Masina imprumutata-riscuri ?, Ce risca cel care imprumuta o masina unei alte pers
![]() ![]() ![]() |
Masina imprumutata-riscuri ?, Ce risca cel care imprumuta o masina unei alte pers
Kristisor |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 27 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Daewoo
Matiz
1991 TLE
|
|||
gattoman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 24 December 04 From: --- ![]() |
Din cate stiu cred ca trebuie scris undeva in certificat ca ai instrainat masina catre alta persoana. Undeva pe ultima pagina a certificatului de inamtriculare. Esti sigur ca acea persoana o sa plateasca in numele tau impozitul masinii? Daca nu o face o sa il cam cauti sa faci actelel masinii ca sa scapi de plata acelor impozite.
|
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Daca ai scris pe talon, ala trebuie sa o inmatriculeze (treci si data instrainarii)
Suma necesara nu e asa mare, dar se exagereaza intentionat ![]() ![]() Deci cam asta se plateste: h)dovada de plata a taxei de inmatriculare; 45,60 lei - CEC, trezorerie k)dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare; 29 lei - CEC, BCR l)dovada de plata a contravalorii placutelor cu numarul de inmatriculare, cu exceptia cazului in care acestea se pastreaza de catre noul proprietar; This post has been edited by Amedeus: 21 Nov 2007, 10:43 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
toate amenzile "pozate" iti vin tie acasa
![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Cum suna actul notarial incheiat?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Amedeus @ 21 Nov 2007, 11:30) Daca ai scris pe talon, ala trebuie sa o inmatriculeze (treci si data instrainarii) Suma necesara nu e asa mare, dar se exagereaza intentionat ![]() ![]() Deci cam asta se plateste: h)dovada de plata a taxei de inmatriculare; 45,60 lei - CEC, trezorerie k)dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare; 29 lei - CEC, BCR l)dovada de plata a contravalorii placutelor cu numarul de inmatriculare, cu exceptia cazului in care acestea se pastreaza de catre noul proprietar; mai adauga si identificarea (cam 80 ron) si formularele (cam 20RON). ajungi pe la 170 RON. si daca masina e un harb vechi de 1500 RON, aia 170 se cam simt. |
-------------------- |
|
MIHAI8888 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 1 September 07 ![]() |
mai pune impozitul ,asigurarea pe ce putin 6 luni ,drumuri, etc
pe mine m-a ajuns aprox 5 mil si am pastrat nr de la fostul propietar This post has been edited by MIHAI8888: 21 Nov 2007, 18:24 |
--------------------
vw golf
fost nova
1998 gti
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Sa zicem 170 RON. Pai daca nu ai nici banii astia, scuze dar o iei pe jos, nu te apuci sa cumperi o masina. O masina inseamna cheltuieli, daca respectivul nu isi permite sa cheltuie 100-200 RON poate foarte bine sa mearga cu tramvaiul. Cum va intretine in viitor un asemenea propietar masina ? Bine ca nu a solicitat si benzina pe 6 luni, ca si aia e scumpa. (un plin e cam cat taxele de inmatriculare)
P.S. chestia cu impozitul si asigurarea nu e un real avantaj, mai ales ca anul se cam termina si asigurarea poate fii doar pe 6 luni din care poate au trecut deja 5 ![]() This post has been edited by Amedeus: 21 Nov 2007, 20:11 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Si mai pune si faptul ca trebuie facute din nou asigurare/rovinieta, din cate stiu eu cele care le-ai facut tu nu vor mai fi valabile. Si intr-adevar se aduna. Riscul e ca teoretic n-ai voie sa vinzi masina si s-o tii pe numele tau, deci cand intreaba militianu' pe individ a cui e masina tre sa inventeze ceva.
Am avut un prieten care isi luase o Dacie prin februarie care avea tot platit si a procedat la fel. Si de cate ori nu a fost intrebat a cui e, mereu era ba a unui unchi, ba a unui cumnat, numai d-astea... In rest ramane partea cu amenzile pozate, ca risc major sa zicem, sa nu te trezesti tu cu ele. Daca omul e de incredere eu zic ca e ok treaba. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
QUOTE(Amedeus @ 21 Nov 2007, 20:04) P.S. chestia cu impozitul si asigurarea nu e un real avantaj, mai ales ca anul se cam termina si asigurarea poate fii doar pe 6 luni din care poate au trecut deja 5 ![]() Ce spui tu refritor la asigurare ?? Asigurarea poate sa si-o faca si pe 6 luni si pe un an si e valabila timp de 6luni/1an din momentul de cand intra in vigoare. A trecut de mult vremea cand RCA era valabila doar pana la sfarsitul anului in curs !!! |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
adimaridum |
![]()
|
MEMBRU INDEPENDENT Group: Members Posts: 330 Joined: 25 September 07 From: Bucuresti ![]() |
eu am vandut 1300-tele acum 3 ani si nici pana in ziua de azi nu am facut actele cu noul proprietar dar omul se duce singur si imi plateste impozitul la ea cand l-a luat radarul l-am sunat si l-a platit fara probleme
Mai exista si oameni cinstiti asa ca orienteazate si tu This post has been edited by adimaridum: 22 Nov 2007, 20:56 |
--------------------
Mercedes
W123
1979/2400 D
- .......?? EX:Opel Ascona 1985
EX:Ford Transit 1985 EX:Mercedes 190 E si 230 TE EX:1300,1310,1400 Break,2X Solenza. FAN DACIA |
|
Amedeus |
![]()
|
QUOTE(SYL @ 22 Nov 2007, 12:14) Ce spui tu refritor la asigurare ?? Asigurarea poate sa si-o faca si pe 6 luni si pe un an si e valabila timp de 6luni/1an din momentul de cand intra in vigoare. A trecut de mult vremea cand RCA era valabila doar pana la sfarsitul anului in curs !!! Da, stiu. Vorbeam de cazul in care omul vrea sa circule cu actele fostului propietar (considerand "un mare avantaj" faptul ca taxele sunt platite) care poate avea platita asigurarea , dar in urma cu 5 luni (ex.), deci avantajul asta cu taxele platite nu prea mai conteaza. La fel si cu impozitul : mai e platit pentru o luna. Discutia se referea la avantajul de a mentine masina cumparata pe numele fostului propietar,(pentru a nu plati asigurare, impozit, vigneta, etc) chestie cu care nu sunt de acord. N-ai bani sa o inmatriculezi, circuli pe jos, cu bicicleta, sau cu mijloacele de transport in comun. This post has been edited by Amedeus: 22 Nov 2007, 21:33 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Kristisor |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 27 January 05 From: Bucuresti ![]() |
M-am perpelit doua zile pe chestia asta pentru ca nu doream sa ramana nimic pe numele meu mai ales de la masina asta care a fost una tare ghinionista. Intr-un final l-am sunat pe cumparator , i-am mai scazut un milion din pret si am facut actele cum trebuie.
Multumesc celor care mi-au dat raspuns ! This post has been edited by Kristisor: 23 Nov 2007, 02:54 |
--------------------
Daewoo
Matiz
1991 TLE
|
|
Amedeus |
![]()
|
O decizie inteleapta.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
borkanel |
![]()
|
![]() XXX Group: Members Posts: 404 Joined: 11 January 07 ![]() |
de ce a fost "tare ghinionista" ?
![]() |
--------------------
BMW
E36 compact
1995 - in use BMW E30 316 1987 - sold
Mercedes W123 300D 1979 - sold Mercedes W123 200D 1978 - sold Mercedes W115 200D 1971 - sold Lada 1200 & 1500 1980 - sold |
|
Kristisor |
![]()
|
Am cumparat-o cu o mie de euro acu' doi ani si am mai bagat vreo 500 asta afara de reparatiile care le-am suportat ca urmare a unui accident. Bun, acolo a fost vina mea, sa zicem. Dar in rest avea masina asta un dar sa mearga minunat doua saptamani dupa o vizita la mecanic si pe urma iar se defecta ceva pe ici pe acolo. Trebuia sa-i segmentez motorul in august cand uite asa a inceput sa pice benzina din rezervor cu toate ca nu mai mersesem cu ea aproape deloc. Am avut o criza de nervi si am dat-o primului care a sunat. Nu mi-am scos banii dupa reparatii si nici nu mi-a pasat. Pur si simplu am vrut sa scap de ea. Am mai avut masini vechi: un Oltcit club, Ford Sierra si Renault 11 dar Dacia asta a fost mama lor la ghinioane.
This post has been edited by Kristisor: 26 Nov 2007, 06:11 |
--------------------
Daewoo
Matiz
1991 TLE
|
|
Nikos_Buc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 7 December 07 ![]() |
acum ce ti-ai luat?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005
|
|
Kristisor |
![]()
|
Prin februarie o sa iau un Logan NOU ca de SH-uri m-am saturat !
|
--------------------
Daewoo
Matiz
1991 TLE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 22:47 |