DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bucsa amortizor spate

Adyp
post 3 Oct 2005, 09:30
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am o dacie Solenta Rapsodie cu 42000 Km bord.
De ceva timp am o bataie pe spate stanga ceva gen bucsa uzata am fost prin servis dupa multe cautari au ajuns la concluzia ca e bucsa de sub telescop aia fiind cea mai uzata.
Cand masina e ridicata sus poti sa misti si sa tragi de ce vrei nu suna nimic, bataia apare pe drum denivelat.
Problema e ca cei de la service mi-au zis ca nu se gaseste bucsa respectiva separat doar cu tot cu telescop; se gaseste si ca ar fii o astfel de bucsa de la supernova dar nu sunt siguri ca e buna si daca imi desfac bucsa originala trebuie taiata ca sa poata fi scoasa .
Iar noua bucsa daca nu potriveste tre sa iau un alt telescop.
Daca are cineva o solutie ii multumesc.

--------------------
Dacia Solenza Rapsodie - MS 06 MWC
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
i96nds
post 3 Oct 2005, 11:16
Post #2

Stefan

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Imi pare rau ca nu am o solutie. Daca te gandesti bine, e normal sa faca galagie doar cand e sub tensiune, nu? Cand e masina ridicata atunci evident ca nu mai face scandal.

Eu zic sa o mai lasi asa un an si apoi schimbi oricum amortizoarele. Daca e doar zgomotul si nu e nici un alt pericol la siguranta atunci e OK asa.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Adyp
post 3 Oct 2005, 12:36
Post #3

Membru incepator

Nu e pericol de siguranta dar e inervant sa auzi cum bate.
Undeva tre sa gasesc bucsele astea fiindca nu pot stii daca o sas schimb amortizoarele astea peste un an.
Mersi mult.

--------------------
+
pedrovl
post 6 Oct 2005, 08:22
Post #4

pedrovl

QUOTE(Adyp @ 3 Oct 2005, 09:30)
Am o dacie Solenta Rapsodie cu 42000 Km bord.
De ceva timp am o bataie pe spate stanga ceva gen bucsa uzata am fost prin servis dupa multe cautari au ajuns la concluzia ca e bucsa de sub telescop aia fiind cea mai uzata.
Cand masina e ridicata sus poti sa misti si sa tragi de ce vrei nu suna nimic, bataia apare pe drum denivelat.
Problema e ca cei de la service mi-au zis ca nu se gaseste bucsa respectiva separat doar cu tot cu telescop; se gaseste si ca ar fii o astfel de bucsa de la supernova dar nu sunt siguri ca e buna si daca imi desfac bucsa originala trebuie taiata ca sa poata fi scoasa .
Iar noua bucsa daca nu potriveste tre sa iau un alt telescop.
Daca are cineva o solutie ii multumesc.
*

Exact asa e si la mine (pe dreapta). Am tot 42.000km. Nu bate extrem de enervant dar se aude. Daca pun 2 oameni in spate nu mai bate. De curs nu curge nimic. Poate aflii ceva detalii despre bucsa aia ca sa ma interesez si eu si sa aflam ceva concret. Ar prelungi chiar viata telescopului cred. Plus bani scutiti inca un an cel putin.

Eu la DSN am schimbat telescoapele la 5000 de km !!!!!(pentru ca nemernicii de la Hery SRL Rm. Valcea - actualmente detronat de Flamicom Impex Rm. Valcea -uraaa, mi-au vandut masina de 0 km cu telescoape vechi)Am mers cu ea 85 .000 dupa aceea si asa am vandut-o fara nici o problema de troncaneala. Concluzia: Telescoapele sunt bune, drumurile sunt "nebune".

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
Adyp
post 10 Oct 2005, 10:18
Post #5

Membru incepator

Nu am mai gasit nimic despre bucsa aia nici timp nu prea am mai avut.
Deocamndata merg asa cat pot pana o sa gasesc undeva de cumparat.
Telescopul meu e bun nu pot sa-l schimp pentru o bucsa.
Eu am desfacut si am scos bucsa aia afara se vede uzura pe ea dar e greu de pus la loc, mam chinuit putin pana am puso.

--------------------
+
Charlton
post 10 Oct 2005, 12:35
Post #6

ان سيارتي ك

From: Gugulania

QUOTE(Adyp @ 10 Oct 2005, 11:18)
Nu am mai gasit nimic despre bucsa aia nici timp nu prea am mai avut.
Deocamndata merg asa cat pot pana o sa gasesc undeva de cumparat.
Telescopul meu e bun nu pot sa-l schimp pentru o bucsa.
Eu am desfacut si am scos bucsa aia afara se vede uzura pe ea dar e greu de pus la loc, mam chinuit putin pana am puso.
*

Un prieten care avea aceasi problema , mi-a spus ca se poate monta bucse din galena de tanc ( un cauciuc mai dur ) ,bineinteles facute de un strungar , deci se demonteaza telescoapele .

--------------------
Dacia Logan Preferance 2005 / - CS-05-FUB
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
+
seba3621
post 11 Oct 2005, 07:47
Post #7

Membru

From: Timisoara

bucsa de sub telescop la solenza se poate inlocui cu bucsa de brat inferior de la berlina
(costa aprox. 50k +manopera). eu am schimbat una la 27000km, acum am 31000 si totul este in regula.

--------------------
Dacia Solenza 1.4mpi Clima 2004 - TM 36 xxx
+
Adyp
post 11 Oct 2005, 08:03
Post #8

Membru incepator

Ai vazut ce forma are bucsa de la solenza, marginile alea de cauciuc pe ambele parti.
Daca tu zici ca se potriveste o sa incerc ca asa nu mai pot sa merg.

--------------------
+
seba3621
post 11 Oct 2005, 12:14
Post #9

Membru

From: Timisoara

QUOTE(Adyp @ 11 Oct 2005, 08:03)
Ai vazut ce forma are bucsa de la solenza, marginile alea de cauciuc pe ambele parti.
Daca tu zici ca se potriveste o sa incerc ca asa nu mai pot sa merg.
*

o sa mearga sigur, dar trebuie bagata cu o presa dupa ce se curata locasul acela cilindric.
bucsa de la berlina are aceeasi lungime cu capatul amortizorului si in loc de marginile de cauciuc se pun 2 saibe mai groase. Mie mi-a facut operatia asta un mecanic de la Dacia...

--------------------
Dacia Solenza 1.4mpi Clima 2004 - TM 36 xxx
+
Adyp
post 12 Oct 2005, 09:59
Post #10

Membru incepator

Ieri am schimabat si eu bucsa de pe dreapta de sub telescop.
seba3621 mersi mult a potrivit la fix si am scapat de troncaneala aia urata.

--------------------
+
NELULA
post 3 Dec 2005, 21:41
Post #11

Membru incepator

From: IAȘI

Dupa ce am citit pe aici, mi-am cumparat si eu o bucsa de brat inferior berlina si doua saibe si singur m-am apucat de treaba.Nu stiam daca va merge, dar am incercat, ce aveam de pierdut montam la loc inapoi.
A mers, mi-a luat cam o ora si ceva.Cauciucul de pe bucsa originala este relativ moale si a iesit usor de pe amortizor, in schimb trebuie curatat bine si uns cu vaselina atit bucsa cit si telescopul si daca nu aveti presa (eu nu am avut)cu ciocanul batut usor intra bucsa pe amortizor.Bucsa inferioara de berlina m-a costat 79 mii si 2 saibe 4 mii. M-a ajutat cineva sa trag telescopul afara.La montat inapoi prindeti-l intii sus si apoi jos altfel va chinuiti.Nu am avut canal, am suspendat-o pe cric si am asigurat-o cu o buturuga(este neaparat nevoie).

--------------------
DACIA SOLENZA 1.9 D - IASI-IAN-2004
+
wwilly
post 4 Dec 2005, 13:37
Post #12

Membru

From: Arad

imi spuneti mai exact de ce saibe este nevoie ma refer la dimensiuni, ca sa stiu inainte de ma apuca de treaba... multumesc

--------------------
SLZ Comfort - AR-XX-PTP
+
NELULA
post 6 Dec 2005, 22:46
Post #13

Membru incepator

From: IAȘI

Sa aiba acelasi diametru interior cu bucsa si cit mai groase, oricum ramane o toleranta si se regleaza si din surub care este destul de lung.

--------------------
DACIA SOLENZA 1.9 D - IASI-IAN-2004
+
wwilly
post 28 Dec 2005, 14:39
Post #14

Membru

From: Arad

azi am fost sa schimb bucsa de la amortizoarele din spate. Si eu pot sa comfirm ca se potrivesc bucsele de brat de la berlina+doua saibe. totul este perfect, nu se aude nici un zgomot smile.gif . Un amortizor in magazin 87 RON, bucsa doar 6,5 RON cool.gif Ar fii fost pacat sa dau atatia bani pe amortizoare noi,ca astea vechi m-i se par a fii inca in stare buna! Am schimbat si tecile de pe arcuri 2,8 RON bocata (de origine) plus 4 bucse bara stabilizatoare in fata (toate patru 8,8 RON)
Liniste deplina, ca in prima zii, acum am 43000 km. Am vrut sa atasez poze , dar nu stiu cum... sad.gif

--------------------
SLZ Comfort - AR-XX-PTP
+
marius80_eugen
post 29 Dec 2005, 10:33
Post #15

Membru autentic

From: Bucuresti

Salutare , problema mea este ca se aude stranconind putin spatele pe piatra cubica , atunci cand este goala . Dar nu inteleg cum poate sa faca zgomot cand este plina masina .... ??? Mie mi-a dat ca rezulat la testul din Vitan ca avand jocuri la amortizoare spate si baietii mi-au spus ca nu amortizoarele in sine sunt duse , ci pur si simplu au joc in bucsa . La garajul unde ma duc eu mi-au spus ca ma rezolva cu o alta bucsa , dar nu mi-au spus si de care ... banuiesc , ca ar fi vorba despre ce s-a schimbat de catre voi . Bafta !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 06:59
Forum Renault