Cauciucuri mai late pe SLZ, despre ce cauciucuri mai aveti pe masini nu de iarn
![]() ![]() ![]() |
Cauciucuri mai late pe SLZ, despre ce cauciucuri mai aveti pe masini nu de iarn
Lucian1999 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 19 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA
SCALA
- B 82 CNK
|
|||
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca subiectul cauciucuri mai late pt. solenza s-a tot discutat.
Eu am, pe jantele originale de scala, anvelope 185/60 R14 si in principiu este ok (in ultimul timp, din cauza faptului ca s-au inmuiat arcuri / amortizoare, la curbe luate in forta sau la denivelari scurte luate cu viteza, cauciucul fata-stanga imi atinge in contraaripa, insa cand voi avea timp + banii necesari sa inlocuiesc suspensiile, voi elimina acest impediment). Din ceea ce reiese din mesajele colegiilor, dar si din propria experienta iti pot spune ca aceasta dimensiune de anvelopa, combinata cu alt tip de jante iti poate atinge (in contraaripa spate) -cauta si vezi ca s-a tot discutat. Bafta ! P.S. anvelopele de iarna ale mele au aceasi dimensiune ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Iti atinge de carenajul din plastic, cel dinspre botul masinii, care se deformeaza de la caldura. Schimba-l si gata ! E ieftin.
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Exista calculatoare de compatibilitate pe internet la o gramada de locatii. Problema nu e ce pui ci cum scoti camasa la vreun control...
|
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
ce control???
ma intreb la cati cu scala cu roti 165/65/14 le apare aceasta dimensiune in talon. la mine nu . asa ca si cu rotile stock oricum eram pe langa lege. on topic : am mai zis parca pe aici ca incaltat cu anvelope 175/65/14 nu atinge. nu e chiar asa . cu 5 pers, portbajag plin in serpentine la denivelari atingea putin la sorturile de pe spate si carenajele de plastic ale aripii. din masina se auzea ca un polizor. S-a rezolvat cu 2 decupaturi finute cu cutterul din dotare a 2 cioturi din plastic ce ieseau de la carenaje si sorturi ![]() |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
Psych0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 5 October 07 ![]() |
eu aveam pe ea .. jentzi pe 15 cu 195
![]() dar acum pe jantele de scala originale am 185 si nu-mi face probleme .. de fapt nu a facut nici una pana acum ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(david79 @ 9 Nov 2007, 19:08) ce control??? ma intreb la cati cu scala cu roti 165/65/14 le apare aceasta dimensiune in talon. la mine nu . asa ca si cu rotile stock oricum eram pe langa lege. Si la mine e la fel, in talon sunt trecut dimensiunile pentru solenza cu jante de otel, adica 165/70/13.Am facut itp-ul de 2 ori pana acum (pe bune) si nu m-a intrebat nimeni nimic. |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() Sunt uimit ce vad pe aici. Cum adica nu sunt trecute in talon anvelopele de scalla? Eu am SLZ Confort, si le am trecute; desi pe masina am R13. Anapoda, nu? ![]() Dsign s-a chinuit o groaza sa-si omologheze noile achizitii... si acum circula legal; DAR, vad ca exista solenze care circule ilegal cu pneurile din fabrica ![]() Am vazut si la masini straine cum sta treaba cu taloanele: La 307 sunt trecute in talon anvelopele normale; dar si anvelopele care se pun pe un 307 mai SPORT. This post has been edited by free_fiber: 10 Nov 2007, 09:35 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am facut itp-ul tot incaltat cu "185" si n-a zis nimic omu'.
Cel mai mult ii intereseaza noxele si franele (care sunt excelente) ![]() L.E. CONFIRM faptul ca nici la mine nu sunt trecute dimensiunile de anvelope cu care a venit din FABRICA ![]() This post has been edited by GabyT: 10 Nov 2007, 09:37 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
In talon nu sunt trecute, insa in carte da!
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Eu am trecute toate dimensiunile si in carte si in certificat.Am anvelope de 175/65 R14 si ating in carenajele acelea de plastic din fata la viraj maxim,iar pe spate cand am greutate mai mare de 120-130 kg si trec in viteza peste denivelari se aude exact cum spunea david79:ca un polizor.La masina de servici am trecute 3 dimensiuni de anvelope,atat in carte cat si in certificat.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Lucian1999 |
![]()
|
se simte vreo diferrenta la stabilitatea masini mai ales la viraje luate mai in forta si la frane pe suprafata umeda ca la mine la o frana brusca pe asfalt ud fuge de cur si asta ma si determinat sa deschid topicul poate daca ii pun cauciucuri mai late va creste si stabilitatea ca logica cam asa spune
![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA
SCALA
- B 82 CNK
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
165/65/14 in talon - scala
Attached thumbnail(s) S7300629.JPG ( Size: 43.82k ) Number of downloads: 1835 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Logic din moment ce iti pui cauciucuri mai late ca nu o sa mai derapeze, eu am avut 195 latime pe Solenza. Dupa ce le-am pus nu am mai simtit atunci cand era ud pe jos, ca pleaca de fund masina. Era nu spun si diferenta intre Matadoarele de fabrica si Barumurile de pe rotile de 15".
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Treaba cu fugitul de spate poate fi si din cauza franelor,mai exact o roata sa franeze mai puternic si una mai slab.Mergi si fa un test de frane si rezolva problemele,ca poti sa-i pui si cauciucuri de 215 si tot nu o sa rezolvi nimic daca ai dezechilibru stanga-dreapta.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Lucian1999 |
![]()
|
da cristo_79 stiu si de traba asta am facut testul de frana si a fost ok
si mai stiu ca repartitorul de frana pe spate este mai aproape de roata din dreapta deci conducta la aceasta roata este mai scurta decat cea din stanga si mai pot aparea diferente de franare si de acolo dar ma refeream strict la cauciucuri pt. ca pe uscat nu mi sa intamplat nici o data deci nu e de acolo parerea mea |
--------------------
DACIA
SOLENZA
SCALA
- B 82 CNK
|
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
Incerc si aici.... 175/70/R13 a pus cineva pe fata ? impresii .....
|
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
Lucian1999 |
![]()
|
Fancyman cred ca dimensiunile pe care vrei sa le montezi pe o jante de 13" sunt cam mari si mai mult ca sigur va atinge pe undela incearca un etalon mai mic al anvelopei sa zicem un 60 sau max un 65 asa cred ca nu va atinge pe nicaieri
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
SCALA
- B 82 CNK
|
|
grafitscala |
![]()
|
![]() Solenza = prima iubire Group: Members Posts: 33 Joined: 11 June 06 From: Bihor ![]() |
Am rotile de iarna pe 175/70/13 si nu am probleme cu atinsul nicaieri.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
Trofin Liviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 17 May 06 ![]() |
nici eu
|
--------------------
Renault
Megane
2007
- Cl-02-xxx
|
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
Bun, multumesc.
As vrea sa stiu daca va consuma mai mult |
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
grafitscala |
![]()
|
![]() Solenza = prima iubire Group: Members Posts: 33 Joined: 11 June 06 From: Bihor ![]() |
Fancyman, Ai aici un calculator pt dimensiuni cauciucuri , http://www.miata.net/garage/tirecalcold.html , nu va consuma mai mult dar vei pierde la demaraj, oricum insesizabil. Ar fi bine ca dupa ce le pui cele de 175 sa faci un reglaj al geometriei.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 12:02 |