Acul ce indica viteza se "prabuseste"
![]() ![]() ![]() |
Acul ce indica viteza se "prabuseste"
ergo |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 20 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster 1,5 DCI 4x4
2020
- B32MNZ
|
|||
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Am patit si eu pe masina din semnatura, doar ca nu cadea pana la zero ci doar 2-3 liniute. L-am observat doar cand am mers pe autostrada si se intampla destul de rar, la un drum Buc - CT de exemplu l-am vazut doar o singura data.
|
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Ai schimbat cumva casetofonul?
|
--------------------
.
.
.
|
|
ergo |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster 1,5 DCI 4x4
2020
- B32MNZ
|
|
by_pilu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 956 Joined: 5 January 12 From: Bucuresti - Tg'Jiu ![]() |
sonda de kilometraj .. vine pe cutie ca un pix, e ceva de plastic acolo un cap patrat care s-a rotunjit .. ma suni daca vrei detalii sau daca crezi ca te pot ajuta 0769 66 27 26
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala 1.4 Mpi 2003
- GJ 77 P I L http://www.daciaclub.ro/index.php?act=ST&f=126&t=250485&st=0#entry3731185 frantzuzoaicele 70' / 72' ..70 GON / 07 GON |
|
roland |
![]()
|
QUOTE(ergo @ 6 Mar 2013, 14:20) Nu l-am schimbat, este cel original. Dar l-am scos odata din locasul lui, deoarece cel mic a bagat o moneda in trapa CD-ului. Dar asta a fost cu cateva luni in urma... Prin mufa casetofonului trece firul de la computer care indica viteza. Daca ceva nu face bine contact acolo, nu ai semnal de viteza la computerul de bord, implicit la vitezometru. QUOTE(by_pilu @ 6 Mar 2013, 14:24) sonda de kilometraj .. vine pe cutie ca un pix, e ceva de plastic acolo un cap patrat care s-a rotunjit .. ma suni daca vrei detalii sau daca crezi ca te pot ajuta 0769 66 27 26 La Logan senzorul nu cpteaza informatia de la un magnet? Si transmite mai departe impulsuri? |
--------------------
.
.
.
|
|
by_pilu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 956 Joined: 5 January 12 From: Bucuresti - Tg'Jiu ![]() |
eu zic ca e la fel ca la slz
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala 1.4 Mpi 2003
- GJ 77 P I L http://www.daciaclub.ro/index.php?act=ST&f=126&t=250485&st=0#entry3731185 frantzuzoaicele 70' / 72' ..70 GON / 07 GON |
|
roland |
![]()
|
Daca-mi poti te rog raspunde la intrebare, pls. Ca e la fel ca la Solenza nu-mi spune nimic, pentru ca nu stiu cum e la Solenza. Mersi.
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
ergo |
![]()
|
Aseara am avut un drum de cca 15 km. A indicat normal vreo 5-6 km, apoi a cazut la 0 si asa a ramas pana am oprit masina.
Azi dimineata, cca 20 km, a indicat normal tot drumul. Nu ma pricep, dar banuiesc un contact imperfect undeva ? Multumesc pentru raspunsurile de pana acum. |
--------------------
Dacia
Duster 1,5 DCI 4x4
2020
- B32MNZ
|
|
roland |
![]()
|
Nu incerci totusi mufa din spatele casetofonului (sau cd player, whatever)? Vezi daca nu sunt probleme la ea.
La fel, poti arunca un ochi pe mufa care intra in senzorul de viteza de pe cutie, sa nu fie partial iesita, contacte oxidate, ceva... Daca nici una nici alta... atunci te poti gandi la senzor. |
--------------------
.
.
.
|
|
evghenin26 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 29 April 08 From: Deva ![]() |
eu am patit la Solenza asa, dar la mine s-a remediat cu firul de la masa, care nu facea bine contact, firul fiind cel de pe suport baterie, dupa ce l-am curatat si-a revenit si nu a mai facut deloc.
|
--------------------
Dacia
Logan
2017 Prestige SL Plus
- HD26LEA
|
|
celebris |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 12 July 05 ![]() |
In primul rand senzorul de viteza de la solenza este identic cu cel de logan, difera doar mufa. Caderile acului indica un contact imperfect care de cele mai multe ori este in electronica senzorului(de fapt chiar pini mufei au lipituri reci). Se taie senzorul, se refac lipiturile, se lipeste senzorul si merge brici. Le-am reparat si la solenza si la Logan.
Daca cineva doreste ajutor in Buc. 0735565174 Razvan |
--------------------
dacia
solenza
- B42CTH
|
|
roland |
![]()
|
Celebris, poti te rog detalia cum functioneaza senzorul? Cum spuneam mai sus, ca e identic ca la Solenza nu spune nimic. Ma gandesc ca e pe principiu magnetic, nu are parti in miscare, nu?
Multumesc. |
--------------------
.
.
.
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
senzoru este de fapt o bobina, si aia daca are un contact imperfect sau e intrerupta nu mai citeste nimic , eu tot pe un contact imperfect merg
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
razvan_3asy |
![]()
|
![]() membru cu permis :D Group: Members Posts: 569 Joined: 3 August 06 ![]() |
Si la mine mai face asa...cade 2-3 liniute si pe urma revine, bine macar ca nu se opreste motoru in mers
![]() Am zis ca sunt ametit si ca nu vad bine, mi s-a parut ciudat, ma bucur sa citesc ca mai are si altcineva problema asta, nu o luati in nume de rau ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Laureate 1.4 benzina :X B-50-HCR
|
|
alix_0_2 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 5 April 07 ![]() |
Si la supernova patesc la fel, de obicei dupa ce alimentez,dar isi revine..m-am obisnuit sa ma tina in suspans
|
--------------------
DACIA
Break full / ex SuperNova Europa cheala
2001
|
|
celebris |
![]()
|
Senzorul se bazeaza ca principiu de functionare pe un traductor Hall, adica un mic magnet invartit de cutia de viteze, care genereaza impulsuri electrice, care sunt numarate si astfel sti cam ce viteza ai( explicatia este la nivel de principiu). Iar pentru supernova cred ca exista(dar nu sunt f sigur) cablu de kilometraj, nu este electronic ca la solenza, logan, pentru ca bordul este mecanic.
This post has been edited by celebris: 14 Mar 2013, 13:51 |
--------------------
dacia
solenza
- B42CTH
|
|
ergo |
![]()
|
Buna dimineata si multumesc tuturor pentru raspunsuri.
De la ultimul meu mesaj n-a mai facut figuri, merge normal. Urmaresc problema, sper sa nu mai faca... Oricum, loganu' e masina tare, se autorepara, precum Christine... ![]() |
--------------------
Dacia
Duster 1,5 DCI 4x4
2020
- B32MNZ
|
|
celebris |
![]()
|
Stai linistit. O sa mai faca pana nu o sa mai mearga de tot. Nu vreau sa te dezamagesc, dar acolo exista un contact imperfect.
![]() |
--------------------
dacia
solenza
- B42CTH
|
|
shake |
![]()
|
![]() Crap Group: Members Posts: 1.589 Joined: 11 August 06 From: Bucuresti , Militari Squad ![]() |
Exact, v-a trebui sa-l scoti, sa-l tai cu cutterul, pui pistolul pe el unde are contact imperfect, il lipesti la loc si-l infigi in cutie, si v-a merge perfect !
![]() Daca imi aduc bine aminte cel de la SLZ are alta mufa comparativ cu Loganu, insa merg perfect daca schimb si mufele intre ele. This post has been edited by shake: 20 Mar 2013, 13:08 |
--------------------
D
S
2003 Montez kit Xenon (Bucuresti).
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Undeva exista un contact imperfect, probabil la masa. Mi-a facut si mie figura, de 2-3 ori, dar ambele ace dintr-o data, ca si cand bordul nu mai era alimentat.
Curios, dar dupa ce am desfacut bordul ca sa schimb ledurile si acele nu a mai facut. De-aia zic ca e mare sansa sa fie un contact imperfect. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Am si eu aceeasi problema, dar mie imi pica si turometrul. Daca scot senzorul acela de pe cutia de viteze si dau cu spray de contacte am sanse sa se rezolve? Daca nu, care masa sa o verific?
Dar am vazut ca se intampla destul de rar problema. This post has been edited by bogdan_dsn: 20 Mar 2013, 17:02 |
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
shake |
![]()
|
![]() Crap Group: Members Posts: 1.589 Joined: 11 August 06 From: Bucuresti , Militari Squad ![]() |
Stai asa ca intri in alte detalii daca iti pica si km si turometru, senzorul din cutie e bun, insa nu iti face masa firu de la bord. , Deci trebuie demontat bordul ! si curatat contactele
|
--------------------
D
S
2003 Montez kit Xenon (Bucuresti).
|
|
bogdan_dsn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Deci zici ca daca dau jos tabloul de bord si dau cu spray de contacte pe cele 2 mufe pot scapa de problema? Sau pot dubla masa cumva?
This post has been edited by bogdan_dsn: 25 Mar 2013, 14:16 |
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|
ergo |
![]()
|
Salut tuturor.
Am rezolvat in cele din urma problema - devenise prea enervant. Am schimbat captorul de viteza. Piesa am luat-o de la cineva de aici de pe forum, pret 60 RON aftermarket. Intrebasem si la o reprezentanta (Adras) si mi-au cerut...190 RON !!! |
--------------------
Dacia
Duster 1,5 DCI 4x4
2020
- B32MNZ
|
|
rusugxg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 28 November 06 From: Iasi ![]() |
Defectiunea senzorului de viteza poate aprinde martorul "check engine" (ala cu motorasul) din bord?
Am mers cca 100 Km fara vitezometru si apoi s-a aprins acel martor. Ulterior vitezometrul isi mai revine temporar, dar martorul ramane aprins. |
--------------------
Dacia, Ford
Logan, Focus
2006-Ambition 1.6.MPI, 2020
|
|
emilab |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 26 January 06 ![]() |
Am patit acelasi lucru. S-a schimbat senzorul ,s-a sters eroarea din calculator si totul a fost ok.
Explicatia pt aprinderea martorului a celor de la service - reprezentanta a fost ca se inregistra un consum f mare de carburant (km nu erau inregistrati dar se inregistra consumul de carburant si prin calcul crestea f mult consumul mediu) |
--------------------
logan
logan
- ab 30 dpd
|
|
cd06 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 11 October 14 ![]() |
Exact ce a facut emilab am facut si eu.
|
--------------------
none
none
2014
|
|
bae |
![]()
|
Re-member Group: Members Posts: 288 Joined: 4 June 05 From: Bucharest ![]() |
Din cate vad tu ai cam avut toate problemele pe care le semnaleaza altii. Sau vrei doar sa acumulezi postari?
This post has been edited by bae: 11 Oct 2014, 13:14 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:43 |