Cat mai face o Supernova cu motorul mort
![]() ![]() ![]() |
Cat mai face o Supernova cu motorul mort
rudotel |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 26 October 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Super Nova
2001
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Raspuns
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.215 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Merci!
Pentru multumirile anticipate! |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
rudotel |
![]()
|
Sa inteleg ca nu ma ajuta nimeni?
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
pai daca ai fi pus un nume sugestiv topicului si nu "intrebare" te-ar fi ajutat lumea probabil. Referitor la problema ta...cam 1500 de euro cred ca ar merge. Sa zica cei mai experimentati decat mine
|
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
iuly89ct |
![]()
|
![]() Membru cu masina... Group: Members Posts: 404 Joined: 30 September 07 From: Constanta ![]() |
motor blocat din ce motive?calare?gripare?distributie?alte motive nu cred ca ar mai fi...
|
--------------------
BMW
525d E60
2006 "Nu e niciodata prea tarziu pentru a nu face nimic". Confucius
|
|
rudotel |
![]()
|
cred ca e vorba despre calare!
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Salut! Sincer nu stiu sa-ti spun un pret,dar da si tu mai multe detalii:km,an,culoare,dotari suplimentare[daca ai],motivul blocarii motorului,si nu in ultimul rand de unde esti.
Niste poze ar fi bine venite ![]() Bafta! P.S. Daca o dezmembrezi poate iesi mai castigat,daca ai jantele de aliaj din fabrica spune un pret. This post has been edited by puiu82: 20 Nov 2007, 09:36 |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Motivul este foarte clar: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=90028&hl=
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
iuly89ct |
![]()
|
![]() Membru cu masina... Group: Members Posts: 404 Joined: 30 September 07 From: Constanta ![]() |
am si eu o nelamurire.cand a zis rudotel calare nu m-am gandit decat la functionarea motorului fara lichid de racire,dar vad ca domnul klaus a dat link la un topic despre functionarea motorului fara ulei si anume gripare.oare ma insel eu?astept sa ma corecteze cineva daca gresesc;) eu stiam ca motorul sufera calarea cand functioneaza fara lichid de racire iar griparea cand functioneaza fara ulei.s'ar putea sa confund.
P.S. asteptam detalii despre masina:culoare,an,km(astia mai putin conteaza daca nu mai are inima vie),stare caroserie,stare cutie plus alte piese. |
--------------------
BMW
525d E60
|
|
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
Daca motorul functioneaza sub presiunea indicata de ulei, uleiul nu mai ajunge in picioarele bielelor, in capetele bielelor, si prin segmentul de ungere prin care nu mai circula ulei la presiunea indicata, pelicula de ulei care este intinsa pe cilindru nu mai indeplineste conditiile de presiune si astfel pelicula de ulei cedeaza, ducand la frecare metal pe metal. Aceasta frecare este intensa, temperatura fiind mare din cauza vitezei la care este supus pistonul, plus temperatura din camera de ardere si se ajunge la o temperatura foarte mare care duce la topirea/ruperea segmentilor si, rar, topirea capului pistonului, producandu-se calarea.
Acelasi tratament de calare are loc cand nu exista racirea normala a cilindrilor, deoarece la o anumita temperatura uleiul isi pierde calitatea de vascozitate normala si eventual chiar se arde, ducand la aceeasi frecare metal-metal si impreuna cu caldura emanata in camera de ardere care nu mai este "captata" de catre lichidul de racire, duce la efectele descrise mai sus! This post has been edited by CristiRzR: 21 Nov 2007, 02:14 |
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
iuly89ct |
![]()
|
multumesc pentru explicatie,acum m'am lamurit.scuze moderatorilor fata de offtopic.Se pare ca rudotel nu ne'a mai dat detalii despre masina.
|
--------------------
BMW
525d E60
|
|
rudotel |
![]()
|
Este din 2001, are jenti, aer conditionat, caroseria nu are deat mici si inerente zgarieturi, nu prezinta urme de coroziune... In rest, ce alte detalii as mai putea da?
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001
|
|
aurelv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 226 Joined: 28 March 07 From: Bucuresti ![]() |
culoarea?
|
--------------------
ex DSN / Seat
Clima / Leon 1M
2003 /2003
- B-83-YMF
|
|
rudotel |
![]()
|
visiniu
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001
|
|
Andu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Aici asteptam sa vedem cat mai face masina omului in situatia data. Pentru cereri de piese folositi cu incredere PM.
@rudotel Daca vrei sa vinzi ceva din masina, te rog sa faci asta pe sectiunea Bursa |
--------------------
Opel
Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS....
2006
- fost GGA
|
|
judele2000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 25 November 07 From: bucharest militari ![]() |
cumpar eu super-nova asta
![]() Attached thumbnail(s) Imag005.jpg ( Size: 178.55k ) Number of downloads: 126 |
--------------------
dacia
super-nova
2002
- b-55-jud
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 18:22 |