia merge mai bine de cum a dat frigul, insa pe jos era uscat (sa nu uitam ca pina pe 20 ian. nici nu a fost zapada). cred ca e si ceva de la ungerea componentelor directiei, de asta spuneam de gresare. e clar ca nu va merge la fel, orice ii fac. la urmatoarea masina, sper sa am si servo, da pina atunci mai am de platit rate la asta. drum bun si fara incidente tuturor m75 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
f_zoltan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 31 March 03 From: Petrosani ![]() |
Mihail75, citeste putin mai sus, la mine problema tremuriciului care a durat 20 mii km si peste 1 an s-a rezolvat ca prin minune cu inlucuirea bucselor de la bara stabilizatoare (cagule). Dupa ce am facut operatia asta, nu mai am nici un fel de tremur. Nici nu imi vine sa cred, dupa un an de draci.
Incearca si tu, nu costa mult si poate se rezolva. Daca nu, nu pierzi o avere. This post has been edited by f_zoltan: 6 Feb 2005, 22:28 |
--------------------
Dacia
SN Confort
- HD 13 FMZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th June 2025 - 12:13 |