axa planetara, burduf de Logan
![]() ![]() ![]() |
axa planetara, burduf de Logan
romanvs |
![]() ![]()
|
||
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
|
||
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|||
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
Mai bine iti pui burduf de planetara de Nova, ca este identic ca marime (pret ~ 8 ron).
Nu stiu daca cel de Logan este mai bun sau nu, cred ca nu este mare diferenta, poate doar la pret. Atentie ca trebuie sa dai uleiul jos din cutie inainte de a scoate planetara stanga. ca trebuie sa dai uleiul jos din cutie inainte de a scoate planetara stanga. This post has been edited by ador13: 22 Jan 2008, 09:01 |
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Am schimbat planetara din dreapta cu una noua in service si are burdufurile de plastic.
Oare asa se fac toate acum pt Solenza sau este de Logan? Cod : 60 01 548 120 |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
plastic?? sigur nu e un cauciuc mai tare eventual?
Ceea ce voiam sa spun de fapt e ca "axa" e o notiune geometrica, ii zice arbore plantar, arbore cu came, arbore cotit. |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(Asi @ 20 Jun 2008, 15:10) plastic?? sigur nu e un cauciuc mai tare eventual? Ceea ce voiam sa spun de fapt e ca "axa" e o notiune geometrica, ii zice arbore plantar, arbore cu came, arbore cotit. nu -ti mai raci gura de pomana. pe acest forum sunt multi useri care folosesc limbajul de uzina nu cel din politehnica -AR. stii tu , in politehnica se invata despre burghie si cand ajungi in uzina gasesti spirale. ![]() 20 Jun 2008, 18:36: on topic- burduf din plastic categoric nu. plasticul prin natura materialului nu poate reveni la forma initiala dupa o eventuala deformare plastica. neposedand proprietati fizice elastice nu poate actiona ca un burduf care ar reclama deformatii elastice. mai multa ca sigur este vb despre un cauciuc tare. This post has been edited by benkenobi: 20 Jun 2008, 17:36 |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
romanvs |
![]()
|
QUOTE(Asi @ 20 Jun 2008, 14:10) plastic?? sigur nu e un cauciuc mai tare eventual? Ceea ce voiam sa spun de fapt e ca "axa" e o notiune geometrica, ii zice arbore plantar, arbore cu came, arbore cotit. Nu am facut nici o scoala in domeniul mecanicii.Am folosit termenul de "axe planetare" deoarece asta este denumirea folosita in unele carti din domeniul mecanicii.De exemplu in Agenda automobilistului 2, pag.117:" 1.13.4 Axele planetare--- Transmiterea miscarii de la cutia de viteze la cele doua roti motrice din fata se realizeaza prin doi arbori de transmisie..." Burdufurile de la planetare sunt dintr-un soi de plastic ,nu este cauciucul cu care eream obisnuiti la planetarele de origine. |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Eu as zice sa folosesti burduf de origine SLZ. Din cate am inteles cele de Nova au o calitate mai...indoielnica si manopera de schimbare a burdufului e destul de mare. E posibil sa fie nevoie sa schimbi si burduful de la cutia de viteze daca iti curge ulei pe acolo (ca sa nu fii nevoit sa mai platesti o data manopera in caz ca cedeaza si ala). Burduful dinspre cutia de viteze are si un rulment in el si e scump (~80RON).
Eu le-am schimbat pe ambele burdufe si cu tot cu manopera au costat cam 200RON in service autorizat. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
romanvs |
![]()
|
Am schimbat burduful de pe stanga la putin timp dupa ce am inceput topicul.Am pus unul de plastic de Logan (asa mi-au zis in service).
|
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
iuly89ct |
![]()
|
![]() Membru cu masina... Group: Members Posts: 404 Joined: 30 September 07 From: Constanta ![]() |
am schimbat si eu unul recent tot cu un burduf de logan (tot la planetara stanga, tot spre roata). mi-a zis mecanicul ca are o rezistenta mai mare, nu s-ar mai ciupi. si este din plastic, nu e din cauciuc mai tare.
|
--------------------
BMW
525d E60
2006 "Nu e niciodata prea tarziu pentru a nu face nimic". Confucius
|
|
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 20 Jun 2008, 18:22) Eu as zice sa folosesti burduf de origine SLZ. Din cate am inteles cele de Nova au o calitate mai...indoielnica. Eu le-am schimbat pe ambele burdufe si cu tot cu manopera au costat cam 200RON in service autorizat. Pai mai aveai putin si dadeai cat pe o planetara noua ... sau chiar ai depasit. Confirm calitatea indoielnica a burdufului de Nova. L-am schimbat acum 6 luni dar deja a crapat rau de tot, nu mai ma apuca toamna cu el. Nu stiu daca alea de SLZ sau LGN sunt mai reusite, dar sigur nu cumparati de Nova, sunt praf. |
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai o planetara noua e 350RON.
Si pe mine m-a costat 200RON cu tot cu manopera. Adica burdufurile au fost 100RON si manopera 100RON. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(iuly89ct @ 21 Jun 2008, 10:38) am schimbat si eu unul recent tot cu un burduf de logan (tot la planetara stanga, tot spre roata). mi-a zis mecanicul ca are o rezistenta mai mare, nu s-ar mai ciupi. si este din plastic, nu e din cauciuc mai tare. uite ca eu am pus burdufuri nemtesti extrem de moi si de elastice.montaj facut cu presa pneumatica, lucrare de cca 20 minute. si nu sunt din plastic. si nu vor deloc sa se crape sau intepe. or fi defecte? ![]() |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 09:16 |