Ce se poate intampla daca nu schimb distributia la revizia de 60.000 Km?
![]() ![]() ![]() |
Ce se poate intampla daca nu schimb distributia la revizia de 60.000 Km?
XenonXXL |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 18 December 05 From: Sinaia, Prahova ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Laureate 1.6 MPI
2005
- XXL Jmekerii fac ce vor... fraierii fac ce pot...
|
|||
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Probabil pierzi garantia si riscul de a avea probleme tehnice...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
Daca mai ai garantie si nu o schimbi, sigur pierzi ceea ce ti-a mai ramas din garantie. Service-ul abia ateapta sa constate ca trebuie sa faca o garantie mai putin.
Din punct de vedere tehnic nu stiu ce se poate intampla, dar nu cred ca merita sa-ti asumi riscul ca sa afli. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
angel35 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 2 February 05 ![]() |
daca cureaua de distributie e uzata si se rupe....ai terminat motorul.......
|
--------------------
Logan
Ambition
- B-xx-CHE
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Eu zic ca e mai bine sa o shimbi ca sa nu afli pe pielea ta ce se poate intampla.. e chiar asa de scumpa ca sa risti un motor???
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
dydycom |
![]()
|
![]() daca exista vointa, orice se poate Group: Members Posts: 630 Joined: 24 March 05 From: Bucharest ![]() |
1.La motoarele in 8 supape...cel mai grav e sa se strambe o supapa....la cele in 16 obligatoriu ai cateva de schimbat.
2. nu stiu daca mai ai garantie dar daca da...merita sa o schimbi 3. daca ai trecut de 60k si nu ai schimbat distributia....fa bine si ia si o sufa cu tine....sau ceva bani pt platforma |
--------------------
laguna
2.0 dci cva
2008 privilege Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709 |
|
XenonXXL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 18 December 05 From: Sinaia, Prahova ![]() |
Mersii pentru raspunsuri, chiar m-am amuzat cel cu sufa
![]() In primul rand nu mai am garantie pe masina, in al doilea rand nu doresc sa o tin cu actuala distributie cateva zeci de mii de kilometrii ci pana in 5000. Sper sa nu se intample nimic ![]() Va spun daca incepe sa scartaie ![]() |
--------------------
Dacia
Laureate 1.6 MPI
2005
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Inca 5000 km nu se intampla nimic, stai linistit.
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
da
![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Slider @ 17 Dec 2006, 19:56) eu stiam ca-i pe lant ....oare gresesc? Sigur gresesti |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
QUOTE(prody @ 17 Dec 2006, 18:48) Eu stiu un coleg care a intarziat schimbul curelei de distributie la VW Bora Diesel 22.000 de km. Asta stiuti de el. Masina luata de dincolo, cine stie cand a vazut ultima curea noua distributia de la masina aceea. Sigur ca nu v-a crapa la 60.001, sunt facute sa reziste destul bine, altfel ar crapa si inainte de 60.000 KM, ori eu nu prea am auzit asta. Totusi cele amintite mai sus nu recomand la nimeni ... persoana respectiva era cred eu cel putin inconstienta. |
--------------------
------
------
------
|
|
IulianP |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 28 October 05 ![]() |
Probabilitatea de a se intampla ceva cu distributia este FOARTE redusa; la toate Loganurile ce sunt exploatate prin UE se recomanda schimbarea kitului de distributie la 90.000 km, iar piesele montate pe masini sunt exact aceleasi. S-a luat in calcul, probabil, un regim mai "vitreg" de exploatare pe drumurile din Romania.
Desigur, asta nu se vrea o incitare la o intretinere "aliniata" cu cea din UE ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Ambition
- B 02 BUB
|
|
paul_s |
![]()
|
. Group: Members Posts: 305 Joined: 2 July 04 From: . ![]() |
un vw lt sau cum se numesc dubele alea, disel, la 92 de mi sa rupt cureaua( trebuia schimbata la 90) o gramada de bani bagati in il si ala inca ue motor
|
--------------------
.
.
.
- .
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
vezi ca pe langa curea se schimba si pompa de apa. unii nu prea o fac ca nu e necesar. eu am schimbat-o pt ca avea semne clare ca nu mai ducea mult. Deci corect e sa fie schimbata si pompa de apa si lichidul de racire si curelele si rola. restul daca se strica nu fac prejudicii prea mari.
This post has been edited by david79: 19 Dec 2006, 14:59 |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
vad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
hai ca am auzit-o si p-asta..ma speriasem...noroc ca am vazut ca scrie DACIA solenza..ca faceam infarct..eu am schimbat chitul..nu in service (evident..din cauza costurilor) si pot spune ca duap parerea mea cureaua mai ducea inca 10 000 - 15 000 linitit si apoi sa se observe tocirea..de rola presoare nu mai vb....
|
--------------------
logan
laureate 1.6
- bz xx vad iaca si eu pe aici ma bag in seama ... poate invat si eu cate ceva de la cineva ... sau mai invata si altii de la mine!
|
|
Crisplant |
![]()
|
![]() Membru cu vechime Group: Members Posts: 51 Joined: 1 September 05 ![]() |
ca tot veni vorba de kitul de distributie, dintre cei care l-au schimbat, cine ne poate spune cam cat l-a costat?
Multumesc |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 MPI
noiembrie 2005
- B.028877
|
|
Lucian M |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 8 April 04 From: Neamt ![]() |
Toata chetia costa cam asa: cureaua- intre 40 so 90 ron, rola intinzator- 65-75 ron, manopera- max 70 ron (peste e japca curata). Doamne-fereste sa se rupa- papa motor. Mi s-a facut pielea de gaina cand in aceeasi zi am aflat din doua surse de incredre ca e NASPA daca se rupe cureaua (un mecanic si pe Discovery-"A MG is born"- si tipul ala stie ce spune). Deci am schimbat la 52k km AMBELE curele (la Matiz se Power, ala cu de toate pe el)- 45+10 ron, rola intinzatoare 65 ron si manopera- 70 ron. Ar mai fi fost cureaua de la AC, dar mi s-a spus ca e inca ok si mai tine macar vreun an. Numai bine ca dupa nici jumatate de an am vandut masina si i-am pus in vedre actualului proprietar ca are kitul de curele schimbat (s-a bucurat unpic omul, ca m-a crezut pe cuvant- n-am fata de samsar, aveam ghidul de service la zi, motorul torcea lejer). Unuia de pe un forum (gm....) i sa rupt cureaua cu a II- a in jurul blocului si s-a luat cu mainile de cap. Altul a patit-o la 100/h pe autostrada- doar blocul motor a ramas intreg, s-au spart si rulmentii de la roti. Asa ca- 2 mil nu e o suma asa de mare- pe cand reparatiile in caza de pozna sunt MARI !
|
--------------------
Chevy
Aveo 5dr
2007, Premium, 1,4i, 16V, 94 hp
- B - 59 - nasol rau
|
|
XenonXXL |
![]()
|
Cu toate ca topicul este vechi, va anunt ca aceasta curea duce multi kilometri
![]() V-am salutat! |
--------------------
Dacia
Laureate 1.6 MPI
2005
|
|
sergiuhusca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 2 July 07 ![]() |
In primul rand,risti sa ti se rupa cureaua de distributie,iar daca se intampla astate trezesti cu motorul in brate!
|
--------------------
Daewoo Tico
Daewoo
1998,Tico Sl
|
|
XenonXXL |
![]()
|
Normal ca se risca ... eu doar am spus ce am facut si cum arata cureaua dupa schimbare (foarte mici uzuri)
|
--------------------
Dacia
Laureate 1.6 MPI
2005
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Cureaua de distributie nu se rupe chiar asa cum crede lumea; la 10 km peste termenul garantat, gata s-a rupt. De obicei se blocheaza o rola si atunci se da peste cap. Pai masinile alea aduse la sh din Germania au depasit termenul la distributie nu cu mult, dar e depasit si mai mergi un pic cu ele. Nu merita sa risti sa mergi asa. Si daca se umbla la distributie, se schimba cam asa:
- cureaua de distributie cu cele 2 role de pe curea; - pompa de apa ca vine pe cureaua de distributie; - lichidul de racire care se pierde, se inlocuieste; - cureaua/curelele de accesorii daca sunt mai multe; - intinzatorul de pe cureaua de accesorii; - toate filtrele; - uleiul. Distributia nu se rupe la 3 km dupa ce a iesit din garantie dar NU merita sa risti pentru nimic in lume. Mai bine nu mergi cu ea, o lasi in parcare, te mai duce un prieten de colo dincolo daca nu ai bani sa faci distributia si ai nevoie de masina dar NU merita sa risti. In caz de se rupe si daca faci motorul pe bucati si inlocuiesti numai ce s-a rupt si tot te duce mult costul plus ca nu mai scoti motor din el. |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
81mat |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 16 May 07 From: Iashinton ![]() |
Eu am schimbat kitu distributie la 73 de mii si arata bine si rola si cureaua;dar iainte de al schimba nu prea dormeam bine noaptea.
![]() |
--------------------
dacia
Dacia 1300 1970
1970
- IS70UAP Cocalar si Maimutoi cu Bmw...
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ionutctn @ 22 Apr 2008, 17:36) Si daca se umbla la distributie, se schimba cam asa: - cureaua de distributie cu cele 2 role de pe curea; - pompa de apa ca vine pe cureaua de distributie; - lichidul de racire care se pierde, se inlocuieste; - cureaua/curelele de accesorii daca sunt mai multe; - intinzatorul de pe cureaua de accesorii; - toate filtrele; - uleiul. Conform facturii unui service autorizat Dacia atasate la topicul cu revizia de 60.000 km eu am arătat că se schimbă doar cureaua atunci cand se face distribuția și nu prea au fost voci care să contrazică acea factură, repet, a unui service autorizat Dacia. |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Pai nici nu prea aveau cum sa existe voci asa cum, probabil nici tu nu ma poti contrazice, de exemplu, pe mine daca iti arat o factura in care s-au schimbat si intinzatoarele.
Din punctul meu de vedere kitul de distributie trebuie schimbat cat mai complet cu putinta, chiar si pompa de apa, pentru a reduce uzura la minim a mecanismului privit in ansamblu. Schimbatul pe bucatele este o peticeala. |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
raqzvan |
![]()
|
![]() gute Laune war Trumpf Group: Members Posts: 514 Joined: 21 September 06 From: Constanta, Romania ![]() |
Pompa de apa nu se schimba doar pentru ca e antrenata de curea. Se schimba cand se presupune ca incepe sa "dea semne de oboseala". Si asta nu se intampla in nici un caz la 60.000km.
Tata la DSN-ul lui a schimbat distributia pe la 78.000km. Nu se rupe asa usor. Intervalul de schimb e dat mai mult de considerente de marketing (costuri de intretinere, profitul service-urilor, etc.). This post has been edited by raqzvan: 22 Apr 2008, 23:32 |
--------------------
Geely
Logan
Laureate 1.6MPI 2006 Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
|
|
RSV |
![]()
|
![]() Infatuat decadent Group: Members Posts: 478 Joined: 26 March 08 ![]() |
Eu la fostul DSN am schimbat la 72.000 km si curgeau ate din cureaua de distributie
|
--------------------
Logan 2011
---------------
------------- In God we trust, but other people pay cash !
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Dar mai mergea, nu ?
![]() |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
ionut16031987 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 29 May 06 ![]() |
si daca nu se atinge valoarea de 60 000 km, ci de 4 ani, este nevoie de schimb?
|
--------------------
dacia
preference/ dacia 1310 tlx
2005 1.4 mpi,/ 1989
- IF 01 ???
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 06:56 |