Lovitura in parcare
![]() ![]() ![]() |
Lovitura in parcare
icsu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 20 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault
clio symbol
1.4/2002
|
|||
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
Pai te duci repede la politie si faci o sesizare, eventual scrii in declaratie ca ai idee cine e vinovatul (avea masina parcata langa, dai nr de inmatriculare, culoare, specifici ca se ved urme de aceeasi culoare in locul avariei, ai vazut ca si masina cealalta era lovita , etc).
Ce poate sa se intample, politia sa identifice masina reclamata de tine, face o observatie/investigatie si daca e asa => suspendare de permis si amenda pt vinovat. PS. nu mi s-a intamplat dar ma gandesc ca asa se procedeaza. Vezi ca daca ala se duce si el si declara masina lovita e posibil sa te declare pe tine vinovat => incurcatura mare. Daca il cunosti pe ala incearca sa vb cu el, mergeti amandoi la politie, el nu plateste deca o amenda mica si scapati amandoi de belele. |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Si daca ai gasito lovita si nu ai idee cine este vinovatul si nu ai nici casco esti un om fericit...
![]() This post has been edited by MHY: 27 Jul 2007, 11:05 |
--------------------
------
------
------
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
eu cred ca e parcarea din fata blocului si nu una de le Metro sau Billa, de astea mari si aglomerate.
ala nu poate fi acuzat de fuga de la locul accidentului? |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
icsu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 20 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Intr-adevar in parcarea din fata blocului am gasit-o si nu am nici Casco..
![]() |
--------------------
renault
clio symbol
1.4/2002
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nedeclararea accidentului este o fapta sanctionata de Codul Rutier, stii tu, legea aia in baza careia ai carnet.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Problema clasica: eu mi-am gasit passat-ul lovit in aripa spate stanga dupa ce am lasat-o 15 minute intr-o parcare aparent linistita si chiar goala. Autorul? Ia-l de unde nu-i! Neavand CASCO, mi-am reparat masina si mi-am vazut de treaba!!
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
icsu |
![]()
|
|
--------------------
renault
clio symbol
1.4/2002
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Ii ridica permisul si din cate stiu eu intra si in sfera penalului, adica bulau.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.191 Joined: 29 May 06 ![]() |
Prima data incearca sa vorbesti ce cel vinovat si sa va intelegeti, daca zici ca stii cine te-a troznit. Daca nu vrea, cu el de fata, pui mana pe telefon si suni la 112 sa-i intrebi pe aia de acolo ce trebuie sa faci in continuare, si asa s-ar putea sa cedeze cel care ti-a lovit-o.
Cel mai bine ar fi insa, ca pe viitor sa ai CASCO la masina, situatia ta fiind doar un exemplu care sa justifice existenta CASCO. Inca ceva: pentru o simpla trozneala in parcare nu se duc oamenii la puscarie, se ridica carnete sau se dau amenzi. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Alexu7 |
![]()
|
mai intreb o data: nu e fuga de la locul faptei?
pana la urma tot accident e si asta ![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Pentru neprezentare la politie cand faci un accident se cam face si bulau.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
nu cred k e fuga de la locu faptei daca au rezultat numai pagube materiale. dar nedeclararea accidentului este o fapta sanctionata de lege
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
tzk |
![]()
|
membru cu megane Group: Members Posts: 208 Joined: 20 December 05 ![]() |
va agitati degeaba.
eu am patit cu masina la fel. dimineatza am lasat-o parcata la servici, seara am gasit-o cu aripa spate stinga stearsa si foarte putin infundata. stiam ce masina mi-a lovit-o pentru ca toata ziua a fost parcata linga ea aceeasi masina (vedeam masina din birou, iar masina parcata linga era un logan al cuiva din aceeasi cladire de birouri, ii stiam si numarul). am fost la politie, am zis ca nu stiu cine mi-a lovit-o, dar probabil o sa aflu. mi-a zis tipu ca daca am casco , sa o rezolv pe casco, ca daca nu declar ca am vazut eu cind mi-a pocnit masina si/sau nu vin cu vinovatu recunoscind ce a facut se lasa cu expertize si probabil proces. am rezolvat-o pe casco. dupa 10 zile am vazut in parcare 2 tipe care nu stiau unde sa puna apa de parbriz la logan, era acelasi logan. am intrebat-o pe proprietara daca nu cumva urma de pa masina a facut-o in parcare in fatza firmei si a uitat sa zica portarului sau sa lase telefonu (avea o urma MARE pe aripa dreapta, si capacu dreapta fatza spart!!!). a zis ca nu stie nimica, si eu i-am zis ca e ok, deja mi-am reparat masina, dar ea sa astepte procesul verbal de la politie. eu am dormit linistit, ca am avut casco, nu stiu ea.... |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Expression
1,5dCi 80 2005
|
|
icsu |
![]()
|
Mda intr-adevar casco e cea mai valabila solutie. Din pacate masina pe care o banuiam eu nu a mai fost parcata acolo de idiotul in cauza...de ce oare ? Am tot spus ca nu am nevoie de casco, dar acum cand parca toate nenorocirile vin pe capul meu, mi-am dat seama ca pt 300 euro pe an nu te doare capul.
|
--------------------
renault
clio symbol
1.4/2002
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.191 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(icsu @ 30 Jul 2007, 10:29) Mare gresala, dar acum e bine ca ti-ai dat seama de utilitatea CASCO-ului. Gandeste-te ce faceai daca iti cadea un pom pe masina? Decat sa te judeci cu ADP/Primarie/cine are grija de pomi, mai bine te impusti. Imi pare rau pentru necazul pe care l-ai avut, dar CASCO este mai mult decat obligatoriu in ziua de azi. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
xcristina |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 18 April 07 From: Ploiești/Tîrgu Mureș ![]() |
Dacă nu știți sigur ce vorbiți, nu vă mai dați cu părerea. O să ajungeți să spuneți că se aplică pedeapsa cu moartea pentru o julitură în parcare!!
Pentru informare publică, citez (din nou!) din eternul Cod rutier: ART. 79 (1) Conducătorii de vehicule implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați: a) să scoată imediat vehiculele în afara părții carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezența; b/ să se prezinte la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare. (2) Se exceptează de la obligațiile prevăzute la alin. (1) lit. b/: a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condițiile legii; b/ conducătorul de vehicul care deține o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulație a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul. ------------ *) Conform art. II și art. I pct. 22 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 69/2007, prevederile art. 79 alin. (2) intră în vigoare la data intrării în vigoare a dispozițiilor legii prin care se reglementează constatarea amiabilă în caz de accidente de circulație din care au rezultat numai pagube materiale. ART. 80 (1) Proprietarul, deținătorul mandatat sau conducătorul auto al cărui autovehicul, remorcă, tramvai sau moped a fost avariat în alte împrejurări decât într-un accident de circulație este obligat să se prezinte în 24 de ore de la constatare la unitatea de poliție pe raza căreia s-a produs evenimentul, pentru întocmirea documentelor de constatare. ART. 89 (1) Părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, sau de examinatorul autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulație în urma căruia a rezultat uciderea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane ori dacă accidentul s-a produs ca urmare a unei infracțiuni, fără încuviințarea poliției care efectuează cercetarea locului faptei, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani. ART. 100 (3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte: g) neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 79 alin. (2). |
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Asta inca NU e valabil la noi. Scrie in actul prin care s-a modificat 195 ca acele prevederi cu 24 ore si amiabila intra in vigoare DUPA promulgarea legii asigurarilor.
Deocamdata a ramas obligativitatea de a te prezenta la politie IMEDIAT in caz de accident usor. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
xcristina |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 18 April 07 From: Ploiești/Tîrgu Mureș ![]() |
Așa este. Am pus o notă de subsol care spune chiar acest lucru. Adică: "*) Conform art. II și art. I pct. 22 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 69/2007, prevederile art. 79 alin. (2) intră în vigoare la data intrării în vigoare a dispozițiilor legii prin care se reglementează constatarea amiabilă în caz de accidente de circulație din care au rezultat numai pagube materiale."
Ideea era că nu se face închisoare... Am dat toate articolele care mi s-au părut pertinente. |
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
electric |
![]()
|
in cautare de informatii Group: Members Posts: 403 Joined: 18 September 05 From: Bucuresti ![]() |
am si eu o nelamurire . am avut un accident - la 5 km la ora ma lovit unu ca nu a fost atent . eu nu am avut avarii decit bara zgiriata ,dar el are masca, far si radiator afectate . masina era cu numere de spania -fara asigurare valabila in romania . am sunat la 112 ca el a zis ca nu mai poate misca masina avind radiatorul strimb - au venit cei de la rutiera au scris pe o hirtie ce daune avea respectivul si au zis sa mergem la sectie . apoi vazind ca eu nu am daune iar cel cu avarie a zis ca isi rezolva el problema au zis ca pot sa plec si ca nu mai este necesar sa ma prezint la sectie ( cred ca sa dat si ceva spaga ). fiind si foarte presat de timp -trebuia sa ma duc la munca - nu am mai fost la sectie . mai trebuie sa ma prezint la politie eu neavind avarii?
This post has been edited by electric: 17 Aug 2007, 21:58 |
--------------------
dacia
Logan
2012 [COLOR=red][SIZE=7][B]
|
|
andreiask |
![]()
|
Disc-Jockey Group: Members Posts: 1.237 Joined: 22 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Am patit-o si eu astazi cu a mea Solnita. Am iesit in parcare ( a se intelege ca nu eram in mers) sa imi curat masina de zapada . nu am apucat sa zic hop, ca duba din stanga mea deja luase maxim dreapta si imi rupea oglinda+ harjonit aripa . Am tipat , s-a oprit (fiind coloana de masini pe strada). Omu a coborat ,a venit, a vazut si imi spunea ca nu a auzit nimic nu a simtit nimic(daca nu s-a uitat in oglinzi,deh!) . Mi-a pus 50 lei pe bord , si mi-a zis ca mai mult de atat nu e o oglinda la dezmembrari si a plecat. am numarul de la masina si marca masinii. Pot merge sa declar la accidente usoare ? Care este procedura, si se poate face pe asigurarea lui ?
This post has been edited by andreiask: 31 Jan 2014, 19:56 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Poti merge insa daca ai acceptat cei 50 lei se cheama ca ai fost despagubit iar acum umbli dupa foloase necuvenite!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
andreiask |
![]()
|
Disc-Jockey Group: Members Posts: 1.237 Joined: 22 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Nu am acceptat . i-am si spus omului ca mergem sa facem o amiabila , sa o fac pe asigurare, ca e vb de indreptat si vopsit aripa , + inlocuit oglinda (cochilia). S-a urcat in duba si si-a vazut de drum. Am sa merg maine la Accidente usoare ,sa vad ce e de facut. Multumesc
![]() This post has been edited by andreiask: 31 Jan 2014, 20:14 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Du-te la Politie, la constare, sa ramana marlanu' ala fara permis.
Sigur n-o sa declare nimic ala in urmatoarele 24 ore. Cu putin noroc poate-si pierde si slujba, genu' asta de oameni nu merita nimic! |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu este nevoie sa am eu dovezi!
Odata ce incearca intocmirea PV la politie si deschiderea dosarului RCA, va fi chemat si vinovatul. Acesta cu certitudine va declara ca s-a inteles cu partea vatamata si i-a platit suma de ... lei, ceea ce va ridica o suspiciune de tentativa de frauda. Asiguratorul va folosi orice asemenea decaratie pentru a nu plati despagubirea. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
si ala daca zice ca a mancat spanac cu ceapa inainte sa conduca, asiguratorul va fi ferm convins ca asa este si evident va refuza, pe buna dreptate, despagubirea....
cum pana mea, ala indruga ce vrea el pe acolo, ca i-a dat si 3 mici si-o bere, si ceilalti le transpun oficial in refuz de despagubire This post has been edited by aqua: 31 Jan 2014, 23:10 |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
adi_ar |
![]()
|
Mai da' ce stiti s-o dati la intors!
Mai sus scrie omul ca a primit 50 lei iar dupa aceea intreaba daca poate sa mearga la politie. Eu ii atrag atentia ca asta poate constitui tentativa de frauda deoarece ar insemna sa primeasca despagubire de 2 ori iar voi o intoarceti! ![]() Odata ce vinovatul declara ca a platit despagubire, asiguratorul este indreptatit sa nu plateasca decat dupa verificari. Se vor face verificari (insa asta inseamna 90 zile) si daca se constata ca unul sau altul a mintit, acela va da socoteala, dupa caz! Acum, ca este o prostie sa dai bani fara martori si/sau inscrisuri drept despagubire daca detii o asigurare valabila, asta-i alta socoteala! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
pai eu n am inteles din postul lui ca s-au inteles pentru aia 50 lei, ci doar ca i-a lasat pe bord si a plecat pur si simplu, fara sa l intereseze daca celalalt e sau nu de acord
si acum o iau invers, sa zicem ca se intelegeau, el lua banii si dupa aia se ducea si il si reclama, daca nu au fost martori credibili in jur banii aia sunt bonusul lui |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 17:37 |