DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> lista preturi logan in euro, inselaciune tipic romaneasca

stanila
post 23 Jul 2007, 12:53
Post #1

Membru incepator

Group: Members

am un prieten in spania care vrea sa vina in romania si sa cumpere un logan, ca deh vrea masina noua. a spus ca vrea sa cumpere cu banii cash. m-am interesat si i-am spus ca logan laureate 1,4, costa 7900 euro + culoare metalizata daca vrea 255 euro. a facut un calcul simplu si a zis, e ok, 8155 euro. ei dar mi-am dat seama ca nu i-am spus pretul corect. de ce? ptr ca masina costa cel putin 8500 de euro in ciuda pretului afisat de dacia. de ce nu e acelasi pret? ptr ca dacia, dragi forumisti afiseaza preturile in euro (ptr imagine) dar daca vreau sa virez in contul dacia suma pe care mi-o cere adica 8155 de euro.....hopa "ca nu se poate". vrea lei. si atunci dute la schimb valutar unde pierzi cand vinzi euro cam 0.05 centi pe un euro, inmulteste cu 8155 si o sa vezi ca te costa.....8560 de euro. pai nu e 8155 cat imi cere dacia? nu. aia e suma ptr fraierii care chiar cred. suma reala e 8560. asadar nu e asa de ieftin pe cat pare loganul. tarifele acelea sunt inselatoare. tipic romanesc. de ce am zis ca e inselaciune? pai daca imi cere 8155 de euro si eu ii dau cat imi cere, de ce nu ii primeste? in alte tari asa o fi? iti afiseaza un pret si iti cer altul?

--------------------
dacia logan laureate 1,4 2006 - 1,4
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
danyoan
post 23 Jul 2007, 14:14
Post #2

Membru incepator

Parerea mea e ca exagerezi, tu schimbi euro cu 3.1 lei nu? ei au cursula 3.14, ca bnr e 3.13 si mai pun si ei ceva, deci ai 4 bani in plus nu? 8000*4 bani= 320 lei deci e cu 100 euro mai mult, dar nu 400 cat zici tu

--------------------
- solenza scala 03/2005 ;vw golf 4 2002 110cp -
+
vijelie
post 23 Jul 2007, 14:20
Post #3

membru violet

From: Bucuresti

Poti sa faci reclamatie oficiala pentru aceasta "inselaciune" constatata de tine. Cu ocazia asta ai sa afli cateva lucruri noi privind regimul tranzactiilor si platilor pe teritoriul Romaniei. wink.gif
Ca sa nu mai zic ca la toti dealerii preturile sunt afisate si in RON, deci... BUNA DIMINEATA!

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
minny
post 23 Jul 2007, 14:22
Post #4

Membru porcos

In alte tari circula alta monede. Acum la Dacia 1 EUR=3.1451 si la BNR e cursul 3.1291. Deci diferenta nu e asa mare. Euroiul de la Dacia se calculeaza ca o medie de cursuri si e o predictie pentru saptamana urmatoare. In timpul saptamanii nu se schimba cursul valutar decat o data, martea, in rest cursul e constant. Ceea ce inseamna ca daca azi era euro 3.20 Dacia ar fi pierdut si tu erai in avantaj... Eu nu m-as crampona atat pe subiectul asta pentru ca asta e treaba cu cursul valutar, poti sa pierzi ... poti sa castigi ... cum ai norocul. Cand cumperi insa o masina noua nu poti sa iti calculezi banii la fix, trebuie sa iei in calcul si aceste treburi si sa iti lasi o marja de eroare.

--------------------
------ ------ ------
+
tribunul
post 23 Jul 2007, 14:30
Post #5

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Dacia schimba preturile pe site odata pe saptamana, parca martea actualizeaza ei preturile pe site.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
petreb
post 23 Jul 2007, 14:45
Post #6

Membru

Stanila> Apeleaza si tu la schimb valutar intre conturi, adica iti deschizi un cont la o banca in euro si unul in lei iti faci transfer dintr-un cont in altul si o sa vezi ca acel curs de schimb e foarte apropiat de cel de la BNR!

--------------------
Dacia Lodgy 2013 Laureate 1.2Tce
+
stanila
post 23 Jul 2007, 14:47
Post #7

Membru incepator

asa este, se pare ca diferenta e de aproximativ 150 de euro doar (analizand rubrica cumparare de la casa de schimb valutar). ptr o diferenta de doar 150 de euro, (fata de 400 cat am calculat eu gresit prima data) topicul se poate inchide, cu scuzele de deranj.

This post has been edited by stanila: 23 Jul 2007, 15:04

--------------------
dacia logan laureate 1,4 2006 - 1,4
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 11:27
Forum Renault