DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident usor, ce trebuie sa fac?

ionut.tanase
post 17 Jan 2008, 10:26
Post #1

Can't Stop Me!

Group: Members
From: PITESTI

Salut,

Azi dimineata cand mergeam la servici am fost acrosat de un sofer si mi-a sifonat putin urmatoarele:
- usa stanga fata (vopsea zgariata si un pic infundata ... foarte putin);
- usa stanga spate (vopsea zgariata si un pic infundata ... foarte putin);
- pasajul de la roata stanga spate (avariat un pic mai serios ... indoit si tabla rupta);
- flapsul stanga de la bara spate (rupt).

Am mers la politie, vinovatul este soferul celeilalte masini, mi s-a dat dovada de reparatie iar acum trebuie sa o repar.

Dat fiind faptul ca nu am mai patit asa ceva va rog sa ma invatati ce am de facut mai departe.

Tipul avea asigurare la Omniasig.

Multumesc pt. sfaturi!

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 17 Jan 2008, 10:42
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Ia legatura cu un inspectorul de daune pentru constatare si deschiderea unui dosar de dauna.
Pe de alta parte citeste Informarea referitoare la RCA , in special referitor la niveul maxim al despagubirii si Ghidul CASCO care contine recomandari pentru "ce trebuie facut", aplicabile si in cazul utilizarii RCA.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
ionut.tanase
post 17 Jan 2008, 10:44
Post #3

Can't Stop Me!

Multumesc ... mai sunt alte pareri ale celor care au patit asa ceva?

PS: Rog un moderator sa mute topicul la "Asigurari si Daune Auto" ... am postat din greseala la "Legislatie".

Adi-ar, sa inteleg ca in functie de ce constata asiguratorul celui care m-a lovit pot sa iau banii de la asigurator si sa merg la service sa o repar?

This post has been edited by ionut.tanase: 17 Jan 2008, 10:46

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
Marius*
post 17 Jan 2008, 12:04
Post #4

Membru

Ideal ar fi, ca tu sa mergi cu masina intr-un service agreat de Omniasig, sa-ti repari masina, iar plata sa se faca prin virament de catre compania de asigurari, in baza facturii proforme.
Bafta !

--------------------
VW 1J5 ATD 2OO4
+
ionut.tanase
post 17 Jan 2008, 12:16
Post #5

Can't Stop Me!

Vinovatul mi-a dat urmatoarele acte:
- copie dupa certificatul de inregistrare (cetatean francez rezident pe teritoriul Romaniei).
- copie a permisului de conducere;
- copie a talonului (CV) a autoturismului;
- copie a politeti de asigurare;
- copie a procesului verbal de constatare.

Masina este proprietatea firmei la care lucreaza.

Sunt suficiente actele pe care mi le-a dat?

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
Como
post 17 Jan 2008, 12:30
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

Copia politei si a procesului verbal ar trebui sa ajunga.
Acum te hotarasti daca o faci pe casco sau rca (ar fi util sa dai un telefon la firma unde ai incheiat casco si sa intrebi daca trebuie sa platesti reintregire, daca se mareste prima de anul viitor in cazul in care mergi pe casco). Pe casco ar trebui sa mearga treaba putin mai repede. Informatiile astea sunt scrise deja pe forum (Ghidul CASCO, punctul 13). Trebuie sa te misti repede pentru ca exista un termen limita pentru anuntarea asiguratorului (48h); altfel ar putea avea motiv sa respinga dosarul.

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
ionut.tanase
post 17 Jan 2008, 12:57
Post #7

Can't Stop Me!

Exista posibilitatea sa nu imi accepte dauna pe motiv ca nu se incadreaza la nu stiu ce sau in cazul in care se accepta sa ma trezesc ca trebuie sa platesc si eu ceva pe la service??

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
adi_ar
post 17 Jan 2008, 13:40
Post #8

QUOTE(ionut.tanase @ 17 Jan 2008, 11:44)
Multumesc ... mai sunt alte pareri ale celor care au patit asa ceva?

PS: Rog un moderator sa mute topicul la "Asigurari si Daune Auto" ... am postat din greseala la "Legislatie".

Adi-ar, sa inteleg ca in functie de ce constata asiguratorul celui care m-a lovit pot sa iau banii de la asigurator si sa merg la service sa o repar?
*

... si restul!

Vad ca ai o Dacia din 1998, pentru care asiguratorul, chiar daca deschide dosarul, nu va acorda despagubiri prea mari (vazi normele CSA din topicul recomandat mai sus si restul discutiilor referitor la suma maxima despagubita).
Din acest motiv ti-am recomandat sa iei legatura cu inspectorul de asigurari si sa deschizi dosarul. Cu acea ocazie vei afla cat este "dispus" (conform mormelor CSA) sa-ti acorde. In functie de rezultatul "negocierii" vei lua deciziile ulterioare.
In nici un caz nu trebuie sa faci reparatia (sau orice "interventie de atenuare a pagubelor") inainte a face constatarea si a obtine avizul inspectorului pentru suma care-ti va fi acordata ca despagubire.
Din pacate, este posibil sa trebuiasca sa platesti "ceva".

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
ionut.tanase
post 18 Jan 2008, 09:53
Post #9

Can't Stop Me!

Am fost azi la Omniasig Pitesti si mi s-a intocmit dosarul. S-a facut constatarea de catre agentul constatator si m-au trimis la un service (pentru cei care sunt din Pitesti este vorba de COCIS pe Centura). Am mers la service si mi-au zis sa revin pe 04.02.2008 ca atunci pot sa o bage in reparatii. La service mi s-a retinut hartia completata de agentul Omniasig.

Intrebari:
- cunoasteti sercice-ul mai sus numit? Lucreaza bine?
- hartia completata de agent trebuia sa ramana la mine sau la service?

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
adi_ar
post 18 Jan 2008, 10:32
Post #10

In general vorbind, este bine sa pastrezi originalul tuturor documentelor si sa dai copii, in special in asemenea situatii de "anticipare" a unei lucrari.
Lasatul hartiei respective, in cazul de fata, tine loc de programare a lucrarii si isi vor face aprovizionarile smile.gif.
Oricum, daca nu ai de gand sa mergi la un alt service pentru reparatii, nu cred ca vei avea probleme din acest motiv.
Recomandarea mea, in legatura cu service-urile necunoscute, este sa va luati cu voi un amic dispus sa asiste la toate discutiile, cel putin pana la "ungerea" relatiilor si dobandirea unei relative increderi. Nu stii niciodata cand vai avea nevoie de un martor !

Deoarece postul urmator nu mai avea legatura cu problemele de asigurari si daune a fost sters. Am trimis PM cu continutul acestuia pentru a nu-l pierde.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
ionut.tanase
post 7 Feb 2008, 14:30
Post #11

Can't Stop Me!

... continuarea "povestii":
-am bagat masina in service, s-au ocupat baietii de ea cu spirit de raspundere si a venit ziua de azi cand a trebuit sa merg la service sa ridic masina.
- ca sa ridic masina de la service trebuie sa merg cu facturile la Omniasig sa-mi dea accept de plata;
- cum eu nu reuseam sa ajung intre 13.00-15.00 (atat au program pt. accept plata daune mad.gif ) am dat unui prieten buletinul si facturile sa mearga sa ia acceptul ... (eu lucrez in alta localitate)
- ma suna tipu' respectiv si-mi spune:
"ba, au zis aia de la Omniasig ca trebuie sa vina persoana din din buletin" ... in speta EU mad.gif "ca trebuie sa semnezi ceva" ...;
- ma invoiesc de la servici si plec la Pitesti...
- ajung la 13.40 la Omniasig;
- agentul constatator se uita la mine asa ... flegmatic ... si-mi zice:
"lasi hartia aici si vii maine intre 14.00-15.00 dupa aceept"
am ramas: blink.gif wacko.gif
ii zic: "bai nene, crezi ca eu pot sa ma plimb asa pe drumuri toata ziua buna ziua ?? ... am si eu servici, nu pot pleca asa de capu meu de la servici cand mi se scoala cate o idee! mad.gif " bla bla bla... degeaba am incercat sa-i explic ca sunt si eu angajat si cate si mai cate ca el a ramas ferm:
"Vii maine intre 14.00.15.00"

Acu sa vedem maine cum o sa reusesc sa ajung din nou la omniasig si sa dea Domnu sa imi zica din nou ca "maine" ca s-ar putea sa dau cu el de pamant 022.gif

Ca o concluzie la tot pana acum: Fereasca Sfantul si Cel de Sus sa aveti belele d'astea ca va poarta pe drumuri astia de la asigurari de va iau toti nervii!

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
Executron
post 7 Feb 2008, 21:31
Post #12

Membru fan UAP

m-au trimis la un service

ca sa ridic masina de la service trebuie sa merg cu facturile la Omniasig sa-mi dea accept de plata

Asta ce gluma proasta mai e? Dupa ce ai acceptat sa te duci la un service agreat de ei (probabil tarife mai reduse decat la reprezentanta Dacia de exemplu) te pun pe tine personal sa te plimbi pe drumuri?!?! Pai atunci care e mai avantajul cu mersul la firmele recomandate de ei.... Ca asa mergeai la ce service vroiai tu...

Mi se pare total absurd. Normal era cand ai terminat sa pleci frumos cu masina si sa nu te doara capul. O singura data am ales si eu sa-mi fac masina intr-un service recomandat de agent si imediat cum s-a terminat reparatia (in ziua aia) am fost la service si mi-am luat masina urmand sa rezolve ei cu firma de CASCO cu care aveau contract.

Nu mai comentez de programul absurd al agentului respectiv si modul in care a tratat problema.

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
Tossi
post 8 Feb 2008, 18:51
Post #13

Membru autentic

Am o masina in service care e GATA de aproape 2 saptamani dar sta in service pentru ca cei de la Omniasig nu raspund la telfoane, nici la mailuri, cei din service au trimis de pe data de 29 ianuarie catre asigurator devizul sau ce puii mei trebuie trimis. Singurul raspuns primit de la Omniasig a fost ca va sunam noi intre orele 13 si 14 a doua zi mad.gif asta de vreo 3 zile.....

Luni se duce tata peste ei.....* beep, whatever! *......si as mai putea sa completez..cu multe bippppp

P.S. este intr-un service cu decontare directa...bippppp

LE: stiu ca unii o sa dati cu pietre, la Autonesti am reparat masina, usile de pe dreapta de schimbat... bip ...bip

This post has been edited by adi_ar: 8 Feb 2008, 18:55

--------------------
Renault Megane 1.5 dci 2004 - B6SSSS
+
ionut.tanase
post 13 Feb 2008, 08:45
Post #14

Can't Stop Me!

sfarsitul povestii:
- i-am explicat sefului de service toata situatia si am convenit sa ia el acceptul de plata de la Omniasig si mi-a dat masina si talonul si am plecat acasa. Astfel am scapat si de drumuri si de bataia de cap!

The End 124.gif

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 01:28
Forum Renault