Bacau-Firenze, Italia, Nevoie de un mic ajutor cu traseul si cazarea, etc.
![]() ![]() ![]() |
Bacau-Firenze, Italia, Nevoie de un mic ajutor cu traseul si cazarea, etc.
dan75 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 6 September 04 From: Bacau ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
LOGAN AMBITION
- BC75---
|
|||
octa74 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 14 December 04 From: Brasov ![]() |
1. La granita nu-ti va cere nimeni altceva decat buletinul sau pasaportul. Daca pe talon e numele tau, nu intereseaza pe nimeni de imprumutul tau la banca.
2. Intr-adevar, asta e ruta cea mai buna. In Ungaria si Austria trebuie sa cumperi vigneta pe autostrada. Pentru Ungaria gasesti preturile (in forinti) la www.motorway.hu , iar in Austria, pe 10 zile ai de platit 7.60 EUR (mai putin nu se poate). Pentru Italia autostrada e ceva mai scumpa, se plateste in functie de distanta parcursa. E greu de dat un tarif pe km, pentru ca el difera in functie de cum e autostrada (prin munti sau campie). Oricum e ceva mai scumput. Detalii vezi pe www.autostrade.it . In privinta cazarii, e mai bine sa fie in Ungaria. Gasesti in toate localitatile inscriptii cu Zimmer frei (camere libere) si te orientezi la fata locului. Daca pleci pe la 5 diminteata din Bacau, nu e o problema sa te apropii de Budapesta pana seara. Cu fetita mica s-ar putea sa fie probleme cu trezitul dimineata in cazul asta ![]() In alta ordine de idei, ai grija ca fetita sa fie trecuta in pasaportul unuia dintre voi, altfel nu veti putea iesi din tara cu ea. Drum bun si concediu placut. Later edit: Ai grija, pentru fetita e necesar un scaun special, in care e bine sa si stea. Si pentru ca legea obliga la acest lucur, cat, mai ales, pentru siguranta ei, |
--------------------
Logan
Ambiance (cu servo)
- BV-xx-NEW
|
|
dan75 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 6 September 04 From: Bacau ![]() |
Mersi mult octa74.Demersurile cu trecerea fetitei pe unul din pasapoarte a fost deja programata, inclusiv achizitia unui scaun special. Totusi am o intrebare in legatura cu camerele libere pe Ungaria, banuiesc ca acestea nu sant semnalate la autostrada ?
This post has been edited by dan75: 6 Jun 2007, 21:10 |
--------------------
DACIA
LOGAN AMBITION
- BC75---
|
|
octa74 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 14 December 04 From: Brasov ![]() |
Depinde pe unde iesi din tara si traseul pe care vrei sa-l urmezi. Daca mergi pe traseul Bacau - Brasov - Sibiu - Arad si iesi pe la Nadlac, poti gasi cazare in Szeged sau in imprejurimi. Daca ajungi mai devreme, poti incerca dupa Budapesta (in afara autostrazii), sau sa iesi la un moment dat de pe autostrada intr-una din localitatile de pe langa (Kecskemet spre exemplu) si sa cauti pe acolo. Totusi, drumul intre Brasov si Sibiu este foarte putin recomandat, din cauza ca sunt, de la Brasov pana la Sibiu nu mai putin de 40 (patruzeci) de semafoare la care se sta.
Pe traseul tot din Brasov spre Targu Mures- Oradea, care e ff bun prin Romania, in Ungaria nu ai autostrada pana la Budapesta, asa ca poti gasi cazare pe drum. Intrabai si de GPS... daca il poti imprumuta de la cineva , ok, dar sa dai banii pe el doar pentru excursie, nu merita.. bei niste beri fff multe de banii aia (sau cazarea pe drum la dus si intors, plus ceva bani de benzina) |
--------------------
Logan
Ambiance (cu servo)
- BV-xx-NEW
|
|
gabyser |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 1 June 07 ![]() |
dACA PLECI DIMINEATA PE LA 6.OO SI MERGI PE LA NADLAG AJUNGI PE LA 12.00 NOAPTEA CEL TARZIU LA WIENA.Dupa vama la Nadlag cam la 20 km pe stanga cum te duci este un impinge tava de unde poti sa-ti iei rovineta la unguri si inlei.daca treci pe pasaportul unuia dintre voi copilul celalat parinte trebuie sa faca o imputernicire pentru celalat.sa-ti iei neaprat scaun special pentru copil.sunt obligatorii pana la varsta de 12 ani a copilului si toti trebuie sa purtati centuri atat in fata cat si in spate.respecta la unguri toate marcajele ca daca ai noroc de control pe strada si sunt destule pana la szeged te cam pisca ca esti roman.
7 Jun 2007, 13:18: Cea mai buna ruta pentru tine ca incepator pe aceasta ruta si chiar mai incolo este szeged-Budapesta Wiena-Linz-si mai gasesti indicatoare pe autostrada spre italia.La unguri gasesti anunturi de camere libere la strada. This post has been edited by gabyser: 7 Jun 2007, 13:18 |
--------------------
SUZUKI
SWIFT
2002 HATCBACK
- BC 13
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Ia vezi acest link iti poti seta ruta cum vrei tu, iti sunt afisate taxele etc. (daca dai click pe harta poti ajunge pana la nivel de strada).
Din punctul meu de vedere, doar pentru acest drum NU mergira cumparat un sistem cu GPS ![]() ![]() Spor, |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
dan75 |
![]()
|
Am incercat si viamichelin, cmandrei, dar am zis ca e mai sigur cand primesti o confirmare din parte cuiva care a mai fost.
Pentru gabyser, cum suna un anunt de camere libere in Ungaria ? ![]() ![]() Multumesc de ajutor la toata lumea sper sa ma descurc, nu asta cred ca e problema dar, tipic romanului, caut solutia cea mai viabila. This post has been edited by dan75: 7 Jun 2007, 21:26 |
--------------------
DACIA
LOGAN AMBITION
- BC75---
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Viziteaza si topicul Calatorie Italia-Austria via Ungaria, cu siguranta vei gasi informatii interesante (cum ar fi costul deplasarii pe autostrada de la granita Italiei pana la Fireze - 22 euro acum 2 ani).
A fost o calatorie frumoasa si Florenta este un oras minunat. Si noi am fost tot la rude ![]() Trebuie neaparat sa-ti faci timp sa vizitezi Venetia, noi am facut asta intr-o zi, plecat dimineata si intors seara, cu trenul. Este foarte simplu si comod iar Venetia este un oras superb, merita vizitat. Daca mai ai intrebari nu ezita sa le adresezi. Multa bafta! |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
dan75 |
![]()
|
M-am decis sa plec duminica de dimineata si pana seara sa ajung in preajma granitei sa ma cazez undeva in Ro urmand ca de luni dimineata sa trec in Ungaria.
Traseul pe care vreau sa merg, am spus, va fi Ungaria-Austria-Italia dar as vrea sa-mi spuna cineva mai exact traseul, prin www.michelin.com cele mai multe rute se dau prin Croatia, dar folosind mai multe puncte intermediare mi-a iesit urmatorul traseu:Nadlac-Szeged-Budapest-Nickelsdorf-Eisenstadt-Wiener Neustadt-Graz-Mestre-Padova-Firenze.E ok ? |
--------------------
DACIA
LOGAN AMBITION
- BC75---
|
|
ATG |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 20 December 04 ![]() |
Incerc sa iti dau si eu cateva sfaturi.
-noteaza foarte atent toate iesirile si intrarile pe autostrazi -cel mai bine te odihnesti vreo 8 ore in tara la Arad sau la Oradea,depinde pe unde iesi,dupa aceea mergi intins pana la Firente aprox.11 h. -in Italia autostrada te costa cam 26 euro pana la Firente -in zona Mestre iti trebuie putina rabdare e foarte aglomerat mai ales dupa-amiaza spre seara -in Austria mare grija la viteza au radare fixe pe autostrada,pana in 140 nu e problema,dar stii cum e tentatia e mare Bafta multa si sa stii ca drumul e mai usor decat pare eu am fost acum 3 luni tot in Italia cu al meu junior de numai 8 luni si nu au fost probleme.Daca vrei sa iesi numai cu CI austriecii mai fac figuri ptr. a nu avea bataie de cap ia si pasaportul cu tine. Daca ai nelamuriri poti intreba.Succes. This post has been edited by ATG: 21 Jun 2007, 21:36 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Preferance 1.4
|
|
dan75 |
![]()
|
Mersi mult de tot ATG, sa inteleg ca traseul ales e ok.Intamplator am aflat ca nu pot sa ies cu pasaportul pentru ca-mi expira in 6 luni.Oricum am sa incerc cu el si daca sant probleme scot CI. Exact asa am gandit si eu , o pauza in tara si apoi talpa pana la destinatie daca se poate, la 8 luni (sa-ti traiasca ! ) nu prea zice nimic dar la 1 an si 4 luni deja are personalitate.Inca odata mersi de info.
|
--------------------
DACIA
LOGAN AMBITION
- BC75---
|
|
sorin1967 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 29 March 05 From: Bacau ![]() |
Nici de-al draq nu le-am dat decat CI ,chiar daca cereau pasaport.La vama dintre Hu-A mi-au cerut asigurarea cu carte verde.Eu am plecat tot din Bacau la 6.30 si am ajuns la Nadlac la 18.30.E jale intre Sibiu si Arad ,efectiv se merge in ritmul impus de coloana.Ca sfaturi am mai scris in Calatorie Spania....brum bun
![]() |
--------------------
ML
350
2013
- BC-35-SDS MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt... |
|
driver |
![]()
|
![]() i'm not driving fast, i'm flying low... Group: Members Posts: 542 Joined: 10 November 04 From: South Coast ![]() |
Pe autostrazi e bine sa-ti faci un traseu si sa fi foarte atent la indicatoare, in Austria daca gresesti pierzi doar timp, insa in Italia daca ai luat-o in alta directie pierzi si bani pentru ca nu te poti intoarce numai pe la punctele de iesire, unde se plateste. Tot in Italia trebuie sa iei tichet la fiecare intrare pe autostrada, pana langa Venetia iei numai unul, acolo platesti, mergi gratis cativa km si trebuie sa iei altul si sa nu intri la portile cu "telepass" acolo se face intrare automata si plata automata fara sa te opresti si tu nu ai acces acolo.
In Ungaria nu ai ce sa gresesti pe autostrada ca sunt putine, in prima faza mergi spre Budapesta, pe M5, pe urma iei M0 (centura Budapestei), si la capat isi pe M1, si mergi pana in Austria, ajungi drept la Wiena fara batai de cap, de acolo ti indicatoarele spre Graz. Tot in Ungaria daca alegi varianta Bors (Oradea) mergi pe national 42 ~70 km (multe localitati sta si radarul), dupa mergi pe national 4(nu mai sunt localitati) si la ~40-50 km de Budapesta, iei in stg pe national 402 ~10 km si urci pe autostrada pe M5, acolo in primul peco iei Vigneta 1152 forinti, e bina sa ai forinti sau card ca altfel platesti 9-10 euro (si ungurii ca romanii). Si de acolo Domnul cu tine. A si in zona Mestre-Venetia, daca treci pana la 6 dimineata e ok, dupa e chin mare... o sa faci o ora 20 km. Apropo de ce nu incerci avionul? Wizz are promotie si zbori de la Tg-Mures la Roma ieftin de acolo mai ai 300 km pana la Firenze. Dezavantaj ca nu ai masina acolo. Eu anul asta aleg varianta asta (dar am masina acolo) si scap de 24 de ore de drum (cu copii mici in spate). Plec la 7 de acasa si cel tarziu la 5-6 PM ora lor ajungem in Firenze. (nu vreau sa fac reclama: cu 1300 ron ai bilete dus-intors) This post has been edited by driver: 22 Jun 2007, 09:48 |
--------------------
Nissan
Leaf
cu baterie
- RLU
|
|
ATG |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 20 December 04 ![]() |
dan75 traseul ales de tine e ok exista o varianta mai scurta cu 180 Km. dar pe viamichelin e cam greu de configurat.Incearca cu alte programe gen route 66.Daca te intereseaza iti pot da mai multe detalii.Bine ar fi sa platesti cu forinti vignieta la unguri te cam jecmanesc.Benzina bagi la iesire din tara si in Austria,in Italia benzina e ceva mai scumpa,la unguri nu am incercat ca erea prea complicat .
Bafta. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Preferance 1.4
|
|
dan75 |
![]()
|
Multumesc mult tuturor de ajutor, merg cu masina ca am nevoie de ea acolo.
Vacanta placuta ! |
--------------------
DACIA
LOGAN AMBITION
- BC75---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 11:12 |