DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Troncanit fata, doar intr-a 5-a, in linie dreapta si accelerare

ador13
post 28 Jan 2008, 11:39
Post #1

VADER

Group: Members
From: Mangalia

Am facut ieri un drum de 600 km in tara, dupa primii 200 km in care masina a mers excelent, a inceput sa troncane destul de puternic ceva in fata (cam spre stanga). Troncanitul se auzea puternic dar oarecum infundat, nu semana a fier pe fier, numai in linie dreapta, si doar cand schimbam a 5-a, eliberam ambreiajul si calcam acceleratia (la aprox. 85-90 km/h).
Daca acceleram bataia era din ce in ce mai rapida, daca deceleram disparea.
In viraje stranse sau accelerari bruste cu a 1-a sau a 2-a nu se auzea nici musca, cand ajungeam la a 5-a....gata.. incepea iar..
A trebuit sa mai merg cam 100 km cu troncaneala asta cu viteza max. pana in 80/h.

A doua surpriza a fost ca la intoarcere, adica 300 km, masina nu a mai facut absolut nimic, am mers si cu 140, fara nici un zgomot.

Sincer nu mai inteleg nimic. Oricum ceva are masina, ca nu facea balamuc asa de nebuna. Planetarele nu prea par a fi vinovate, amortizorii de la evacuare sunt ok, scutul nu l-am lovit, directia e in regula... tare mi-e sa nu fie cutia de viteze, ca am pus-o.

Acum o luna am schimbat bucsi, amortizoare fata + rulment, burduf planetara stanga , s-a verificat starea generala a masinii, jocuri etc ... fara nici o problema deosebita. S-a completat si uleiul la cutie (cam 0,5 l).

Daca a mai patit cineva asa ceva si ce rezolvare a avut, il rog sa-mi spuna si mie.
As duce-o la Dacia service, dar am vazut ca altora le-au schimbat planetare si alte piese aiurea, fara sa rezolve problema. Daca n-o sa am de ales..asta este...

This post has been edited by ador13: 28 Jan 2008, 11:50

--------------------
OPEL ASTRA H 2007 - CT-13-...
EX: DACIA SOLENZA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nh1980ro
post 28 Jan 2008, 22:01
Post #2

Membru

From: Togo-Togo.

Pai intr-a 5-a daca accelerezi mai tare de la 85km/h, motorul e in sarcina destul de mare si probabil crea diverse vibratii.
La intoarcere ai alimentat de la o benzinarie mai buna? Ca poate daca era benzina mai buna motorul tragea mai bine si nu mai vibra aiurea.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
mark``
post 28 Jan 2008, 22:41
Post #3

Membru autentic

From: Tg.Mures

Nu cred ca e de la treaba aia. Atata stie si omul nostru cand sa schimbe vitezele, sper, eu la altceva ma gandesc. La cutie, cu nu vrei tu sa te gandesti, si sti de ce? Pt ca ai completat cam mult ulei. Mi sa nu ai cumva cutia crapata si sa pierzi ulei. Verific-o!

--------------------
Dacia Spring 2023
+
ador13
post 29 Jan 2008, 14:06
Post #4

VADER

@nh1980ro - pai de vreo 6 ani de cand am masina bag benzina de la acelasi peco, si nu am avut probleme pana acum

@mark - am trecut de 100.000 de km condusi in 6 ani de permis, am reusit intr-un sfarsit sa invatat "atata" lucru incat sa schimb si eu vitezele, asa ca misto-ul tau subtil este complet gratuit.
Iar despre nivelul de ulei in cutie, eu personal nu am reusit sa bag mai mult ulei decat trebuie adica peste nivelul dopului, pentru ca, automat curge uleiul inapoi. Si nu, nici pierderi de ulei nu am.

O alta chestie care imi vine in minte acum este ca suportul pe care sta bateria la mine este spart de vreun an, l-am vazut cand am schimbat bateria primavara trecuta. Nu am facut legatura pana azi, cand pe alt topic de troncaneli cineva zicea ca este un suport al motorului/cutiei acolo in acea zona. Nu am apucat sa verific, ca stau la serviciu pana seara tarziu, dar in week-end o sa scot bateria sa vad care este treaba.

This post has been edited by ador13: 29 Jan 2008, 14:08

--------------------
+
alex_axn
post 30 Jan 2008, 02:14
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

cam asa face si un matiz de-al unui prieten: pana la 70-80 la ora nimic, de la 80 incolo, zici ca se rupe, in treapta a 5-a.. banuiesc a fi un tampon de motor, dar n-am avut timp sa cercetez, ca e cam tras pe dreapta.. planetarele nu sunt, oricum s-ar fi manifestat cu totul alt fel, bucsaraia iar nu prea are legatura, benzina am alimentat din mai multe parti...

ce am observat e ca daca o tin intr-a 4-a la 80 si peste, adica mai turata nu mai face.. oricum nu imi prea vine sa ies din oras cu ea in starea asta:D

daca aflii buba sa ne zici si noua.. poate cumva e aceeasi la micul gigant..biggrin.gif

--------------------
vw passat 2009 - B __ ___
"putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
+
ador13
post 3 Feb 2008, 15:21
Post #6

VADER

Am dat jos azi bateria de pe masina, si am gasit suportul GMP baterie spart.
Urechea de prindere din partea de sus este sparta.
Doar din cauza la urechea aia rupta se poate sa am vibratii la motor si sa troncane la viteza mare? ca doar suportul mai are si alte puncte de prindere in caroserie..

Stie cineva ce pret are acest suport? (cod 60 01 543 037).
Pot sa-l schimb singur sau trebuie sustinere la motor, palane, etc, adica SERVICE?

Attached thumbnail(s)
suport_GMP_baterie.JPG ( Size: 83.16k ) Number of downloads: 119

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 11:54
Forum Renault