Antigel Glaceol RX Type D
![]() ![]() ![]() |
Antigel Glaceol RX Type D
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
vezi pe reno.ro ca am explicat pe acolo de ce a aparut asta si care cum se amesteca.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Type D a fost inlocuit de Type E, care e mai putin otravitor.
Type D v2 asta e pentru vreo niste motoare care nu accepta type E-ul vechi, dar cica nu e bun decat pentru ele, ca nu s-a putut nici sa-l lase cum era Type D (OG) |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 10 Mar 2025, 17:33) Link? QUOTE(bucatzel @ 10 Mar 2025, 20:13) Type D a fost inlocuit de Type E, care e mai putin otravitor. Type D v2 asta e pentru vreo niste motoare care nu accepta type E-ul vechi, dar cica nu e bun decat pentru ele, ca nu s-a putut nici sa-l lase cum era Type D (OG) Nu exista Type E "vechi". Type E este nou, ca și Type D V2 ăsta.... Am găsit textul acesta pe epiesa... "Inlocuire Antigel /Lichid de racire Tip D (culoare GALBEN NEON) cu Antigel / Lichid de racire Tip E (culoare ALBASTRU închis)Noul antigel se poate identifica prin intermediul marcajului „RX Tip E” coroborat cu o culoare specifica – albastru. Reamintim faptul ca antigelul RX tip D, anterior utilizat pentru sistemele de racire ale vehiculelor Dacia ¿i Renault se prezinta în doua variante, ambele având culoarea galben neon: - Antigel/Lichid de racire RX Tip D vechi utilizat pentru toate motorizarile vehiculelor Dacia si Renault - Antigel/Lichid de racire RX Tip D Nou utilizat exclusiv pentru motoarele B4D si B4A Antigelul RX Tip D vechi si antigelul RX Tip D nou (pentru motoarele B4D si B4A) sunt miscibile si interschimbabile. Totusi recomandarea furnizorului si a Ingineriei producatorului este de a înlocui complet lichidul de racire, daca este posibil, respectând preconizarile documenta¿iei tehnice. Mai jos regasiti criteriile de miscibilitate si interschimbabilitate între antigelul Tip E si antigelul Tip D: • RX Tip D VECHI cu RX Tip E, se pot amesteca si sunt interschimbabile. Recomandarea Ingineriei si Furnizorului este sa schimbati complet lichidul de racire. Daca se face doar completare de lichid, va confirmam ca este compatibil amestecul. • RX Tip E si RX Tip D NOU (motoare B4A & B4D), NU se pot amesteca si NU sunt interschimbabile. Utilizarea RX Tip E pentru motoarele B4A si B4D deterioreaza pompa de apa. Noul Antigel RX Tip D dedicat motoarelor B4A/B4D - 7711949699OE sau 7711949701OE sau 7711949700OE" Rezumând.... Tip D VECHI, este de culoare galben neon. Poți să înlocuiești Type D Vechi complet cu RX Tip E (culoare albastru închis), dar recomandarea oficială este să faci un schimb complet al lichidului de răcire, nu doar o completare. Dacă faci doar o completare, RX Tip E este compatibil cu RX Tip D VECHI și nu va cauza probleme. RX Tip E NU este compatibil cu RX Tip D NOU, care este destinat motoarelor B4A și B4D. Dacă le amesteci, există riscul de deteriorare a pompei de apă. Pe scurt, poți folosi RX Tip E, dar cel mai bine ar fi să schimbi complet lichidul de răcire pentru a evita problemele pe termen lung. Nu înțeleg de ce cretinii au simțit nevoia să scrie pe Type D V2 că se potrivește la toate modelele de după 2001, dacă el acum mai este bun doar pentru 2 amărâte de motoare. Deci eu acum daca vreau să completez, fie caut Type D Vechi care se pare că nu mai există, fie pun albastru și fac curcubeu. Marketing de rahao, marca Dacia....numai minți luminate acolo. This post has been edited by Maskatu: 11 Mar 2025, 08:38 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.045 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Sau cauti un Type D verde/galben de la alti producatori. Am vazut Motul autocool tip D, Drivemax, Febi etc.
Vezi ce gasesti. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
link https://www.reno.ro/index.php?showtopic=335834&hl=antigel
si chiar aici https://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...6942&hl=antigel This post has been edited by einstein1984: 11 Mar 2025, 10:40 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vb88 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 12 March 25 ![]() |
Nu stiu cum am reusit ca mi-am blocat contul (Maskatu). Cum pot face sa il restaurez? Primesc eroarea asta cand intru de pe el....
> Board Message Sorry, an error occurred. If you are unsure on how to use a feature, or don't know why you got this error message, try looking through the help files for more information. The error returned was: You do not have permission to view this board _______ In sectiunea cu probleme tehnice nu pot posta. PLEASE HELP !!!! This post has been edited by vb88: 14 Mar 2025, 14:26 |
--------------------
Dacia
Logan
2019
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 06:41 |