Capace baterie Rombat de 60A cu ochi magic, Cum se scot aceste capace?
![]() ![]() ![]() |
Capace baterie Rombat de 60A cu ochi magic, Cum se scot aceste capace?
tumpi |
![]()
|
||
![]() tumpi Group: Members Posts: 137 Joined: 25 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2008 Kiss FM
- b Kiss Fm 1.6 2008
|
|||
tester |
![]()
|
![]() dacia tester ;) Group: Members Posts: 747 Joined: 22 August 07 From: iasi ![]() |
pai scoti cu o surubelnita capacul mare care tine pe doua sine mici capacele de la fiecare element al bateriei... in clipa in care scoti capacul mare el scoate si capacele mici... dar daca ala mici nu vor sa iasa tragi de marginea loc cu surubelnita si trebuie sa iasa.
|
--------------------
dacia
logan
2007
- is xx xxx
|
|
Marso |
![]()
|
![]() ***Membru*** Group: Members Posts: 547 Joined: 1 September 06 From: Bu***esti ![]() |
insista prin rotire...nu prin tragere... se vor desfileta intr'un final
|
--------------------
Logan
Laureate 1.6 MPI
2006 Gri Perla + GPL Renault Megane Privilege 1.6 16V Bleu
MCV Laureate 1.5 DCI 2007 Gri Platine |
|
tumpi |
![]()
|
![]() tumpi Group: Members Posts: 137 Joined: 25 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Pt Tester: Este modelul nou de baterie cu ochi magic.
De rotit am rotit, dar nu mi s-a parut ca s-ar desface nici un pic! Attached thumbnail(s) baterie.jpg ( Size: 35.78k ) Number of downloads: 1466 |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Kiss FM
- b Kiss Fm 1.6 2008
|
|
Marso |
![]()
|
![]() ***Membru*** Group: Members Posts: 547 Joined: 1 September 06 From: Bu***esti ![]() |
incearca cu un colt de surubelnita,sau alta unealta...
|
--------------------
Logan
Laureate 1.6 MPI
2006 Gri Perla + GPL Renault Megane Privilege 1.6 16V Bleu
MCV Laureate 1.5 DCI 2007 Gri Platine |
|
Bujor Stefan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 17 March 06 From: Bucuresti ![]() |
patent.gif ( Size: 20.81k )
Number of downloads: 1530
Eu le-am scos cu un patent ca cel din poza, pe care l-am cracanat si am apasat cu putere pe santurile dopurilor, in acelasi timp si invartindu-le pentru desfacere. Apasa cu incredere, pana intra un pic in plastic varfurile patentului. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,6
- B
|
|
tumpi |
![]()
|
Am incercat cu 2 surubelnite, dar nu a dat semne ca ar vrea sa iasa (unul din capacele).
Poate le-a desfacut cineva si ne povesteste cum se face! Later edit. Multumesc pentru informatie, Stefan! Maine o sa incerc sa aplic metoda ta. This post has been edited by tumpi: 15 Feb 2009, 23:44 |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Kiss FM
- b Kiss Fm 1.6 2008
|
|
annem |
![]()
|
Omul Gras Group: Members Posts: 401 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Cu un patent ca cel de mai sus am desfacut si eu. Trebuie insistat putin.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor 2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
cu patentu cu surublenitza,hai dao in colo de treaba nu puteti scoate niste capace,
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
acele dopuri are profilul acelor dinti ca in atasamet ele se desfac in sens invers dintilor
eu pe baterie an exact aceleasi dopuri si m-am chinuit ceva This post has been edited by bygy007: 16 Feb 2009, 01:53 Attached thumbnail(s) bat.JPG ( Size: 10.41k ) Number of downloads: 1334 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
cea mai buna solutie:bateria fara intretinere;)
nu mai ai treeaba cu verificatul:) |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
teoretic da, dar dar practica omoara... crezi ca daca e fara intretinere nu scade electrolitul in conditii de exploatare necorespunzatoare?
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
EU MA REFEREAM in conditii de exploatare normala;)
nu spraincarcare/subincarcare sau mai stiu eu ce defecte. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Am citit pe site la producator ca nivelul electrolitului trebuie sa fie cu 20 +/- 2 mm peste nivelul placilor.
Intrebare pentru cei care ati desfacut capacelele alea si ati completat cu apa distilata: Exista vreun semn care sa indice unde sunt 20 mm peste nivelul placilor? Daca nu, cum ati procedat sa masurati? |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
annem |
![]()
|
Omul Gras Group: Members Posts: 401 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Exista o iesitura in interior, o limbuta din polietilena, la fiecare dop, camera. Pina acolo trebuie pusa apa.
Daca bateria e atit de neagra si nu vezi, poti sa folosesti pentru masuratoare o lingurita, un cutit de plastic. Sa nu apesi tare pe elementi. QUOTE(ydaniel @ 16 Feb 2009, 13:16) Nu exista baterii fara intretinere. Orice baterie trebuie intretinuta si verificata, macar un pic, daca vrei sa tina mai mult de 3-4 ani. This post has been edited by annem: 16 Feb 2009, 14:15 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor 2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
exista , cele cu gel
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
annem |
![]()
|
Si cele cu gel se mai cauta de gel (majoritatea au un capac care acopera busoanele) si se mai incarca pentru mentenanta.
Pentru orice baterie auto, cea mai simpla mentenanta este incarcarea din cind in cind 24-48h pentru aducerea la capacitate. Mai sint si alte lucruri ceva ma complicate (cum foarte bine fac niste colegi de mai sus), i.e. verificarea electrolitului si aducerea la nivel (chiar si la gel, daca se poate) si apoi incarcarea. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
@annem: Multumesc pentru precizarile de mai sus!
Inca o intrebare: Toata operatiunea de completare cu apa distilata pentru aducerea la nivel a electrolitului se poate face cu bateria montata pe masina sau implica scoaterea ei sau a bornelor? |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
annem |
![]()
|
Aducerea la nivel se poate face cu bateria montata. Vezi si tu sa pui apa in gauri, nu da mult pe linga. Si vezi sa pui numai apa distilata.
Incarcarea nu se recomanda sa se faca cu bateria montata pe masina, desi eu o fac numai cu bateria montata pe masina. Pur si simplu din comoditate: am garaj. Cind/daca demontezi bateria, sa scoti intii borna - (cablul negru), apoi + (in general + are cablul rosu). Cind montezi, "vicevercea". |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
ydaniel |
![]()
|
eu am avut delco fara intretinere si m-a tinut 7 ani
acuma am bosch silver din august 2005 si nu am avut nici o problema. atunci am pus-o pe masina.nu am incarcat-o niicodata. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Tu stai la mare unde temperatura nu coboara cu mult sub 0 grade
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Bujor Stefan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 17 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(annem @ 16 Feb 2009, 14:00) Exista o iesitura in interior, o limbuta din polietilena, la fiecare dop, camera. Pina acolo trebuie pusa apa. Dupa cum spunea mai sus si annem, exista acele limbute in corpul bateriei, care sunt exact la inaltimea maxima pana unde poti turna lichid. In momentul in care lichidul atinge acele limbute, el isi va modifica meniscul (suprafata). Din cate stiu, din menisc concav va deveni menisc convex. Vei observa modificarea suprafetei lichidului daca torni incet si esti atent la schimbari in raport cu celelalte niveluri ale bateriei. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,6
- B
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 07:01 |