DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Volan Care Scartiie..

shadowc
post 4 Oct 2004, 00:49
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Nu ma injurati sunt nou...
Ce sa fac cu volanul asta care scartiie? Banuiesc ca trebuie uns? Ce sa folosesc ? Si care e tehnica. Ajutor pls unsure.gif

--------------------
dacia supernova - BH-82-SHD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MoneyTalks
post 4 Oct 2004, 01:11
Post #2

-

From: Ireland

Nu te injura nimeni. Bine ai venit pe forum.

In legatura cu scirtiitul volanului, eu am avut aceeasi problema la fosta masina (Cielo) Scirtia volanul din cauza unei garnituri de cauciuc care freca pe undeva. Nu mi-a pasat unde scirtie, ba chiar m-am obisnuit cu acel scirtiit smile.gif Odata, la o revizie, mi-au spus tipii ca de ce las sa scirtie volanul, ca ei il fac sa nu mai scirtie. Si l-au facut... wub.gif Dar eu, care ma obisnuisem de 5 ani cu scirtiitul, mi s-a parut ca am ceva defect la masina... laugh.gif si le-am spus ca sa il faca sa scirtie, ca altfel ceva nu e in regula... si l-au facut laugh.gif

In concluzie, poti lasa volanul sa scirtie, nu e nimic defect smile.gif Doar sa nu fii asa paranoic, trebuie doar sa te obisnuiesti cu zgomotul smile.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
costi
post 4 Oct 2004, 07:44
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Cum zicea Money, nu te injura nimeni desi tema e mai veche ca forumul...
Scirtiitul vine de la bucsa de cauciuc (cred ca si ceva teflon) prin care axul trece prin podea. Poti pune acolo vaselina, ulei sau alte alea (da si tu un search ca s-a rasdiscutat). Efectul nu este definitiv asa ca trebuie sa faci treaba asta din cind in cind. Succes.

--------------------
DSN/SLZ
+
Mihai007
post 4 Oct 2004, 07:55
Post #4

Membru autentic

... se mai intampla ca scartaitul sa vina si de mai sus, chiar de sub volan, asa cum este in cazul meu. Am incercat sa pun 2 picaturi de ulei dar e cam stramt locul... ar trebui sa scot volanul si nu ma incumet sa fac asta.

--------------------
Dacia SuperNova Rapsodie
+
klaus
post 4 Oct 2004, 08:32
Post #5

步步

Group: Moderatori

Scartaitul se datoreaza bucsei de trecere a axului volan prin podeaua pedalierului.
Se introduce in bucsa niste ulei cu siringa, se trage de volan stanga-dreapta pe loc pentru a se distribui uleiul si, daca era de acolo (90% sanse), nu o sa mi scartaie

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Jack Daniel's
post 6 Oct 2004, 10:09
Post #6

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Sigur scartaie bucsa din podul pedalier . Pune cu incredere ulei auto si va disparea scartaitul cateva luni . Pui ulei si apoi invartesti volanul pe loc sa intre peste tot . Succes.

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
Ov
post 6 Oct 2004, 11:05
Post #7

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

tot am zis ca ma uit la coloana de directie la SN sa vad cum e, dar d'abia acum m-am uitat. si stupoare, coloana mea (berlina) este IDENTICA. Si mie imi scartaia volanul (am si facut un topic cu asta), eu credeam ca e ceva prin bord. Am desfacut TOT si am uns TOT, inclusiv gogoasa aia de cauciuc de jos prin care trece coloana, si de atunci nu mai face.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
RIon
post 6 Oct 2004, 17:55
Post #8

pasionat

From: CJ

daca e ca la DN, adica daca tragi de volan se ridica o pozitie inspre sofer, atunci, mai ales daca s-au operat modificari mici pe la partea electrica - eu am schimbat bloc lumini - s-ar putea sa frece volanul de plastic. Daca e asa, trebuie desfacute surubele de sub volan - au niste locase pentru fixare, si gasita pozitia in care nu scartaie. E facil.

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
ROLFY
post 12 Oct 2004, 20:55
Post #9

Membru incepator

salutare. cred ca si eu am o problema asemanatoare.
la mine scartaitul se aude de sub volan, din cutia de langa el, dar numai atunci cand virez stanga. nu conteaza daca virez la maxim sau numai putin, scartaitul se aude.
care poate fi problema?
nu m-am incumetat sa-l demontez dar cred ca o sa o fac cat de curand, e insuportabil.

--------------------
+
klaus
post 13 Oct 2004, 08:19
Post #10

步步

Dar ce scrie pe aici ai facut?
Alea, alea, uleiuri, vaseline?
Daca nu ai facut, incearca sa faci, vezi daca da nu da rezultate si dupa aceea mai pui o intrebare.
Doresc sa repet: DUPA ACEEA mai pui o intrebare.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Varu
post 15 Oct 2004, 10:09
Post #11

Membru incepator

pentru a elimina scirtiiturile volanului, in afara de ce s-a mai spus pina acum, mai e ceva ce se poate face si care da rezultate spectaculoase (cel putin la mine a dat): se desfac cele doua parti ale cutiei de sub volan (care contine blocul de lumini etc.) si se pune intre ele un fel de garnitura, ceva (eu am pus o fisie lunga, pe toata circumferinta, taiata dintr-o camera de bicicleta). acum nu mai scirtiie deloc. si ca veni vorba, acelasi lucru l-am facut si la marginea de sus, dinspre scrumiera, a suportului din plastic in care e montat casetofonul.

--------------------
Renault Megane 2 2005, 1,5 dci 82 cp
+
costi
post 15 Oct 2004, 10:54
Post #12

Membru autentic

scirtiitura pomenita de voi mai sus se produce intre bord si cutia din jurul volanului. cel mai simplu este sa lasati volanul citiva mm mai jos sau puteti pune un soi de "garnitura" intre ele sau sa piliti punctele de contact (se vad daca lasati volanul mai jos).

--------------------
DSN/SLZ
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 21:10
Forum Renault