Centrala termica pe curent electric, cine ma ajuta?
![]() ![]() ![]() |
Centrala termica pe curent electric, cine ma ajuta?
BZN |
![]()
|
||
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Tinand cont ca vrei pe 220, nu o sa ai prea mare randament, dar la trifazat se consuma 1 kW energie electrica pentru ~1 kW energie termica. Oricum e o modalitate scumpa de incalzire(de cateva ori mai scump decat gazul), eu m-as gandi la o centrala pe combustibil solid (lemne/carbuni)
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
adin1968 |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 0 Joined: 19 October 05 From: Constanta ![]() |
Exista centrale termice electrice si mai mari. Search pe google centrale electrice si gata..
Si ii convine electric? adica sa presupunem ca are nevoie de una de 20Kw , asta inseamna 20 kw/h ... Si are nevoie de circuit electric separat.... Mda.. am cautat la 220 v, nu sunt pe la noi, numai la 380v This post has been edited by adin1968: 12 Jun 2008, 11:26 |
--------------------
dacia
lastun
scara 1:24
- CT68NAM
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
normal ca exista, si de 24 KW, dar el vrea pe monofazic.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@argon, BZN: sa ma iertati - se consuma fix 1 kWh energie electrica pentru 1 kWh energie termica. E drept ca o parte din aceasta energie se consuma in alte parti (de exemplu in cablurile de joasa tensiune daca nu sunt zdravene).
@BZN: "centrala termica electrica" -> vezi radiatoare electrice pentru incalzire (calorifere cu ulei, sobe cu samota etc etc). In general insa solutia iese extrem de scumpa (la costuri). Daca persoana e "nababa", mai bine instaleaza o centrala cu combustibil lichid. Altfel -> mai bine alte solutii. Electric renteaza probabil numai in situatia unei casute folosite citeva zile pe sezon... Pe de alta parte, mai sunt colegi care spera sa obtina perpetuum un mobile electric, asa ca - pe banii lui, fiecare face ce vrea. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@argon - am prins ideea amindoi, vezi editarea mea. Ideea este ca absolut toate pierderile (care reduc randamentul) se transforma in... caldura
![]() |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
argon |
![]()
|
A se lua in calcul costul unui bransament individual trifazat, pe langa costurile enorme de exploatare de zi cu zi, si o sa piara cheful de centrala electrica.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
argon |
![]()
|
3 ori, maxim 4 ori.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Merci, nu cred ca se merita.
|
--------------------
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
De pe site-uri de specialitate aflu ca s-ar consuma cam 900Kwh intro luna...Bransamentul trebuie clar trifazic, necesarul de putere fiind undeva in jur de 18Kw. Am aflat acum din sursa sigura , consumul real ar fi de circa 1800- 2500Kw/ luna, partea buna fiind ca dupa o anumita ora, tariful este de 3 ori mai ieftin. Avand in vedere ca teava de gaze va aparea cel mai devreme in 1,5-2 ani, si excluzand din start utilizarea comb. solid cred ca e cea mai buna solutie. Casa nu va fi locuita in permanenta... Ca avantaje: se elimina riscul utilizarii gazelor, apoi o suma de autorizatii, revizii, proiect instalatie alimentare cu gaz. Si se poate amintii aici si cresterea mult mai "abrupta" a pretului la gaze.
Consumul de mai sus este raportat la o temperatura exterioara medie de -10 grd C This post has been edited by BZN: 12 Jun 2008, 12:42 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
sint centrale termice care functioneaza si pe GPL mai apoi se pot racorda la reteaua de gaze
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
ady77 |
![]()
|
Si ca sa nu deschid alt topic, o centrala pe lemne de 30Kw este suficienta pentru o suprafata de cati m2 sau m3?
|
--------------------
|
adin1968 |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 0 Joined: 19 October 05 From: Constanta ![]() |
O centrala de 30 kw putere utila ar duce cam 500 mc
|
--------------------
dacia
lastun
scara 1:24
- CT68NAM
|
|
ady77 |
![]()
|
Multumesc.
|
--------------------
|
BZN |
![]()
|
~ 270 m2, conteaza si izolatia termica...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
ady77 |
![]()
|
Izolatia termica o sa fie facuta ca la carte
![]() |
--------------------
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
solutia ar fi o pompa de caldura.... practic e ca o instalatie de AC doar ca radiatorul exterior e inlocuit sa un schimbator de caldura montat... in pamant... pentru zone cu umezeala mare (litoral, de ex) mai exista asa-numitele pompe de caldura cu stalp de gheata... exista pe net documentatie suficienta
sa revin... o instalatie obisnuita de AC, de uz casnic, are un "randament" de cca 2-3 kWh... adica la 1 kWh de energie electrica consumat produce 2-3 kw echivalent energie termica (incalzire sau racire)... pompele de caldura care folosesc ca schimbator pamantul, in diverse tehnologii, ajung la "randamente" de 4-5... adica la 1 kwh consumat, produc 4-5 kwh energie termica... tehnologia este inca destul de scumpa la noi, desi nu-i mare branza... costul mare e dat de costul ingroparii tevilor in pamant sau realizarii forajului (daca e cu put) si de costul partilor de automatizare... in alte tari aceste pompe de caldura sunt utilizate frecvent... in special acolo unde energia electrica e ieftina si sificienta... eu am facut un calcul si, la tendinta viitoare a pretului gazelor coroborata cu tendinta de scadere a pretului pompelor de caldura (utilizarea pe scara larga), vor fi mult mai atrctive ca solutie pentru case in zone fara gaze. |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
lulu-gl |
![]()
|
Membru cu greieri...si reputatie proasta Group: Members Posts: 51 Joined: 3 January 08 From: Galati City ![]() |
www.ceta123.ro centrale electrice ptr 220/380
eu am acasa ptr 220V de 3 ani, si sunt multumit de caldura - stau la casa, izolatie asa-si-asa, consuma 2000 kw/luna la -20 grade afara, la o suprafata de 60 m2, dar in casa 25 grade in orice luna (copil mic + sotie friguroasa) ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Berlina
2007 1.4 ABS Plus
- GL-XX-XXX greieri fara numar, fara numar.....si la masina, si la "mansarda"
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
Uite un topic care ma bucura, pentru ca si eu caut o astfel de solutie pentru un apartamanet de 2 camere in care nu locuieste nimeni.
De ce nu vreau pe gaze? 1. rata de scumpire a gazului este mult mai mare decat cea a cresterii pretului la curent electric. 2. usor de instalat, nu cere aprobari de gaze, nu polueaza, nu exista riscul intoxicarii cu monoxid de carbon 3. daca temperaturile devin extrem de joase (zona muntoasa) presiunea la gaze poate scadea, afectand astfel incalzirea. 4. Este foarte sigura, avand in vedere ca acolo nu este nimeni, iar cel ce ingrijeste este un om in etate. 5. am avut la Delft centrala pe gaze (noua) in casa si numa belele a avut. Acum, citind de pe-aici, un dingur lucru nu am inteles, cat platesc curentul pe luna la asa ceva? Lulu-gl? tu cat platesti si in ce conditii? Multumesc. Asta iarna, am incalzit casa cu un calorifer electric pe ulei care a facut treaba excelenta si nu am platit foarte mult. Apropos, la Protherm am gasit pe net astfel de centrale la preturi accesibile. |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
lulu-gl |
![]()
|
Membru cu greieri...si reputatie proasta Group: Members Posts: 51 Joined: 3 January 08 From: Galati City ![]() |
6 milioane in lunile de iarna, incluzand aici tot curentul folosit in casa (tv,frigider,boiler,etc). problema e ca stau la casa, si izolatia nu e foarte buna momentan, deci se poate mai ieftin.....
|
--------------------
Dacia
Logan Berlina
2007 1.4 ABS Plus
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
Pai oricum mai rezonabil decat gazele care la casa vin cel putin 7 milioane pe luna. Inseamna ca la un apartament cu 2 camere, treaba e mai ok, mai ales ca acolo nu sta nimeni.
|
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
BZN |
![]()
|
Nici chiar asa..., oricum ACUM costul este mai mare in cazul incalzirii utilizand curentul electric.Dar, decat sa montezi o centrala pe gpl (butelie, proiect), ulterior modificare gaz retea (alt proiect), in ACESTE conditii mai bine electric...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
lulu-gl |
![]()
|
am omis ceva. centrala care o am, "suge" cam 26-27 amperi, la o temperatura a apei in instalatie de55-60 grade. nu stiu daca la bloc se poate, folosi pentru ca retelele electrice nu duc atata (30 amperi).
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Berlina
2007 1.4 ABS Plus
|
|
Ionescu |
![]()
|
De cat e centrala ta de 9kw?... Ti-am lasat un mesaj pe PM...
|
--------------------
Dacia
Duster
|
|
lulu-gl |
![]()
|
IONESCULE, NU POT DA UN RASPUNS PE PM, DA EROARE
depinde in primul rand de spatiul ce trebuie incalzit, pentru ca centrala pe care o am eu duce, pana la 70m patrati sau pina un maxim de 30 litri apa in instalatie mai exact. vorbim aici de un randament in care sa se poata asigura un 55-60 grade in calorifere la -20 grade afara. centrala pe care am cumparat-o de la Buzau (www.ceta123.ro) m-a costat 25 mil vechi, am montat-o singur, nu-i mare inginerie, la fel si instalatia de calorifere cu tevaraia aferenta, si este de 6 kw. eu momentan sunt foarte multumit de ea, mai ales ca am si 2 copii (1 bebe) care au avut nevoie de caldura, si deja am 3 ierni de cand o folosesc. pe site ai toate inf., dar daca te mai pot ajuta, cu placere. best regards ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Berlina
2007 1.4 ABS Plus
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Ce sisteme de protectie au centralele astea?
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Ionescu |
![]()
|
@ lulu, multumesc mult de informatii, apartmanetul pe care vreau sa il incalzesc este de maxim 50mp (aiurea, cred ca e mai mic) are 2 camere, bucatarie si baie.
Deci 6kw e suficienta. Cred ca duce si instalatia, o sa chem pe aia de la electrica sa o traga cum trebuie, cum stiu ei mai bine. Asa au facut ai mei si la masina de spalat... Sper ca poate sa duca instalatia. Eu am vazut si la ProTherm asa ceva... |
--------------------
Dacia
Duster
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:52 |