Centuri siguranta, ..posibil sa necesite inlocuirea?
![]() ![]() ![]() |
Centuri siguranta, ..posibil sa necesite inlocuirea?
Daxx |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 423 Joined: 1 October 04 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|||
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Centura are in ea un senzor de decelerare (o smecherie mecanica, o bila care se plimba). Acest senzor are rolul de a bloca centura atunci cand franezi mai brusc, impact frontal.
Fa urmatorul lucru. Pune pe cineva in dreapta, pune-i centura, mergi normal cu 60-70 si p-orma franeaza (nu brusc, dar nici prea lent). Franeaza ca si cand ti se pune galben cand mai ai 50m pan' la semafor. In timp ce franezi, pune-l sa traga de centura. Iti garantez ca va fi blocata. Pret informativ: 75ron m-a costat pe mine centura spate stanga la Solenza (dupa ce am facut-o praf incercand sa-i fac arcul mai moale). |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
sebi4fc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 13 October 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Se blocheaza fi sigur si pe franare usoara
![]() ![]() |
--------------------
logan
preferance 1.4MPI-verede cameleon
2005
- cj 82 ebi
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Centurile moderne au pretensionare pirotehnica ce nu necesita intretinere (teoretic se inlocuieste la 10 ani).
|
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
Daxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 423 Joined: 1 October 04 From: Iasi ![]() |
Salut! Multumesc tuturor pt raspunsuri..inca sint in teste cu centura din dreapta. mi se pare in continuare ca nu raspunde la fel de prompt in cazul in care trag brusc de ea.
Poate ma insel..sa vedem ce mai e in continuare. Daca nu, as schimba-o..ca nu vreau sa risc inutil. Thanks again! |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|
sebi4fc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 13 October 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Inceraca sa faci cum am descris mai sus si vez daca se blocheaza , pune frana brusca la 10 km/h si o sa vez ca bloceaza.
![]() |
--------------------
logan
preferance 1.4MPI-verede cameleon
2005
- cj 82 ebi
|
|
Daxx |
![]()
|
Revin cu detalii..am tot facut teste (cu rezultate nemultumitoare pentru mine..)..si am fost, in final, la service. Concluzia: se schimba ambele centuri pe garantie.
Deci..problema fu reala. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Bine ca ai rezolvat.
Nasoala treaba cu centurile, deoarece orice om se gandeste ca centurile sunt printre ultimele piese care se strica la o masina... |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
Daxx |
![]()
|
Exact..dar uite ca se intimpla..Nici eu nu am mai auzit pina acum cazuri asemanatoare. Asta este..
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
Biluta respectiva este pentru inclinatii lonitudinale, trasversale, rasturnare ale vehiculului.
Tu ai avut probleme cu dispozitivul inertial de blocare al centurii, care se activeaza la deceleratii mari (peste 4G daca nu ma insel) ale chingii. Centurile sunt garantate de producator cam 10-15 ani cel putin. Ai facut bine ca ai cerut inlocuirea lor pe garantie. Testul descris de colegii de forum este IRELEVANT! Daca centura are o problema ascunsa testul nu iti va dovedi nimic si cand vei avea nevoie de ea s-ar putea sa ai surprize neplacute ![]() |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 13:22 |