DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Am comis-o din nou (revizia de 30000km)

AlexV
post 8 May 2003, 23:53
Post #1

Admin?

Group: Admin
From: Bucuresti

M-au rupt.
Am fost la revizia de 30000km si m-au rupt. 6 milioane am dat acolo plus inca 3,7 cu o zi inainte pe esapament din inox.
m-au zis ca trebuie sa schimb amortizoarele spate, saboti, cilindru frana spate, toate bucsele de la bara stabilizatoare, un pivot.....
la itp nici nu m-am dus ca cica nu il trec din cauza ca am parbrizul spart. Trebuie sa il schimb si pe asta.
Uffff, Dumnezeule.....macar acum merge mai bine.
Mi-a schimbat si axul inferior (fara bani, nu stiu cum) si a zis ca imi pune volanul drept. draci. acu sta in partea opusa.
scump, scump, :cry: :cry: :cry: (dai un ban da sti ca nu-l mai ai)

hai ca nu mai pot de somn.
noapte buna biggrin.gif

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BBC
post 9 May 2003, 08:00
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: Brasov

Gratuite sunt piesele care se defecteaza si cred ca piesele de cauciuc nu intra in aceasta categorie.

--------------------
VW 4 roti / 5 usi -
+
Mihai_E
post 9 May 2003, 08:28
Post #3

Membru autentic

Alex, unde ti-ai facut revizia ca am ajuns si io la 20000km si nu prea stiu la cine sa duc.

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5dCi 100 CP
Shit happens!
+
Marty
post 9 May 2003, 08:42
Post #4

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

la itp nici nu m-am dus ca cica nu il trec din cauza ca am parbrizul spart. Trebuie sa il schimb si pe asta.

Ai sau nu ai CASCO ?

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
AlexV
post 9 May 2003, 17:07
Post #5

Admin?

am facut revizia la auto cobalcescu. au lucrat foarte bine. daca vrei sa te duci acolo trebuie sa iti faci programare cu o sapt inainte. asa de cautati sunt. si au ditamai serviceul.

Garantie????? ce e aia???? hau ... nici nu mai stiu de cand s-a dus. io vechi proprietar de dsn. ata ete.

Casco am, dar tot io o sa scot bani din buzunar ca sa imi iau ce parbriz vreau si pe urma sa o sa imi dea aia bani. cel putin stiu ca bani ii recuperez.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
MoneyTalks
post 10 May 2003, 00:56
Post #6

-

From: Ireland

Manopera nu este gratuita in garantie. Gratuite sunt piesele care se defecteaza...

Cum sa nu fie gratuita si manopera in garantie??? icon_evil.gif ESTE gratuita! Cel putin la mine a fost la vechea masina.

--------------------
Lexus ES300H 2020
+
AlexV
post 17 May 2003, 00:05
Post #7

Admin?

Azi imi venea sa ii dau foc. Am fost la ITP. Cam stresat eu la inceput, dar nu stiam ce urmeaza. Dupa testul de frane au trecut la directie. Dupa ce studiaza ala atent problema ma cheama sub masina si mi zice: "Bucsele de la bascula sunt duse." Bun. In minte mea imi zic: vreo 30k o bucsa x4, plus manopera, nu mai scot multi bani. da omu a continuat. "Vedeti ca se schimba cu tot cu bascula, :shock: vreo 2 milioane :?: :?: :?: " acu nu stiu daca "una bascula" sau 2 dar oricum, naspa veste. A trecut cu vederea cand i-am zis cat am dat cu o sapt inainte in acelasi service.
Dupa aceea discuti despre geamuri. Ca nu e in regula, ca vrea sa vada scris ca sunt omologate. i-am aratat o foaie pe care sunt 2 randuri. a citit la ea 5 minute. a lasat-o si pe asta. dupa aia daca am trusa, triunghi si extigtor. am domle, am. bineinteles ca a vrut sa le vada. trusa nu mai era valabila. Da cred ca se saturase de mutra mea plostita, ca mi-a dat itp-ul.

Cu poluare a fost mai interesant.
In fata mea era o tipa care si-a lasat masina la itp si a plecat. io m-am uitat la ei ce fac. i-au facut testul cred ca de 10 ori. si numai pe la 5000 - 5500 de ture o tineau pe saraca masina. cred ca au vrut sa o pice, ca aia nu avea de unde sa stie cum au facut ei testul. La mine a turat-o normal la 2000 de doua ori si gata. cand am vazut ca a terminat asa repede am zic ca ala sunt. mai ales ca putea in jurul masini (cred ca de la a mea). Dar se pare ca totusi la motor nu au fost deloc probleme. ca acolo in service ii dadeam foc.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
BBC
post 17 May 2003, 06:12
Post #8

Membru autentic

From: Brasov

Scuze pentru afirmatie :"Manopera nu este gratuita in garantie". Cred ca era sub influenta somnului.

--------------------
VW 4 roti / 5 usi -
+
DragosG
post 12 Jun 2003, 11:11
Post #9

Membru

Ieri mi-am facut revizia de 30.000 Km la IPSO Otopeni. Am fost surprins de modul de aboradare, lasi cheia si masina si te suna ei cand este gata sa iti recuperezi masina. Singura problema este ca manopera este de 4 EUR/ora+TVA. Pare putin insa...eu am dat cu totul 1.8 mil (fara spaga la mecanic) nici nu-l vezi!!!

--------------------
Nissan Qashqai 2008, 1.6 Tekna
+
AlexV
post 12 Jun 2003, 12:10
Post #10

Admin?

nici la cobalcescu nu e altfel. dai cheile si iti zice cam ple al ce ora e gata. dar daca vrei poti sa mergi pe la masina un pic. eu am stat acolo tocmai ca m-a lasat mecanicul si m-am ascuns de seful de acolo... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
manopera la cob e 150 ora. deci am iesit mai ieftin. hiu

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
ve
post 17 Jun 2003, 10:35
Post #11

Membru incepator

DragosG ai dat 1.8 milioane doar manopera sau toata revizia?
Daca e toata revizia e pomana curata (eu am dat aproape 3 milioane la autocenter la 20000 km).

Cum sunt baietii aia? Lucreaza bine sau doar te-au "ushurat" de bani? Si unde exact e service-ul asta? Trebuie programare?

Se pare ca trebuie sa-mi gasesc alt service...sad.gif

--------------------
+
DragosG
post 26 Jun 2003, 16:00
Post #12

Membru

inclusiv manopera...

--------------------
Nissan Qashqai 2008, 1.6 Tekna
+
post 26 Jun 2003, 16:26
Post #13

Group:

Warn: (0%) -----

Cum cu**' meu sa se schimbe o bucsa cu bascul cu tot :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: 173.gif 173.gif 173.gif :?: :?: :?:

Nu poate fi adevarat!!!!

Hai, spuneti-mi ca nu-i asa!!! 183.gif 183.gif Pai pe drumurile noastre alea se schimba ca ciorapii...

--------------------
User is offlinePM
+
ve
post 26 Jun 2003, 21:15
Post #14

Membru incepator

Asha se schimba: cu tot cu bascula.

Inca ceva: cam la orice mashina straina se pot schimba numai bucshele, pastrand bascula pe mashina, dar nu o sa tina decat foarte putin.

--------------------
+
AlexV
post 27 Jun 2003, 13:34
Post #15

Admin?

deci se pot schimba si numai bucsele??? ca eu trebuie sa le schimb "temporar".

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
GeorgeB
post 27 Jun 2003, 20:53
Post #16

the 7 stars of Pleiades constellation

mazada 626 2002 2.0 ditd cost revizie 30 k km - 16.800.000

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
dnv
post 30 Jun 2003, 08:00
Post #17

Membru incepator

daca e vorba de bucsele de la bara stabilizatoare aflati ca eu le-am schimbat fara acea bara de sustinere, e adevarat ca se schimba mai greu fara sa o dai jos,..dar se poate.

Eram in faza de schimbat planetara pe aceeasi parte si atunci cand scoti planetara se mai lasa in jos si bara stabilizatoare care tine pivotul si discul de la roata,...in felul asta se poate umbla mai usor la bucsaraie...

8)
bafta

--------------------
+
AlexV
post 30 Jun 2003, 12:49
Post #18

Admin?

nu era vorba de cele de la bara stabilizatoare. alea se schimba foarte usor de un singur om daca masina e pe elevator.
cele de la bascule nu stiu daca se schimba.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
AlexV
post 30 Jun 2003, 21:21
Post #19

Admin?

am cautat azi in disperare in cartea tehinca si in lista de piese de schimb ceva despre bascula. nimic. se pare ce foarte multe pagini lipsesc din toate variantele cartii electronice pe care le am eu.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
bondoo7
post 1 Jul 2003, 07:12
Post #20

Membru

From: Roman

de ce sa nu se schimbe doar bucsele???? ca doar sunt puse prin presare ca la orice masina, si de ce n-ar rezista? ca toate bucsele sunt la fel facute, sau poate cei de la Dacia au schimbat politica pieselor de schimb (de ce sa schimbi doar o bucsa cu 30.000, mai bine schimbi subansamblu cu 2.000.000 nu?!, sau poate mai bine schimbi masina???????)

--------------------
dacia supernova confort
toate bune ?..?..?
+
MBZ
post 1 Jul 2003, 15:21
Post #21

Membru autentic

Group: Banned

stati calmi, se schimba orice la dacia in afara de ordinea de aprindere smile.gif)
categoric este bine ca la al doilea schimb de cucse de bascule sa schimbi si pivotul sau bascula cu totul(daca te tine)

sanantate

--------------------
+
post 2 Jul 2003, 09:59
Post #22

Group:

Warn: (0%) -----

Eu tot nu inteleg. Se deformeaza bascula, sau de ce?
Ma-ntreb si eu, ca-s obisnuit cu Oltcitul, la care un schimb de bucse+pivoti dura 1 ora si costa <1Mil cu tot cu piese...

Hai s-o luam din alt unghi: cam cat de des estimati/spune experienta ca trebuie schimbate?

--------------------
User is offlinePM
+
Marty
post 2 Jul 2003, 10:04
Post #23

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Tin sa va anunt ca si la Citroen trebuie sa schimbi bascula cu totul (cca. 100 Euro)! In alta ordine de idei, sunt curios de unde cumparati voi doar bucsele. Se gasesc de vinzare separat ?????

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
ve
post 2 Jul 2003, 10:07
Post #24

Membru incepator

Din cat shtiu eu se deformeaza bascula chiar in locul in care intre bucsha. Adica se ovalizeaza gaura aia. Din cauza asta o bucsha noua uzeaza extremm de repede intr-o bascul din asta.

Nu sunt de meserie deci nu pot sa garantez acest lucru. Ash mi-a zis un tip care lucra pe vremuri la ceva service-uri de mashini straine.

In principiu fiecare mashina are propriile chichite si producatorul trebuie sa spuna in manualul de reparatie cum se schimba buchsele (cu tot cu bascula sau fara). Asta trebuie luat de bun.

Din pacate nu am manualul de reparatie dela dacia dar cie il are oate sa caute si sa spuna ce scrie acolo.

--------------------
+
zongo
post 2 Jul 2003, 10:32
Post #25

Membru incepator

From: Cluj Napoca

Am cumparat si eu o mashina DSN la mana a doua. Si sunt aproape de 30000 km. Celor de la service le trebuie mai mult decat talonul mashini? Cam ce verifica la mashina?

--------------------
uffff....
+
ve
post 2 Jul 2003, 10:37
Post #26

Membru incepator

Daca mashina e inca in garantie probabil ca vor sa vada factura originala si/sau cartea de service.

Nu ai si carte de service? Numai talon?

--------------------
+
zongo
post 2 Jul 2003, 10:43
Post #27

Membru incepator

Nu am carte de service. E prima masina. Cand am cumparat-o nici nu m-am gandit ca ar putea avea asa ceva, iar fostul proprietar nu mi-a dat-o icon_evil.gif .

--------------------
uffff....
+
ve
post 2 Jul 2003, 10:45
Post #28

Membru incepator

Daca mai era in garantie poti sa-ti iei la revedere sad.gif

In cartea de service erau trecute reviziile si reparatiile care s-au efectuat.

Probabil ca cei 30000km sunt o gluma daca nu ti-a dat si cartea de service.

--------------------
+
aviasol
post 2 Jul 2003, 10:47
Post #29

Membru autentic

Daca mai era in garantie poti sa-ti iei la revedere sad.gif

In cartea de service erau trecute reviziile si reparatiile care s-au efectuat.

Probabil ca cei 30000km sunt o gluma daca nu ti-a dat si cartea de service.

din ce an e masina?

--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI 2006 - WTX
galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional !
+
zongo
post 2 Jul 2003, 10:58
Post #30

Membru incepator

Am uitat sa mentionez, nu mai era in garantie cand am cumparat-o. Avea 19k. Restul i-am facut eu, fara probleme de altfel. Am schimbat uleiul si filtrul la inceput. Nici acuma nu am probleme, ma gadesc doar ca o revizie i-ar prinde bine.

Referitor la km reali... Oricum mi-am asumat niste riscuri cand am luat-o la mana a doua! Dar sunt multumit de achizite! Am dus-o la un service cand am luat-o, si nu i-au gasit bube.

--------------------
uffff....
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 01:43
Forum Renault