DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Greenpeace - dezinteresati sau "sponsorizati"?

EEN
post 17 Nov 2004, 19:46
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

"Militantii Greenpeace protesteaza in Romania fata de proiectul canadian al unei mine de aur"- am vazut cu totii imaginile la TV. Ramine intrebarea: de ce activistii Greenpeace nu au suflat nimic la Bistroe? De citeva ori am citit (inclusiv in jurnale straine) insinuari ca cei de la GP nu prea actioneaza fara sa simta mai intii mirosul "verzisorilor".... Inclin sa cred aceste spuse...Ce ziceti? huh.gif

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
madalina
post 18 Nov 2004, 00:02
Post #2

Membru autentic

Nu au fost si de la Green Peace Romania la mitingurile din fata ambasadei Ucrainei la Bucuresti?

De unde le ies bani in cazul in care se opun proiectului Rosia Montana?

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
RIon
post 18 Nov 2004, 09:06
Post #3

pasionat

From: CJ

Cautati statutul lor; ei primesc fonduri ca sponsorizari, dar nu pentru ce sugerati voi...

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
BV99
post 18 Nov 2004, 14:08
Post #4

Membru

From: BRASOV

ziceti voi ca nu primesc fonduri pentru demonstratii la comanda? totusi am vazut cel putin doua documentare in care membri GP nu au luat atitudine la adevarate dezastre ecologice produse de firme cu renume, dar aproape s-au lasat omorati pentru a salva o turma de vreo 20 de foci (sau ceva de genul) undeva in Islanda si i-au condamnat pe pescarii de acolo care efectiv traiau din asta.

--------------------
DACIA NOVA GT
+
madalina
post 18 Nov 2004, 18:28
Post #5

Membru autentic

Acum trebuie sa te gandesti si la organizatia greenpeace din fiecare tara.

Ei primesc bani pentru diverse actiuni, dar ei propun actiunea si apoi cauta finantatori. Nu vin finantaorii si le spun faceti asta sau nu faceti asta.

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
tarzy
post 18 Nov 2004, 19:19
Post #6

aroist

QUOTE(madalina @ 18 Nov 2004, 20:28)
Acum trebuie sa te gandesti si la organizatia greenpeace din fiecare tara.

Ei primesc bani pentru diverse actiuni, dar ei propun actiunea si apoi cauta finantatori. Nu vin finantaorii si le spun faceti asta sau nu faceti asta.
*

nu prea-i bine sa amestecam teoria cu practica

sunt convins (dar fara dovezi evident) ca marile concerne petroliere cotizeaza cate ceva la GP, sa nu uitam ca GP activeaza mai ales contra industriei nucleare care este in directa concurenta cu industria oiliera

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
EEN
post 19 Nov 2004, 17:23
Post #7

Membru

QUOTE(madalina @ 18 Nov 2004, 02:02)

*

Banuiesc ca de la cei ce vor sa deschida mina..."o mica sponsorizare si noi tacem..." . Repet - nu am o idee originala: Financial Times si USA Today au articole pe aceeasi tema (le-am citit aum citeva luni). Nu tin la aceasta teorie ci numai sunt curios citi ii dau importanta.

--------------------
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
Bobo
post 24 Nov 2004, 12:40
Post #8

Membru autentic

am citit mai demult un articol despre militantii antiglobalizare... organizatia ATTAC (Manu Chao scoate melodii in sprijinul ideilor organizatiei); si mirarea autorilor articolului este ca unele dintre multinationale sponsorizau organizatia care lupta impotriva lor; acele companii recunosteau (era citat Unilever) si se aparu spunand ca ele sponsorizeaza societatea civila, si nu fac discriminare si alte texte d-astea..

e clar ca toate astea sunt gandite, da' nu m-am prins care-i spilu'.

--------------------
+
mil
post 24 Nov 2004, 17:42
Post #9

ocupat

From: x

acum pun si eu o intrebare: ce sens are o demonstratie GP la bucuresti unde nimeni nu e de acord cu canalul bistroe?

una mai buna ar fi la kiev, dar acolo nu se platesc salariile, ies presedinti cu 99% in unele regiuni...cine sa stea sa se gandeasca la pelicani?

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
EEN
post 24 Nov 2004, 18:27
Post #10

Membru

QUOTE(mil @ 24 Nov 2004, 19:42)
acum pun si eu o intrebare: ce sens are o demonstratie GP la bucuresti unde nimeni nu e de acord cu canalul bistroe?

una mai buna ar fi la kiev, dar acolo nu se platesc salariile, ies presedinti cu 99% in unele regiuni...cine sa stea sa se gandeasca la pelicani?
*

Mergea una la ...Brussels sau in Germania la sediul firmei care se ocupa cu dragarea...("parerea mea" smile.gif ).

This post has been edited by bflorian: 24 Nov 2004, 18:27

--------------------
+
mil
post 24 Nov 2004, 18:47
Post #11

ocupat

From: x

la Bruxelles...nu cred ca ii interesa prea tare pe alde Kucima si compania, mai degraba...poate la Moscova.

firma care se ocupa cu dragarea executa o operatie comerciala respectand legile si reglementarile statului respectiv...refuza ei afacerea, o iau rusii, americanii...sau romanii..."nu bratul care loveste, vointa care ordona e de vina" smile.gif

in ucraina tara in care s-a petrecut o catastrofa ecologica si umanitara ca cea de la Cernobal...pe nimeni nu impresioneaza soarta unei Delte din Ro!

OT: Apropo va aduceti aminte de pozele facute de gagica aie pe motocicleta...am revazut Stalker de curand...te apuca furnicaturi pe sira spinarii cand vezi ce imagini premonitoare a avut Tarkovski

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
EEN
post 24 Nov 2004, 19:38
Post #12

Membru

QUOTE(mil @ 24 Nov 2004, 20:47)
la Bruxelles...nu cred ca ii interesa prea tare pe alde Kucima si compania, mai degraba...poate la Moscova.

*

Ia uite ce se intimpla in Ukraina acum...imi vine sa cred ca inca nu s-a hotarit cine sa o ia UE sau Rusia.

Cit despre firma cu dragarea nici o noutate: frecvent GP-isiti se leaga de vagoanele de tren care transporta deseuri radioactive sau pesticide...la un momentdat se legasera si de vaporul cu care carau unii nusce substanta periculoasa...deci se poate. smile.gif

This post has been edited by bflorian: 24 Nov 2004, 19:41

--------------------
+
liana
post 28 Nov 2004, 20:02
Post #13

ai mare dreptate!

au luat 10 mil lei de caciula la protestele de la rmgc.

cred ca asta spune tot.....

--------------------
+
EEN
post 28 Nov 2004, 22:47
Post #14

Membru

QUOTE(liana @ 28 Nov 2004, 22:02)
ai mare dreptate!

au luat 10 mil lei de caciula la protestele de la rmgc.

cred ca asta spune tot.....
*

Asta nu se poate spune asa, pur si simplu. Ceva detalii?

--------------------
+
Sony
post 29 Nov 2004, 14:57
Post #15

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(madalina @ 18 Nov 2004, 01:02)
Nu au fost si de la Green Peace Romania la mitingurile din fata ambasadei Ucrainei la Bucuresti?

*

Probabil sunt destui care ar avea de castigat din franarea acestui proiect. Piata aurului este una destul de mica, iar cartile sunt impartite deja. Rosia Montana ar diminua feliile celorlalti considerabil.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Dorubarg
post 29 Nov 2004, 15:04
Post #16

Membru incepator

From: Galati

QUOTE(Sony_ @ 29 Nov 2004, 14:57)
Probabil sunt destui care ar avea de castigat din franarea acestui proiect. Piata aurului este una destul de mica, iar cartile sunt impartite deja. Rosia Montana ar diminua feliile celorlalti considerabil.
*

sunt convins ca sunt destui care au de castigat insa in nici un caz romanul de rand. Sunt deja curios ce comisioane si-a tras PSD-ul pe proiectul asta.

--------------------
Dacia LOGAN 1.6 - GL 90 CAT
Dacia 1310 Berlina , 1990
+
cretvlad
post 26 Jun 2006, 13:35
Post #17

Mai..si p mine ma apasa problema.. si m-am interesat..exista p net un documentar incredibil..."coroprations" uitati-va la el.. merita merita merita... eu de acolo am aflat ca... marile ONG-uri... APARTIN mariolor corporatii... mai explicit....
Fiecare mare firma decat sa investeasca in produse sigure sau tehnologii mai practice si ecologice, prefera sa finanteze un astfel de ONG sau astfel de manifetatii! de ce?? pentru ca le fac reclama.. si antireclama este tot reclama pentru o corporatie de zeci de milioane sau miliarde de dolari!!Sunt multe de zis... dar va recomand sa va uitati la documentarul asta!! O sa ramaneti socati!!!!! S-a ajuns sa se importeze AER.. din acelasi motiv..nu merita sa investesti in tehnologie si produse ecologice cat timp ai bani!!!
U I T A T I - V A

--------------------
dacia logan 2006 1.6
+
EvilOne
post 27 Jun 2006, 15:20
Post #18

Membru autentic

From: Bucuresti/Alexandria

Cred ca desprte asta e vorba

http://www.imdb.com/title/tt0379225/

Intr-adevar, e ceva impresionant. In USA, corporatiile sint considerate juridic persoane, regizoru demonstreaza ca "persoanele" respective au probleme "psihice" majore. Ajutate de guverne tembele din tari "romania-style", gen Bolivia care si-a vindut apa lu Bechtel.

--------------------
Reno Megan Sedan (coaja) 1.6 2008
156
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th May 2025 - 15:55
Forum Renault