DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> La 2700 ture...., zgomot ciudat

Highlifer
post 23 Nov 2004, 21:42
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Ploiesti

Asatzi am intrat prima data aici si imi pare rau ca nu am facut-o mai demult...destule chestii interesante ce le-am vazut p'aici si mi se par ok...

Problema mea...la aproximativ 2700rmp se aude un zgomot ca si de "zbarnait de tabla" daca intzelegeti ce vreau sa spun...ma dispera si ma rupe cu nervii...dupa 2900rpm se aude ceas.....stie cineva ce si cum? Asta odata...

daca aveti DSN clar cunoasteti problema placajului din spate care este deranjanta, zgomotul de fond care ne chinuie...cel putzin pe mine...stiti o solutzie care rezolva aceasta problema?

Multumesc, Stefan.

--------------------
Dacia Super Nova - B 01 AIX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacuBurebista
post 24 Nov 2004, 08:55
Post #2

Membru incepator

du-te la un service sa-ti indeparteze scutul de toba - probabil ai lovit ceva si s-a apropiat mai mult de toba si vibreaza

la chestia din spate, pune ceva vaselina la clemele alea doua - nu te zgirci

wink.gif

--------------------
supernova clima - b25ymt
+
Highlifer
post 24 Nov 2004, 09:04
Post #3

Membru incepator

M-am dus la un Guru dintr-un service si imi zicea ceva de niste site in toba....nu i-am dat crezare caci toba este foarte buna ... o sa incerc sa vad ce-i pe dedesubt...multumesc de sfat....

In ceea ce priveste zgomotul din spate, poate n-am fost foarte explicit... vibreaza placajul pe care in mod normal stau boxele...si crede-ma..nu e de la bass... la asta ma refeream....Am mai vazut pe la cate cineva, ca isi sprijinea acest "placaj" cu diverse device-uri...respectiv un batz...am ras si am trecut mai departe....Alta varianta n-ar exista?

Merci....

--------------------
+
AIX
post 24 Nov 2004, 09:44
Post #4

quite a regular

From: Bucuresti

Hmm, ceva in genul "zbarnait de tabla"/vibratie la mine apare pe la 2000rpm, apoi dispare; tot problema scut/toba sa fie?

--------------------
. . .
+
neumann
post 24 Nov 2004, 11:38
Post #5

Membru autentic

From: Spermezeu

QUOTE(Highlifer @ 24 Nov 2004, 11:04)
M-am dus la un Guru dintr-un service  si imi zicea ceva de niste site in toba....nu i-am dat crezare caci toba este foarte buna ... o sa incerc sa vad ce-i pe dedesubt...multumesc de sfat....

In ceea ce priveste zgomotul din spate, poate n-am fost foarte explicit... vibreaza placajul pe care in mod normal stau boxele...si crede-ma..nu e de la bass... la asta ma refeream....Am mai vazut pe la cate cineva, ca isi sprijinea acest "placaj" cu diverse device-uri...respectiv un batz...am ras si am trecut mai departe....Alta varianta n-ar exista?

Merci....
*

In primul rand nu e placaj, e un carton ordinar cu mocheta lipita pe el smile.gif
In al 2-lea rand nu e facut sa tina boxele, e foarte moale, deci daca tii neaparat trebuie ranforsat cumva. Am vazut la Liviu o scandura facuta pe forma de semicerc cu care se termina capacul si lipita sub capac, nu se vede deloc si confera rigiditate maxima.
La fel face si la mine pe la 2000 de ture, au departat scutul da a aparut la alta turatie zgomotul, dupa o vreme. Deci cred ca e foarte greu sa-i nimeresti o pozitie silentioasa 100% la toate turatiile.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
costi
post 24 Nov 2004, 12:32
Post #6

Membru autentic

--------------------
DSN/SLZ
+
Valentin
post 24 Nov 2004, 13:00
Post #7

Membru

Am avut si eu acum cateva luni bune probleme cu aceasta vibrbratie in jurul valorii de 2000-2500 rot/min si era de la catalizator, rezultat schimbat catalizator in garantie.Apoi s-a spart toba din mijloc si am pus una de inox Borla. Supermeseriasii de la service (unu' langa Vitan) au motat intai toba noua, iar in momentul in care au vrut s-o puna la loc si p-aia finala au constat ca era ruginita si intra foarte greu una in alta, asa ca au inceput sa dea cu ciocanu. Loviturile pe care le aplicau in toba finala se transmiteau prin toba intermediara si apoi prin catalizaztor in motor.
Eeeeeiiii, si de atunci au aparut vibratii la relanti si atunci cand e subturata. Am fost in service (Meridian) si nu au stiut ce are dar trebuia sa-mi zica ceva si au zis: " e de la rulment si placa de presiune, hai le schimbam?" 166.gif Mentionez ca apasarea pedalei de ambreiaj nu afecteaza cu nimic vibratiile.
Aveti cumva idee cam cat de fragil e catalizatorul?Credeti ca se putea sparge cava in el atunci cand dadea meseriasu in toba finala, avand in vedere si faptul ca toba intermediara e prinsa de catalizator si prin intermediul mansonului de caucic acoperit cu litze(sarme nu stiu cum se cheama, da' cred ca stiti voi despre ce e vorba) ?

--------------------
+
Highlifer
post 24 Nov 2004, 13:12
Post #8

Membru incepator

hai sa va zic ce am mai facut..ca am omis..poate va elucidati si voi....

Peste bujii, daca ati observat, este o tabla de culoare gri..care bine peste ele, dedesubt....tutatzi masina pe loc la 2500 - 2700rpm si o sa auzitzi acel zgomot...apasatzi pe acea tabla (care se tzine in 2 suruburi hexagonale)...daca o sa apasati pe ea, o sa vedetzi ca acel zgomot dispare.....Ciudatzenia e ca nu poate fi stransa.....incercati si o sa vedetzi...lasati catalizatorul...tobe si placi de presiune...personal la mine asa a fost...(daca vorbim despre acelasi zgomot).

sa avetzi bafta!

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 01:31
Forum Renault