DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pret manopera lucrari, Manopera mult mai mare decat pretul pieselor

IronMike1982
post 13 Jun 2007, 17:52
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Pitesti

Salut, am si eu o nelamurire...(Am o DSN Rapsodie 2001/60000km)
Am de schimbat la masina garnitura de chiuloasa si setul de distributie...
Am trecut prin magazine si m-am interesat de preturi:
- set de distributie 135RON
- garnitura chiuloasa 45RON
Apoi m-am gandit sa ma duc la un service sa intreb cat m-ar costa toata aceasta lucrare, dar neavand timp am zis sa sun sa vad ce preturi au:
Astfel, am intrat pe sit-ul de la CNCD (precizez ca sunt din Arges) am cautat datele de contact de pe site si am zis sa sun sa intreb cat m-ar costa aceste operatii: am sunat, am intrebat si am aflat pretul....sa zicem CORECT...900RON...
Deci dau pe piese sa zicem in service 250RON...presupunem ca sunt mai scumpe...si platesc manopera de 3 ori mai mult decat fac piesele??
Apoi mai apare o problema...pe site, pretul la manopera pentru acest tip de masina este de 17,25RON/ora, deci dac fac o socoteala...ar fi nevoie de aproape 40 de ore pentru schimbarea acestor piese...lucru destul de ciudat...
Astept si alte pareri..
PS: Sper sa nu mi se stearga postul...

--------------------
Dacia Sandero II Stepway 2013
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luciank
post 13 Jun 2007, 19:09
Post #2

Membru autentic

Pentru exact aceleasi lucrari, acum 1 luna am cumparat kit distributie cu 175 si garnitura de chiulasa parca 90. Manopera m-a costat 100 Ron, normal ca nu la service ci la un tip care are atelier particular.
Pentru a verifica timpii de manopera, trimite-mi pe PM o adresa de e-mail sa-ti trimit manualul cu timpii de manopera pentru SRN.

--------------------
Renault Megane 1 Hatchback 1999 1.6 16V RXE
+
Plictisitul
post 14 Jun 2007, 19:12
Post #3

Membru incepator

cand citesti la un service ca pt a schimba piesa x, timpul de manopera este yh, iar pt ora de manopera este z, trebuie sa intelegi, ca acea ora nu are nici o legatura cu ora de la ceas... este vorba de munca depusa, nu de ore, ori datul jos a unei chiulase...presupune foarte mult de demontat...

--------------------
--- ... - xxx
+
einstein1984
post 14 Jun 2007, 20:27
Post #4

fan Dacia

From: Bucuresti

Dar orice service are manopera normata, adica un tabel unde scrie: schimbat garnitura de chiulasa 5 ore (sau cat o fi). Daca mecanicul e bun, el o schimba in 3 ore, insa factura e tot pentru 5. Asa cum , daca mecanicul e novice o poate schimba in 6 ore.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th June 2025 - 04:41
Forum Renault