jante de aliaj, inele de ghidare
![]() ![]() ![]() |
jante de aliaj, inele de ghidare
romanvs |
![]() ![]()
|
||
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
|
||
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|||
dj_sweat |
![]()
|
![]() DJ Group: Members Posts: 277 Joined: 20 February 07 From: Bucuresti (Militari) ![]() |
Inele de centrare se gasesc, nu stiu daca exact pt jantele astea, incearca la un importator de jante aliaj. Cauta si pe alte forumuri poate se gasesc sh.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 - Clima
|
|
ghermann |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 4 October 07 ![]() |
aceasi poveste am patit si eu cu ele
ala mele au avut inele dar nu erau bune si la fel ca si la tine la 100 110 trepida directia e simplu cauti un strungar bun iti masoara el cu roata data jos si ti le face din orice material atentie trebuie sa intre roata unpic mai greu |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 EUROPA
- OT 22 TLD
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
QUOTE(ghermann @ 29 Jan 2008, 17:34) aceasi poveste am patit si eu cu ele ala mele au avut inele dar nu erau bune si la fel ca si la tine la 100 110 trepida directia e simplu cauti un strungar bun iti masoara el cu roata data jos si ti le face din orice material atentie trebuie sa intre roata unpic mai greu Sa inteleg ca tu ti-ai facut deja si nu mai ai probleme. Am vorbit si eu cu cineva sa-mi faca inele de ghidare din cupru.Sunt nerabdator sa iasa ca sa vad daca este vreo imbunatatire. |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
ghermann |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 4 October 07 ![]() |
mergi la sigur
dar atentie trebuie si echilibrate |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 EUROPA
- OT 22 TLD
|
|
dangun03 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 24 April 07 From: Pitesti ![]() |
A gasit totusi cineva in comert inele de centrare? Nu cunosc nici un strungar si am si eu nevoie.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005/Confort+AC
- AG-xX-GUN
|
|
Black[Angel] |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 175 Joined: 3 July 04 From: Bucuresti ![]() |
In targul de masini in Bucuresti este un stand care are sute de inele, de toate dimensiunile. Poate aveti drum vreo data pe aici si sigur veti gasi, sau incercati la Auto Soft pe net(eu de la ei le-am lut si poate fac si livrari prin curier).
|
--------------------
Opel
Vectra
CDX 1995 Nu indraznim pentru ca lucrurile sunt dificile...dar lucrurile sunt dificile si pentru ca nu indraznim!
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am Scala , cu jantele originale de aliaj si nu am avut nici un fel de inele de ghidare . Nu-mi vibreaza nici la 170 , nici cu distantiere puse . Poate voi aveti jante din tabla sau ... alte probleme .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
legat de subiectul asta as putea pune pe solenza jante de 15, si echipate cu niste cauciuri 185/55??
7 May 2008, 21:00: am gasit pe un site unele (dezent f) cauciurile au o marime destul de des intalnita si as gasi niste cauciuri la vreo 2.5 mil/bucata (dunlop sport). scria acolo ca se vand cu totul (inele ghidare + montaj) This post has been edited by slider2: 7 May 2008, 21:00 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
romanvs |
![]()
|
Sunt sigur ca jantele de scala sunt facute sa intre pe butuc su de aceea nu ai trepidatii.
La jantele mele gaurile sunt mai mari si de aceea am nevoie de inele de ghidare.Jante am din Magneziu(asa scrie pe ele),cele de tabla intra direct pe umarul ala de la butuc. Azi mi-am pus inelele de ghidare si am iesit la proba.Am urcat cu ea pana la 130km/h (nu am avut posibilitate sa-i dau mai mult datorita traficului) si vad ca nu mai trepideaza.Se pare ca asta erea problema. |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu am Scala , cu jantele originale de aliaj si nu am avut nici un fel de inele de ghidare . Nu-mi vibreaza nici la 170 , nici cu distantiere puse . Poate voi aveti jante din tabla sau ... alte probleme .
Marius , este normal sa nu ai inele la jantele originale pentru ca se potrivesc la fix pe butuc. La jantele aftermarket cand le achizitionezi trebuie sa-ti dea obligatoriu si inele de centrare. Eu cand le-am cumparat mi-au pus niste inele care aveau un joc de max 1mm si tot se simtea la viteza mai mare This post has been edited by Brambus: 7 May 2008, 21:07 |
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
La Solenza,diametrul exterior al acelui butuc are 57 mm,iar inelul de centrare al jantei are diametrul interior 60mm.Chiar si cu jantele echilibrate foarte bine,tot vibreaza volanul incepand de la 90-100 km/h.Nu se centreza doar pe prezoane,trebuie sa intre fix pe acel butuc.Eu am apelat la un vecin strungar care mi-a confectionat niste inele pe care le-am bagat fortat in cele de plastic ale jantelor.Acum nu mai am nici o problema nici la peste 140-150km/h.
http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...t&id=1627445842 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am distantiere de 7 mm pe fiecare roata , deci oricumj anta nu mai ajunge la butuc si nu am nici o problema cu ele !
slider2 - te legi la cap degeaba . Te complici si vei da bani mai mult pe aspect si vor apare o multime de probleme pe care si eu am incercat sa le evit . 1. trebuie sa schimbi toate cauciucurile , inclusiv rezerva .( nu poti sa pui rezerva pe 13 si rotile pe 15 ) 2. cauciucurile sunt prea joase si la gropile din Bucuresti iti nenorocesti si jantele si cauciucurile si se vor dez-echilibra mult mai des decat cele pe 14 . 3 . trebuie sa-ti faci geometria si echilibrarea mai des si sa ai grija la directie daca mai iese la nivel . 4. vechea problema cu Politia , care cu siguranta va observa diferenta . 5. iarna ce faci ? Iti pui alte jante si alte cauciucuri de iarna ? Alta geometrie ? 6. la mine 175/65/14 este maximul care l-as pune in prezent , desi si astea imi ating putin in protectia de plastic a contra-aripii . Deci cele pe 15 undeva tot vor atinge , fie pe fata , fie pe spate . La Clio e mult mai mult loc fata de SLZ si chiar ma enerveaza acest lucru . Cred ca fara distantiere nu prea poti sa le pui fara sa atinga . 7. vibratiile , gropile , santurile .. orice denivelare o vei simti MULT mai puternic decat la cele stock din cauza ca este mai mica suprafata de amortizare a socurilor , iar cauciucurile 185 /15 trebuiesc umflate bine sa stea bine pe o janta pusa pe SLZ , altfel omori janta la socuri . 8. vei avea o stabilitate mult mai buna , franare buna , chiar si demaraj ( asta NUMAI daca pui cauciucuri NOI si de calitate , altfel NU ) 9. vei avea un consum mai mare , demaraj putin mai greoi , frecare cu asfaptul mai mare , deci o viteza maxima mai mica si chiar putere mai mica la roata . 10. incearca sa te limitezi la jante pe 14 si incerci sa mai lucrezi cu astea pentru o stabilitate mai buna : cauciucuri mai bune , distantiere , geometrie facuta cel putin o data pe an , cauciucuri echilibrate de 2 ori pe an . 11. NU cumpara cauciucuri SH , iar jantele daca le iei SH neaprat sa le echilibrezi de fata cu vanzatorul sa vezi cat de bune sunt , INAINTE de a le cumpara . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Micul Printz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 25 March 08 ![]() |
si eu am gasit un inel de ghidaj spart pe fata si l-am dat jos si l-am pus pe spate dar cand o sa gasesc sa imi iau o sa le schimb pe toate 4 ca s-au cam dus si sau mai si ciobit un pic
|
--------------------
Dacia
Solenza
1.4 MPI 2003
- B 46 TCM
|
|
wrcristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 267 Joined: 11 December 06 From: pitesti ![]() |
de ce nu incerci sa le faci din bronz
eu am facut pt o DSN pe care s-au montat jante de clio |
--------------------
xxx
xxx
xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:34 |