DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Antigel Glaceol RX Type D

Maskatu
post 10 Mar 2025, 17:29
Post #1

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

Am o nelămurire...

Pentru completări folosesc clasicul Glaceol RX Type D, ăla verde, de îl puneam și la Super Nova. Cu asta a venit din fabrică, asta i-am pus. L-am schimbat la 4 ani și mai completez uneori, rar dar mai cere.

Problema este că se pare că Dacia a simțit nevoia să schimbe ambalajul și codul...

Dacă până acum am utilizat antigelul Glaceol RX Type D, verde, cu codul 6001 997 196, recent, nu am mai găsit această variantă și am observat că există un nou ambalaj, cu un cod diferit: 7711 949 706.

Acesta este tot Glaceol RX Type D, verde, însă pe fața ambalajului sunt menționate doar codurile de motor B4D și B4A. Pe spatele recipientului scrie că este recomandat pentru automobile fabricate după noiembrie 2001.

Ca să fie treaba treabă au mai inventat și Antigel Albstru... Type E care am inteles ca ar fi pentru mașinile noi.... astea de 1-2 ani.

Ambalajul vechi de Type D Verde...
6001997196_1_500x500_500x500.jpg ( Size: 37.93k ) Number of downloads: 115

Ambalajul nou de Type D Verde....
Captur__de_ecran_2025_03_10_165935.jpg ( Size: 17.93k ) Number of downloads: 116

Si am apucat sa cumpăr Type D Verde ambalajul nou și mai aveam din cel vechi.... poze vechi vs nou....
Imagine_WhatsApp_2025_03_10_la_17.06.40_8baf3779.jpg ( Size: 185.58k ) Number of downloads: 112
Imagine_WhatsApp_2025_03_10_la_17.06.40_32f299e2.jpg ( Size: 339.43k ) Number of downloads: 110

Concluzia. Este Type D ambalajul nou doar pentru cele 2 coduri de motor specificate, sau este același lucru cu Type D ambalajul vechi?

This post has been edited by Maskatu: 10 Mar 2025, 17:34

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 10 Mar 2025, 17:33
Post #2

fan Dacia

Group: Members
From: Bucuresti

vezi pe reno.ro ca am explicat pe acolo de ce a aparut asta si care cum se amesteca.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
bucatzel
post 10 Mar 2025, 20:13
Post #3

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

Type D a fost inlocuit de Type E, care e mai putin otravitor.

Type D v2 asta e pentru vreo niste motoare care nu accepta type E-ul vechi, dar cica nu e bun decat pentru ele, ca nu s-a putut nici sa-l lase cum era Type D (OG)

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
Maskatu
post 11 Mar 2025, 08:34
Post #4

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

QUOTE(einstein1984 @ 10 Mar 2025, 17:33)
vezi pe reno.ro ca am explicat pe acolo de ce a aparut asta si care cum se amesteca.
*

Link?

QUOTE(bucatzel @ 10 Mar 2025, 20:13)
Type D a fost inlocuit de Type E, care e mai putin otravitor.

Type D v2 asta e pentru vreo niste motoare care nu accepta type E-ul vechi, dar cica nu e bun decat pentru ele, ca nu s-a putut nici sa-l lase cum era Type D (OG)
*

Nu exista Type E "vechi". Type E este nou, ca și Type D V2 ăsta....

Am găsit textul acesta pe epiesa...

"Inlocuire Antigel /Lichid de racire Tip D (culoare GALBEN NEON) cu Antigel / Lichid de racire Tip E (culoare ALBASTRU închis)Noul antigel se poate identifica prin intermediul marcajului „RX Tip E” coroborat cu o culoare specifica – albastru.

Reamintim faptul ca antigelul RX tip D, anterior utilizat pentru sistemele de racire ale vehiculelor Dacia ¿i Renault se prezinta în doua variante, ambele având culoarea galben neon:

- Antigel/Lichid de racire RX Tip D vechi utilizat pentru toate motorizarile vehiculelor Dacia si Renault

- Antigel/Lichid de racire RX Tip D Nou utilizat exclusiv pentru motoarele B4D si B4A

Antigelul RX Tip D vechi si antigelul RX Tip D nou (pentru motoarele B4D si B4A) sunt miscibile si interschimbabile. Totusi recomandarea furnizorului si a Ingineriei producatorului este de a înlocui complet lichidul de racire, daca este posibil, respectând preconizarile documenta¿iei tehnice.

Mai jos regasiti criteriile de miscibilitate si interschimbabilitate între antigelul Tip E si antigelul Tip D:

• RX Tip D VECHI cu RX Tip E, se pot amesteca si sunt interschimbabile.

Recomandarea Ingineriei si Furnizorului este sa schimbati complet lichidul de racire.

Daca se face doar completare de lichid, va confirmam ca este compatibil amestecul.

• RX Tip E si RX Tip D NOU (motoare B4A & B4D), NU se pot amesteca si NU sunt interschimbabile.

Utilizarea RX Tip E pentru motoarele B4A si B4D deterioreaza pompa de apa.

Noul Antigel RX Tip D dedicat motoarelor B4A/B4D - 7711949699OE sau 7711949701OE sau 7711949700OE"

Rezumând....

Tip D VECHI, este de culoare galben neon.
Poți să înlocuiești Type D Vechi complet cu RX Tip E (culoare albastru închis), dar recomandarea oficială este să faci un schimb complet al lichidului de răcire, nu doar o completare.
Dacă faci doar o completare, RX Tip E este compatibil cu RX Tip D VECHI și nu va cauza probleme.
RX Tip E NU este compatibil cu RX Tip D NOU, care este destinat motoarelor B4A și B4D. Dacă le amesteci, există riscul de deteriorare a pompei de apă.
Pe scurt, poți folosi RX Tip E, dar cel mai bine ar fi să schimbi complet lichidul de răcire pentru a evita problemele pe termen lung.

Nu înțeleg de ce cretinii au simțit nevoia să scrie pe Type D V2 că se potrivește la toate modelele de după 2001, dacă el acum mai este bun doar pentru 2 amărâte de motoare.

Deci eu acum daca vreau să completez, fie caut Type D Vechi care se pare că nu mai există, fie pun albastru și fac curcubeu. Marketing de rahao, marca Dacia....numai minți luminate acolo.

This post has been edited by Maskatu: 11 Mar 2025, 08:38

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
YRX
post 11 Mar 2025, 09:51
Post #5

Membru autentic

Sau cauti un Type D verde/galben de la alti producatori. Am vazut Motul autocool tip D, Drivemax, Febi etc.
Vezi ce gasesti.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
+
bucatzel
post 11 Mar 2025, 09:54
Post #6

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(Maskatu @ 11 Mar 2025, 08:34)
Nu exista Type E "vechi". Type E este nou, ca și Type D V2 ăsta....
*

Imi cer scuze, vroiam sa scriu Type D vechi.

Amu' ... era mai simplu sa nu ii zica la ala Type D nou, cica mai erau litere prin alfabet

This post has been edited by bucatzel: 11 Mar 2025, 09:56

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
einstein1984
post 11 Mar 2025, 09:59
Post #7

fan Dacia

link https://www.reno.ro/index.php?showtopic=335834&hl=antigel

si chiar aici https://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...6942&hl=antigel

This post has been edited by einstein1984: 11 Mar 2025, 10:40

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
vb88
post 14 Mar 2025, 14:25
Post #8

Membru incepator

Nu stiu cum am reusit ca mi-am blocat contul (Maskatu). Cum pot face sa il restaurez? Primesc eroarea asta cand intru de pe el....

> Board Message
Sorry, an error occurred. If you are unsure on how to use a feature, or don't know why you got this error message, try looking through the help files for more information.

The error returned was:
You do not have permission to view this board

_______
In sectiunea cu probleme tehnice nu pot posta. PLEASE HELP !!!!

This post has been edited by vb88: 14 Mar 2025, 14:26

--------------------
Dacia Logan 2019
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 06:41
Forum Renault