DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cablaj audio, cabluri

fainis
post 17 Aug 2007, 18:56
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Pe masina am montate din fabrica 2 difuzoare pe fata, pe spate nu au fost montate.
Mufa pentru difuzoare din bord are 8 fire .. cate 2 pentru fiecare difuzor
Am pus ohmetrul pe ele si la doua perechi (cele dinspre centrul mufei cred) imi masoara o impedenta de aproximativ 5 ohmi (4 ai difuzorului respectiv plus ceva pe cabluri) deci e bine ... iar la celelalte 2 perechi nu imi da nimik (impedenta foarte mare)....evident difuzor lipsa:d

Bun intrebarea este urmatoarea....unde se duc celelalte doua perechi de cabluri (cele pentru difuzoarele din spate) ... ma gandesc ca acele cabluri sunt mufate si mascate pe undeva sa nu se vada...

--------------------
solenza confort 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
T4zZ13
post 8 Sep 2007, 11:21
Post #2

Membru incepator

Celelalte cabluri din spate cred ca sunt ascunse dupa centurile de siguranta. Eu cand am cumparat-o pe a mea nu avea difuzoare spate. Am gasit firele ascunse dar fara mufe, izolate cu scotch. Avand in vedere ca e Scala trebuiau sa fie difuzoare dar cred ca fostul proprietar a scos dif si le-a izolat cu scotch. A fost la repr dacia si am cumparat 2 difuzoare originale(160000 buc. ovale), le-am montat si am pus papuci in loc de mufa. Totul e ok.

P.S. Vezi ca poti sa ii pui si satelit de clio 2 merge de minune si nu trebuie sa te mai intinzi sa apesi butoanele..

This post has been edited by T4zZ13: 8 Sep 2007, 11:22

--------------------
Dacia Solenza 2003/Scala
+
bolidu
post 8 Sep 2007, 16:29
Post #3

Pai daca n-am ?!

From: Medgidalas

La Confort-urile de prin 2005 nu cred ca a gasit cine cablurile alea ... Mai bine tragi alte cabluri pt difirile din spate, e simplu, si gata !

--------------------
Solenza Confort 2005 Opel Astra Coupe - CT-XX-CMF
Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
+
marius80_eugen
post 8 Sep 2007, 18:51
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

Oameni buni trageti-va cabluri noi , decente pentru difuzoarele pe care vi le instalati ! Firele alea din fabrica introduc distorsiuni si pierderi de putere !
Daca tot sunteti cu ele desfacute , schimbati si acele cabluri , care nu pot sa duca prin ele puteri de 40 - 80 w rms ( cu unele de 1,5 - 2 mmp grosime ) !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
cristio_79
post 8 Sep 2007, 20:50
Post #5

Membru autentic

From: CONSTANTA

Si la mine este la fel.Am dat partea superioara a bordului jos duminica trecuta si am cautat firele alea de mi-a venit rau si nu le-am gasit.La fel am masurat si eu impedanta.Firele pleaca din mufa casetofonului,dar se pierd undeva pe drum,in cablajul acela gros din partea stanga de sub bord care se termina cu o mufa la capat din care pleaca instalatia electrica pentru spate.Daca desprindeti mocheta din bradutii aceia de plastic in partea stanga jos si numarati cate fire sunt in acel cablaj,o sa vedeti ca lipsesc firele pentru difuzoare.La mine erau 17 fire:5 tripla dreapta,5 tripla stanga,4 pentru actuatori st-dr,1 dezaburire,1 lampa stop suplimentara,1 masa.Nu mai cautati degeaba prin spatele centurilor ca nu sunt,am demontat plasticul acela de pe aripa stanga spate degeaba.Am cumparat cablu si maine aveam programata o noua demontare a bordului si tragerea firelor pana in spate.Sper ca si vremea sa fie mai frumoasa.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 22:47
Forum Renault