Ce sa aleg? 4300K sau 5000K?, Dilema ...
![]() ![]() ![]() |
Ce sa aleg? 4300K sau 5000K?, Dilema ...
sharkky |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci
- B XX XXX
|
|||
Vladd |
![]()
|
![]() Membru Banatean Group: Members Posts: 1.453 Joined: 19 May 09 From: Resita, Caras-Severin ![]() |
Eu am Bi-xenon de 8000 K de la Serban_pc, sunt multumit de alegere !
|
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
da da si vezi albastrau nu ? la 8000
cu cat mai jos valoarea cu atat mai alba si mai buna lumina pe sosea ![]() io recomand de 5000 maxim 6000 da si alea mi se par albastre. Care vrea sa nu vada nimic da sa arate misto masina sa-si ia de 12000k |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
http://www.daciaclub.ro/Aveti-Xenon-pe-Sol...tra-t72932.html
sau pozele de aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2063434 This post has been edited by george_scala_2004: 5 Mar 2010, 12:42 |
--------------------
...
...
...
|
|
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Stiu care sunt diferentele intre 4300K sau 6000K ...
Am de unde sa-mi aleg intre 3000K sau 12000K ... Eu mai mult de 5000K nu vreau. Am avut/testat 6000K, multumit, dar vreau mai jos .. |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
atunci ceva intre 4000 si 5000...
http://www.xenonline.ro/culori.html |
--------------------
...
...
...
|
|
Vladd |
![]()
|
![]() Membru Banatean Group: Members Posts: 1.453 Joined: 19 May 09 From: Resita, Caras-Severin ![]() |
Se vede un alb cu o tenta de albastru pe sosea, asa daca te uiti la faruri pare un albastru !
|
--------------------
Dacia/Bmw
Solenza/320
Europa cu A/C si DA/ E90
|
|
mihai ab |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 9 November 07 ![]() |
Salutare!Poate ma ajuta si pe mine cineva!Am o instalatie bixenon si in momentul in care schimb de pe faza scurta pe lunga merge,e ok,dar cand vreau sa schimb inapoi nu mai vrea desi in bord martorul luminos se modifica!Am incercat varianta cu releul si cu becul,din pacate nu am reusit sa rezolv nimic!In speranta ca ma veti ajuta,multumesc!
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 18 March 08 From: Resita ![]() |
La mufa farului din dreapta(cea ramasa libera) ai nevoie de o rezistenta ceramica sau de bec.sa fie toate firele instalatiei conectate bine si trebuie sa mearga
Attached thumbnail(s) 4.JPG ( Size: 14.76k ) Number of downloads: 2540 |
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
- Numar de Caras "In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
|
|
adicorbos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 720 Joined: 3 December 07 From: brasov ![]() |
si ce rezistenta ar trebuii pusa?
|
--------------------
dacia
solenza
rapsodie 2003
- bv 87 car
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Cauta cu SEARCH ca gasesti cel putin 4 topicuri si la LGN , si la noi ! Eu am un bec W5W si merge ok de peste 2 ani .
Sharkky - eu am 5000 pe far si 4300 pe proiectoare . Daca poti sa iei 4300-4500 K pe far , IA ! Eu nu am gasit atunci . Cu cat culoarea este mai joasa , cu atat puterea luminoasa este mai mare . 5000-ul pana se incalzeste bate putin spre albastru , dar devine alb rece . - eu am fost oprit o data , dar cand au vazut idiotii ca altii aveau cu 6000 pe far si era "albastru" , nu au mai avut argumente . Culmea era ca tocmai plecasem de la niste chioscuri cu suveniruri la munte si dupa prima curba m-a oprit si normal ca farul batea putin spre albastru . Tot aratandu-i actele si rovineta ( ca de fapt de asta ma oprise si apoi s-a luat de faruri ) , la mine s-a incalzit si s-a facut alb si au inceput sa apara " albastrelele" pe drum ![]() Colegul cu 8000 K nu cred ca merge prin Bucureti sau prin apropiere , altfel ar avea abonament la spaga . This post has been edited by marius80_eugen: 7 Apr 2010, 20:04 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
sharkky |
![]()
|
Am avut 6000K doar pe scurta si am preferat sa le dau si sa-mi comand altele de 4300K.
Cred ca saptamana viitoare le voi monta si voi reveni cu poze si impresii. |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
asteptam pozele...
![]() ![]() |
--------------------
...
...
...
|
|
sharkky |
![]()
|
Am montat 4300K bixenon. Pot spune ca sunt destul de multumit de ele. Am condus noaptea pe ploaie si nu am avut probleme cu vizibilitatea sau cu ceilalti conducatori.
Culoarea este alba alba iar sansele ca un nenea Garcea sa puna intrebari, sunt extrem de mici. |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Instalarea sistemelor Xenon pe faruri de tip vechi, cu geamuri din sticla si striatii, este mai putin recomandata. Imprastierea luminii in partea de sus ar putea fi o problema.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu pentru taranu care si-a pus, ci numai pentru fraierii care merg pe celalat sens.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Danny_bb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 17 February 07 From: Brasov/Slobozia ![]() |
Bine macar ca nu merge cu proiectoare cu "xenoane" si pozitii.
![]() |
--------------------
Dacia
Break 1.6TD
1988, Logan 1.5 dci 2006
|
|
daniel1braila |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 25 December 06 ![]() |
pune-ti de 5000K sunt cele mai indicate
|
--------------------
Renault
Symbol 2007 1.4 8v
Megane 3 2010 1.5dci 110hp
|
|
sharkky |
![]()
|
Tin sa te contrazic. 4300K sunt alegerea perfecta! Am testat si 6000K, acum am 4300K. Vezi mult mai bine cu ele si sansele sa te opreasca sunt minime. Am trecut pe langa foarte multe filtre si nu am avut probleme. Am avut si masina incarcata mult pe spate, sistemul de reglaj din interior nu mi-a functionat iar farurile erau cam sus; masina de politie in fata mea, mi-a dat avarii crezand ca aveam faza lunga. Am schimbat banda sa nu-i mai deranjeze, i-am depasit, n-a fost nicio problema.
|
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
- B XX XXX
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Cu cat este mai MICA acea culoare Kelvin , cu atat puterea luminoasa este mai mare . Daca le reglezi ok , nu vei avea problema mai mari decat altii care le au din fabrica si nu le regleaza . 4/10 Loganuri nu au farurile reglate ! Taximetristii , nici 2/10 nu le au reglate !
Eu am pe pozitii leduri care sunt alb rece 6000 K si daca vezi si farurile ( 5000K ) si proiectoarele ( 4300 K ) aprinse se vede mai bine diferenta de culoare intre ele . ( nu ca as merge cand nu e cazul cu proiectoarele aprinse ) Cand toti vor intelege cum sta treaba cu Xenoanele si acea culoare , probabil se vor importa mai multe 4300 - 5000 K decat 6000 - 8000 , care in afara de aspect in stationare , altceva NIMIC nu este bun la ele . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai si cand e cazul nu fac nimic, ca imprastie lumina in ceruri.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Xenoanele nu se monteaza pe masini ce au faruri cu striatii. Ori fara striatii dar cu spalator si auto-leveling, ori fara striatii dar cu lupe si dupa caz auto-leveling si spalator. Conditiile anterior mentionate sunt imperios necesare pentru ca "becul" xenon nu este conceput in acelasi fel ca si becul halogen h4 spre exemplu. Singura varianta "acceptata" ar fi un set de sticle clare si lupe sau spalator. Dar nici aceasta varianta nu este una legala pentru ca asa ceva nu se poate omologa de catre registrul auto roman. La logan mai e cum mai e ca are sticle clare si becul xenon poate sa lumineze " in voie", insa la super nova/solenza fasciculul luminos este imprastiat "aiurea" de striatiile de pe sticla, drept urmare lumina nu este concentrata corect.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Nu adopta astia la noi legea din UK conform careia nu ai voie cu csenon aftermarket la revizie si tuning la motoare?
Si cand ii prind pe strada cu aiureli d-astea, sa ramana fara talon si fara bani de benzina pentru vreo 6 luni, poate le vine mintea la cap. This post has been edited by cristio_79: 12 Nov 2010, 14:58 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
uragan |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club ! Group: Members Posts: 327 Joined: 9 July 09 ![]() |
Eu am pus de 6000 k si sunt prea multumit de ele , mie mi se par destul de OK .
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 E4 , Clima
- AG ** DYN Be the one , Not Anyone !
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 12 Nov 2010, 10:57) Daca majoritatea sunt cu farurile dereglate si deranjeaza , ce mai aruncati cu rahat in cei cu Xenon care le regleaza ? Eu nu caut scuza pt nimic ! Am vrut , mi-am pus si gata , pentru mine si pentru altii le-am si reglat , fapt care l-am spus ! Eu cel putin am dat un sfat si anume sa le REGLEZE , tu ce ai facut ? Strugurii sunt acri , nu ? Ca alt motiv sa gandesti asa , nu vad ! Asta cel putin inainte sa ma uit la masina si la semnatura ta ! Sa inteleg ca eu am ales "cu dansa-ntransa" , iar "tu cu sufletul in rai " ? Macar suntem amandoi fericiti nu ? This post has been edited by marius80_eugen: 26 Nov 2010, 00:54 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
pskint25 |
![]()
|
![]() Membru de ieri pe maine Group: Members Posts: 500 Joined: 15 June 07 From: Aproape ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS
- B81PSK Always ahead!
|
|
uragan |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club ! Group: Members Posts: 327 Joined: 9 July 09 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 E4 , Clima
- AG ** DYN Be the one , Not Anyone !
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
uragan - CLAR ca nu te intereseaza de fapt nimeni . Si ar fi si mai clar daca pe nimeni nu ar interesa problemele tale ... sa vezi atunci dezamagire !
pskint25 - nu le am , dar mai bine ca nu le am . Ideal ar fi fost cu lupa , DAR pe farurile originale nu se merita modificarea , iar sticla clara nu este de fapt sticla , ci alt material care se zgarie/ciobeste foarte repede ( cel putin in ofertele primite de mine ) . Sticla cu striatii ajuta la focalizare ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 06:16 |