Nelamurire Dacia Berlina, cu chiulasa planata...destul de mult
![]() ![]() ![]() |
Nelamurire Dacia Berlina, cu chiulasa planata...destul de mult
Supapa_jR |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 685 Joined: 18 October 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Cagiva
STX 350 / 30cp
Enduro xt 660x SOLD www.KawaMotors.ro
|
|||
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
2 garnituri de chiulasa sau frezat foarte atent material din camera de ardere.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Benzina de 98. Sau mai bine, GPL.
|
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Ce inseamna ca "bate avansul"? Iar povestea asta cu doua garnituri de chiulasa? Asa ceva e inimaginabil! Ca sa nu mai vorbim ca micsorezi compresia dupa ce te-ai chinuit sa o ridici?!
|
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(Supapa_jR @ 23 Jun 2007, 22:17) Este vorba despre o chiulasa modificata pe care as vrea sa o cumpar... Are supape de 1.6 pe admisie...este planata cam 1.7 mm... am inteles ca ar bate avansul...cum se poate remedia? E modificata una de 1,3-1,4 in sensul inlocuirii supapelor si frezarii sau e chiar una de 1,6 frezata? La toate tipurile de chiulasa evacuarea e aceeasi, la 1,6 admisia e marita. Dintr-un manual iti dau asa: 810.20 (o varietate de 810.99) = 37.81 cmc 102.35 = 39,25 cmc 106.xx = 42.2 cmc Astea sint volumele camerei de ardere. Daca e una de 1,6 frezata e foarte posibil sa ai acum camera de ardere exact cit e cea originala a motorului, caz in care nu mai "bate avansul". |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Supapa_jR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 685 Joined: 18 October 05 From: Bucuresti ![]() |
este de 1.4 cu supape de 1.6...s-ar putea sa nu mai bata cand o sa fie la mine...ma gandeam ca poate daca pun alte arcuri in delco...ce ziceti?benzina de 99/100 rezolva problema?sau sa o aditivez pe aia originala
|
--------------------
Cagiva
STX 350 / 30cp
Enduro xt 660x SOLD www.KawaMotors.ro
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Eu zic ca daca NU vrei motor mai comprimat, iei chiulasa normala. Daca VREI comprimat, te ocupi de detonatii: combustibil corect, curbe de avans, etc, dar nu faci compromisuri de genul sandwich de garnituri.
Ce cred eu ca facut Supapa_JR: a primit moca o chiulasa si nu vrea sa piarda "ocazia". Probabil i-ar conveni admisia marita dar nu si raportul de comprimare. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Muttley |
![]()
|
N-a primit-o mocca. A luat-o de la un alt membru pare-se.
Dar in privinta detonatiilor, ceea ce probabil nu stie Supapa_jR este ca acea chiulasa a fost pe un 1.6 daca-mi amintesc eu corect. Adica raport de comprimare foarte mare (cilindree mare, chiulasa de 1.4 frezata). El dac-o monteaza p-un 1.4 sau chiar 1.3 n-ar trebui s-aiba probleme deosebite cu detonatiile. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Ei, spune ca frezarea e 1,7 mm, e mult.
A, nu va avea detonatii ca la 1,6 pe un 1,4 dar ceva ceva vor apare. Pe un 1,3 posibil sa nu mai aiba deloc. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 22:26 |