DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> O mare dilema!, RCA sau CASCO

Arpad
post 9 Nov 2007, 15:12
Post #1

Adolf

Group: Members

M-a sunat un prieten si mi-a zis ca a fost lovit in parcare la un hipermarket de un stivuitor......Vina dupa parerea mea ii apartine in exclusivitate conducatorului stivuitorului. Acesta a dat cu spatele fara sa se asigure, deloc - mentionez ca prietenul meu stationa in zona parcarii. Dupa discutia cu directorul hipermarketului i s-au propus 2 variante: CASCO - cu acoperirea reintregirii de catre hipermarket sau RCA- adica intrarea unui autoturism al firmei in cel al prietenului meu...................Ce e de facut?

--------------------
Reanault Megane 2 2006/ Lux Privilege - B-42-XXX
Ex.:Renault Megane, 2006
Lux Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 9 Nov 2007, 16:29
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Problema cred ca se "invarte" in jurul asiguratorului RCA si a relatiei acestuia cu service-ul care face reparatia.
Mai conteaza si valoarea estimata a reparatiei (adica daca RCA "acopera" despagubirea integral) si poate ca si altele.
Inteleg ca relatia cu cei de la hipermarket este civilizate asa ca de urgenta trebuie facut devizul - antecalculatia, zic eu, apoi luat legatura cu cei de la RCA (sau simultan cele 2)
Daca nu "iese" o valoare acceptabila sau apar alte probleme, deschizi dosar CASCO.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Tudor
post 9 Nov 2007, 17:47
Post #3

Moderator

From: Bucuresti

Eu zic deviz estimativ urgent, apoi casco, dar hypermarket e bun de plata pentru:
1. reintregire (daca asa ceva se calculeaza la polita casco, anumiti asiguratori ofera gratis asta)
+ (plus)
2. estimare majorare cota in anul viitor de casco

Se poate si pe RCA, dar sunt sanse sa se vada "lucratura" si sa ramaneti cu buza umflata.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
b06fcn
post 10 Nov 2007, 11:52
Post #4

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Dar acel hipermarket nu are o asigurare generala pentru pagube produse tertilor, nefiind stricto-sensu vorba de un accident de circulatie?
La una din firmele cu care colaborez si care are un santier in lucru, s-a intamplat o nefacuta si vreo 5 masini au suferit pagube - s-a spart un furtun de beton si s-a imprastiat beton cu pietris pe cateva zeci de metri in jur, inclusiv pe masinile in cauza, care au necesitat reparatii...firma in cauza a platit reparatiile si a recuperat banii de la asigurator (mai putin fransiza).

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
Arpad
post 10 Nov 2007, 13:49
Post #5

Adolf

S-a rezolvat problema...........o repara pe RCA. De acum incep bataile de cap - asigurator, service........... sad.gif

--------------------
Reanault Megane 2 2006/ Lux Privilege - B-42-XXX
Ex.:Renault Megane, 2006
Lux Privilege
+
tzk
post 10 Nov 2007, 15:46
Post #6

membru cu megane

QUOTE(Tudor @ 9 Nov 2007, 18:47)
Eu zic deviz estimativ urgent, apoi casco, dar hypermarket e bun de plata pentru:
1. reintregire (daca asa ceva se calculeaza la polita casco, anumiti asiguratori ofera gratis asta)
+ (plus)
2. estimare majorare cota in anul viitor de casco
Se poate si pe RCA, dar sunt sanse sa se vada "lucratura" si sa ramaneti cu buza umflata.
*

Tudor, in prima instanta mi-a aparut un zimbet pe fatza cind am citit asta cu estimarea. Acuma, ca am vazut ca ai zis-o tu, m-ai pus pe ginduri. Adica , desi nu postez mult pe forum, citesc destul de des si am observat ca la problemele cu asigurarile esti mereu pe subiect. Chiar se practica asa ceva? eu unu acum aud prima oara, si mi se pare aiurea. Mi s-a intimplat de mai multe ori sa repar masina pe casco din cauza altora, si am stat sa ma gindesc ca desi repari masina pe casco si pare ca nu te cosca nimica, totusi te costa: reintregire, majorare, timp, nervi , benzina, tigari...totusi in afara de factura de la service nu prea ai cum sa recuperezi acesti bani. Nu ca as fuma, sau ca chiar as vrea sa recuperez banii astia smile.gif dar se practica asa ceva?(ma refer la plata pentru majorare...)

Le:plecasem in fuga si mi-am continuat mesajul cind m-am intors

This post has been edited by tzk: 10 Nov 2007, 20:50

--------------------
Renault Megane II Sedan Expression 1,5dCi 80 2005
+
Tudor
post 12 Nov 2007, 10:57
Post #7

Moderator

Majorarea cotei de prima in anul urmator este cat se poate de reala, poate sa ti-o confirme oricine a utilizat casco. Daca poti recupera aceasta cheltuiala suplimentara ??? ... depinde ... tu te poti lasa de fumat ? biggrin.gif

--------------------
+
tzk
post 12 Nov 2007, 19:45
Post #8

membru cu megane

eu nu fumez, am mentionat lucru asta, era doar un exemplu.
era vorba daca te bazezi pe ceva cind zici ca se recupereaza banii aia de majorare daca chiar se practica asa ceva, pentru ca se pare ca esti din domeniu .
inteleg ca nu se practica in mod curent, doar ai zis si tu asa ca se merge la mica intelegere biggrin.gif . ceva de genu asta, la mica intelegere, am procedat si eu asa cind am fost lovit dupace vopsisem integral masina de 10 zile. aveam absolut tot ce trebuie, vopsea, lac , chit etc......a fost mai convenabil si pentru mine si pentru el

--------------------
Renault Megane II Sedan Expression 1,5dCi 80 2005
+
Tudor
post 12 Nov 2007, 19:58
Post #9

Moderator

Bravo tie ca nu fumezi!
... pai la mica intelegere se poate cere orice: bani pentru compensarea eventualelor penalizari pentru intarzieri la serviciu, bani pentru "trauma psihica" etc.; eu zic ca a cere o suma de bani pe care cert o vei avea de platit in plus in viitor este ceva cat se poate de rezonabil.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 11:37
Forum Renault