DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ajutor...masina cu yale blocate !, nu se mai deschide...

shadowc
post 15 Nov 2004, 08:16
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am o DSN confort din 2002... Aveam eu probleme cu actuatoarele ca,caraiau dar nu am crezut ca voi ramane blocat. Butonul de la cheie nu mai functioneaza,nu se mai aprinde nici ledul. Cu cheia nu mai pot deschide usa acum,merge in gol cand dau si in stanga si in dreapta. Acum sa intru prin portbagaj...e ceva...in plin centrul Oradiei...
Spuneti-mi si mie ce sa fac,sa-mi mearga iar inchiderea? Ce tre sa cumpar si cam cat m-ar costa manopera?
aa...and btw...cum naiba se deschide cheia asta sa schimb bateria la ea? unsure.gif

--------------------
dacia supernova - BH-82-SHD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Andu
post 15 Nov 2004, 09:07
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Cheia este formata din 2 bucati si se deschide prin culisare (ai si o sageata pe spatele cheii parca) Vezi ca opune ceva rezistenta dar pana la urma iese.

Prin se misca in gol intelegi ca face cate o tura completa in fiecare parte sau doar ca nu descuie usa? S-ar putea sa fi scapat tija de la yala la incuietoare.

--------------------
Opel Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS.... 2006 - fost GGA
+
shadowc
post 15 Nov 2004, 09:20
Post #3

Membru incepator

Am reusit sa desfac cheia. Are butonasul acela care clickaie rupt de pe placuta. Daca repar cheia si incerc sa deschid usile automat va merge?
Altceva...nu pot sa-mi iau o inchidere centralizata noua (in metro cu 500k ) si sa scap de inchiderea asta? O sa mai am probleme cu actuatoarele atunci? Am avut o berlina noua din 2001 si am avut pe ea si inchidere si alarma din metro si mergea ok.

--------------------
+
f_zoltan
post 15 Nov 2004, 23:37
Post #4

Membru incepator

From: Petrosani

Am avut si eu problema asta acu' mai mult de un an. Mi-a rezolvat-o un prieten electronist. Nu e o treaba complicata, numai ca e destul de spurcata lipirea, in asa fel incat sa se si potriveasca la buton. De plecat a plecat masina dupa ce ai intrat? Ma mira ca nu s-a deschis usa soferului, nu are nici o logica. Nu tre-sa mearga o tura intreaga, numai un sfert de tura stanga-dreapta.

This post has been edited by f_zoltan: 15 Nov 2004, 23:38

--------------------
Dacia SN Confort - HD 13 FMZ
+
shadowc
post 17 Nov 2004, 00:20
Post #5

Membru incepator

De plecat a plecat odata ce am intrat in ea... rolleyes.gif M-ai inteles gresit,nu face o tura intreaga ci doar un sfert cum spui tu,dar nu face nimik...nu inchide nu deschide...
Acum mi-am reparat cheia (butonasul l-am lipit la un service de teluri mobile) si astept sa "recoltez" bani ca sa schimb si actuatoarele. Tre schimbate daca caraie..nu?

--------------------
+
tarzy
post 17 Nov 2004, 08:25
Post #6

aroist

inainte sa dai banii pe tot sistemul de IC mai bine ai face o verificare a sistemului.
cel mai probabil ai o pba "mecanica" pe care am inteles ca ai rezolvat-o si cateva (poate toate dar putin probabil) acuatoare duse.
dupa verificare nu ai decat sa inlocuiesti doar strictul necesar, daca esti cat de cat indemanatic o sa te descxurci si singur fara sa mai dai bani ptr manopera

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
Andu
post 17 Nov 2004, 09:03
Post #7

Membru autentic

Nu e neaparat nevoie sa schimbi actuatoarele care caraie, acest lucru fiind dernjant doar din punct de vedere sonor, mecanic ele putin continua sa-si faca datoria inca multa vreme de acum inainte. Problema cu ele este ca la capat de cursa se opresc intr-un singur dinte si ala se toceste si apare zgomotul. Poti sa faci cumva sa limitezi cursa scapand astfel de acest sunet. La inceputurile acestei probleme se punea o saiba sau un inel de sarma sub burduful de cauciuc si care sa indeplineasca functia mai sus mentionata.

--------------------
Opel Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS.... 2006 - fost GGA
+
BOGDAN DSN
post 17 Nov 2004, 09:21
Post #8

Membru autentic

si la mine caraiau 2 actuatoare,dar am fost la service ADRAS in militari pe valea lunga si mi le-au facut le-au uns cu vaselina si acum merg bine.incearca sa nu le schimbi ca nu prea exista pe stoc si sunt si destul de scumpe.

--------------------
Toyota Aygo 2006 - masina de servici - fost posesor de DSN
+
f_zoltan
post 18 Nov 2004, 22:39
Post #9

Membru incepator

From: Petrosani

Eu am vechime la schimbat actuatoare, mai am doar 1 din cele originale. La cam o luna dupa ce a inceput sa caraie, prima a crapat, asa ca de atunci am schimbat tot ce misca in front. Inca in garantie, biensure. De la a treia schimbare e liniste totala. Daca trebuia sa dau bani, probabil stateam pe ganduri, da' asa...
Treaba cu cheia care nu deschide tre'sa fie ceva de genul usa desfacuta si incorect reasamblata. Probabil e ceva scapat sau rupt in mecanismul usii.
Eu am indoit o usa spate in primavara, iar service-ul care a schimbat usa nu s-a deranjat sa o puna ca lumea la loc. Eu atunci nu am verificat, ca am fost fletz, iar apoi nu am apucat sa o mai duc la doctor sa ma cert cu el. Asa ca daca am pasager pe partea stanga, ma dau frumos jos, fac pe valetul si deschid de afara usa, ca pe dinauntru... kk.
Coincluzie: Nu faceti ca mine.
1 - verificati lucrarile, chiar facute de prieteni (mai ales);
2 - daca e ceva ce puteti face si voi, prestati, nu stati ca mormolocii. blush.gif

Apropo, la DSN din 2002 stiu ca a fost un lot intreg de actuatoare de cacao, juma' din operatiile de service-garantie pentru perioada aceea au fost schimbari de actuatoare. Au si ungurii falitii lor.

This post has been edited by f_zoltan: 18 Nov 2004, 22:41

--------------------
Dacia SN Confort - HD 13 FMZ
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 18:31
Forum Renault