Ford ne da sase luni sa convingem UE, Ford ar putea renunta la preluarea Automob. Craiova
![]() ![]() ![]() |
Ford ne da sase luni sa convingem UE, Ford ar putea renunta la preluarea Automob. Craiova
DFA |
![]()
|
||
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
|
||
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|||
Dead666Ghost |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 15 October 07 ![]() |
comunicatu ala e specific presei ..mult si despre nimic.. eu nu stiu poveste.. pana la urma ce sa intamplat ? am auzit ca cica le-ar fi oferit niste facilitati dupa terminarea licitatiei si uniunea nu considera corect acest lucru fata de celalalt participant al licitatiei .. dar pana la urma ..concret ..ce sa intamplat? care e acel ajutor ? poate fi de orice natura din cate inteleg eu in acest comunicat .. natura juridica , financiara .. foarte ambiguu.. ce inseamna acel ajutor de stat ?
|
--------------------
nu am
vandut
2013
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
Interesul e mare ca noi sa fim doar consumatori nu si producatori. Deja producem Dacia, buna sau rea care se vinde in draci. Ce ar insemna sa mai producem inca ceva eventual mai bun?
Las' ca ne vom satura de EU... (desi personal credeam ca uniunea aduce si beneficii nu doar alinieri de preturi) |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
danbravoksv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 20 April 07 From: brasov ![]() |
Pana la urma nu poti sa faci nici un partz in tara ta fara sa te urecheze cei de la UE ca nu i-ai pus pe ei mai intai sa-l adulmece ca sa vada ca e in conformitate cu legea europeana
![]() E normal sa impiedice preluarea uzinei ca doar noi nu avem nevoie de locuri de munca,de bani obtinuti din urma desfasurarii activitatii Ford,etc ci doar de fonduri de la UE pe care tot noi le platim. |
--------------------
renault
twingo;1,2 16 V;75 c.p.
2003
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Pana la urma cred ca ar fi bine sa aflam cum s-au facut investitiile de genul asta in alte tari ca ungaria, cehia, polonia, slovacia, etc. La aia tot asa urla europa cand e vorba de investitii de genul asta? Sau are ue ceva personal cu noi, romanii?
Ceva-ceva tot s-a intamplat pe la craiova. Fiindca eu unul nu pot inca sa inteleg de ce statul roman a cumparat mai scump de la daewoo ca sa dea peste cateva luni mai ieftin lui ford. What's the catch, in afara de niste comisioane grase incasate de niste ciumegi? |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai parca statul roman ramane in posestia terenului pe care e amplasata fabrica, si vinde doar o parte din actiuni. Asa imi aduc aminte, nu aruncati cu noroi daca nu e asa.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(danbravoksv @ 27 Oct 2007, 15:00) Pana la urma nu poti sa faci nici un partz in tara ta fara sa te urecheze cei de la UE ca nu i-ai pus pe ei mai intai sa-l adulmece ca sa vada ca e in conformitate cu legea europeana ![]() E normal sa impiedice preluarea uzinei ca doar noi nu avem nevoie de locuri de munca,de bani obtinuti din urma desfasurarii activitatii Ford,etc ci doar de fonduri de la UE pe care tot noi le platim. Uff, teoria asta a conspiratiei... Si-au unit cu totii fortele ca sa ne impiedice pe noi, romanii, sa prosperam si noi oleaca... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(adip @ 27 Oct 2007, 17:03) Fiindca eu unul nu pot inca sa inteleg de ce statul roman a cumparat mai scump de la daewoo ca sa dea peste cateva luni mai ieftin lui ford. What's the catch, in afara de niste comisioane grase incasate de niste ciumegi? L-a dat mai ieftin ca sa-l faca suficient de atractiv pentru Ford. Eu daca eram statul roman si puteam, il dadeam si pe gratis. Pentru ca eu ca stat o sa-mi recuperez lejer toti acesti bani in primii ani din impozitele platite de Ford. Fara sa mai luam in calcul industria de pe orizontala aferenta fabricii. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
grosse inkultur |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 1 October 07 From: Cluj Napoca ![]() |
Poate e o procedura standard. Se cer niste explicatii/documente si asta e tot. Nu inseamna neaparat ca cineva (CE) se pune de-a curmezisul. Romanii au preconceptia asta cum ca auditul inseamna ancheta.
QUOTE "Comisia are indoieli serioase cu privire la faptul ca privatizarea s-a realizat in absenta unui ajutor de stat si ca masurile de ajutor de stat ar fi compatibile cu piata comuna. In plus, intrucat ajutorul nu a fost notificat Comisiei, acesta constituie ajutor ilegal", se arata in anuntul CE. Oficialii europeni sustin ca, desi au transmis mai multe scrisori prin care s-a cerut imperativ autoritatilor romane sa elimine toate conditiile si sa notifice ex ante contractul de privatizare, statul a continuat procedura de licitatie si autoritatile au semnat contractul de vanzare a actiunilor cu producatorul auto american Ford. Adica ei (CE) ne-au cerut noua (AVAS) sa notificam orice ajutor de stat. Noi (AVAS) nu am notificat. Pana nu se lamureste treaba (adica, trimitem documentele necesare si clarificam situatia - probabil au o procedura pentru asta), ei (CE) nu ne dau avizul noua (AVAS). Pentru o buna parte din romani asta e persecutie si complot intergalactic impotriva muncitorului roman care va construi masini Ford de 10 ori mai ieftine/bune/sigure/devreme_acasa/etc. |
--------------------
Mini
Cooper
2008
- nb-10-grf
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Mai nu mai racniti imediat ca babele, ca nu-i nicio conspiratie!
Orice achizitie a unei companii importante in UE este verificata de comisie. TOATE, in orice tara. Pana acum, comisia nu s-a pronuntat, deci nu impiedica nimeni, nimic. Dar statul Roman trebuie sa demonstreze ca a efectuat vanzarea in conditiile legislatiei UE, si tot procesul va dura cateva luni (2-3 cel mai des), deci cele 6 luni pomenite de Ford sunt suficiente daca totul a fost facut "curat", si fara indoiala asa a fost. ![]() |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ne-am bucurat degeaba ca au luat americanii Ford-ul?
Poate ne da in cap UE. ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.859 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
in luarea deciziei CE vor cantarii mult cele 4000 lucuri de munca de la Daewoo Craiova. eu , personal nu cred ca va fi vreo problema cu aceasta privatizare/vanzare/preluare. cred ca aceasta este ce mai curata de pana acum.
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Nu vor cantariiiiiii nika cele 4000 locuri de munca.
Pricepeti odata: se analizeaza LEGALITATEA tranzactiei. O privatizare de asta nu e o chestie simpla, sunt zeci sau sute de clauze in contract, si fiecare poate sa contravina unei norme sau legi a UE. Comisia le ia, le analizeaza si daca gaseste vreo clauza ILEGALA, va cere modificarea sau eliminarea ei din contract. NU e un subict de ce VREA sau nu UE, e corba de LEGALITATEA contractului! Si inca odata: e PROCEDURA STANDARD pt. orice achizitie corporatista. Sa speram ca cei de la AVAS au stiut ce fac, si nu vor fi probleme. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
http://www.mediafax.ro/economic/ford-ar-pu...ml?1686;2415992
Deci au cumparat Automobile Craiova cu 57, suma muuult sub cat valora pana si terenul, si au mai primit ajutor 27 din partea statului??????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da terenul ala asigura locuri de munca? Nu prea conteaza suma cu cat se vinde, poate sa fie si 1$, atata timp cat Ford va face ceva acolo, locuri de munca, impozit la stat ... . Doar Ford nu va face ca altii sa vanda fabrica la fier vechi si dupa aceea sa construiasca blocuri acolo, nu cred ca se ocupa cu asa ceva.
Eu cred ca mai importat este ce va face acolo decat suma de vanzare. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(Arhimede @ 26 Feb 2008, 16:50) http://www.mediafax.ro/economic/ford-ar-pu...ml?1686;2415992 Deci au cumparat Automobile Craiova cu 57, suma muuult sub cat valora pana si terenul, si au mai primit ajutor 27 din partea statului??????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lucrezi cumva la vreo fabrica Ford din Germania sau Marea Britanie și iti este frica de pierderea locului de munca? Eu le-as fi dat fabrica si pe gratis decat sa ajunga la fiare vechi. Dar na, nu vor capsomanii aia de la UE. E și normal ca statul sa ofere niste facilitati. Bine ca penibilii aia de la UE nu vin cu texte de genul "guvernul roman practica o politica precara pentru a mentine un nivel de trai scazut si implicit salarii mici pentru a atrage investitiile straine iar asta se traduce prin concurenta neloiola" |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Ford nu a primit nici un ajutor de stat. Se refera la ajutoarele primite de Daewoo inainte de privatizare...
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 03:12 |