Cate versiuni exista si ce dotari?, Pentru Super Nova si Solenza
![]() ![]() ![]() |
Cate versiuni exista si ce dotari?, Pentru Super Nova si Solenza
Sociopatul Tandru |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 23 June 05 From: Braila ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Nova GT
1998 Septembrie
- BR 69 CGF Nu sunt un nationalist dar ma mandresc cu Dacia!
|
|||
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
S - a mai discutat sigur in trecut, dar nu gasesc. Incerc sa-ti spun in linii mari, din ce stiu si eu, eventual poate mai completeaza si altii: DSN: Europa -> cheala, nu are nici macar turometru, indicator temp. apa etc. Nu are inchidere centralizata. Confort -> are ceasuri, inchidere centralizata, e de fapt varianta de baza (Europa daca nu ma insel, a iesit ulterior ca un fel de 'ruda' saraca). Rapsodie -> fata de Confort: radiocasetofon, tapiterie de velur, proiectoare ceata, bandouri laterale de protectie, bari vopsite in culoarea caroseriei. Optional putea avea eleron si/sau aer conditionat (numai daca se comanda asa din fabrica). Campus -> cam ce are Rapsodie, dar cu RadioCD in loc de radiocasetofon, jante din aliaj (un fel de varianta mai sportiva, n-am inteles niciodata rostul ei). Clima -> in plus fata de Rapsodie: aer conditionat, eleron, 4 difuzoare (radiocassul acelasi cu cel de pe Rapsodie, dar la Rapsodie aveai numai 2 difuzoare montate din fabrica, celelalte doua le puneai tu daca voiai - unele versiuni au avut inclusiv firele trase pana in spate) si jante aliaj usor. Functie de anul de fabricatie mai gasesti mici 'diferente' : o singura lampa de mers inapoi, o singura plafoniera etc. La Solentza o sa fiu mai putin darnic cu informatiile, cunosc mai putin dar o sa completeze cei care au (eu am DSN): Deci: Confort -> varianta standard, cam la fel cu confortul de la DSN. Rapsodie -> similar cu ce am scris pe la DSN probabil, cu un singur amendament: de la Solentza Rapsodie apare servodirectia. Clima -> Rapsodie + aer Scala -> o Clima mai 'speciala' : avea jante din aliaj usor, eleron, RadioCD in loc de Radiocass etc. Europa -> Confort cheala: fara inchidere centralizata, fara ceasuri (conform a ce s-a spus pe forum se monteaza foarte usor insa, ai toate cablajele trase) si din ce s-a mai spus (mie mi s-a parut cam hilar) fara bricheta, parasolar pasager. Observatie: la un moment dat pe Europa s-a putut pune optional (din fabrica) AC. Totodata, la un moment dat de la nivelul Confort probabil - tot posesorii de Solenza or sa te lamureasca - versiunile au fost "mpi" - adica au fost introduse airbag sofer + ranforsari in usi. Cam atat stiu eu. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Sociopatul Tandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 23 June 05 From: Braila ![]() |
Multumesc CLR. Este de mare folos! Am cautat si eu dar asemeni tie nu am gasit nici un subiect!
Sper sa-mi gasesc si eu o masinuta amarata ca deja nu mai suport ideea de a sta fara! |
--------------------
DACIA
Nova GT
1998 Septembrie
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
crocky |
![]()
|
![]() daciot/renaultist Group: Members Posts: 214 Joined: 4 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia/Renault
Sandero Stepway II/Laguna II
0.9TCe/1.9dCi
|
|
Sociopatul Tandru |
![]()
|
Ce tampenie! Auzi tu, cas cu boxe de nu stiu cati watt. Oricum nu stau eu in linia lor audio! Inchidere centralizata care pica de nu se poate samd.
Eu pe nova mea am avut o inchidere de 1.5 mil de la Metro cu tot cu alarma pe care am montat-o eu si mergea tut! O versiune cat mai cheala cu turometru dar cu AC? nu s-au gandit sa faca? Dacia..ce sa le ceri! |
--------------------
DACIA
Nova GT
1998 Septembrie
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
clr, Supernova Rapsodie avea ca optiune aer conditionat? Si atunci, daca o luai cu aer conditionat si eleron, care mai era diferenta fata de Clima? Doar cele 2 boxe din spate de la Clima? Iar Clima nu venea cu jante de aliaj din start (a mea nu are), probabil erau optiune.
|
--------------------
.
.
.
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
DSN Clima avea in plus si alarma(e putea pune optional si pe Rapsodie), 2 tetiere spate...
Referitor la jantele de aliaj, erau standard doar pt Campus, si optionale la Rapsodie si Clima. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Ok, atunci daca luai o Rapsodie cu toate optiunile, era de fapt o Clima fara 2 boxe si 2 tetiere?
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Si bineinteles, am omis, dar te-ai lamurit din linkurile lui Klaus, la Solenza exista si variantele diesel.
PS: Chestia cu AC optional pe Rapsodie am citit - o tot pe forum. Cand am cumparat eu masina, dealerul a uitat sa mentioneze asta. LE: apropo, ia uite ce e in prim plan la Probleme tehnice DSN: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=14506 This post has been edited by clr: 23 May 2006, 07:50 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
AC-ul pe rapsodie a aparut in ultima perioada de comercializare a Solenzei, nu a fost de la inceput.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
clr |
![]()
|
Ai? Stai ca nu inteleg: eu vorbeam de DSN. In ultima perioada de fabricatie a Solenzei, cred ca cei de la Colibasi (pardon Mioveni) si uitasera cum arata DSN pe linia de fabricatie. |
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
klaus |
![]()
|
Aaa... pardon, am vorbit neintrebat ...
![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
Versiunea Rapsodie (a se remarca tapteria specifica si lipsa eleronului), cu extraoptiuni aer conditionat si alarma de fabrica(se observa senzorul de perimetru de pe stalp).
In plus, masina arata chiar bine: https://www.olx.ro/oferta/vand-dacia-ID89btP.html#566c69e138 Si un articol legat de lansarea variantei Campus, care stiu ca a avut cel mai mic numar de unitati produse: https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esr...qTNDcXA6_LdzYdg This post has been edited by BoR: 25 Mar 2017, 21:50 |
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 05:31 |