DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cauciucuri Barum, Stie cineva unde se gasesc in Bucuresti?

costas
post 27 Aug 2005, 16:54
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Salutare
As vrea sa-mi iau de iarna - am de vara (adica all weather dar iarna nu e bine cu ele tongue.gif). Stie cineva unde se gasesc - tare-s multumit de ele.
Multumesc

--------------------
Dacia 1310L - gl 10 acg
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 27 Aug 2005, 18:49
Post #2

Mesaj semiautomat

QUOTE(costas @ 27 Aug 2005, 16:54)
Salutare
As vrea sa-mi iau de iarna - am de vara (adica all weather dar iarna nu e bine cu ele tongue.gif). Stie cineva unde se gasesc - tare-s multumit de ele.
Multumesc
*

La orice firma specializata gasesti si Barumuri.
Nu le lua de magazine sau alte locuri, ci numao unde iti asigura montajul si echilibrarea gratis.

Eu am Barum si sunt foarte multumit, la pretul lor sunt foarte bune.
Vezi ca sunt de 2 feluri.
Eu am luat pe fata Made in Slovacia, si dupa 4 luni am luat si pe spate si am constatat ce pe ele scrie made in Romania..(vorbesc de Barum Brilantis, care sunt de vara, dar pentru a-ti exersa talentul de sofer merg si iarna tongue.gif)

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
ydaniel
post 27 Aug 2005, 18:55
Post #3

Adrenaline junkie!

From: black sea

poate au
la caRREfour sau la metro@!

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
costas
post 27 Aug 2005, 19:07
Post #4

Membru incepator

QUOTE(tragedy @ 27 Aug 2005, 19:49)
La orice firma specializata gasesti si Barumuri.
Nu le lua de magazine sau alte locuri, ci numao unde iti asigura montajul si echilibrarea gratis.

Eu am Barum si sunt foarte multumit, la pretul lor sunt foarte bune.
Vezi ca sunt de 2 feluri.
Eu am luat pe fata Made in Slovacia, si dupa 4 luni am luat si pe spate si am constatat ce pe ele scrie made in Romania..(vorbesc de Barum Brilantis, care sunt de vara, dar pentru a-ti exersa talentul de sofer merg si iarna tongue.gif)
*

Pai din cate stiu Barum e divizie (sau brand ma rog) a firmei Continental,in principiu Made in Germany.
Am luat masina de putina vreme cu cauciucurile astea pe ea si sunt incantat de stabilitate - ce-i drept putin cam zgomotoase dar nu-i problema. Sunt "All weather" (nu stiu modelul) dar am inteles ca iarna sunt probleme. Pe ploaie sunt ok - testate de mine. Jantele sunt noi si nu au nici un plumb pe ele asa ca ... chestia cu echilibratul, cel putin deocamdata, n-as lua in calcul mai ales ca masina se comporta super la 120 km/h - adica nu simt nici o vibratie.

Multam

--------------------
Dacia 1310L - gl 10 acg
+
argon
post 27 Aug 2005, 19:18
Post #5

Mesaj semiautomat

QUOTE(costas @ 27 Aug 2005, 19:07)
Pai din cate stiu Barum e divizie (sau brand ma rog) a firmei Continental,in principiu Made in Germany.
Am luat masina de putina vreme cu cauciucurile astea pe ea si sunt incantat de stabilitate - ce-i drept putin cam zgomotoase dar nu-i problema. Sunt "All weather" (nu stiu modelul) dar am inteles ca iarna sunt probleme. Pe ploaie sunt ok - testate de mine. Jantele sunt noi si nu au nici un plumb pe ele asa ca ... chestia cu echilibratul, cel putin deocamdata, n-as lua in calcul mai ales ca masina se comporta super la 120 km/h - adica nu simt nici o vibratie.

Multam
*

In primul rand Barum nu sunt facute in nici un caz in Germania..sunt facute in Slovacia, si mai nou in Romania.
In al doilea rand, prezenta plumbului nu depinde de caliatea sau tipul jantelor, ci de cauciucuri. Odata ce schimbi cauciucul trebuie automat echilibrate, si plumbul vechi(daca exiata) dat jos.
In al treilea rand Tipul de cauciucuri Barum Brilantis sunt excelente vara, foarte silentioase si stabile la viteze mari(am si la Logan si la Berlina).
La Logan nu fac nici un fel de probleme la viteze de peste 160 la ora.
Dar iarna sunt dezastru, nu recomand nici unui incepator sa iasa cu Brilantis pe zapada/gheatza, ca e nasol de tot.Repet, vorbesc strict de Brillantis.

--------------------
+
costas
post 27 Aug 2005, 19:53
Post #6

Membru incepator

QUOTE(tragedy @ 27 Aug 2005, 20:18)
In primul rand Barum nu sunt facute in nici un caz in Germania..sunt facute in Slovacia, si mai nou in Romania.
In al doilea rand, prezenta plumbului nu depinde de caliatea sau tipul jantelor, ci de cauciucuri. Odata ce schimbi cauciucul trebuie automat echilibrate, si plumbul vechi(daca exiata) dat jos.
In al treilea rand Tipul de cauciucuri Barum Brilantis sunt excelente vara, foarte silentioase si stabile la viteze mari(am si la Logan si la Berlina).
La Logan nu fac nici un fel de probleme la viteze de peste 160 la ora.
Dar iarna sunt dezastru, nu recomand nici unui incepator sa iasa cu Brilantis pe zapada/gheatza, ca e nasol de tot.Repet, vorbesc strict de Brillantis.
*

ok
mersi de precizari - au am intrat pe site http://www.barum-online.com
la mine nici o roata nu are plumb asta spuneam si daca nu sunt vibratii la 120 km/h cred ca sun ok. Nu stiu ce model sunt ca n-am citit in amanunt pe ele - am vazut doar ca scrie ALL WEATHER - profilulparca seamana cu cel de la Billantis ...
In rest - inca mai caut ...

--------------------
Dacia 1310L - gl 10 acg
+
ValentinnoRossi2005
post 27 Aug 2005, 23:28
Post #7

Membru incepator

QUOTE(costas @ 27 Aug 2005, 16:54)
Salutare
As vrea sa-mi iau de iarna - am de vara (adica all weather ...
*

din cate stiu io cauciucurile ( anvelope / pneuri ) care se pot folosi atat pe timp de iarna cat si vara + restul anotimpurilor ( le stiti voi care; ca io le-am uitat tongue.gif ) se numesc ALL SEASON(S)
nu ca ar fi asta o problema importanta, dar mi-a "sarit" in ochi si "m-a ranit" happy.gif

--------------------
* * *
The DOCTOR
+
pyc
post 28 Aug 2005, 07:35
Post #8

Membru incepator

Incarca in tirg Vitan au baieti tate tipurile de caucioce!!

--------------------
Cielo/Corea 1500 hb - B2xxx
+
anpop
post 28 Aug 2005, 10:02
Post #9

Sef de pisica!

QUOTE(tragedy @ 27 Aug 2005, 19:18)
*

sunt mai proaste ca montana pe timp de iarna?! nu de alta dar am si eu pe lgn...vara vad ca-s mai bune....

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
argon
post 29 Aug 2005, 07:24
Post #10

Mesaj semiautomat

QUOTE(ValentinnoRossi2005 @ 27 Aug 2005, 23:28)
din cate stiu io cauciucurile ( anvelope / pneuri ) care se pot folosi atat pe timp de iarna cat si vara + restul anotimpurilor ( le stiti voi care; ca io le-am uitat  tongue.gif ) se numesc ALL SEASON(S)
nu ca ar fi asta o problema importanta, dar mi-a "sarit" in ochi si "m-a ranit" happy.gif
*

Inainte tor Barum am avut si pe ele scria exact ALL WEATHER(nu ALL SEASON)
Daca vrei trag o poza si pun aici...

This post has been edited by tragedy: 29 Aug 2005, 07:24

--------------------
+
costas
post 29 Aug 2005, 19:46
Post #11

Membru incepator

QUOTE(tragedy @ 29 Aug 2005, 08:24)
Inainte tor Barum am avut si pe ele scria exact ALL WEATHER(nu ALL SEASON)
Daca vrei trag o poza si pun aici...
*

ALL WEATHER scrie sigur si pe ale mele dar oricum cred ca suntmodele mai vechi

--------------------
Dacia 1310L - gl 10 acg
+
manoly
post 7 Oct 2005, 15:05
Post #12

Membru incepator

Salut

Cauta la Primat Gold, au un service pe Fundeni si unul pe centura, pe Odaii.

Tel 266.43.60 sau 266.43.61.

Daca nu iti place pretul, cauta tot pe Fundeni, ca mai sunt o gramada de alte firme.

Daca nu, atunci in targ, ca sigur gasesti.

--------------------
Dacia Nova - B-75-BAM
+
bagykid
post 7 Oct 2005, 15:42
Post #13

Membru

QUOTE(pyc @ 28 Aug 2005, 07:35)
Incarca in tirg Vitan au baieti tate tipurile de caucioce!!
*

din vitan va sfatuesc sa nu !!!
eu am luat odata doua si amandoua au fost cu probleme, de atunci gata cu luat caucioace din targ

cu stima

--------------------
dacia 1310 - B-93-GBI
daca accelerez , ma opresc ?
+
anpop
post 7 Oct 2005, 17:13
Post #14

Sef de pisica!

QUOTE(argon @ 27 Aug 2005, 19:18)
*

Nu sunt deloc incepator...dar sunt mai proaste ca montanele?! ca pana la urma cu alea m-am descurcat binisor...

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
SPORTivu
post 11 Oct 2005, 10:00
Post #15

Membru autentic

QUOTE(anpop @ 7 Oct 2005, 18:13)
Nu sunt deloc incepator...dar sunt mai proaste ca montanele?! ca pana la urma cu alea m-am descurcat binisor...
*

Atentie! sunt cele mai proaste cauciucuri! ale mele s-au crapat dupa 3 luni dupa ce mi-am luat break-ul....

--------------------
Dacia 1300 1974
BMW E23 732i 1982
BMW E12 525A 1979
Aro 243 Militar 1979
+
Uncle-Sam
post 11 Oct 2005, 10:10
Post #16

MEMBRU DE PARTID

QUOTE(SPORTivu @ 11 Oct 2005, 12:00)
Atentie! sunt cele mai proaste cauciucuri!  ale mele s-au crapat dupa 3 luni dupa ce mi-am luat break-ul....
*

Vorbesti de Brillantis, Montana sau Barum?

--------------------
DACIA 1100 1971 / DAEWOO TICO 1999 - B ** ***
Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
+
lurch
post 31 Oct 2005, 22:39
Post #17

Membru incepator

From: Dupa usa ...

Oameni buni, nu uitati ca singurul vostru contact cu soseaua il reprezinta anvelopele.

Daca vreti performante de la masina voastra nu va jucati cu viata voastra. Mai ales pentru cei cu un stil de condus mai sportiv sau pentru cei cu "piciorul mai greu".

Am simtit pe pielea mea ce inseamna anvelope ieftine, ce inseamna anvelope premium, ce inseamna acvaplanare, ce inseamna stabilitate in curbe si ce inseamna demaraj si franare.

Pentru cei ce ce nu-si doresc prea multe de la o anvelopa, brandurile ... de mana a treia, copii cei mai mici ai marilor producatori sunt poate ideale, dar pentru o siguranta maxima in condus ... nu va zgarciti ... pe viata si nervi vostri.

Cu alte cuvinte am avut pe Dacia mea berlina, an 1999, Montana, am mers ~20.000 km cu ele si aratau ca noi, desi aveau doua, dintre ele, insertia rupta in ele. Le-am inlocuit cu Pirelli P3000 Energy, o anvelopa din categoria vara/ploaie si lucrurile s-au imbunatatit foarte mult, chiar am urcat cu ele pe zapada pana la cota 1400 si nu au urcat prea multe masini atunci. Tot atunci am observat o mai buna aderenta la plecare in demaraj si o mai mare stabilitate/directie si o mai mica distanta de franare. Alte doua teste au fost 140 km/h pe ploaie pe autostrada A2 si 160 km/h pe uscat pe autostrada A2 cand am fost nevoit sa franez de cateva ori mai puternic deoarece ... nu se dadea lumea la o parte din fata unei DACII BERLINE care venea ... incredibil pentru ei ... cu 160 km/h si dadea falshuri (cei drept facusem plinul si am bagat si un aditiv STP Octane Booster).

Am schimbat masina si aceasta era echipata cu anvelope Hankook. Pe o ploaie relativ puternica, pe Mihai Bravu in coborare spre Vacaresti, la o trecere peste un mic raulet de apa, masina a pierdut aderenta, pur si simplu a plutit pe apa. Tot cu aceste anvelope masina dadea "scartz" in treapta a III-a. Le-am schimbat cu Michelin Energy E3a. Imediat s-au imbunatatit multe aspecte ale condusului, de la zgomot/confort pana la tinuta de drum si siguranta. Pe ultima ploaie torentiala care a inundat Colentina, eu eram pe autostrada A2 si veneam spre Bucuresti cu 140-150 km/h, fara sa am nici o problema de aderenta sau instabilitate/acvaplanare. De asemenea acum si in treapta a II iese mai greu scartul la demaraj.

Va mai dau doar un exemplu cu Bridgestone de echipare originala pe Mazda 6 si Michelin Pilot Primacy. Nu va mint dar omul (directorul meu economic) de fiecare data cand ma vede sau se intoarce de la vre-un drum lung imi multumeste pentru anvelopele puse pe masina si care si lui i-au schimbat foarte mult stilul de condus.

Exemple si povestiri pot sa va mai spun multe, poate aveti si voi dar ... in concluzie, ganditi-va foarte bine ce vreti sa faceti cu anvelopele sau mai bine spus ce cereti in mod curent de la masina si atunci hotarati-va ce anvelope va cumparati.

Poze iarna sus la cota 1400 cu berlina:
PICT0327s.jpg ( Size: 207.98k ) Number of downloads: 4099
PICT0331s.jpg ( Size: 206.19k ) Number of downloads: 4197
PICT0356s.jpg ( Size: 127.1k ) Number of downloads: 4116

Poze facute cu tel in mers (scuze pentru calitate):
Poza019.jpg ( Size: 14.65k ) Number of downloads: 4206
Poza025.jpg ( Size: 9.3k ) Number of downloads: 4131

--------------------
Dacia Logan 1.6 2005 Ambition
+
argon
post 1 Nov 2005, 07:48
Post #18

Mesaj semiautomat

QUOTE(lurch @ 31 Oct 2005, 22:39)

Alte doua teste au fost 140 km/h pe ploaie pe autostrada A2 si 160 km/h pe uscat pe autostrada A2 cand am fost nevoit sa franez de cateva ori mai puternic deoarece ... nu se dadea lumea la o parte din fata unei DACII BERLINE care venea ... incredibil pentru ei ... cu 160 km/h si dadea falshuri (cei drept facusem plinul si am bagat si un aditiv STP Octane Booster).

*

Ce anvelope sunt alea de ai mers cu 160 km/h ca sincer imi i-au si eu icon_mrgreen.gif
Aveai 160 pe ceas, dar in realitate aveai vreo 145 max, trust me.

This post has been edited by argon: 1 Nov 2005, 07:49

--------------------
+
lurch
post 1 Nov 2005, 19:19
Post #19

Membru incepator

From: Dupa usa ...

QUOTE(argon @ 1 Nov 2005, 08:48)
Ce anvelope sunt alea de ai mers cu 160 km/h ca sincer imi i-au si eu icon_mrgreen.gif
Aveai 160 pe ceas, dar in realitate aveai vreo 145 max, trust me.
*

Pirelli P3000 Energy.

Referitor la treaba cu viteza ... nu pot contesta afirmatia ta sau demonstra viteza mea, n-am avut pe nimeni cu mine sa-mi certifice/infirme viteza si plus de asta am vandut masina (Dacia). Oricum pot doar sa-ti confirm ca pana la 130 km/h vitezometrul mergea corect pentru ca am mers odata in paralel cu masina cumnatului meu (un Renault Megane II) si el avea tot 130 pe bord si mi-am mai si luat odata un radar cu 120km/h. Mai departe .... fiecare crede ce vrea.

Cu stima.

--------------------
Dacia Logan 1.6 2005 Ambition
+
argon
post 1 Nov 2005, 20:41
Post #20

Mesaj semiautomat

nu te supara, dar nici eu nu contest treaba cu Meganul, este stit faptul ca toti producatorii de autovehicule fac ca vitezometrele sa arate mai mult cu 10-15 km/h, din diverse motive mai mult sau mai putin psihologice.. unsure.gif

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 06:28
Forum Renault