Aditivare combustibil OMV, Pentru o informare corecta!!!
![]() ![]() ![]() |
Aditivare combustibil OMV, Pentru o informare corecta!!!
cbogdy |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 23 January 06 ![]() |
Attached thumbnail(s) 15062007075.jpg ( Size: 169.34k ) Number of downloads: 346 15062007076.jpg ( Size: 162.37k ) Number of downloads: 289 15062007077.jpg ( Size: 156.36k ) Number of downloads: 273 |
||
--------------------
Dacia
Logan
2006-1.5DCi65Cp berlina, 2009-1.5DCi85Cp MCV
- HD***** tot HD*****
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Ok, dar ce legatura are cu Loganu ?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Nu ai inteles nimic .....era combustibil Logan
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
c-tin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 1 April 06 ![]() |
combustibilul din cisterna are sigur legatura cu loganu'
|
--------------------
dacia
berlina1310
- is 03 cts LOGAN ABS PLUS 1.6
|
|
cbogdy |
![]()
|
Poate nu am postat cu cea mai mare exactitate la DIVERSE Logan
Dar eu avand Logan care merge cu combustibil OMV in general, am zis ca poate este ok. Si mai ales ca am vazut pe topicuri tot felul de pareri referitor la aditivare, transport... etc. (nu numai pe daciaclub) Acum avem si dovezi, nu, numai povesti "vazute" sau transmise de la prieten la prieten ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
- HD***** tot HD*****
|
|
c-tin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 1 April 06 ![]() |
oricum ai surprins ceva nasol tare daca te gandesti la motoarele noastre
|
--------------------
dacia
berlina1310
- is 03 cts LOGAN ABS PLUS 1.6
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
cica aditivarea asta ar fi o practica normala
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
Eu in legatura cu aditivarea asta am auzit o minciuna de mi-a cazut fata. Am un prieten care lucreaza la ROMPETROL si intr-o seara am vazut aceasi faza , si l-am intrebat ce face nenea sus pe cisterna?
![]() Dupa vreo 30 de secunde de tacere din partea lui am primit un raspuns pe care parea foarte sigur. Citez : ``Aaaa , pai pe drum se evapora din benzina si ca sa nu iasa cu minus la stoc sa nu dea eroare softu nostru completeaza cu benzina care i se da in bidoane de la rafinarie`` si eu i-am raspuns : ![]() ![]() ![]() This post has been edited by sonykel: 15 Jun 2007, 17:26 |
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
aha...deci ala fura un bidon de benzina din cisterna si apoi baga pipi de bufnita sa nu iasa minus....sau cel mai probabil APA !
![]() |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
nu domne nu ce naibi.
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
Logan MCV
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
SE FURA
![]() |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
cbogdy |
![]()
|
Eu tind sa cred ca punea aditiv.
Era ceva de culoare inchisa, un lichid maroniu. De obicei motorina sau benzina este deschisa la culoare. Mie personal mi s-a parut ca cele doua "canistre" de plastic erau sigilate. Pentru ca, la a doua s-a chinuit un pic pana a desfacut-o, cam ca la o sticla de apa plata de 5 litrii la care inelul de sigiliu cedeaza mai greu. 15 Jun 2007, 21:12: Daca va uitati in primele doua poze, se vede in dreapta tipului, stanga cum ne uitam noi, un pic din bidonul 2 care nu era deschis. Se vede ca este ceva maroniu in el si mai are unul si in partea de jos a cisternei, acolo unde este deschis chepengul de sub cisterna. This post has been edited by cbogdy: 15 Jun 2007, 21:12 |
--------------------
Dacia
Logan
- HD***** tot HD*****
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
![]() Pasionat Group: Members Posts: 2.140 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Domnilor...Credeti ca aditivarea se face in fata benzinariei cu bidonul ?????!!!! Ca un nene se urca pe cisterna, desface sigiliul si toarna dintr-o canistra de "aditiv" asa, la ochi, cam cat crede el ca e nevoie ???!!!
![]() ![]() |
--------------------
-
-
- "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu toarna la ochi, toarna o canistra intreaga la unul din tancurile de 5000 l ale cinsternei. Ce-ai vrea, sa poarte halat alb si sa puna 5 ml de aditiv cu biureta?
Nu mai comentati aiurea, ca cinsterna circula cu sigiliu de la rafinarie/depozit pana la benzinarie. This post has been edited by einstein1984: 16 Jun 2007, 09:23 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
icss |
![]()
|
Nu sunt inginer auto. Doar imi dau cu parerea. Group: Members Posts: 37 Joined: 25 May 07 From: Constanta ![]() |
Bine, bine, si daca asa s-ar face aditivarea..... ar fi trebuit totusi sa o faca inainte sa plece de la destinatie, ca sa se-amestece bine pe drum...
![]() |
--------------------
Logan
dCi 1.5
25.05.2007 Ambition
|
|
sonykel |
![]()
|
Ptr amestecare se mai fac 2-3ture de benzinarie , daca va uitati in poze scrie acolo pe eticheta la instructiuni...
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si excursia pe care o face carburantul din cisterna in rezervorul subteran nu ajuta la amestecare? Oricum, un aditiv bun trebuie sa fie miscibil in carburant.
This post has been edited by einstein1984: 16 Jun 2007, 10:08 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
sonykel |
![]()
|
Azi in fata blocului ``mecanicoshii`` lucrau pe la dacii si ca vecini ne-am bagat in vorba la o berica. Am aflat o noua ipoteza. Solutia aia ar fi o solutie de decantare , care se pune in cisterna dupa ce a ajuns la destinatie. Dar nici aceasta nu mi-se pare valabila ptr ca stiu ca ``robinetu`` e in partea de jos a cisternei, sau ma insel?
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
BoomPunk |
![]()
|
![]() Membru fara respect ptr lege si ``organ``! Group: Members Posts: 637 Joined: 20 March 06 From: Bucharest ![]() |
Stati linistiti.Am lucrat la un OMV ptr. vreo 6 luni,era aditiv ce punea ala acolo,nu completa cu ``pipi de bufnita`` cum a zis cineva.Si referitor la furat,sa stiti ca se poate fura linistit din cisterne,au tot timpul pe plus 2-300 de litri,asa le ramane ptr. ca asa sunt construite cisternele alea,sunt compartimentate,au un sistem computerizat de contorizare,dar se tine sema de condns,de evaporare si au tot timpul o ``perna de compensare``,ca sa nu dea erori cand alimenteaza statia.In mod normal,benzina vine aditivata de la rafinarie,daqr evaporandu-se dupa ceva drum mai lung,mai ales aditivul,mai completeaza la fata locului.
|
--------------------
Dacia
de calcat
Zepter
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
oare s-o amesteca bine aditivu ala si o pune suficient??? ca totusi pune cam 10 l la o cisterna de cateva tone
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
cbogdy |
![]()
|
20l
avea doua bidoane de 10 si le-a turnat pe amandoua in acel compartiment. |
--------------------
Dacia
Logan
- HD***** tot HD*****
|
|
ady85btz |
![]()
|
tot mi se pare putin.un 50l era rezonabil
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
sonykel |
![]()
|
Facea doar o completare de aditivi , ptr ca aditivul e mai volatil...
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
Ala fura de zor,aditivarea se face in depozite,si nu se face dupa ochi,exista cantitati exacte de aditiv care se toarna in combustibil,nicidecum in stati de carburanti asa dupa ochi
|
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Ai dumneata studii superioare in domeniul petrochimiei de stii exact in ce proportii se regaseste aditivul in carburant? Exista si chestii care se adauga in cantitati de genul 200 ppm (parti per milion).
This post has been edited by einstein1984: 16 Jun 2007, 22:03 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Parca am vazut ca avea nenea ala si un linguroi la cingatoare.
Cum sa se evapore benzina pe drum ? Cat se evapora la o cisterna ? 10 litri ? un plin de logan ? Haide domnule ... prea e cusuta cu ata alba. |
--------------------
-
-
-
|
|
sonykel |
![]()
|
da corect avea si un linguroi sa deguste ``ciorba``
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
ady85btz |
![]()
|
sau mai bine o degusta cu un bat de chibrit
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
funstation |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 22 May 07 ![]() |
am lucrat intr-un peco.
cand ajungea cisterna benzina fara plumb era aditivata. aditiv 2+2, culoarea rosie. aditivarea se facea turnand 1/2 din bidon de 20l in cinsterna. niciodata cisterna nu vine incarcata cu 5000 fix litrii. intotdeauna vine incarcata pana peste inel. are sigiliu la compartimente si la evacuare. partea interesanta e cand pe factura ai 4800l si a doua zi dupa alimentare ai pe plus un 50-100 litrii de benzina ![]() btw.... cand soferul de pe cisterna fura, fura de la statia de desfacere. nu va fura pe voi ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza Clima @ 87K km
2003
- B 95 SFB
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Poate ne spui si noua ce sunt litrii astia. Nu-i asa ca nu ti-au trebuit cine stie ce studii la angajare?
![]() This post has been edited by Sony: 17 Jun 2007, 12:26 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:19 |