parbriz crepat, nu se mai opreste
![]() ![]() ![]() |
parbriz crepat, nu se mai opreste
jeepers |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 11 September 07 From: cluj ![]() |
|
||
--------------------
logan
preferance 1.4
2006 http://www.sistemdeincalzire.ro
|
|||
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Du-te la politie sa-ti faca o constatare si apoi la Tiriac,, nicio problema, ti-l schimba pe Casco, numai sa nu scrii "crepat" in procesul verbal
![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Fygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 11 July 05 ![]() |
Crepe?
![]() |
--------------------
Fiat
Punto
2003 1,2 16V 80Bhp
- RMS
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Teoretic ca sa opresti o crepatura trebuie sa dai o gaura cu bormasina.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
jeepers |
![]()
|
si pot sa ma duc la politia din localitate pt constatare, pt ca fapta s-a intamplat in afara localitatii de domniciliu?
|
--------------------
logan
preferance 1.4
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Dar ce crezi ca pietricica aia avea imprimat pe ea numele localitatii? Poti sa te duci oriunde si sa declari incidentul, de fapt e de preferat sa te duci in cea mai apropiata comuna deoarece in oras poti sta si cateva ore la coada pana iti vine randul.
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
|
-------------------- fan VAG!
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Totusi nu reiese clar ce fel de asigurare ai. Daca ai RCA nu te obosi sa mergi degeaba pana la politie.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
pe casco am schimbat de 2 ori parbrizul.. tot ce tre sa se vada e ciobitura de la care a plecat.. daca a plecat fara ciobitura, casco nu schimba, ci garantia daca mai ai.
daca vrei doar sa opresti crapatura, in capatul crapaturii unde se duce ii dai o gaura.. tensiunile interne se distrubie intr-un arc de cerc si nu se mai extinde ca nu mai are forta.. dca o lasi asa tensiunile interne sunt concentrate intr-un punct.. varful crapaturi si crapatura se va duce mai departe.. dar daca dai gaura nu-ti mai schimba casco.. oricum crapatura e doar superficiala, ca doar ai splintex nu securit.. adica stai calm ca nu se sparge, nu cade.. e perfect solid.. parbrizele sunt laminate ca un sandwich de sticla+polimer incat daca vrei sa-l dai jos prin forta iti trebe vreo juma de ora cu un ciocan in mana. This post has been edited by Asi: 14 Sep 2007, 12:01 |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
jeepers |
![]()
|
polita de asigurare obligatorie scrie pe actul de la tiriac, m-a costat 298 lei.
|
--------------------
logan
preferance 1.4
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
atunci da o gaura in parpriz si opreste crapatura..
polita de asigura RCA -raspundere civila obligatorie este pentru a repara masina aluia pe care-l lovesti.. casco este penru a repara diverse chestii fara autor sau din vina ta. casco costa de multe ori mai mult decat un rca.. pe mine casco ma costa 3400ron pe an, revenind la problema ta.. nu te duci la politie, pierzi timpu de pomana, nu iti schimba nimeni parbrizul ala. asadar ai de ales intre datul gaurii in parbriz sa opresti crapatura, sau sa schimbi parbrizul pe banii tai. exista si varianta sudarii parbrizelor, dar nu merita la logan.. costa mai mult decat un parbriz nou.. daca aveai vreo masina prea scumpa e de luat in calcul si sudarea parbrizului, dar si aia se face cu probleme.. asadar scurt: GAURA sau SCHIMBAT. alte variante n-ai |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
jeepers |
![]()
|
si cam la ce pret ar fi un parbriz nou?
|
--------------------
logan
preferance 1.4
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
bai nene, terminati cu prostia aia cu gaura.am scris mai sus,nu pot sa fac reclama!
nu ati auzit de ager service? se baga o rasina speciala, care polimerizeaza, si crapatura se opreste! e cateva sute de mii, ca asa gaura poti sa dai si cu caramida!!!!ce dumnezeu?!!! se face profesional, cu metode moderne!! si au si parbrize, la preturi f convenabile!insa nu am date despre calitatea lor, dar pt masina mea am gasit cu 5-6 mil, la reprezentanta fiind 20 de milioane! ![]() |
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(prody @ 13 Sep 2007, 18:37) Du-te la politie sa-ti faca o constatare si apoi la Tiriac,, nicio problema, ti-l schimba pe Casco, numai sa nu scrii "crepat" in procesul verbal ![]() QUOTE(Fygaro @ 13 Sep 2007, 18:46) Ce va tot mirati ? ...crepat vine de la Jeepers Creepers ! ![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Asi |
![]()
|
da eu am dat gaura in parbrizul meu.. cu burghiu de 3 vidia (pt faiante si sticla), si nu am dat gaura sa iasa pe partea ailalta ci doar in stratul superficial unde era crapatura.
am zis ca e posibila si cu rasini si stuff de reparat parbriz.. dar asta in general se face la ciobituri, sau in crapaturi ce nu o lungime prea mare.. in al doilea rand eu stiu ca se lua un pret destul de considerabil incat sa-l faca sa nu merite fata de un parbriz nou (la expert detailing imi lua ~10mil, parbrizul nou fiind 12mil). la golan parbrizu ar trebui sa fie cat de cat ieftin, estimez un ~5-6mil +manopera ~500k-1mil sau mai bine vezi aici cat costa http://www.daciaclub.ro/parbriz-logan-t83178.html |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
|
|
andrei_2006 |
![]()
|
![]() Loganist Group: Members Posts: 737 Joined: 21 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Un parbriz e vreo 6 milioane, dar la Expert Detailing se poate injecta cu o solutie ca sa nu se mai crape in continuare.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Crepe capul caprii ca si piatra-n patru.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
QUOTE(horsewhisperer27 @ 14 Sep 2007, 23:38) ![]() Si eu am dat gaura. Adica nu eu, aia la care m-am dus cu masina. Dar parca era mai subtire (nu de 3 cum zicea Asi). Si, intr-adevar iti pune o rasina pe care o "prajeste" cu o lampa (cu ultraviolete, cred). Dupa ce-am iesit din service, practic nu mai stiam unde fusese ciobitura. Insa daca este o crapatura de 20 cm, cum spui tu ... mai bine il schimbi. @jeepers: Si se poate schimba prin mai multe metode. PM !!! This post has been edited by cristi.r: 15 Sep 2007, 13:48 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
e bine ca ai editat textul, pe mail am primit versiunea completa!
face fiecare cum crede, eu cu gaura sunt suspicios pt ca intra aer intre cele 2 foite, si nu stiu cum stie ala care o da sa se opreasca FIX UNDE trebuie. la ager e cateva sute de mii, la expert detailing sub 1 milion. la ager scriam ca au si preturi f bune la parbrize. desigur, crapaturile mari duc la necesitatea inlocuirii, dar operatiunea trebuie facuta cu simt de raspundere!succes! |
|
|
Asi |
![]()
|
pt mine gaura data de mine a fost solutie de moment.. am inlocuit parbrizul in final..
oricum stiu prieteni cu mercedes si bmw (unde costa parbrizul mult mai mult) si l-au facut la expert detailing.. se opreste crapatura, dar tot se vede, creaza un efect de lupa.. la masini cu parbrizu ieftin ai in principiu 2 variante.. gaura, sau inlocuire iar pentru cine scria mai sus de intrarea aerului inparbriz.. e absolut ok.. n-are cum sa intre ca nu dau gaura prin tot parbrizu, doar in stratu superficial.. (din exterior sau interior.. depinde pe ce parte e crapat) |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
OFF:
QUOTE(horsewhisperer27 @ 16 Sep 2007, 00:45) Te pomenesti ca-mi faceai report ... daca erai asa setat pe ideea ta si nu acceptai si altceva ... QUOTE(horsewhisperer27 @ 16 Sep 2007, 00:45) face fiecare cum crede, eu cu gaura sunt suspicios pt ca intra aer intre cele 2 foite, si nu stiu cum stie ala care o da sa se opreasca FIX UNDE trebuie. Pai de ce te intereseaza in mod deosebit cum face el treaba aia ? Hai sa-i spunem secret profesional, pentru ca altfel ai putea s-o faci si tu, nu ? Cert e ca trebuie si ceva experienta, pentru ca ala s-a "panchionit" la floricica aia din parbriz vreo 10 minute. Zicea ca trei din crapaturile alea mici s-au rezolvat repede, insa a patra era cam pacatoasa si "s-a-nchis" foarte greu. Dupa aceea au venit cu un dispozitiv cu ventuze pe care au fixat seringa cu maglavaisul minune. Apoi au venit si cu lampa aia cu ultraviolete (fixata tot cu ventuze) pret de vreo 10 minute. In final au indepartat surplusul de material cu o lama speciala ca sa nu zgarie geamul si voila. 60 RON toata afacerea. Aer nu cred ca poate sa intre pentru ca nu e vreo tehnologie in vid sau altceva asemenea la fabricarea parbrizului. Doar sunt lipite doua foi de geam pe un suport special si-atat. |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
sony mai bine ii dai parbrizul tau..
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
QUOTE(cristi.r @ 16 Sep 2007, 13:36) OFF: Te pomenesti ca-mi faceai report ... daca erai asa setat pe ideea ta si nu acceptai si altceva ... Pai de ce te intereseaza in mod deosebit cum face el treaba aia ? Hai sa-i spunem secret profesional, pentru ca altfel ai putea s-o faci si tu, nu ? Cert e ca trebuie si ceva experienta, pentru ca ala s-a "panchionit" la floricica aia din parbriz vreo 10 minute. Zicea ca trei din crapaturile alea mici s-au rezolvat repede, insa a patra era cam pacatoasa si "s-a-nchis" foarte greu. Dupa aceea au venit cu un dispozitiv cu ventuze pe care au fixat seringa cu maglavaisul minune. Apoi au venit si cu lampa aia cu ultraviolete (fixata tot cu ventuze) pret de vreo 10 minute. In final au indepartat surplusul de material cu o lama speciala ca sa nu zgarie geamul si voila. 60 RON toata afacerea. Aer nu cred ca poate sa intre pentru ca nu e vreo tehnologie in vid sau altceva asemenea la fabricarea parbrizului. Doar sunt lipite doua foi de geam pe un suport special si-atat. 1.da, iti faceam report, si nu pt idee, ci pt limbajul cu "ho!" 2.eu zic ca sunt suspicios cu dat gaura, tu imi zici cum se baga substanta in crapatura....ai inteles tot! This post has been edited by horsewhisperer27: 17 Sep 2007, 00:34 |
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
1. Da, se da gaura pentru oprit "crepatura"! Se folosea pe vremurile alea cind unica solutie era schimbarea parbrizului. Chiar si cei de la AGER dau o mica gaura in capul crapaturii inainte de a baga rasina de lipire.
2. "Crepaturile" se pot repara in orasul de "domniciliu", la cel mai apropiat reprezentant AGER Service. Costul ajunge pe la citeva sute de mii de lei. P.S.: Vorbesc in cunostinta de cauza. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
marty, eu nu ma contraziceam cu tine...cred
![]() 2.mie la ager mi-au reparat cu lipeala, nu cu gaura... ![]() |
|
|
cristi.r |
![]()
|
Iar acum mai esti ? Suspicios ?
![]() ![]() ![]() QUOTE(horsewhisperer27 @ 17 Sep 2007, 01:33) 2.eu zic ca sunt suspicios cu dat gaura, tu imi zici cum se baga substanta in crapatura....ai inteles tot! Da, am inteles !!! Tu insa, nu ... Si daca tot mi-ai citat postul in intregime, lucru care este cam neconform cu regulamentul (dar aici consider ca ti-ai dat warn singur, stiu ca recunosti ca ai gresit ![]() Dom' Marty, bine c-ai venit ca, cine stie de cati co-forumisti mai era nevoie, pentru ca stimabilul sa se convinga ... mama ei de gaura .. ne certam pe ceva "lipsa" ... o gaura ... imaterial ... This post has been edited by cristi.r: 17 Sep 2007, 17:12 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(horsewhisperer27 @ 17 Sep 2007, 14:18) Pai da o mica gaura ca sa opreasca "crepatura" sa se mai duca. Ca daca pune ventuza aia si baga alternativ presiune si vacum, poti avea surpriza sa te trezesti c-o mare floare pe parbriz. Tie probabil ca ti-au reparat o ciupitura. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
cristi.r |
![]()
|
Nu, Marty, n-ai inteles ...
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Asi |
![]()
|
iti ofer un ciocan pentru a departa sticla de suport.. nu e chiar asa cum zici.. nu e lipit geamu de polimer cu scuipinol, ci polimerul este topit pe geam.. (d-aia nici nu are aer in el, sau alte impuritati, diferente de transparenta.. etc )
eu n-am vazut fenomenul de "parbriz cu aer" gaura poti da si binenteles apoi poti sa o umpli daca vrei tot cu polimer, dar sa faci asta pe toata lungimea parbrizului cred ca e cam migalos si costisitor.. strict la opritul crapaturii toate au la baza o gaura.. This post has been edited by Asi: 17 Sep 2007, 18:34 |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 03:31 |