zgomot la cutia de viteze, 4+1
![]() ![]() ![]() |
zgomot la cutia de viteze, 4+1
kalyyyyyy |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 739 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Clio
3
2007, dci 70cp
|
|||
maseax |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 30 September 05 From: Focsani Vrancea ![]() |
QUOTE(kalyyyyyy @ 28 Jan 2008, 15:18) zgomotul se manifesta ca un tiuit la mersul constant.Problema nu este ca tiuie ,ci ca tiuie destul de tare incat pana pe la 3000 de rpm este inca sesizabil,dupa yiuitul este acaparat de zgomotul motorului.In frina de motor dispare,deasemenea si in punctul mort.In rest cutia functioneaza normal si nu pierde ulei.Ce pot sa-i fac?banuiesc ca este vorba de o uzura a pinioanelor sau a rulmentilor,in acest caz exista aditivi care sa aiba vreun efect?poate sa fie si altceva? Verifica uleiul din cutie. Mai mult nu stiu ce sati zic. |
--------------------
Renault
Megane2
2005
- VN
|
|
kalyyyyyy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 739 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu e vorba de ulei,in nestiinta asa am zis si eu,ca e vechi si nu mai face ungerea,dupa schimb nu am sesizat nici cea mai mica diferenta.
|
--------------------
Clio
3
2007, dci 70cp
|
|
Ford_V6 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 425 Joined: 11 August 04 ![]() |
ce ulei ai pus ?
|
--------------------
Opel
Vectra Turbo 4x4
1993
- B 79 VIT
|
|
kalyyyyyy |
![]()
|
elf,ce grad de vascozitate nu mai stiu,dar in orice caz am pus unul destul de bun.
|
--------------------
Clio
3
2007, dci 70cp
|
|
Ford_V6 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 425 Joined: 11 August 04 ![]() |
pregateste-te de alta cutie
|
--------------------
Opel
Vectra Turbo 4x4
1993
- B 79 VIT
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
si a mea facea asa.i-am bagat cele mai bune uleiuri
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
n-aveti voi vreo piulita, surub, bila de rulment, etc scapate prin fereastra de la volanta? eu am o piulita de vreun an p-acolo si de la o groapa s-a asezat ea mai nush-cum ca-mi tacane cand scot din a 2-a si bag a treia
|
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Este posibil sa fie cauzat de uzura rulmentilor conici, care ar putea provca deplasarea in fata sau in spate a unui tren, in functie de regim, accelerare, sau frina de motor. Eu aveam uzura la acei rulmenti, si din lene, in loc sa-i schimb, am pus un distantier la capac. Drept rezultat nu a mai avut joc trenul respectiv, insa m-am pricopsit cu un tiuit de toata frumusetea. Ce-i drept se manifesta doar in tr. 4 dar cauza tiuielii era clara, deplasarea trenului, datorita distantierului pe care-l pusesem eu.
A trecut ceva vreme de cind n-am mai vazut o cutie sau vre-o bucata de motor desfacuta ![]() Numai bine! |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
kalyyyyyy |
![]()
|
Deci rulmenti,pentru asta trebuie demontata cutia sau nu?
|
--------------------
Clio
3
2007, dci 70cp
|
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Din cite stiu eu, trebuie data jos si desfacuta. Nu stiu daca rulmentii din partea din spate, se pot schimba numai cu datul jos al capacului (adica fara sa dai cutia jos de pe masina). Dar mai intii, mai cere cite-o parere daca ai ocazia.
Succes! |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
Muratu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 505 Joined: 25 June 06 ![]() |
Zgomotul se aude cumva ca la rata (mijloacele de transport in comun din zona rurala)?
Si la mine se aude un tiuit la viteze uzuale(in treapta a 2-a la relantii, pe la 40pana pe la 60 indiferent de treapta, si in jur de 90~100) si nu stiu de la ce poate sa fie? Am schimbat de curand uleiul, deci nu e vorba de ungere. This post has been edited by Muratu: 31 Jan 2008, 19:02 |
--------------------
Daewoo Hyundai
Tico Accent
0.8SX 1998 2007 1.5 CRDI
- B-##-JSP B-##-SAK
|
|
kalyyyyyy |
![]()
|
Da este asemanator cu cel de la rata.
|
--------------------
Clio
3
2007, dci 70cp
|
|
Muratu |
![]()
|
Deci sa-nteleg ca tot de la rulmentii conici e problema!
Cam cat costa sa schimb rulmentii intr-un service? |
--------------------
Daewoo Hyundai
Tico Accent
0.8SX 1998 2007 1.5 CRDI
- B-##-JSP B-##-SAK
|
|
Phantomas |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 21 January 06 ![]() |
Nu am inteles daca zgomotul l-a avut intotdeauna sau a aparut de curand.
Eu am un Brek din 95', si de cand am cumparato a avut zgomotul asta la cutie, am verificat si eu uleiul dar nimic, am fost cu ea pe la cateva serviceuri si mi s-a spus ca cica e un defect al cutiei si ca nu am ce-i face. Cutia asta o am si acum pe masina, este totul ok mai putin zgomotul.Solutia mea a fost sa imi pun un sistem audio puternic pe ea care sa acopere zgomotul cutiei ![]() |
--------------------
Dacia
1310 Break
- B00ooo
|
|
kalyyyyyy |
![]()
|
QUOTE(Phantomas @ 1 Feb 2008, 18:49) Nu am inteles daca zgomotul l-a avut intotdeauna sau a aparut de curand. Eu am un Brek din 95', si de cand am cumparato a avut zgomotul asta la cutie, am verificat si eu uleiul dar nimic, am fost cu ea pe la cateva serviceuri si mi s-a spus ca cica e un defect al cutiei si ca nu am ce-i face. Cutia asta o am si acum pe masina, este totul ok mai putin zgomotul.Solutia mea a fost sa imi pun un sistem audio puternic pe ea care sa acopere zgomotul cutiei ![]() Identic!Tot de cand am preluat masina este zgomotul,fiind singurul inconvenient si aceeasi solutie am adaptat-o si eu.Dar pentru ca masina nu a aratat alte defecte de ceva timp ,mai grave ,a inceput sa ma sacaie asta.De,mi s-a urcat la cap. |
--------------------
Clio
3
2007, dci 70cp
|
|
Muratu |
![]()
|
Zgomotul asta are o rezolvare?
E o problema mecanica sau doar de confort? |
--------------------
Daewoo Hyundai
Tico Accent
0.8SX 1998 2007 1.5 CRDI
- B-##-JSP B-##-SAK
|
|
mirceas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 4 July 06 ![]() |
sigur rulmentii. depinde de uzura, dar schimbatul lor poate fi bataie mare de cap. se poate atenua temporar din efecte cu aditivi pentru ulei de transmisie (cine este adeptul la asa ceva).
|
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
kalyyyyyy |
![]()
|
Am mai facut azi niste teste si rezultatul a fost ca zgomotul respectiv se aude doar in treapta a patra,in a treia sau a doua oricat de constant asi tine acceleratia si la orice turatie nu se aude.Asta exclude rulmentii,sau sunt si ei pe langa uzura pinioanelor respective treptri a patra?
|
--------------------
Clio
3
2007, dci 70cp
|
|
mirceas |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 4 July 06 ![]() |
sunt multi rulmenti in cutie...
|
--------------------
Astra 1.6
/ Ex-Dacia 1310 '84
/ Dacia 1310 TLX '89
|
|
kalyyyyyy |
![]()
|
Pai am studiat un pic problema si am aflat ca sunt 4 rulmenti:2 la trenul principal,cel care se invarte tot timpul,si 2 la trenul secundar,cel care se invarte doar la cuplarea unei viteze.Daca vreunul dintre acesti rulmenti ar fi cu probleme nu ar trebui sa se manifeste in orice viteza?!
|
--------------------
Clio
3
2007, dci 70cp
|
|
ydaniel |
![]()
|
trebuie schimbati rulmentii si pinoanele in care se aude zgomotul.
costa mult manopera.demontat cv dupa motor,dezansamblat cv,reparat,montat,piese,ulei,montat pe masina cam 1000ron sau mai mult. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Muratu |
![]()
|
Prefer sa-mi pun niste casti de elicopterist si sa vad de drum.
|
--------------------
Daewoo Hyundai
Tico Accent
0.8SX 1998 2007 1.5 CRDI
- B-##-JSP B-##-SAK
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 01:34 |