DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Carburator

tinere22
post 18 Aug 2006, 20:24
Post #31

Membru incepator

Group: Members

Daca vrei sa fuga incearca ceva de Opel Kadet dupa 86 pana in 1600cc.Vei simti diferenta.

--------------------
DACIA+++CLIO 1410--SYMBOL 2004 - EDY
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
KYD
post 19 Aug 2006, 13:53
Post #32

Membru incepator

From: Bucuresti

QUOTE(tinere22 @ 18 Aug 2006, 21:24)
Daca vrei sa fuga incearca ceva de Opel Kadet dupa 86 pana in 1600cc.Vei simti diferenta.
*

banuiesc ca o sa trebuiasca si flansa nu?...ms pt sfat

--------------------
Dacia Nova GT - KYD
mai devreme sau mai tarziu...totul se intoarce
+
danS22
post 19 Aug 2006, 18:44
Post #33

Membru autentic

baga un carburator de golf 2 dublu de 1800cmc.ai si soc automat si daca ai noroc poate l poti pune pe o galerie de papuc sau nova

--------------------
dacia,vw scirocco gt,kr,Li 1984,1988,2001 - bh...
Dacia1300('82),Vw Scirocco Gli MK1 ('79),Vw Scirocco Gt MK2 ('84)Dacia 1410 ('01)
+
tinere22
post 19 Aug 2006, 21:55
Post #34

Membru incepator

cool.gif Cu un carb. dublu de Opel cu flansa dai ceata - daca ai incredere-vei avea si soc automat biggrin.gif si nu va mai consuma o galeata si jumatate la 100km.Are sist de prindere in 3 puncte.Va trebuii sa schimbi si filtru de aer care oricum este o caricatura.Ai grija de unde il procuri,de preferat de pe o masina care merge cool.gif

--------------------
+
KYD
post 20 Aug 2006, 00:52
Post #35

Membru incepator

QUOTE(tinere22 @ 19 Aug 2006, 22:55)
cool.gif Cu un carb. dublu de Opel cu flansa dai ceata - daca ai incredere-vei avea si soc automat biggrin.gif si nu va mai consuma o galeata si jumatate la 100km.Are sist de prindere in 3 puncte.Va trebuii sa schimbi si filtru de aer care oricum este o caricatura.Ai grija de unde il procuri,de preferat de pe o masina care merge cool.gif
*

crezi ca ai putea sa ma ajuti cu treaba asta? blush.gif

--------------------
Dacia Nova GT - KYD
+
tinere22
post 20 Aug 2006, 09:17
Post #36

Membru incepator

biggrin.gif Carburatorul in sine il gasesti la 1 mil sau chiar mai putin,un filtru de aer cu putin studiu reusesti sa faci un transplant de pe alte modele si un mester bun iti va face o flansa.Daca imi lasi o adresa de mail iti voi trimite niste foto cu doua modele de carb. monocorp si dublucorp.Vei avea ceva de munca dar va merita, iti garantez cool.gif

--------------------
+
KYD
post 20 Aug 2006, 22:53
Post #37

Membru incepator

QUOTE(tinere22 @ 20 Aug 2006, 10:17)
biggrin.gif Carburatorul in sine il gasesti la 1 mil sau chiar mai putin,un filtru de aer cu putin studiu reusesti sa faci un transplant de pe alte modele si un mester bun iti va face o flansa.Daca imi lasi o adresa de mail iti voi trimite niste foto cu doua modele de carb. monocorp si dublucorp.Vei avea ceva de munca dar va merita, iti garantez cool.gif
*

munca?...fac orice pt "copilul"meu biggrin.gif ca sa mearga bine si sa fuga putin biggrin.gif ai aici adresa de mail bdy_dulce@yahoo.com

P.S:sunt bun de cinste wink.gif

--------------------
Dacia Nova GT - KYD
+
is89ckd
post 25 Aug 2006, 14:07
Post #38

membru ofticos

From: Iasi

Si cam ce modele de carburatoare s-ar potrivi pe 1310 fara adaptoare speciale, flanse sau mai stiu eu ce eforturi mari, stie cineva? Si daca merita adica se poate obtine macar 10 -15 CP in plus, asta daca nu cumva visez eu CP verzi pe pereti?

--------------------
dacia logan 2007 - provizoriu
...liber profesionist...
+
KYD
post 25 Aug 2006, 18:42
Post #39

Membru incepator

acum depinde de care vrei....simplu corp sau dublucorp....la simplu corp merge pus cel de golf cu soc automat....la dublu corp parerea mea este ca ti trebuie ori galerie ori flansa (sper sa nu gresesc) biggrin.gif

--------------------
Dacia Nova GT - KYD
+
argon
post 26 Aug 2006, 11:05
Post #40

Mesaj semiautomat

QUOTE(is89ckd @ 25 Aug 2006, 15:07)
Si daca merita adica se poate obtine macar 10 -15 CP in plus, asta daca nu cumva visez eu CP verzi pe pereti?
*

Nu mai va imbatati cu apa rece, nu obtii mai mult de 3-6 cai doar cu schimbarea carburatorului, poti sa pui si tata carburatoarelor, efectele sunt psihologice mai mult. Ca mai iei din chiulasa, schimbi arborele cu came, poate ii adaugi 10-15 cai dar numai cu carburatorul in nici un caz.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
ydaniel
post 27 Aug 2006, 10:53
Post #41

Adrenaline junkie!

From: black sea

asa e,dar cu un carb mai performant ai o acceleratie mai buna ,dar la u carb luat de la dezmembrari cel mai bun lucru ar fi sa-l demontati si sa-l curatati si un kit de reparatie ca sa nu fie pb cu el pe unde ai mai multe nevoie de el

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
diaconuliviu
post 28 Aug 2006, 09:07
Post #42

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(KYD @ 25 Aug 2006, 19:42)
[...]...la simplu corp merge pus cel de golf cu soc automat....[...]

Solex monocamera Golf= are filet in corp si prezoanele trec prin galerie, cu prindere in partea opusa cu piulite; deci nu se potriveste fara probleme ci cu flansa adaptoare dubla(cam ca un mosor) (Solex 31 PIC(T)5); in plus, cel de Golf e pt motor transversal, atentie la pozitionare si la adaptarea comenzii.

Si, pentru ca am avut, "dieselizeaza"...motor mai puturos.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
mcm
post 30 Aug 2006, 08:23
Post #43

Membru incepator

From: TM

gasit Weber 32 DIR 98 ... 23 - 24 . Renault 18 . Are cineva schema de asamblare ? in afara de aia clasica cu partile componente. Eventual de unde iau un repair-kit ?

--------------------
Dacia 1310 L - AR-04-MHS
+
aly
post 4 Jan 2007, 20:30
Post #44

Membru autentic

Are cineva idee ce carburator are un Renault 9 motor 1.4 (transversal).
Stiu doar ca e monocorp.

--------------------
Dacia 1310 tlx - is-xx-yy
+
tabek
post 23 Jan 2007, 14:33
Post #45

Membru autentic

From: Cluj Napoca

Salutare,
de vreo 2 sptamani incoace, mai in toate magazinele de piese auto am vazut de vanzare carburatoare Bourget, la incredibilul pret de 1,5 milioane lei. Vanzatorul mi-a spus ca sunt pentru motoare de 1400, iar Carfil se mai fabrica doar pentru motoarele de 1300cmc. blink.gif
M-am uitat si pe site-ul Carfil Brasov (www.carfil.ro), unde apare doar modelul IRM, care din cate stiu e pentru 1300. Insa, la specificatii scrie "diametru difuzor=27mm", asta ar insemna carb. pt. 1400cmc...
A mai vazut cineva "supercarburatoarele" Bourget? si care-i adevarul legat de carburatoarele Carfil? nu se mai fabrica doar un singur model?

--------------------
Dacia/Peugeot 1310L/307 1996/2006 - MM05HVM
+
manson
post 24 Jan 2007, 16:43
Post #46

Membru incepator

mey pe dacie poti pune fara nici o modificare un carburator de renault 5 care dealtfel este un carburator de turbo mai poti pune dar cu mici modificari un dublu corp de oltcit si te asigur ca vei fii mai multumit decat cu carburatorul de dacie.eu acum pe dacia mea as vrea sa pun o injectie muti punct de solentza dar sunt inca in faza de studiu.cea monopunct bosh pe care o am acum nu imi place vreau putin mai multa putere daca cineva a poate ajuta la subictul asta va rog....

--------------------
dacia 1310 1999 zambetul lui iliescu - B 99 NCH
+
aly
post 6 Feb 2007, 13:56
Post #47

Membru autentic

Am facut rost de un Solex 34PIC(T)5 de pe un Golf de 1550cmc.
Am si flansa deci sunt aproape de al monta pe Dacie dar am cateva nelamuriri:
-are soc automat(un soi de arc+membrana actionata de vacuum), dar nu prea am incredere in acest tip de soc si nici nu stiu cum e actionat, electric(nu are nici un fir) sau preia caldura de la motor wacko.gif
Intrebare : daca il transform in soc manual e vreo problema?

-in electrovalva vin doua fire (pe acelasi papuc). Banuiesc ca pe unul dintre ele se pune plus dupa contact iar celalalt traverseaza carburatorul(peste cnc) si e conectat la un fel de butoias in varful caruia se afla un arc iar peste arc e o bucata de metal prinsa cu un surub de corpul carburatorului(promit poze in curand)
Intrebare: ce rol are electrovalva si acel arc?

-clapeta de acceleratie are data in ea o gaurica de vreo 2-3 mm.
Intrebare: se poate folosi asa sau se inlocuieste?

-are 3 stuturi de vacuum -unul deasupra clapetei unul dedesupt si unul care deserveste membrana socului(acesta din urma este infundat dar nu cred ca e cu mizerie ci mai degraba din fabrica -sau poate s-a intarit pe acolo ceva desi cand am bagat o sarma mi s-a parut a fi ceva metalic pe canal)
Intrebare: la care din cele doua stuturi(cel de deasupra sau cel de dedesuptul clapetei) sa montez furtunul de avans vacumatic?

Multumesc.

--------------------
Dacia 1310 tlx - is-xx-yy
+
CriSTI68
post 24 Apr 2007, 16:42
Post #48

Membru Valvos

173.gif incercand sa caut cateva piese pentru SOLEX-ul care il am de pe batranica am dat pestfoartemirat: e un solex nou, care se pare ca pretul este cat o dacie harbuita de la noi

This post has been edited by Adrianno: 24 Apr 2007, 16:45

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
CiprianPJM
post 27 Apr 2007, 00:26
Post #49

Membru Avertizat

Am gasit doua SOLEX-uri de pe dacii 1300 vechi, unul de pe Audi 80 si unul de 1100 la un mester pe langa Fabrica de Oxigen in Buc. Omul le avea la vanzare, nu m-a interesat prea tare sa le iau pentru ca raspunsul lui a fost "potoleste-te, trai-ti-ar familia, ca iti faci de lucru aiurea". Nu stiu care ar fi fost avantajul daca le luam pe alea si care ar fi fost dezavantajele. Probabil ca nu se gasesc jicloare pentru ele si nu cred ca sunt multi care sa stie sa le regleze.

--------------------
Opel Omega 2.0i 1997 - B 33 EZW
Zic si io, nu dau cu paru!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 04:09
Forum Renault