Faliment banca, curiozitate
![]() ![]() ![]() |
Faliment banca, curiozitate
Cocojambo |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
O sa primesti/dai banii de la institutia la care banca resectiva a fost asigurata probabil.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
balky |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 4 January 07 ![]() |
Daca ai depozit acolo nu-l pierzi .Statul iti garanteaza restituirea a maxim 10.000 euro.Asta cel putin in teorie pt ca in practica habar nu am .
Cred ca exista undeva vreo lege care sa includa si treaba asta . Nu raman ei fara banii de la tine , stai linistit. Eu tin toti banii in casa numai de-al dracu ca sa nu-mi fac probleme in caz ca o da vreuna faliment. ![]() |
--------------------
daewoo/dacia/daewoo
evanda/papuc/nubira2
2003/2003/2003
- toate de Bucuresti Trup si suflet pentru culori !
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Pai va fi desemnat un lichidator care va avea si sarcina de a recupera datoriile de la clientii fostei banci.
La depozite, e mai simplu ... ![]() Da' ce-i cu intrebarea asta ? Stii ceva ce noi nu stim ? Zii repede ! |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
in cazul falimentului unei banci de la care ai contractat un credit, se va respecta contractul semnat intre tine si banca(dobanzi, termene etc).
|
-------------------- |
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
QUOTE(cristi.r @ 30 Jan 2008, 19:37) Da' ce-i cu intrebarea asta ? Stii ceva ce noi nu stim ? Zii repede ! Se gandeste la o banca saracita de un broker. |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Problema falimentului unei banci este reglementata de Ordonanța Guvernului nr.10 din 22 ianuarie 2004 privind falimentul instituțiilor de credit
aprobată, completată și modificată prin Legea nr.278 din 23 iunie 2004. In cazul creditelor acordate de o banca la care s-a deschis procedura falimentului, se procedeaza, de regula, la o vanzare a portofoliului de credite sau a unor parti din acesta catre institutii de credit interesate. Deci e foarte probabil ca, daca banca la care ai credit da faliment, dupa un timp de la declansarea procedurii vei plati ratele la banca ce a cumparat un portofoliu de credite care includea si creditul tau. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
Kunt |
![]()
|
![]() Membru lenes Group: Members Posts: 484 Joined: 9 December 05 ![]() |
Aia care au avut credite la Bancorex n-au mai dat nici un sfant inapoi in momentul in care a dat faliment, dar poate ca s-au mai schimbat lucrurile de-atunci...
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference 1.4 MPI, 2005
- 50 VDU "Oamenii sunt persoane umane" - ...
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Dar in prezent nu exista o valoare pana la care depozitele sunt garantate de catre statul roman?
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Kunt @ 30 Jan 2008, 21:24) Aia care au avut credite la Bancorex n-au mai dat nici un sfant inapoi in momentul in care a dat faliment, dar poate ca s-au mai schimbat lucrurile de-atunci... Alea erau alte vremuri. Stiu pe cineva care a girat pe altcineva care a luat credit de la Columna Bank. Banca a intrat in sevraj, creditorul a plecat din tara si dupa cateva luni girantul a primit o instiintare de plata de la o societate care a preluat problema de la Columna Bank. Rata + penalitati de intarziere. Deci se poate. ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
QUOTE(vijelie @ 31 Jan 2008, 09:42) Alea erau alte vremuri. Stiu pe cineva care a girat pe altcineva care a luat credit de la Columna Bank. Banca a intrat in sevraj, creditorul a plecat din tara si dupa cateva luni girantul a primit o instiintare de plata de la o societate care a preluat problema de la Columna Bank. Rata + penalitati de intarziere. Deci se poate. ![]() Raspuns corect, dar asta a fost dintotdeauna, mi se pare ca e specificat in contract ce se intampla, cam pe la sfarsit cu litere mai mici ![]() ![]() |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.188 Joined: 29 May 06 ![]() |
Eu zic sa nu mai vorbim prostii:
Asadar: Limita pe care ti-o garanteaza statul la depozite este de 20.000 euro, conform art. 5, alin. (1), lit (b din O.G. nr. 39/1996, cu modificarile si completarile ulterioare. Cat despre tinutul banilor acasa, pe motivul ca da banca faliment, mi se pare o mentalitate invechita si neproductiva. Daca te calca hotii si iti fura banii, dupa aia te dai cu fundul de pamant ca ce mare nenorocire ti s-a intamplat. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
eu nu stiu cum mai puteti voi in ziua de azi sa mai tineti si bani la ciorap, ca mie abia imi ajung de la o leafa la alta. nu e vorba ca am venituri mici si nici ca sunt risipitor, pur si simplu asa se intampla...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
QUOTE(gibonu @ 31 Jan 2008, 10:15) Eu zic sa nu mai vorbim prostii: Cat despre tinutul banilor acasa, pe motivul ca da banca faliment, mi se pare o mentalitate invechita si neproductiva. Daca te calca hotii si iti fura banii, dupa aia te dai cu fundul de pamant ca ce mare nenorocire ti s-a intamplat. Off topic: ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pai ...sunt vreo 30 de banci in romania...le poti lua la rand si depune plafonul maxim......
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
eu am intrebat asa... din pura curiozitate, este adevarat totusi ca imi statea gandul la brd si sa va spun si de ce....
eu am un credit auto la brd (nu este f mare suma) si ieri cineva mi-a zis in gluma ca ar intra astia in faliment si scap de credit ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
QUOTE(liviu2004 @ 30 Jan 2008, 21:23) Cred ca si "saracita" este un termen usor hazardat. Oricum este foarte departe de ceea ce inseamna faliment. @cocojambo, stau si ma gandesc acum si eu ca tine, iti dai seama ce fericiti au fost francezii care aveau credite la SG ? Si sa nu-ncepi cu d-alea de genul "la ei legea e lege ", etc ![]() |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 18:03 |