Proiectoare, Cu ce deranjeaza?
![]() ![]() ![]() |
Proiectoare, Cu ce deranjeaza?
Serje |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|||
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
proiectoarele nu sunt, de obicei, directionale (asa cum sunt farurile). deci pot deranja pe cei ce vin din sensul opus
in plus, soferul mioritic nu prea face diferenta dintre proiectoare si farul de ceata din spate, asa ca la aprinde pe amandoua. |
-------------------- |
|
adită |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.161 Joined: 25 June 07 From: BUCURESTI ![]() |
din cate stiu eu se spune ca proiectoarele "orbesc" !! unele bat destul de sus! sincer pe mine nu me deranjeaza....dar you never know!!
|
--------------------
--------------
-------------
- BUCURESTI
------------- -------------------------
|
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Proiectoarele cat si farul de ceata sunt montate pe masina pt cazuri in care vizibilitatea e redusa, pt a putea fi observata masina de la distanta.
La noi sunt unii care vor sa aprinda doar proiectoarele, dar sunt atat de batuti in cap incat nu stiu unde sa se opreasca si sucesc de maneta/buton la maxim de-l ia draq si aprind si farul de ceata care e mult mai deranjant decat proiectoarele. si mai e o chestie, la moda - mersul cu pozitiile + proiectoare |
--------------------
.
.
. ;)
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu vorbim de stopul de ceata spate, acela clar deranjeaza, are lumina prea puternica.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Perfect ce-a spus Smiley.
Pe drum ud, in mod special cele din fata deranjeaza mult. In loc de doua faruri bine directionate, foarte multa lumina se reflecta si din drum de la proiectoare. Daca te uiti de departe la masina, vezi doar proiectoarele, ceea ce demonstreaza ca au lumina mai puternica decat faza scurta (adica partea de lumina care vine in ochii celui din fata) Lumina de ceata din sparte e mult mai puternica decat pozitia, si fiind pe stanga (din motive evidente) impiedica vederea drumului cand te pregatesti de depasire. Iarasi, si mai deranjant pe ploaie. In plus, eu in viata nu pot intelege la ce folosesc cand nu e ceata, in afara de aspectul jmecher... Proiectoarele de ceata lumineaza drumul pe distanta f. scurta (3-4m) si mai lat ca si farurile. La viteze de peste 50Km/h orice obstacol observi doar in lumina proiectoarelor deja e inevitabil. Ele ajuta doar cand mergi f. incet pe (duh!) ceata, eventual drumuri rele de munte. Legislatia rutiera europeana interzice folosirea lor in alte conditii decat pe ceata (povestea ca ti-a spus politistul sa aprinzi proiectoarele e gogonata rau!), dar desigur, nu stiu nemtii ce stim NOI... This post has been edited by IsNa: 7 Nov 2007, 11:35 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Se numesc "proiectoare ceata" , cine are putina minte si vede aceasta denumire isi da seama cand se folosesc. Cine nu, sa ramana in prostia lor. De obicei taximetristii manelisti cu un coeficient de inteligenta subunitar merg cu ele aprinse, dar la ei se intelege, restul ori sunt mai jmekeri decat prevede legea, ori sunt soferi mai prospeti si un imbecil de poilitist sau instructor de scoala le-a spus tampenii.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
@argon: cred ca peste 50% din soferii mioritici care au proiectoare pe conserva merg cu ele aprinse in orice conditii meteo. Cata vreme nu se sanctioneaza folosirea lor abuziva o sa tot vedem asa ceva pe strazi.
|
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
S-a mai discutat, s-a lasat cu flame, s-a inchis: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=28358.
S-a explicat de ce deranjeaza pe topicul respectiv, trebuie sa repetam? Oricum cei care zic "fugi bai de aici, ca nu deranjeaza pe nimeni" tot nu o sa inteleaga. This post has been edited by thecagero: 7 Nov 2007, 11:59 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
Serje |
![]()
|
Va rog sa ma scuzati ca am scapat celalalt topic. Rog moderatorii sa stearga acest topic.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 11:39 |