placute de frana cu senzor sau fara
![]() ![]() ![]() |
placute de frana cu senzor sau fara
dantes2007 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 13 October 07 ![]() |
|
||
--------------------
Bmw
318
2000
- BV-33-LEV
|
|||
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
A mea e din 2001 si are placute cu senzor.
Un vecin are din 2002 si are si el cu senzor. Deci cred ca si ale tale sunt tot cu senzor, dar merge sa pui si fara senzor, pur si simplu nu conectezi firele de la senzori. La mine le-a taiat mecanicul cu clestele ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Iuliutz |
![]()
|
![]() No Signal Group: Members Posts: 309 Joined: 9 April 07 From: Alba Iulia ![]() |
Si eu am placute fara senzor. Firele de la senzor sunt taiate si la mine.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- AB05XTP Statie: Yaesu ft857d, Wouxun KG-UVD1P
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505 Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina Matiz 2003 798 cc |
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
In plus, sunt mari sanse ca nea caisa care ti-a montat bordul in fabrica, nici sa nu fi pus bec la indicatorul de placute uzate.
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Indicatorul de placute uzate este din cate stiu eu identic cu cel care arata ca e trasa frana de mana.
Asa ca daca se aprinde cand e frana de mana trasa ar trebui sa se aprinda si in caz de uzura. Ce se intampla de fapt: placutele de frana au un contactor metalic, iar in momentul in care se tocesc se ajunge la acel contactor care face masa si aprinde becul. Are pur rol de avertizare. Poti sa verifici si tu usor uzura placutelor la anumite intervale (de exemplu la cate 5-7 mii de km). Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
iuly89ct |
![]()
|
![]() Membru cu masina... Group: Members Posts: 404 Joined: 30 September 07 From: Constanta ![]() |
daca vrei sa vezi ca ai masina dotata cu un senzor pt placute uita-te la rotile din fata pe langa telescop daca e prezent vreun fir pe-acolo.trebuie sa iasa dinspre compartimentul motor spre exterior.daca nu ma insel e pe langa conducta de lichid de frana care vine la suportul de pistonas pt frane. eu nu mai aveam firele conectate la placute si prima oara am zis ca firul ala s-a rupt de pe undeva,dar de fapt erau pt placute.
referitor la problema cu senzorul de frana din bord,eu am tot asa unul si pt frana de mana si pt placute.pana acum cateva zile imi ramanea aprins cand lasam frana de mana jos,dar l-am resetat de la pompa. This post has been edited by iuly89ct: 16 Oct 2007, 19:39 |
--------------------
BMW
525d E60
2006 "Nu e niciodata prea tarziu pentru a nu face nimic". Confucius
|
|
Oskar |
![]()
|
![]() Membru stang Group: Members Posts: 120 Joined: 18 October 06 From: Bucuresti ![]() |
din cate imi aduc aminte de pe vremea cand aveam SRN martorul pt placute uzate era de culoare portocalie si avea si alta forma, spre deosebire de cel de la frana de mana
|
--------------------
Every kind action
has a not
so kind reaction Dacia Logan Ambition 1.6
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Este posibil sa aveti dreptate si sa fac eu o confuzie. (provenita de la faptul ca dupa ce am schimbat lichidul de frana ramanea aprins becul de la frana de mana - cel cu '!'- si am inteles ca ala indica si faptul ca frana de mana e trasa si faptul ca e o problema cu franele)
Imi cer scuze daca am indus in eroare, oricum modul de functionare l-am descris corect. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Acel indicator " ! " arata o problema cu franele intradevar , dar nu cu senzorul de uzura
![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
iuly89ct |
![]()
|
![]() Membru cu masina... Group: Members Posts: 404 Joined: 30 September 07 From: Constanta ![]() |
eu n-as baga mana in foc ca senzorul de uzura al placutelor este altul decat cel al franei de mana,pt ca eu am firele alea pt placute si nu am alt senzor decat cel cu "(!)".mie imi ramanea aprins senzorul asta cand lasam frana de mana jos,deci logic ar fi fost sa am probleme cu franele.dar am resetat senzorul,placutele sunt noi,lichid de frana am,frane am.deci e clar ca senzorul ala a ramas de mult aprins de la niste placute,dar baietii de la service imi scosesera papucul ala de la pompa pt senzor.
|
--------------------
BMW
525d E60
2006 "Nu e niciodata prea tarziu pentru a nu face nimic". Confucius
|
|
Wizard5 |
![]()
|
![]() Wiz Group: Members Posts: 90 Joined: 18 October 07 From: Pitesti ![]() |
"(!)" este de la frana de mana ...si implicit si de la placute de frana..ala de obicei arata cand ai probleme cu frana ....mie mi sa rupt un fir de palcuta dreapta :)efectiv se agata de ceva pe drum..am preferat sa ma duc la pompa de frana si sa ii deconectez de tot senzorul...imi tot statea aprins mereu "(!)" !!!
|
--------------------
Dacia
Supernova
2003
- AG 85 WIZ
|
|
NicuEne |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 2 May 05 From: Curtea de Arges ![]() |
pune fara senzor ,oricum firele de la senzor sunt prea scurte si de regula se rup la viraje maxime iar daca stai pana ajung la senzor (care de fapt este un fir ce face legatura cu masa ) atunci deja sunt tocite bine
|
--------------------
dacia
Logan Laureate
2008
|
|
Cypy_boss |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 7 December 06 ![]() |
Senzorii la placutele de Dacie sunt aproape inutili deoarece doar doua au si cum stim prea bine ca placutele nu se tocesc in mod egal, se pot duce primele alea care nu au, iar eficienta franelor va scadea fara sa ti se aprinda becul de avertizare din bord. (cand am schimbat placutele ultima data mecanicul i-a taiat...)
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 confort
- BR 11 JGG
|
|
Black[Angel] |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 175 Joined: 3 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am DSN din 2001 si martorul de la uzura placutelor este un cerc portocaliu care are pe laterale stinga-dreapta(daca pot sa ma exprim asa) cite 3 linii punctate; si este pozitionat in dreapta linga becul de baterie.
Iar despre uzura placutelor pot spune ca la mine se uzeaza aprox uniform; diferenta fiind de 2-3 mm. Oricum acel contact este pus astfel incit sa nu ajunga la fier chiar daca nu se uzeaza uniform. |
--------------------
Opel
Vectra
CDX 1995 Nu indraznim pentru ca lucrurile sunt dificile...dar lucrurile sunt dificile si pentru ca nu indraznim!
|
|
Bejenaru Ionut |
![]()
|
![]() Doar membru, atat. Group: Members Posts: 708 Joined: 9 December 05 From: Bacau ![]() |
Sa va spun eu cum sta treaba.
Semnul (!) indica intr-adevr o problema la sistemul de franare. Dar la cine a schimbat lichidul de frana e normal sa sta aprins deoarece nu ai resetat senzorul de pr pompa.Indicaorul din bord pe uzura palcute frana este portocaliu si este un cerc avand partile laterale dublate de niste linii discontinui.Eu toate snove;le pe care le am vazut aveau palcute cu senzor inclusiv a mea.Solentele am impresia ca nu au acel senzor. Senzor este imropiru spus ca este doar o bucata de sarma care face contact cu discul de frana atunci cand palcutele ajung la o anumita grosime. |
--------------------
Reno
Megane 2.1 break
2005, ful opshan, 1.6 16v
- Numar de Bacau. Good things come to those who wait.
Va urma... "Nimeni nu scapa virgin...viata ne f.te pe toti..." |
|
Aneu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 30 September 07 ![]() |
yap. ala e indicatorul. stiu ca prima oara cand s-a aprins m-am uitat crucis la el vreo saptamana doua
"Indicaorul din bord pe uzura palcute frana este portocaliu si este un cerc avand partile laterale dublate de niste linii discontinui" |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003
- B 02 SYD
|
|
adrianF |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 13 November 05 ![]() |
se potrivesc placutele de dacia 1310? placutele fara senzor sunt de supernova?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002/Europa
|
|
Babuu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 25 March 08 From: Resita ![]() |
nu,nu se potrivesc ; da sunt si fara senzor
|
--------------------
Dacia
Super nova
2003 clima
- CS-11-PGL
|
|
adrianF |
![]()
|
eu am fost la un magazin din arad si mi a zis ca la supernova nu exista decat placute cu senzor si i-am explicat ca a mele de pe masina sunt fara la care el mi-a raspuns ca inseamna ca sunt de 1310 modificate. referitor la placute de 1310 eu am bagat una pe etrier si intra fara nici o modificare si se misca fara probleme si pusa peste cea de pe masina ii o mica diferenta de cativa mm deci de ce nu ar merge??
ps pretul era de 57 lei ciudat ca la acelasi magazin dar cu reprezentanta la mine in oras zicea ca nu mai are da le-a avut la 33 lei. This post has been edited by adrianF: 26 Mar 2008, 21:48 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002/Europa
|
|
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu mi-am pus fara senzor, deoarece la vechile placute erau rupte firele. Pe cele noi, fara senzor, nu scrie ca ar fi de DSN, insa scria pe cutie ca merg la Solenza. Le-am montat si totul e OK, insa l-am rugat pe MSRiasu din Service sa imi puna mufele vechi de la senzori inapoi in mufele ce duc in bord, ca sa fie pe post de dop, sa nu intre mizerie in mufa. Ala s-a uitat foarte ciudat la mine ca i-am cerut asa ceva.
|
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
adrianF |
![]()
|
se potrivesc si cele de 1310 pentru ca pe dreapta aveam puse una de 1310 si una de sn . insa surpriza a fost cand le-am demondat placuta de 1310 era pana in fier in schimb cea de sn daca era gata de jumatate si ambele aveau pe masina aproximativ 1 an si vreo 15000km.
ps pana la urma am gasit placute fermit cu senzor de sn si erau doar 29lei |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002/Europa
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 13:58 |