Problema bricheta
![]() ![]() ![]() |
Problema bricheta
Virtual |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 5 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Confort
- HD-05-XOM
|
|||
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
1. Nu prea ma prind eu cum e bricheta (trebuie sa ma uit, ca nu-s fumator), dar daca bagi siguranta si e crapata chestia aia ceramica din capat, unde vine firul, risti un scurt chiar daca nu dai drumul la nimic. Daca e siguranta ok (faptul ca ti s-a mai ars pana acum sugereaza ca ar fi ok), se arde, daca e prea mare, risti sa se arda vreun fir sau mai rau.
2. La orice magazin de piese auto si probabil va rezolva problema; depinde unde este partea cu probleme la tine. 3. Care sunt problemele la tabloul de sigurante? Daca nu e verde, nu miroase a mucegai si nu se ard sigurantele atunci cand ploua, probabil nu e de la apa. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
1. Da, bricheta e pe aceeasi siguranta cu aeroterma. Da, risti un scurt daca bagi siguranta la loc (*)
2. Gasesti la magazinele Dacia. Te orientezi si tu la fata locului, in sensul ca daca cea originala e prea scumpa, iei una din Carrefour ![]() 3. Nici eu nu inteleg ce vrei sa spui cu "mai multe probleme la tabloul de sigurante". (*) Fiind ceramica sparta, sunt toate sansele ca surubelul care are in el +12V sa atinga de carcasa brichetei si sa faca scurt. Acum sa te invat ce sa faci ca sa poti folosi aeroterma chiar daca ai bricheta zob: Bagi mana pe sub comanda de climatizare inspre bricheta (trebuie sa ai mana destul de subtire). Cand ajungi in spatele brichetei, vei simtii 3 mufe care intra in ea: a) mufa dinspre sofer reprezinta "+12v pozitii" - cu asta se alimenteaza beculetul brichetei; ![]() c) a treia mufa, cea dinspre pasager, reprezinta MASA. Eh, tu acum SCOTI mufa din mijloc (+12v accesorii). Probabil o sa o simti balanganindu-se cu tot cu surub, tinand cont ca ceramica s-a spart. DUPA ce ai scos firul respectiv, bagi siguranta la loc si te bucuri de aeroterma in continuare (si de radio, si de dezaburire parca). Pentru a monta o noua bricheta, trebuie data partea superioara a bordului jos. Na ca e a doua oara cand scriu acest post. Prima data mi-a aparut "page cannot be displayed" si a disparut totul ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
Virtual |
![]()
|
Multumesc la amandoi, o sa ma duc sa caut o bricheta ieftina si o voi schimba.
E doar aeroterma si bricheta pe siguranta aia, cd-player-ul si dezaburirea merg ok. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Confort
- HD-05-XOM
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Nu te lipesti de o bricheta, fara 15-20 roni.
Ca sa o scoti pe aia sparta, cu totul, trebuie sa scoti aeratorul din dreptul ei. Daca vrei sa scapi si de becul ala, care se arde repede si sa pui led-uri in schimb, atunci chiar ai vanat 2 iepuri, deodata. |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
daca reusesti sa scoti firul de la papucul din mijloc (ai 3 fire :plus , minus , pozitie care vine pe lateral)poti schimba si acea priza (unde se baga bricheta)se desface in felul urmator cu un deget introduse in interior de la o mina si cu cealalta se tine partea metalica din interior se desurubeaza partea tubulara , dupa care se schimba tot sau partea din fata
nu am avut alta posibilotate de a poza decit aceasta sursa fcuta de mine pentru 12V Attached thumbnail(s) Imag017.jpg ( Size: 158.64k ) Number of downloads: 1447 Imag018.jpg ( Size: 602.1k ) Number of downloads: 1528 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Virtual |
![]()
|
Multumesc mult, maine voi cauta bricheta si sa vad ce reusesc, aeratorul se scoate greu ?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Confort
- HD-05-XOM
|
|
Mad-Max |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 10 October 07 From: Timisoara ![]() |
Eu am gasit bricheta pt Solenza mea (ca nu avea din fabrica
![]() Ce trebuie sa fac sa o schimb? Nu prea ma pricep asa ca va rog sa imi explicati pas cu pas ![]() Merci |
--------------------
Dacia
Solenza
Europa/2004
- TM-11-TXU
|
|
ionutz_88 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 21 May 15 ![]() |
salut. am si eu o problema cu priza de la bricheta la logan...cand am preluat masina, bricehta lipsea...si neavand nevoie de priza pana ieri nu am probat-o...ieri cand am vrut sa o probez am observat ca nu merge....din ce cauza? ce trebuie sa verific? ms
|
--------------------
dacia
logan
2005/ 1.4 mpi
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Cel mai probabil e o siguranta arsa.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
ionutz_88 |
![]()
|
dar care din ele e? din cate am inteles bricheta merge pe aceiasi siguranta cu radio-ul...si radio-ul merge perfect...
|
--------------------
dacia
logan
2005/ 1.4 mpi
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
In Cartea lui Logan scrie undeva fiecare siguranta ce si cum face. Cel putin la slz asa e. E desenat si pe capacul de la cutia de sigurante. Daca e ok acolo probabil ca firele sunt paradite sau chiar soclul brichetei.O fi stiut propietaru de ce nu mai era.Icisea e solenzari loganarii cu un paragraf mai jos.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
La Logan bricheta si casetofonul sunt pe aceeasi siguranta. Daca nu mai merge bricheta, verifica daca este conectata mufa in spatele ei. Lumina la bricheta se aprinde?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
ionutz_88 |
![]()
|
nu se aprinde...
|
--------------------
dacia
logan
2005/ 1.4 mpi
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Si ai verificat daca ai mufa infipta-n bricheta?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
ionutz_88 |
![]()
|
Am verificat. Mufa era infipta, dar priza era de vina...probabil se oxidase sau ceva, neavand o perioada lunga bricheta inauntru. Am scos priza am curatat-o, iar cand am pus-o la loc sa ars siguranta. Am schimbat siguranta, am schimbat si priza cu una noua si acum merge. Ms
|
--------------------
dacia
logan
2005/ 1.4 mpi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 05:52 |