DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Aer in instalatia de racire, Dupa schimbarea garniturii

zax
post 17 Apr 2006, 11:52
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Salut!
Mi s-a ars garnitura de la chiulasa; consecinta: motorul se supraincalzea (ajungea aproape de rosu dupa care temperatura scadea brusc), aveam apa in ulei (spume in capacul de la culbutori) iar cand opream motorul se auzeau bolboroseli in vasul de expansiune. Am fost la service si am schimbat garnitura. Acum 3-4 zile. N-am apucat sa fac nici 50 de km. Temperatura nu mai urca, acul intepeneste orizontal dar am in continuare spuma in capacul chiulasei si aer in instalatie. Ce-i drept nu bolboroseste dar daca apas pe furtunul cu termostatul da ceva aer in vas. Prima oara cand am observat capacul vasului era stans (de obicei merg cu el slab) si cand l-am desfacut a dat o bula. L-am sunat atunci pe mecanic si a zis ca o bula nu-i nimic. Astept cateva pareri ca sa stiu cam cum sa ii iau rudele decedate.
De retinut ca imi curge si robinetul de la calorifer. Oare sa traga aer pe acolo?

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dyda
post 17 Apr 2006, 12:27
Post #2

Membru autentic

QUOTE(zax @ 17 Apr 2006, 11:52)
Salut!

De retinut ca imi curge si robinetul de la calorifer. Oare sa traga aer pe acolo?
*

Pai aproape ca ti-ai raspuns singur despre cauza, ce trebuie adaugat, te apuci mataluta singur si verifici fiecare colier de stringere de la sistemul de racire ( de la fiecare furtun), posibil sa fi scapat unul nestrins

--------------------
Kox
+
zax
post 17 Apr 2006, 12:38
Post #3

Membru autentic

QUOTE(Dyda @ 17 Apr 2006, 15:27)
te apuci mataluta singur si verifici fiecare colier de stringere de la sistemul de racire ( de la fiecare furtun), posibil sa fi scapat unul nestrins
*

O sa o incerc si pe asta dar nivelul in vas nu scade (cel putin nu vizibil). Robinetul e un pic umed deasupra iar cand apas pe furtun se ridica pargia de actionare.
Cobor acum sa vad daca gasec si altceva si revin charge.gif

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
+
Zaheiu
post 17 Apr 2006, 13:02
Post #4

Membru autentic

Cand iti baga apa in ulei te-ai uitat cum arata uleiul pe joja? Unii zic ca se albeste, altii ca arata a cacao cu lapte. La tine cum era?

--------------------
Dacia Nova chioara - vl02jcr
+
bertro
post 17 Apr 2006, 13:20
Post #5

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

zax, inspecteaza bine fiecare furtun, colier, etc. daca zici ca robinetul de la calorifer nu mai etanseaza, clar ca si ala e un loc pe unde poate intra aer, chiar daca nu iese lichid. si eu ma trezeam intr-o vreme mereu cu aer in circuit. asta pana am luat la strans toate colierele si am descoperit unul care nu tinea bine. dupa ce l-am strans calumea si am aerisit n-am mai avut probleme. deci pe acolo intra aer, desi lichid nu curgea deloc.

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
zax
post 17 Apr 2006, 14:07
Post #6

Membru autentic

QUOTE(Zaheiu @ 17 Apr 2006, 16:02)
Cand iti baga apa in ulei te-ai uitat cum arata uleiul pe joja? Unii zic ca se albeste, altii ca arata a cacao cu lapte. La tine cum era?
*

Uleiul e negru, chiar prea negru avand in vedere ca abia e schimbat. Totusi nu pare sa aiba apa. Doar ca are spume in capac. E adevarat ca putea sa mai aiba ceva apa ramasa ca uleiul a fost schimbat repede si o mai fi ramas ceva in instalatie. O sa verific si instalatia de racire si o sa schimb si robinetul ala. o sa-l mai sun odata pe mecanic sa vad el ce zice. Stie de robinet ca el mi l-a aratat.

This post has been edited by zax: 17 Apr 2006, 19:26

--------------------
+
Zaheiu
post 17 Apr 2006, 14:09
Post #7

Membru autentic

Ma refeream la aspectul uleiului inainte de schimbarea garniturii. Banuiesc si la mine o problema asemanatoare.

--------------------
Dacia Nova chioara - vl02jcr
+
zax
post 17 Apr 2006, 19:31
Post #8

Membru autentic

QUOTE(Zaheiu @ 17 Apr 2006, 17:09)
Ma refeream la aspectul uleiului inainte de schimbarea garniturii. Banuiesc si la mine o problema asemanatoare.
*

Sincer m-am uitat doar o data si nu foarte atent. Parea parca un pic mai subtire dar la culoare era negru. Nu mi s-a aparut nimic schimbat la culoare. Spuma din capac este maronie, un fel de cacao cu lapte. La joja nu m-am uitat prea atent pentru ca auzind-o cum bolboroseste si vazand spoma din capac am fost sigur ca e arsa garnitura si ca am apa in ulei. Mai ales ca se si incingea...

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 08:55
Forum Renault