Am un por in cauciuc
![]() ![]() ![]() |
Am un por in cauciuc
andu911 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Poate ai janta indoita sau lovita si scapa pe acolo.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Baga un spray in ea !
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
cumpara din cora sau la oricare magazin de piese si accesorii auto un spray de vulcanizat (are un tub de pvc si la capat un stut care se infileteaza pe valva) se desumfla cauciucul pana aproape sa ramana pe janta si apoi se ingecteaza cam jumate de flacon dupa care se umfla cauciucul si se ruleaza cu el cativa km ca sa se plimbe substanta aia pe toata suprafata
eu am avut la dacia veche o problema de genul asta si am rezolvat cu un spray deasta. |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
STEF99PRU |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 6 September 06 From: Bucuresti ![]() |
asa am patit si eu pana la urma am bagat spuma si nu am ami avut treaba dar cand am fost sa il schimb de la spuma a ruginit putin jeanta
![]() |
--------------------
DACIA
DACIA1310
1987 BERLINA
- B-01-SBY
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ai grija cu substanta aia anti-pana, ca de la vreo 100 km/h in sus o sa ai vibratii transmise in volan (chiar cu rotile perfect echilibrate). Spuma aia e facuta pentru camioane ,nu e prea indicat sa o folosesti la turisme.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
pai dupa aia nu se poate da jos cauciucu si curata excesul de spuma ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 1 Dec 2006, 17:37) Ai grija cu substanta aia anti-pana, ca de la vreo 100 km/h in sus o sa ai vibratii transmise in volan (chiar cu rotile perfect echilibrate). Spuma aia e facuta pentru camioane ,nu e prea indicat sa o folosesti la turisme. cine ti-a spus gogomania asta eu am avut la dacia cealalta si nu aveam nici o vibratie,trepidatie daca bagai inauntrul cauciucului 1 litru de solutie inteleg dar din acel spray bagi 150 de Ml de solutie iar in timpul mersului se uniformizeaza pe toata suprafata cauciucului datorita fortei centrifuge (ai auzit sper la orele de fizica) pentru a testa ia un cauciuc fara janta toarna un pahar de apa in el si dal dadura sa vezi cum face apa aia in el. |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nea Giurisci, am vazut rezultatele unor masuratori de vibratii facute pe fuzeta si coloana de directie a unei nubira, fara spuma antipana si cu diferite cantitati de spuma in anvelope Goodyear noi noute si echilibrate. De la 120 km/h in sus amplitudinea vibratiilor crestea ingrijorator (in varianta cu solutie antipana), si mai apareau si vreo 2 rezonante dubioase. Asa ca nu-mi compara tu mie vascozitatea apei cu a lichidului ala .
P.S . Testul ale carui rezultate le-am vazut a fost platit de producatorul roman al unei spume antipana. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
testul facut unde? in laborator sau pe drumuri publice ,autostrazi
|
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Pe autostrada, ca standul cu rulouri de la Danubiana e istorie. Dar testul a fost facut cu accelerometre Bruel&Kjaer si sistem de achizitie de date National Instruments.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
acuma nu stiu ce sa zic dar ideal era sa se fi facut pe un stant ca asa pe drum(autostrada ) sunt alti factori.
ideea e ca(virgula)chiar daca bagi o jumate de spray antipana la drumurile noastre nu o sa faci niciodata performanta si nu o sa mergi cu viteza asa de mare incat sa iti sara volanu in freza.eu unul prefer sa am asa ceva in roti si sa merg pana la 120 la ora(viteza mea de croaziera) dar chiar daca se inteapa o roata cu un cui sau ceva sa merg in continuare fara sa mai ma opresc sa schimb roata. probabil nu este indicat cum zici tu la viteze mari ca apar trepidatii dar la cei care vor performanta si au unde sa alerge cu masinile |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Oricum, vibratiile alea nu-ti rup roata in doua, dar nici prea placute nu sunt. Cat priveste cuiul din anvelopa, daca intra si-l lasi acolo, poti sa mergi mult si bine pana afli de el, ca anvelopa nu se dezumfla. In schimb, daca-l pierzi, e grav.
Exista si alternativa, kitul antipana cu sula si cordon de cauciuc care se baga in gaura (ca la BMW seria 1, kitul cred ca e Schrader). In orice caz, producatorii de anvelope anuleaza garantia la folosirea de spume antipana. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
Salut,
Eu , la vechea mea Dacie am bagat de noua (era un tip la poarta la CNCD Pitesti) solutie preventiva de astupat eventualle gauri, cuie, etc. Nu am mai reusit sa echlibrez cauciucurile nici mort Nu reuseau oamenii aia sa afle unde pun plumbii. Deci.......le-am desfacut si curatat de substanta minune. Poate am avut eu alt ,,miracol,, de substanta si voi nu vb despre asta. Va salut cu respect, Autom |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Pai trebuiau echilibrate inainte sa pui maglavaisul in ele, nu dupa!
Si pe de alta parte, Q.E.D. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
andu911 |
![]()
|
deci cauciucu meu trebuie schimbat, ca in afara de ce spune einstein1984 ca daca bag spuma aia nu se pot echilibra si apar trepidatii, imi infunda si senzorul de presiune de pe janta.
|
--------------------
-
-
-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Pai schimba-l! Siguranta nu e o treaba cu care sa te joci!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
northwood |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 26 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(andu911 @ 3 Dec 2006, 11:51) deci cauciucu meu trebuie schimbat, ca in afara de ce spune einstein1984 ca daca bag spuma aia nu se pot echilibra si apar trepidatii, imi infunda si senzorul de presiune de pe janta. A mai spus cineva mai sus de pierdere de aer prin janta. Am patit si eu asa ceva, am banuit cauciucul, dar pana la urma era janta. Am inlocuit cu janta roatei de rezerva, iar in janta care pierdea aer am pus camera si o tin ca rezerva. |
--------------------
SKARPEA MTB
Galben_Gri
2009 Maxon CM 10 - Midland ML 145
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 05:47 |