1.5dCi, merge in "suturi" la turatie constanta
![]() ![]() ![]() |
1.5dCi, merge in "suturi" la turatie constanta
Fan3 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 1 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
*
*
*
- *
|
|||
gogota_69 |
![]()
|
![]() JUST ME Group: Members Posts: 438 Joined: 5 July 06 ![]() |
si laa mine face la fel. am crezut ca e de vina drumul.
|
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
PREFERANCE
- B-51-W U D GOGOTA
|
|
ionutm82 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 19 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Am testat si eu astazi. Nu merge in "suturi" nici in a 1-a nici in alta treapta. Am mers de mai multe ori constant cu a 1-a la turatii intre 2000 - 2500. Niciodata nu a aparut fenomenul mentionat de voi.
|
--------------------
Renault
Megane 3 1.6 16V
Dynamique 2009
- B-yy-XXX
|
|
rrw |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 13 February 06 From: craiova ![]() |
in suturi imi merge si mie in toate treptele in afara de a 5-a (sau nu am sesizat eu ).am 19000 km si face asa de la primul km ,dar mi se pare ca face din ce in ce mai sesizabil .motorina mereu numai mol ,rezervorul nu a scazut sub un sfert niciodata ,merg calm cat e motorul rece ,nu o subturez....etc...
treaba curioasa este ca merge in suturi numai daca mentin turatia constanta ,la cea mai mica acceleratie dispar "suturile" , la fel si daca iau piciorul de pe acc |
--------------------
lgn
laureate dci
2005 decembrie
- dj-00-ooo
|
|
mihaix82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 13 January 07 From: Constanta ![]() |
![]() cam face la majoritatea in momentul in care va face suturi zdravene voi merge la service ce mai e de vazut e ca nu face tot timpul probabil mai prinde putina mizerie io i-am dat 3500 rot/min in a 3-a in vreo 20 km si se pare ca nu mai face multumsc tuturor ce au scris pe acest topic,special lui klaus si dfa |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006 1.5dci 80 cp 190 nm
- CT-82-xxx
|
|
cbogdy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 23 January 06 ![]() |
Depinde mult si de ... cum sa zic?
"Bunul simt al soferului", nu ma refer aici la politete. Seful meu are exact DCI ca al meu, el zice ca nu face a lui. Ieri am luat-o la o tura de oras si stupoare, face la fel ca a mea si a multora de aici ![]() Eu totusi revin la parerea mea cea veche, cuplul mare isi spune cuvantul. |
--------------------
Dacia
Logan
2006-1.5DCi65Cp berlina, 2009-1.5DCi85Cp MCV
- HD***** tot HD*****
|
|
concurent |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 18 January 07 ![]() |
achizitionata in aprilie 2006 - 21 mii km
face cum spuneti dar nu mereu si este greu sesizabil (inca). cred ca este vorba de cuplu (si poate bujii) |
--------------------
Dacia
Logan 1.5 DCI
2006
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
![]() Păi bujiile incandescente nu funcționează decât cât e motorul rece, că fiind Diesel nu are bujii de aprindere a amestecului... ![]() Și cum pe aici s-a scris că face și cu motorul cald și rece..., bujiile incandescente cam ies din discuție... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
mihaix82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 13 January 07 From: Constanta ![]() |
am trecut pe motorina de la rompetrol si chiar nu face
![]() probabil a fost vb de putina mizerie toate cele bune si la cat mai multi ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006 1.5dci 80 cp 190 nm
- CT-82-xxx
|
|
G.R |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 27 January 07 ![]() |
Aceleasi simptome apar si la VW Caddy. la cel vechi, editia 2002 credeam ca era din cauza uzurii. La cel nou, 1200 km acelasi lucru, si numai la turatii mici, cand abia tin piciorul pe acceleratie. Este o chestiune de ECU si alterneaza intre regim de mers in gol si sarcina. daca tii turatia aproape de aceasta limita asa va face totdeauna. Eu zic ca nu este o defectiune. Este de preferat ca la deplasare cu viteza redusa sa se utilizeze o treapta de viteze inferioara pentru a mari turatia motorului.
|
--------------------
Dacia Logan
Preference
2005
- CV 03 XXJ
|
|
diaadi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 26 September 06 ![]() |
decembrie 2005
53900km si merge in suturi sesizabile f tare la rece si la cald la mers constant ..4-70km/h |
--------------------
DACIA
Logan MCV 1.6GPL
2008
- een
|
|
dacu* |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 18 March 07 ![]() |
am si eu diesel luat in august si al meu la fel face,merge in suturi la treapta mica si cand incerc sa o tin la turatie constanta. am fost cu el la un test si au spus ca totul este ok,chiar am stat langa tester si cum l-a conectat a si apus ca nu detecteaza nici o problema(testerul).am bagat numai mot. de la petrom si doar o data de la omv,dar nu am putut sa-mi dau seama .daca asa face si cu asta,ca era motorul cald si plecasem la drum lung.nu stiu ce sa zic ,dar nu cred ca este de la injectoare. astept sa mai citesc si pareri de-ale voastre.
|
--------------------
dacia
logan
2006/diesel
|
|
vladiopa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 31 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Poate e off topic dar am vazut ca s-a mai pomenit aici, tot la un motor de 1,6.
In treapta a V-a, la o viteza de 90-100 km/h in linie dreapta, mers constant se simt acele "suturi" de care se vorbeste la diesel. Daca acolo e vorba de injectoare aici care sa fie treaba ? |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,6
2005
- B- Oricat de mica ne e leafa, noi tot putem munci mai putin decat ne platesc ei!
|
|
undemerg |
![]()
|
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
si la mine face, am sesizat prima oara pe la 25 mii, acum am putin peste 40 mii. In toate treptele joase (1-2-3). In a 4-a n-am mai simtit, iar daca logica nu ma incurca, daca intr-adevar ar fi o problema de motor inconstant, ar trebui sa fie mai "simtibile" in trepte mai mari, deci probabil e vb doar de cuplul mare la viteza mica si turatie mica.
In acelasi timp, simt inconstante evidente ale motorului la relanti. De cand e masina noua. Si inca o chestie, la celelalte dci-uri care e turatia de relanti? La mine sta la ~ 900 tr/min. E normal? Ca citisem mai demult ceva de aceeasi turatie ca si la benzina (750 tr/min). |
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(mihaix82 @ 8 Mar 2007, 10:34) mihai stai calm,cred ca a fost motorina mai proasta si cu ceva mizerii prin ea si de asta iti mergea asa. oricum tine treapta a-II pana pe la 60km/h de cateva ori ca sa fii sigur ca se curata ![]() This post has been edited by SUPERCAR: 11 Apr 2007, 12:17 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
cbogdy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 23 January 06 ![]() |
Mai..mai..mai.. draga... mai...
"cred ca a fost motorina mai proasta si cu ceva mizerii prin ea" aaa.. proasta.. proasta.. dar mizerii sau "mizerii" ? mizerii - murdarie, jeg, particole "mizerii" - chimicale dizolvate care nu ar trebui sa fie. Ca, sa nu uitam, avem un filtru de motorina al dracu de mare in care se aduna cam tot ce inseamna mizerii, mai putin "mizerii" ![]() Sper ca am fost explicit ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006-1.5DCi65Cp berlina, 2009-1.5DCi85Cp MCV
- HD***** tot HD*****
|
|
alc2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 12 July 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cbogdy @ 11 Apr 2007, 04:59) Mai..mai..mai.. draga... mai... "aaa.. proasta.. proasta.. dar mizerii sau "mizerii" ? Intr-adevar , un post foarte "explicit" . Am folosit ghilimelele de la mizerii . |
--------------------
Renault
Kadjar Intens
Flame red_K9K-648
- Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
|
|
ionutm82 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 19 February 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(undemerg @ 11 Apr 2007, 02:40) Si inca o chestie, la celelalte dci-uri care e turatia de relanti? La mine sta la ~ 900 tr/min. E normal? Ca citisem mai demult ceva de aceeasi turatie ca si la benzina (750 tr/min). La mine, cand e masina incalzita turatia de relanti e de 750 rot/min. La rece 900-1000 (depinde de cat de frig e afara). |
--------------------
Renault
Megane 3 1.6 16V
Dynamique 2009
- B-yy-XXX
|
|
undemerg |
![]()
|
![]() Fan Logan Group: Members Posts: 448 Joined: 15 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Mdea, deci intra si asta pe lista de bube la masina mea... Totusi mai astept 2-3 pareri despre turatia la relanti la diesel. Cine ma poate ajuta sa-mi trimita pe privat eventual, sa nu incarcam topic-ul aiurea. Multumesc.
|
--------------------
Renault
Symbol I
2009 1.5DCI 84
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
undemerg nu e nici o buba la masina in speta la dci...din simplul motiv ca nu la toti face asa,mie inca nu imi face asa,nu stiu daca eu sunt mai norocos da chiar nu are nici o problema de motor si nu numai al meu ci al altor rude ale mele care au dci cu peste 10 000km facuti si la fel merge normal.
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 04:10 |