A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
A doua revizie (2 Ani sau 30.000 km), informatii utile, experiente personale
Mihai_67 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 8 March 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
berlina
2006-laureate-plus
|
|||
oviancuta |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 17 June 06 ![]() |
Am facut azi revizia de 2 ani (23000 km) la Dacoserv militari (preturi fara TVA)
- manopera - 71.4 - ulei castrol 10w40 - 119.51 - filtru ulei - 25.56 - element filtrant XD (pp ca e filtrul de aer) - 17.5 Total fara TVA 233.97, total platit 278.44RON - mecanicul de treaba, se poate sta langa masina. Totul a durat approx 1h. Am avut programare la 8, dar am ajuns in jur de 7.20 (datorita traficului deosebit de liber ) ... la 7.35 eram cu masina pe elevator. In rest, operatiuni obisnuite ... strans suruburi, verificat placute (nu le-am schimbat, sunt uzate 50%, mai merg lejer pina la urmatoarea revizie). This post has been edited by oviancuta: 25 Apr 2008, 11:01 |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
2006, 1.6 MPI
|
|
Dorubarg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 20 October 04 From: Galati ![]() |
Facut revizia a 2-a la service-ul Nalba Galati sambata.
Km. 28.900. S-au inlocuit: - uleuil (Dacia) - filtru ulei/aer - bujiile (cica asa recomanda producatorul la 30.000 km) - un intrerupator la portiera spate, rupt accidental de mine - s-a schimbat fluidul de racire la AC (pe garantie) Placutele de frana erau inca in parametri. Personalul a fost ok. Nu am stat langa masina insa am vazut-o tot timpul din sala de asteptare. Total: 370 RON Tot atunci am facut si ITP-ul. Totul ok, pret 70 RON. |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.6
- GL 90 CAT Dacia 1310 Berlina , 1990
|
|
FlorinF |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 31 January 05 ![]() |
Salut,
pot să știu de ce ai schimbat fluidul de racire la AC? Multumesc. QUOTE(Dorubarg @ 5 May 2008, 07:33) Facut revizia a 2-a la service-ul Nalba Galati sambata. Km. 28.900. S-au inlocuit: - uleuil (Dacia) - filtru ulei/aer - bujiile (cica asa recomanda producatorul la 30.000 km) - un intrerupator la portiera spate, rupt accidental de mine - s-a schimbat fluidul de racire la AC (pe garantie) Placutele de frana erau inca in parametri. Personalul a fost ok. Nu am stat langa masina insa am vazut-o tot timpul din sala de asteptare. Total: 370 RON Tot atunci am facut si ITP-ul. Totul ok, pret 70 RON. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureat
- GL74DEA
|
|
blulys |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 6 May 08 ![]() |
Am facut revizia la 1.5 dci laureate ieri. Masina are 2 ani vechime si doar 11.300km. Mi-au schibat filtrul de ulei. uleiul ,filtrul de aer in total 280 ron.
Mi s-a spus ca filtrul de motorina nu trebuie schimbat fiindca e curat. Am procedat corect acceptand asta? E drept folosesc motorina de calitate si nu am avut probleme dar daca era trecut ca trebuie schimbat de ce nu se procedeaza in consecinta? Luna viitoare imi expira ITP-ul si am aflat ca ma costa 86 ron. De ce e asa de mult ? |
--------------------
dacia
logan
2006 1.5dci
|
|
MEZZO 61 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 19 February 07 ![]() |
revizia a 2 si la loganul meu are 14 000 km , la amg pantelimon .sotu' meu s-a consultat cu colegii si concluzia a fost ca iesi muuuult mai ieftin daca iti duci consumabilele de acasa ,chiar daca anul trecut n-am facut asa si fata de comentariile de aici eram aproape .
a cumparat de la magazinul dacia de pe mihai bravu : filtru aer - 55,38 ron filtru ulei ulei - 35,72 ron ulei dacia 5w 30 -103,75 - la recomandarea vanzatoarei ca e mai bun si mai scump decat elf pus anul trecut . manopera a fost scriu exact formularea :timp 1,70 / tarif orar 39,92 si inseamna 67,86 asta fara tva si inca ceva d/m filtru aer =7,96 total manopera si d/m ala - ce-o fi =90,25 la revizie am stat langa mecanic - nea aurica ,totul a durat max 30 minute ,adica desfiletat / infiletat suruburile ptr a pune filtrul de aer ,pus/scos filtrul de ulei si s-a chinuit putin cand a desfacut sa goleasca uleiul . altceva NU a facut nimic . la itp a costat 80 ron si atentie ca trebuie sa aveti cartea tehica . 6 May 2008, 15:44: pe talonul masinii scria itp in iunie 2008 ,nu a fost nimic daca am facut mai inainte . This post has been edited by MEZZO 61: 6 May 2008, 14:44 |
--------------------
DACIA LOGAN
1,4 MPI ;
2006 AMBIANCE 2009 LAUREAT 1,6 mpi
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Pai consumabilele au acelasi pret ca cele pe care le iei din service.
Daca a durat numai jumatate de ora de ce au facturat mai mult...ciudata treaba... Mare atentie la ce trec "meseriasii" in deviz si factura ![]() FYI Carte tehnica probabil=Carte de Identitate This post has been edited by parpanel: 6 May 2008, 18:27 |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
MEZZO 61 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 19 February 07 ![]() |
carte de identitate ,da , adica aia cu timbrul ala securizat de la rar .v-am zis ca poate nu stiti si trebuie sa va intoarceti dupa ea .practic s-a intamplat cam asa : nea aurica ,mecanicul a facut revizia asa cum v-am spus si in timp ce seful lui intocmea actele referitoare la revizie ,a dorit sa fie amabil si ca sa nu pierdem timpul am dus masina in hala de reparatii unde e itp .in acest timp talonul ,buletinul si cartea de revizii au ramas la seful lui .imediat am inteles ca fara cartea de identitate nu se face itp ,asa ca m-am dus acasa ,timp in care sotu' a ramas acolo ,a platit fara sa se uite ce .
|
--------------------
DACIA LOGAN
1,4 MPI ;
2006 AMBIANCE 2009 LAUREAT 1,6 mpi
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
d/m ar fi demontat /montat. In mod normal trebuia sa se mai uite nea aurel si la nivelurile fluidelor, sa verifice functionarea luminilor si stergatoarelor, functionarea directiei (daca tot era masina pe elevator), o inspectie vizuala pe sub masina.... Eh, e Dacia si calitatea serviciilor e reflectata de pretul manoperei si al masinii. Manopera e normata de producator, nu de service.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
mie mi s-a facut itp-ul doar pe baza talonului, cartea de identitate fiind "arestata" la banca care m-a creditat.
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
JJY |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 3 May 07 From: IASI ![]() |
ce banca? si mie mi-au cerut-o la cec (acolo am facut creditul), dar n-am vrut sa le-o dau ca nu scrie nicaieri in contract asa ceva. la tine scrie?
scuze de off topic. |
--------------------
DACIA
LOGAN ABS+
2007 / 1,6
- IS-ZZ-YYY
|
|
Dorubarg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 20 October 04 From: Galati ![]() |
QUOTE(FlorinF @ 5 May 2008, 08:01) Si eu, ca multi altii de pe acest forum am problema cu zgomotul exagerat al AC-ului in zilele foarte calduroase. Se pare ca pentru unii solutia a fost inlocuirea fluidului asa ca am profitat de ocazie si am solicitat si eu inlocuirea pe garantie.Asa ca acum astept caldura ![]() |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.6
- GL 90 CAT Dacia 1310 Berlina , 1990
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(JJY @ 8 May 2008, 12:18) ce banca? si mie mi-au cerut-o la cec (acolo am facut creditul), dar n-am vrut sa le-o dau ca nu scrie nicaieri in contract asa ceva. la tine scrie? scuze de off topic. cei de la brd nu mi-au dat in mana actele de casco pana nu le-am intins cu cealalta mana cartea de identitate,pe care au pus-o la dosar si mi-au dat o copie xerox. |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
Virusake |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 26 September 06 ![]() |
Din contra, trebuia sa le dai lor o copie xerox si sa pastrezi tu originalul. Tot cu BRD am rezolvat si eu dar chiar ei mi-au cerut o copie xerox pe care am trimis-o prin fax la ei...
|
--------------------
Dacia
Nova
1997 1.6
|
|
Mich@el |
![]()
|
cand depinzi de ei nu prea esti in masura sa le pui conditii celor de la BRD.
poate acum s-au schimbat treburile,dar in 2005 asa mergea treaba... sorry de off-topic. |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(MEZZO 61 @ 6 May 2008, 15:41) a cumparat de la magazinul dacia de pe mihai bravu : filtru aer - 55,38 ron filtru ulei ulei - 35,72 ron ulei dacia 5w 30 -103,75 - la recomandarea vanzatoarei ca e mai bun si mai scump decat elf pus anul trecut . manopera a fost scriu exact formularea :timp 1,70 / tarif orar 39,92 si inseamna 67,86 asta fara tva 1. preturile sunt uriase 2. mi-e greu sa cred ca dacia oil e mai bun ca elf. in cel mai bun caz sunt la fel. 3. in legatura cu timpul... sunt niste normative. la mine de ex mecanicul a verificat tot la sange ca la carte, s-a mai scarpinat, s-a mai invartit si s-au facut vreo 2h jumate si tot 1,7 ore m-au taxat. This post has been edited by tkx: 8 May 2008, 19:37 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
zica40 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 9 July 07 ![]() |
Azi am facut rev. la 2 ani ( cu ...11.810 Km ), la Sicaro Brasov. Manopera: 1 h- 65 RON; piese de la ei (garantie extinsa la 3 ani): lichid racire, 1 L- 21,5 RON; filtru ulei- 26 RON; filtru de aer - 41,5 RON; garnitura- 6 RON; ulei EVOL5W40, 3 L- 88,5 RON (am cerut eu ulei 5W40). Total: 298 RON. Timp de lucru: 45 min. Verificat placute de frana, nivel lichide ( completat antigel), lumini, pus un clips de mentinere lipsa. Avand in vedere ca am fost lasat sa asist si eu la revizie, sunt multumit. Insa, e loc de mai bine.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus 1.4 MPI
- BV .. ...
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Nu cred ca e vorba de normativele impuse de Dacia, ci mai mult de service. Normativele acelea se folosesc doar pentru estimarea timpului de lucru.
|
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
gutuie |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 1 October 07 ![]() |
QUOTE(zica40 @ 9 May 2008, 18:59) Azi am facut rev. la 2 ani ( cu ...11.810 Km ), la Sicaro Brasov. Manopera: 1 h- 65 RON; piese de la ei (garantie extinsa la 3 ani): lichid racire, 1 L- 21,5 RON; filtru ulei- 26 RON; filtru de aer - 41,5 RON; garnitura- 6 RON; ulei EVOL5W40, 3 L- 88,5 RON (am cerut eu ulei 5W40). Total: 298 RON. Timp de lucru: 45 min. Verificat placute de frana, nivel lichide ( completat antigel), lumini, pus un clips de mentinere lipsa. Avand in vedere ca am fost lasat sa asist si eu la revizie, sunt multumit. Insa, e loc de mai bine. ![]() Nu ai mentionat nimic de ceara protectoare pe care trebuiau sa ti-o aplice... (Banuiesc ca masina ta a fost fabricata pana la finele anului 2006) "Dacia va realiza o operatiune de service - injectarea suplimentara de ceara protectoare in anumite portiuni ale caroseriei - pentru modelele Logan Berlina produse pana la sfarsitul anului 2006. Dacia cheama in service modelele Logan produse pana in 2007 In urma unor controale de rutina, Dacia a constatat, in cateva cazuri, prezenta unor puncte de oxidare in pasajele rotilor din spate ale anumitor vehicule Logan berlina. Aceste puncte de oxidare localizate sunt legate de patrunderea apei prin pasajele rotilor spate ca urmare a unor operatiuni imperfect realizate in cursul procesului de fabricatie (aplicarea de mastic si/sau pozitionarea unui obturator)." Din cate am aflat de la VC, aceasta operatiune se face automat la revizia anuala, fara sa ceri tu expres acest lucru. |
--------------------
Dacia
Logan
2006, Laureate Plus
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Aiurea se face automat .. astia din BV n-au auzit de asa ceva. Mai bine ar pune cineva pe forum nota aia tehnica despre modul cum se face adaosul de ceara (unde).
|
--------------------
-
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
E cineva in asa hal de cretin incat sa accepte o spoiala cu ceara intr-o zona cu rugina la vedere? Chiar si gratis...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
zica40 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 9 July 07 ![]() |
Azi am facut ITP la SC ASV AUTO SRL Ghimbav-BV, in conditiile in care cu doar 7 zile inainte am facut revizia tehnica periodica la doi ani la concurenta, SC SICARO SRL Brasov ( nu am putut face si ITP la aceeasi data cu revizia, intru-cat inspectorul ITP se afla in CO). Stupoare, Laureat Plus, fabricat in mai 2006( 11.892 Km parcursi) este RESPINS la inspectia tehnica, pentru:" pierderi ulei la distributie". Cei de la ASV nu isi explica cum la cele doua revizii periodice, efectuate la SC SICARO SRL Brasov nu s-a observat aceasta ( de la revizie la ITP am mai parcurs cca 79 Km, in oras), probabil pentru ca am ...garantie extinsa :huh:MAGARII! Daca faceam ITP tot la SICARO BV, se mai constata acest neajuns
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus 1.4 MPI
- BV .. ...
|
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Ajuns si noi cu Loganelul la respectabila varsta de 2 anisori, varsta la care am si sarbatorit cu o revizie de 30000 km, facuta de fapt la 29215 km. din cauza de plecari curande pe alte meleaguri.
-Piesele necesare le-am adunat incepand de acum cateva luni, acestea au fost cam asa' 1 Bidon Ulei Elf Excel.10W40, aprox. 110-120 ron 1 buc.Filtru Ulei-35,72 ron Filtru Aer-55,39 Placute Frana-210 Ron Bujii-96 ron Toate Piese de origine cumparate de la mag. de pe Mihai Bravu. -Facut un pic liber asta vineri si am dat fuga la AMG-Pantelimon, eu mereu am fost tratat aici frumos, fara programare. -Am intrat in service cu masina la ora 13 si la 13.50 eram deja in drum spre casa, foarte curat s-a lucrat si la propriu si la figurat. -Am platit manopera doar pentru sch.uleiul si cele 2 filtre(aer-ulei)=96 ron Atentie sef atelier si mecanic=50ron Stampilat cartea de service. Nu a comentat nimeni de ulei sau altceva, aveam un set nou de stergatoare in portbagaj si s-au oferit tot ei de le-au montat, nu ca mie mi-ar fi cazut mana, dar super draguti, i-am laudat cam mult...nu lucrez acolo pe onoarea mea -Placutele chiar nu ma mai tineau, desi nu dadeau semne, pun o poza sa vada lumea cum am ajuns cu placutele originale la 29215 km. Bafta la toata lumea si conduceti prudent Attached thumbnail(s) DSC01409.JPG ( Size: 208.42k ) Number of downloads: 599 DSC01408.JPG ( Size: 231.66k ) Number of downloads: 605 |
--------------------
Renault
Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP.
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
ionutz72 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 19 October 07 From: Brasov ![]() |
Ambiance 1,4 cumparata in februarie 2005,cu 29500km la bord, in carte scrie revizie la 30k km sau 2 ani.
Intrebare:pot face a doua revizie acum, sau trebuia sa o fac in februarie? Cum se interpreteaza "sau" ala? Thx. |
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
in februarie. dar februarie 2007
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
Marso |
![]()
|
![]() ***Membru*** Group: Members Posts: 547 Joined: 1 September 06 From: Bu***esti ![]() |
prin "sau" ala se intelege ca faci revizia la reperul care il atingi mai repede... daca atingi limita de km (30k km) in mai putin de 2 ani te duci si faci revizia... daca de ex. ai doar 23k km dar s'au facut 2 ani recomandat ar fi sa te duci la revizie... sper k m'am facut inteles
![]() LE: normal ar fi trebuit sa faci a2a revizie la 2 ani...adica in februarie anul trecut ![]() This post has been edited by Marso: 19 May 2008, 08:22 |
--------------------
Logan
Laureate 1.6 MPI
2006 Gri Perla + GPL Renault Megane Privilege 1.6 16V Bleu
MCV Laureate 1.5 DCI 2007 Gri Platine |
|
ionutz72 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 19 October 07 From: Brasov ![]() |
Mda...e clar.Cam ce implica asta acum? Am pierdut garantia la tabla? Ca alta garantie nu mai am...Oricum ma duc sa o fac pt 30k.As putea sa o fac acum si intr-un service neagrementat de dacia,daca ma gandesc bine,nu?
Last edit:masina a fost a socrilor,ar fi trebuit sa o faca ei anul trecut,pt 2ani,si eu acum pt 3ani...Singura problema reala acum e ca am vestita rugina in portbagaj...Nu mai am sanse sa o rexolv pe garantie? This post has been edited by ionutz72: 19 May 2008, 08:47 |
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
Pioul |
![]()
|
![]() [IrefutabiluL] Group: Members Posts: 215 Joined: 14 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Meridian Vest - Militari
fara programare (29.500 km - 1an,6luni) 1. ulei castrol gtx 5l - 250 2. bujii - 83 3. filtru aer - 48 4. filtru ulei - 26 5. placute - 181 6. manopera - 186 (3.8 ore) - acum vad ca m-au ars la greu aici...ma duc maine si le dau cu factura in cap... total= 774 Ron vorbeam cu "mecanicul" care mi-a facut revizia si mi-a zis ca puteam sa vin cu placutele mele si nu le mai trecea pe factura....asa ca bagati la cap cei care inca n-ati facut a-2-a revizie...iesiti mai bine |
--------------------
Prestige™
1.6
16v
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Am mai facut si eu azi o revizie la "off-roader-ul" meu
![]() Revizie logan MPI 92 Ulei 54.15 Filtru Ulei 22.2 Garnitura 5.88 Filtru aer 40.33 Total : 214.56, 255.32 cu TVA. A facut tot ce scria in carnetul de intretinere. Eu am lasat masina acolo pentru schimabarea spoilerului fata si mi-au spus ca cei de la tinichigerie se vor ocupa si de Ots-ul pentru rugina. A trebuit schimbat si bratul inferior dreapta deoarece avea joc in pivot si se auzea destul de tare la denivelari, 244 lei cu tot cu montaj si Tva. Oare nu se putea schimba doar pivotul ? This post has been edited by Shush: 16 Jun 2008, 12:11 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Ba da dar este mai usor asa si ies si mai multi bani...si mai trebuie un meserias si o presa..
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:32 |