Daca am primit dauna totala, masina mai e asigurata casco?
![]() ![]() ![]() |
Daca am primit dauna totala, masina mai e asigurata casco?
Sony |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
||
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|||
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
In momentul in care incasezi despagubire pentru dauna totala, contractul casco inceteaza deoarece nu mai are obiect. In contractul casco tu poti incasa maxim suma asigurata. La dauna totala asta se si intampla (suma asigurata = despagubire + valoare epava), deci si daca ar continua nu ai mai putea incasa nici o despagubire, deci asigurarea nu ar mai avea sens. Este prevazut expres in orice polita casco faptul ca dupa plata daunei totale contractul inceteaza de drept, fara nici un preaviz.
In cazul tau, daca se da dauna totala se va face asa: - epava va fi evaluata la un pret negociat X, intre tine si asigurator - daca vei vrea, epava o vei vinde incasand Y - asiguratorul va plati bancii restul de credit Z (valoarea de lichidare a creditului = rest capital + cota penalizare restituire anticipata) - asiguratorul iti va plati tie (direct sau prin intermediul bancii, depinde de procedura fiecaruia): W = suma asigurata (SA) - X - Z (e posibil ca W sa fie o valoare negativa, caz in care inseamna ca tu mai trebuie sa platesti ceva bani bancii) Mai departe tu alegi: - iti repari masina cu banii W (daca exista) - cu banii W + Y platesti avans la un nou credit si iti iei o masina noua. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Dar daca valoarea reparatiei este la limita daunei totale?
14 Sep 2007, 20:29: Din calculele mele ar trebui sa mai ramana si niste bani cu care sa pot repara masina. This post has been edited by Sony: 14 Sep 2007, 19:29 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Tu ai postat (#3) in timp ce eu completam raspunsul initial (postul #2).
Se negociaza. Daca se stabileste dauna totala, se intampla ceea ce ti-am spus mai sus. Daca se stabileste dauna partiala, se repara masina si creditul si polita casco merg mai departe, urmand ca, in functie de asigurator si polita pe care o ai, sa fii nevoit sa platesti intregirea sumei asigurate. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
Sony |
![]()
|
De ce sa mai platesc reintregire daca se recupereaza dauna de la cartea verde a aluia?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Tudor |
![]()
|
Dauna aia se recupereaza dupa mult timp si nu musai integral. Oricum tu ai nevoie de asigurare la valoare corecta (SA de acum) imediat ce primesti masina reparata, nu te accepta banca altfel, asa ca trebuie.
Dar e posibil sa fie o polita casco fara reintregire (cu reintregire automata gratuita). Intereseaza-te. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
Sony |
![]()
|
Situatia e un pic diferita. Din dauna platesc ratele si cu ce ramane repar masina. Mi-ar fi fost de folos daca era acoperita de asigurare pana o vindeam.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Tudor |
![]()
|
Te cred, dar din pacate nu e.
|
--------------------
Renault
Clio III
|
|
Sony |
![]()
|
Multam fain de raspunsuri!
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 12:44 |