Instalatie Gpl Pt Dsn ...?
![]() ![]() ![]() |
Instalatie Gpl Pt Dsn ...?
mariuscha |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 8 August 04 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
DSN
Clima
|
|||
Tudor B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.639 Joined: 7 August 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Primul mare inconvenient la instalatia pt DSN e pretul mare, in jur de 1000 euro, care nu se amortizeaza numai cu multi km parcursi.
|
--------------------
DACIA
GOLAN
Laureate 1.4 MPI
- CJ 00 TUD "Wellcome to the desert of the real"
|
|
claub |
![]()
|
![]() A.T.I. -S.M.U.R.D. Group: Members Posts: 33 Joined: 31 October 04 From: Arad ![]() |
Tudor B adevar graieste! Si cam asta ar fi singurul inconvenient! in rest numai avantaje! Dar fi atent ce tip de instalatie este ! (DE PREFERAT CELE ITALIENE(originale)!
![]() OFFTOPIC: Eu an de vro 4 ani o instalatie de gaz LOVATO (ITALIA) numai ca este montata pe o Nova GTI, si inafara de a alimenta nu am facut nimic la ea! ![]() |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4.MPI
2008
- AR-xx-BEB Sa gresesti este uman, dar sa dai vina pe altcineva este si mai uman!
|
|
djtzeava |
![]()
|
![]() membru bosorog :D Group: Members Posts: 349 Joined: 23 October 02 From: beler ![]() |
mai bine iti vinzi masina si iti iei una diesel
zic eu , cu gazul faci o economie pe care ai s-o dai pe piese de motor si eu zic ca nu se merita.. asta'i parerea mea |
--------------------
dacia /bmw/vw
supernova europa/318/passat 2.0tdi
11-01, 06-98, 04-07 b27upz,b28wpz,b280wpz
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Pai in praktiker e o instalatie la 300 Euro cu TVA cu tot pt. injectie...
Oricum, banii ii scoti daca faci cam 1000km/luna in 6-7 luni, la suma asta, altfel... |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Phileas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 28 October 04 From: Bucuresti ![]() |
cu tot cu montaj 300 euro ? adica 12 mil ? nu e cam ieftin ? la un consum cu 1l mai mare cred ca in 20 000 km s-ar recupera investitia. la care praktiker ai vazut si cum se numea instalatia, poti sa dai mai multe detalii ?
|
--------------------
DACIA
SupeRNova
2002 Rapsodie
|
|
john_b |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
o fi pentru injectie monopunct, eu stiam ca pentru multipunct e ~800 euro
|
--------------------
DSN Clima 2001
ex Oltcit 11R 1993
- B-xx-xxx
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Pai la Praktiker in CJ, nu stiu ce firma e...uite calcul:
1l benzina = 29.590 lei (eu pun de la MOL) 1l gaz = 16.000 (pret mediu) Consum de 11.42l/100km in oras = 338.000 lei GPL, dupa regula 1l in plus = 12.42 = 199.000 lei diferenta = 139.000 lei - excelent Acum: instalatie GPL omologata, de firma, montaj inclus = 10.000.000 lei Alimentare lunara spre 5.000.000 lei = 169l/luna 169l GPL = 2.704.000 lei Diferenta = 2.296.000 lei - si mai bine!! Iau in calcul consumul mixt 11.42 oras si 6.5 afara = 8.96 Daca ar fi GPL, cu regula de 1% in plus = 9.96 Rezulta mixt benzina = 265.000 lei mixt GPL = 159.000 lei Diferenta 106.000 lei/100 km Cu 169l benzina la consum mixt = 1.514 km/luna Dupa regula 1% in plus cu GPL = 169 + 16 = 185l 5.000.000 lei benzina 2.960.000 lei GPL Diferenta lunara = 2.040.000 lei BUN Recuperarea investitiei se face in aproape 5 luni |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
BBC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 24 May 02 From: Brasov ![]() |
Instalatia cu 10 milioane este pentru motoarele cu carburator. Pentru DSN instalatia costa intra 800 si 1000 Euro (depinde de producator).
Anul trecut, la SIAB, un producator/importator mi-a spus ca pe DSN nu se poate monta instalatia deoarece are galerie de admisie din plastic. |
--------------------
VW
4 roti / 5 usi
- Bogdan
|
|
mariuscha |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 8 August 04 From: Iasi ![]() |
Multumesc de raspunsuri ! Off Topic.
|
--------------------
DSN
Clima
|
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
am vazut o masina de dolj cu sticker de gpl pe ea dar nu stiu a cui e .. DJ-07-GSA. Ar putea sa ne dea mai multe detalii in legatura cu pretul , condumul , utilitatea, modul de dispunere in portbagaj .. si altele
|
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
- ph-22-unu Ie doar o amarata de dacie
|
|
tibidavid |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 8 April 05 ![]() |
La Metro o instalatie GPL pentru motoare Euro 2 (Solenza, Supernova, ...)citez din pliant, este in jur de 2.900 RON, montaj gratuit la Bulrom.
La Bulrom aceeasi instalatie e undeva la 2.750 RON si tot ei o monteaza. Instalatia e destul de complexa, are si ea un alt calculator de injectie care gestioneaza alte 4 injectoare pentru gaz. Instalatia este de provenienta Italia. Ca fiabilitate a instalatiei, pot sa spun, din auzite, ca se defecteaza frecvent o supapa si calculatorul de injectie gaz. Dupa calcul, costul instalatiei se amortizeaza in aproximativ 25.000 Km. Tibi |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- GL-06-DCO
|
|
SoSoNeL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 19 August 05 ![]() |
e conevenabil ma pune-ti eu am masina de 4 ani si am gpl italian si cine zice ca explodeaza nu explodeaza am facut accident cu ea si nu s-a intamplat nimic butelia are 2 supape nu patesti nimic.! si am dat pe instalatie 17 milioane si 2 milioane montatu atata tot
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3
2007
- CT-87-GGE
|
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
chiar nu e nimeni care sa aiba supernova dotata cu gpl sa ne spuna si noua cum se comporta masina??
la cielo auzisem ca e o varianta de butelie care incape in locul rotii de rezerva (ceva la 24 litri parca) a auzit cineva de ceva asemanator pt supernova .. ca o butelie normala ii mananca portbagajul p[lus ca nu iti mai e de folos cu nik rabatarea banchetei spate . La 37 ooo litrul de benzina si la pretul de 15 500 -16 500 litrul de gpl in buzau (care e in drumul meu) zau ca m-ash baga la un gpl chiar si la 25 mil bucata. |
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Pai si daciile papuc au butelie in locul rotii de rezerva, asa ca ar merge si pe DSN.
Vezi ca cineva de pe aici si-a pus instalatie GPL pe Logan, nu cred ca sunt mari diferente. http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=7531 This post has been edited by Diac: 11 Sep 2005, 15:11 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
dadu221 |
![]()
|
mersi diac pt link
|
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
|
|
AndreyIan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 7 January 09 ![]() |
La sectia imbunatatiri se pune si intalatie de gaz???
Daca da am si eu o problema si am cautat pe forum si nu gasesc! Am si eu o intrebare . Am instalatie de gaz zavoli si firele cele doua care vin la sonda lamda nu sunt puse am sunat la mai multe service-uri si au zis ca nare importanta. Dar din ce am mai citit pe net ar avea o influeta si pe gaz sonda. Am o supernova si la sonda lamda sunt 2 fire albe si 2 diferite am inteles ca ar trebui sa fie legate la cele albe. imi puteti spune exact rolul ei la gaz , si daca chiar nu trebuie sa le leg. Multumesc! [Moderator edit] postul dvs. a fost mutat aici, unde deja se discuta despre gpl. |
--------------------
Supernova
Clima
2002
- B-83-AAN
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
din ce am citit calculatorul gpl se poate conecta la sonda lambda doar printr-un modul de adaptare a semnalului care vine impreuna cu instalatia gpl, daca nu ai modulul nu stiu daca poti pune tu de la alt tip de gpl sau daca calculatorul tau de pe gpl are intrare de semnal de la sonda lambda
This post has been edited by danciusergiu84: 5 May 2010, 11:28 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
AndreyIan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 7 January 09 ![]() |
Am sunt firele care la cel dinaintea mea au fost legate la sonda lamda , ca am luat instalatia la sh acum la mine nu mai sunt legate au zis ca poate sa stea si asa ca nu se schimba nimic!
|
--------------------
Supernova
Clima
2002
- B-83-AAN
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
pai ar fi nevoie ca calculatorul de gpl sa regleze amestecul in functie de informatia data de sonda lambda dar pentru o citire corecta eu stiu ca trebuie modul de adaptare (nu am auzit sa fie incluse in calculatorul gpl desi s-ar putea), fara acest reglaj de amestec nu stiu repercursiunile asupra noxelor, catalizatorului, sondei lambda intr-un cuvant daca arderea e corecta ceea ce poate influenta si puterea, poate avea de suferit chiar motorul daca amestecul e sarac ceea ce duce la temperaturi de ardere mai ridicate
This post has been edited by danciusergiu84: 5 May 2010, 13:48 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 23:06 |