DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Proiectoare, Cu ce deranjeaza?

Serje
post 7 Nov 2007, 10:59
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Am citit in multe posturi ca multi se plang de cei care folosesc proiectoarele.
Am vrut sa intreb despre aceasta problema, cu ce deranjeaza dar am zis ca primadata sa urmaresc pe drum masinile cu proiectoarele aprinse sa vad daca ma deranjeaza cu ceva, pana acum nu am observat sa ma deranjeze cu ceva. Dupa ce am tot urmarit prin oras si inafara orasului tot nu gasesc un motiv sa ma deranjeze lumina proiectoarelor.
Deci va rog sa-mi spuneti cu ce va deranjeaza , ca poate sunt unele aspecte care mie imi scapa.
In Ungaria acum doi ani era sa iau amenda ca nu aveam aprinse nici farurile nici proiectoarele , nu stiam ca trebuie asa ceva si nenea politistu ala mi-a spus sa aprind cel putin proiectoarele si pe timp de zi.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Smiley
post 7 Nov 2007, 11:20
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

proiectoarele nu sunt, de obicei, directionale (asa cum sunt farurile). deci pot deranja pe cei ce vin din sensul opus

in plus, soferul mioritic nu prea face diferenta dintre proiectoare si farul de ceata din spate, asa ca la aprinde pe amandoua.

--------------------
+
adită
post 7 Nov 2007, 11:23
Post #3

Membru autentic

From: BUCURESTI

din cate stiu eu se spune ca proiectoarele "orbesc" !! unele bat destul de sus! sincer pe mine nu me deranjeaza....dar you never know!!

--------------------
-------------- ------------- - BUCURESTI -------------
-------------------------
+
catala2k
post 7 Nov 2007, 11:26
Post #4

posesor de elice alb albastra... pt moment

Proiectoarele cat si farul de ceata sunt montate pe masina pt cazuri in care vizibilitatea e redusa, pt a putea fi observata masina de la distanta.

La noi sunt unii care vor sa aprinda doar proiectoarele, dar sunt atat de batuti in cap incat nu stiu unde sa se opreasca si sucesc de maneta/buton la maxim de-l ia draq si aprind si farul de ceata care e mult mai deranjant decat proiectoarele.

si mai e o chestie, la moda - mersul cu pozitiile + proiectoare

--------------------
. . .
;)
+
Serje
post 7 Nov 2007, 11:29
Post #5

Membru autentic

Nu vorbim de stopul de ceata spate, acela clar deranjeaza, are lumina prea puternica.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
IsNa
post 7 Nov 2007, 11:31
Post #6

Membru autentic

From: Timisoara

Perfect ce-a spus Smiley.

Pe drum ud, in mod special cele din fata deranjeaza mult. In loc de doua faruri bine directionate, foarte multa lumina se reflecta si din drum de la proiectoare. Daca te uiti de departe la masina, vezi doar proiectoarele, ceea ce demonstreaza ca au lumina mai puternica decat faza scurta (adica partea de lumina care vine in ochii celui din fata)

Lumina de ceata din sparte e mult mai puternica decat pozitia, si fiind pe stanga (din motive evidente) impiedica vederea drumului cand te pregatesti de depasire. Iarasi, si mai deranjant pe ploaie.

In plus, eu in viata nu pot intelege la ce folosesc cand nu e ceata, in afara de aspectul jmecher... Proiectoarele de ceata lumineaza drumul pe distanta f. scurta (3-4m) si mai lat ca si farurile. La viteze de peste 50Km/h orice obstacol observi doar in lumina proiectoarelor deja e inevitabil. Ele ajuta doar cand mergi f. incet pe (duh!) ceata, eventual drumuri rele de munte.

Legislatia rutiera europeana interzice folosirea lor in alte conditii decat pe ceata (povestea ca ti-a spus politistul sa aprinzi proiectoarele e gogonata rau!), dar desigur, nu stiu nemtii ce stim NOI...

This post has been edited by IsNa: 7 Nov 2007, 11:35

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
argon
post 7 Nov 2007, 11:35
Post #7

Mesaj semiautomat

Se numesc "proiectoare ceata" , cine are putina minte si vede aceasta denumire isi da seama cand se folosesc. Cine nu, sa ramana in prostia lor. De obicei taximetristii manelisti cu un coeficient de inteligenta subunitar merg cu ele aprinse, dar la ei se intelege, restul ori sunt mai jmekeri decat prevede legea, ori sunt soferi mai prospeti si un imbecil de poilitist sau instructor de scoala le-a spus tampenii.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
adip
post 7 Nov 2007, 11:57
Post #8

Banned

From: Melbourne, Victoria

@argon: cred ca peste 50% din soferii mioritici care au proiectoare pe conserva merg cu ele aprinse in orice conditii meteo. Cata vreme nu se sanctioneaza folosirea lor abuziva o sa tot vedem asa ceva pe strazi.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Como
post 7 Nov 2007, 11:57
Post #9

Membru autentic

S-a mai discutat, s-a lasat cu flame, s-a inchis: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=28358.
S-a explicat de ce deranjeaza pe topicul respectiv, trebuie sa repetam?

Oricum cei care zic "fugi bai de aici, ca nu deranjeaza pe nimeni" tot nu o sa inteleaga.

This post has been edited by thecagero: 7 Nov 2007, 11:59

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
Serje
post 7 Nov 2007, 12:03
Post #10

Membru autentic

Va rog sa ma scuzati ca am scapat celalalt topic. Rog moderatorii sa stearga acest topic.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 11:39
Forum Renault