ANVELOPE, Ce si cum echipam masina
![]() ![]() ![]() |
ANVELOPE, Ce si cum echipam masina
raduluigi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 18 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
LOGAN
2005
- B 46 VGV
|
|||
andreic |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 18 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Fizic se potrivesc. Parerea mea ca mai bune sunt cele de 195/60/15. Eu am montat asa ceva si sunt mult mai multumit decat de cele 185/65/15. Acum, in teorie ar trbui mers la RAR pentru omologare. Am intrebat la ei si mi-au raspuns ca taxa este 400lei si nu garanteaza omologarea decat in urma unor teste care, in functie de necesitati pot mari acea taxa. Avand insa in vedere ca exista coforumisti care si-au omologat anvelope mult mai mari voi sta linistit.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6 mpi
- B-xx-yyy
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.556 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Mirobolanta concluzie! Cum ai ajuns la ea ?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Ce anvelope si care-i pretul? de este asa "mega oferta"...
Asteptam concluzia cu nerabdare... This post has been edited by bobo77: 18 Dec 2007, 16:44 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
raduluigi |
![]()
|
FALKEN Eurowinter HS - 435 86T
Made in Japan SILICA (cu silicon) - Efect maini ude in congelator 800.000 lei / bucata 18 Dec 2007, 21:08: Post Scriptum: Mi se rupe de omologarea RAR Am nevoie numai sa merg iarna ! This post has been edited by raduluigi: 18 Dec 2007, 21:08 |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005
- B 46 VGV
|
|
ProMotor |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 210 Joined: 30 November 07 ![]() |
Io te-as sfatui sa mergi cu cele din talon. Ti se rupe de omologare, dar si politaiului i se va rupe chitantieru. Si de banii de amenda, iti luai gume-le necesare. In plus, fiecare adaugare pe latimea pneului, pe iarna nu este recomandat, iar pe orice anotimp, guma lata distruge mai repede bucsi, capete, etc. Din proprie experienta
|
--------------------
Dacia
Logan ABS Plus
2007
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Ce presupune efectul asta de maini ude in congelator? De efectul Coanda, efectul de sera, efectul placebo, efectul de bumerang si altele mai mult sau mai putin stiintifice am mai auzit, dar asta cu mainile... nici macar nu-mi dau seama la ce s-ar putea referi...
![]() |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Efectul de maini ude in congelator e efectul ala in genul "fac misto de astia si nu se prind"
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
si io care incercam sa-mi explic cu tensiunea superficiala a picaturilor de apa, efectul endoterm la evaporare, se incalzeste cauciucul si-si mentine elasticitatea, cai verzi pe pereti, etc. etc.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
raduluigi |
![]()
|
CINE NU CITESTE - GRESESTE !
Efectul mainii ude in congelator este inventie DUNLOP si se refera la aderenta cauciucului amestecat cu silicon (umed) pe portiunile cu gheata.I se mai spune si efect SCOTCH insa dupa cate vaz io` pe aici lumea mai baga si caterinca ( numai daca este un film nashpa` la televizor). Multumesc pentru sfaturi.In esenta tot nu am inteles daca merg sau nu merg 195 in loc de 185. Cat priveste chestia cu politia............ Ati vazut voi fu`n politist sa stea cu talonul in mana si sa verifice anvelopele ? Daca da........,atunci aveti dreptate ! |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005
- B 46 VGV
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Am patit-o eu acum cativa ani cu dacia veche. In talon era 155 si eu aveam pe 175. Partea buna e ca am scapat fara amenda. Deci uite ca se poate
![]() |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
Victorine |
![]()
|
Acuma am inteles, e similar cu efectul limba pe clata usii la Boboteaza... Apropos, cauciucul ala chiar e amestecat cu silicon, sau cu silice (in engleza silica) (SiO2)? Din rudimentarele mele cunostinte de tehnologia cauciucului destinat anvelopelor, eu as inclina sa cred ca e a doua varianta. Sau? silicon = siliciu in engleza, dar ma indoiesc ca pun siliciu elementar in gume, cred ca il tin pentru procesoare... dar se foloseste simplificarea asta, ce-i drept, anvelopele au continut de siliciu daca pui SiO2, nu? Si suna mai tehnic. marketing.
This post has been edited by Victorine: 19 Dec 2007, 11:32 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu care o fi "efectul scotch" sau efectul "mainilor ude pe plita" dar eu am inteles totusi ca acel cauciuc cu adaos de "silica" are la baza alte principii decat vreo lipire de suport ( http://www.tyres-online.co.uk/technology/silica.asp )
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
EU tot nu am inteles, 800.000 de ce?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Spune ca vrei sa cumperi si o sa afli.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(raduluigi @ 18 Dec 2007, 22:06) FALKEN Eurowinter HS - 435 86T Made in Japan SILICA (cu silicon) - Efect maini ude in congelator 800.000 lei / bucata Ia uite ce bine au iesit in teste - adac.de - Falken Eurowinter HS 437; e drept, nu-s 435 totusi.. |
--------------------
.
.
.
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
De ce sa te opresti la 195? Uite, colegul axabrt s-a deranjat cind i-am sugerat sa caute anvelope de iarna mai inguste.. el se orienteaza la 205 - tu cauta 225, sa-l umpli de invidie. Costa, da' si cind s-or uita altii dupa tine...
Acum serios: In afara de ego nu exista NICI un motiv sa incalti masina cu anvelope mai late decit cele prevazute de constructor pe timp de iarna. As putea sa-ti enumar o serie de motive pentru anvelope mai INGUSTE, dar experienta arata ca aceste explicatii nu-s bine primite - asa ca va trebui ori sa accepti pur si simplu, ori sa faci cum doresti - fara a mai intreba. Daca motivul este oferta/pretul, el merita luat cu siguranta in calcul. Verifica si dimensiunea omologata. Repet: cele mai inguste anvelope omologate pentru masina ta sunt cele mai adecvate pentru iarna in conditiile de drum din Europa (in afara de faptul ca-s mai ieftine). Ca Falken n-a iesit prea bine la testul ADAC - uita-te la buget si la oferte, si daca incap unele mai rasarite (conform ADAC Sava Eskimo S3) ia-le pe alea. Altfel: Falken de iarna tot sunt mai bune decit anvelope de vara (ADAC le-a depunctat pentru comportament rau pe drum ud). Nu te lasa ametit de "2 anvelope pe puntea motoare ajung". Cumpara 4, chiar daca trebuie sa mergi intr-o categorie mai ieftioara din motive de buget. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
ProMotor |
![]()
|
QUOTE(raduluigi @ 19 Dec 2007, 08:56) In esenta tot nu am inteles daca merg sau nu merg 195 in loc de 185. Cat priveste chestia cu politia............ Ati vazut voi fu`n politist sa stea cu talonul in mana si sa verifice anvelopele ? Daca da........,atunci aveti dreptate ! Trebuia sa intelegi sa mergi cu gumele legale masinii tale. Iar daca am vazut politai cu talonul meu in mana din cauza ca aveam gumele mai late cu 10, normal ca am vazut. Stateam langa el cuminte ca sa nu iau amenda. Dar poate tu vrei avea parte de politai mai speciali, sau esti blonda cu capacitate de convingere din ochi, buze, si alte scheme necunoscute noua |
--------------------
Dacia
Logan ABS Plus
2007
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
ProMotor: eu am facut itp-ul cu alte dimensiuni la anvelope fata de cele din talon, dupa ce chiar le-am zis inainte, sa nu aiba motiv sa ma respinga ulterior.
M-a intrebat si politia la un control de ce am alte dimensiuni fata de cele din talon si i-am zis politistului: "Le-am primit cadou, ce-ati prefera? Sa merg pe ghetusul asta cu cauciucurile de vara cu dimensiunile din talon sau cu astea de iarna, chiar daca nu le am trecute? Cum v-ati simti daca as lovi pe cineva incaltat fiind cu alea de vara?" Evident ca m-a lasat in pace ![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(os @ 19 Dec 2007, 12:57) De ce sa te opresti la 195? Uite, colegul axabrt s-a deranjat cind i-am sugerat sa caute anvelope de iarna mai inguste.. el se orienteaza la 205 - tu cauta 225, sa-l umpli de invidie. Costa, da' si cind s-or uita altii dupa tine... Ca sa-l umpli de respect, e suficient sa ai GAGICA. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
ProMotor |
![]()
|
@adip
perfect corect, la mica intelegere si cu un politai intelegator merge treaba. dar prinzi un prost cu 3 luni la Campina pus pe dat amenzi, si nu te poti intelege cu el. Si dupa ai de umblat si dat lovele pe o neintelegere Decat sa stau sa ma "negociez" cu vreun politai de Duminica, mai bine am cele legale si pot eu sa intreb "da de ce m-ai oprit? ha? ai ceva cu mine sefu?" Daca te stii cu probleme, fie ele cat de cat mici, ai tendinta de a le face jocul. This post has been edited by ProMotor: 19 Dec 2007, 16:53 |
--------------------
Dacia
Logan ABS Plus
2007
|
|
razvy82 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 6 September 07 ![]() |
Putin off topic...sa zicem. Am un Logan achizitionat anul curent la inceput lunii octombrie. Am observat ca masina este echipata cu anvelope Kormoran . Intrebarea mea este...aceste cauciucuri..sunt de vara ? sau mixte? Multumesc de raspuns
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.4MPI
- B71---
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
O sa primesti diverse raspunsuri, incepind de la "de vara", trecind prin "sunt de doi bani" si ajungind pina la "merg si iarna".
Raspunsul definitiv il poti gasi singur, verificind ce scrie pe ele (da, chiar asa!) Anvelopele de iarna sunt marcare cu un simbol care seamana cu un munte, avind peste el un fulg de zapada. Cele de vara sunt marcarte cu un simbol asemanator unui soare. Cele All-Season au ambele simboluri. Unele anvelope de iarna (mai toate) au in plus marca M+S (mud and snow) - dar aceasta marcare nu este standardizata/protejata asa ca nu-i de incredere. Nota: Toate aceste marcaje nu spun nimic despre performanta unui anumit pneu, ci arata "doar" declaratia fabricantului. --------- In general masinile noi se livreaza cu anvelope de vara. Motivele sunt: - comportament rutier mai bun; - nivel de zgomot mai redus; - pret mai mic pentru aceleasi caracteristici declarate In plus, oricum mergi si vara cu masina aia. |
--------------------
.
.
|
razvy82 |
![]()
|
Multumesc de raspunsul promopt. Recunosc ca m-am uitat de dimineata la ce scrie pe ele si nu am vazut nici un semn care sa imi indice ce fel de cauciucuri sunt , insa este foarte posibil sa nu fi fost atent , sau acele semne sa fie mai putin vizibile decat ma asteptam eu.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.4MPI
- B71---
|
|
os |
![]()
|
Desigur mai exista si situatia descrisa de tine. Aici - nici un semn suplimentar inseamna "de vara".
|
--------------------
.
.
|
tribunul |
![]()
|
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
razvy82 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.4MPI
- B71---
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Din ce stiu eu , Kormoran-urile care vin pe logan (banuiesc ca e vb de modelul K801) sunt allseaseon...
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd May 2025 - 00:06 |